icon

♥Septembrove bábätka 2010♥

anarida
24. dec 2009

Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵

gumimaci
11. jan 2011

@elixia No kde by sme boliiiiiiiii 🙂 Dospavame prebdene noci, odzdobujeme stromceky, zehlime kopce bielizne, chodime na dlhe prechadzy a nakupy 🙂

@janica81po zubkoch este ani vidu ani slychu, tak nech to tak este nejaky ten mesiac ostane

dadka22
11. jan 2011

@leomami no tiež som myslela, že bude čím ďalej len lepšie... haha, pekne som sa mýlila 🙂 , už radšej nečakám nič... čítam, že ste chorí, tak sa skoro vyliečte...a tie kiahne to je sila, ja by som hneď utekala odtiaľ preč 😀

@elixia riadna sranda...nič som nestíhala...vidíš aj my sme sa po 3. mesiaci zmenili 🙂

elixia
11. jan 2011

@hobit ani nevies ako ti rozumiem 🙂

@gumimaci a to kedy dospavas? Lebo mne sa to teda este nepodarilo 🙂

@dadka22 no ja som si uz zvykla,za nic nestiham..ked sa mi podari za cely den aspon navarit,,som happy a ked nebodaj este aj oprat a vyvesat,tak to uz mame veeeeeeelmi dobry den 😀

gumimaci
11. jan 2011

@elixia Ondrej spava v noci celkom dobre, ale nad ranom, okolo4- 5 sa budi a vymysla, to uz som s nim hore. poto okolo 6,7mej rano zaspi a spi este 2-3 hodiny tak idem dospavat aj ja....
Ja stiham doma viacmenej vsetko 😅

ladywitch26
11. jan 2011

tak mne najnovsie fabi pyta jest kazde dve a pol hodiny a co mi v noci prespal celu, tak teraz sa okolo tretej budi na krmenie este. uz druhy den to trva. a pritom cez den vacsinu prespi. mam dojem,ze ked mu tento rastovy spurt skonci, tak budem zasa vytriedovat zo skrine gate a overaly, co uz neoblecie 😅

gumimaci
11. jan 2011

@ladywitch26 my sme toto iste mali asi 2 tyzdne cez sviatky. teraz uz sa zas umoralnil 😀

hobit
11. jan 2011

@elixia hehe, my by sme si asi mohli podat ruky 😀
zajtra chcem oprat a vyvesit 2 pracky a upratat tak som zvedava kam sa dopracujem 😉
a este som zabudla, Tobi sa vie aj krasne hrat, no samozrejme len vtedy ked je niekto pri nom, ked si dovolim odist mu z dohladu, nedajboze do inej miestnosti, hned mi predvedie, ako vie krasne nariekat 🙂

majjjka24
11. jan 2011

@hobit to iste robi moj Mirko, aj pri vareni ho musim mat pri sebe vo vajicku, lebo ked ma chvilu nevidi spusti krik 🙂 ale nas tie nase deturence cvicia 🙂

katrin31
11. jan 2011

@majjjka24 ze vraj ich tie dasienka mozu svrbiet, alebo ominat aj ked samotne vyjdenie zubka moze trvat este aj dva mesiace..

majjjka24
11. jan 2011

@katrin31 to som aj ja počula, ale dnes som zistila, ze ho urcite svrbia, pretoze som mu dala do pusinky tu gumenu hracku napustenu vodou :D neviem ako sa to vola :D a tak to hryzol a smial sa pri tom nahlas :D Vraj ked pojdu zubky, dasna budu cervene a opuchnute...

gabika17042010
11. jan 2011

Ahojte, davno som tu nebola..Bude to tym, ze moja Kristinka cez den spi max.3 krat po pol hodine aj to len ked je cerstvo najedena, prebalena a uhojdana na rukach..kedze ma uz 6,5 kg a ja som tintitko, tak radost :-/ A strasne viska ked nechce spat, chudaci susedia.. V noci sa budi asi 3 krat a o 6tej budicek...aaaaa, zmeni sa to niekedy??? ved to ked bola mensia tak viac spala..

gabika17042010
11. jan 2011

No a este k tym zubkom...tiez ziadne nevidiet, ale v ustach ma vkuse vsetky prsty a slinta ostosest..a vecne nespokojna...tiez vsetko strka do ust..vsetko okrem cumlika, ten odmieta od narodenia...

gabika17042010
11. jan 2011

A zajtra mame 4 mesiace 🙂

norikk
11. jan 2011

@gabika17042010 nas ma 7 a pol kila cistej vahy :D kriiize a chrbtica v haji :D

gumimaci
11. jan 2011

@gabika17042010 Aj Odndrej výska... co výska... ziape a piští ako pavián 😅 ( a to sa nejeduje, len upozorňuje, ze si ho máme viac všímať)

Ja som vzdala uspavanie na rukach, by som mala po krizoch ... som si nasla fintu, ze ho polozim do postielky, a capkam po plienke medzi nozkami. S krpcom trasie cele telo a je spokojny, zaspi dokonca skor ako na rukach. Vyskusajte 😎

norikk
11. jan 2011

a idem sa vam postazovat :( sme od soboty u mojej mamy, kvoli mojej skole,ale ta zmena prostredia je strasna, maly je vyplaseny, neni mu moc do smiechu,ked sa donho ozve dkto iny ako ja alebo tatino. potom skryvi ustocka a plac...boli sme na navsteve u sestry,ktora ma 3 a 5 rocne deti,ale hroza, vrieskali a skakali kolo neho shrkalkami,ze sa zlakol a rozplakal...ale najhorsie je ked sa kupeme..-prvy krat,ked sa kupal,bol vyplaseny a unaveny....tak sme ho nnechceli natahovat, ale ked sme ho zacali vyzliekat v kupelni spustil plac, vzala som ho ja, ze sa pri mne upokoji,no nie...a kedze mama ma mensiu vanicku,ako mame doma,tak sme sli do velkej vane ☹ no to bola hroza......maly plakal, jakeby sme ho rezali a ja s nim,bo som bola v soku,ze tak place...ked tak este neplakal, a tak to bolo aj dnes aj vcera...doma ked sme ho kupali,tak bol stasny a rehotal sa ... :( :(

gabika17042010
11. jan 2011

@gumimaci No kiezby to capkanie aj na nas zabralo.. mozem byt rada, ze sa to celkom dari na fitlopte..ale drzat ju aj tak musim ale aspon daco...

gabika17042010
11. jan 2011

@norikk Ja jaaaj, male bejbinky nemaju radi zmeny prostredia, aj ked my ked sme boli na navsteve u nasich prvy krat tak si mala vsetko obzerala a dokonca tam zaspinkala..ale je pravda, ze sme tam neboli cez noc a len na 2 hodiny..

veve10
11. jan 2011

Uz som tu nebola strasne dlho, ale vidim, ze vase deticky su vsetky velke a usmievave. Nas ma 4 mesiace a tyzden, cca 6300g a usmievat sa sice usmieva, ale nahlas sa nezasmial este ani raz-obcas zvyskne. Celkovo je vaznejsi. Vo vanicke je uplne vazny. Tam sa este nikdy nezasmial. Nevadi mu to, ale zrejme z toho ani nie je nadseny ako ine deti. Cez sviatky sme mali sopliky asi 2 tyzdne a od vtedy sa mi budi v noci kazde dve hodky, niekedy ochka uz po hodinke a vrieska az kym si ho nedam na prsko. Najnovsie vsak zacal byt strasne nepokojny - cely sa myka aj pri papani, sklbe ma za tricko a po 5 minutach sa zacne na mna otacat a usmievat sa na mna a vtedy viem, ze je po papani. Najhorsie su tie noci. Ked mal 2 mesiace budil sa 2krat za noc. Neskor sa zacal budit uz aj o polnoci, aj skor, takze 3krat za noc no a teraz je to hruuuuuza. Nezda sa mi, ze je hladny, mlieka mam dost. a zubky mu tusim tiez este nejdu. Mate na caste budenie nejaky recept baby??? A ozaj - uz sa vam vsetkym 4 mesacni otacaju na brusko? Nas nic...akurat sa teraz posledne dni zacal vytacat do C-cka a obzera sa za hlavu...ale otocit sa tak neotoci.

janica81
11. jan 2011

@veve10 nooo my vstavame asi 3x v noci od zaciatku...a nejako to neriesim...nastastie len zamrnci...dam cicku a zase spime...🙂 horsie je ked uuz o piatej ma oci ako svet a smeje sa a skrieka ako papagaj....

myslis pretacanie z chrbatika na brusko?? ani nam sa to nepodarilo este...ale neriesim too...vsak ked bude chciet to dokaze...ale je velmi velmi zvedava...ked chce nieco vidiet cela sa dokruti 😀

katrin31
11. jan 2011

@veve10 my sme to s tym castym budenim mali asi dva tyzdne po ockovani..potom sa to zase upravilo..a moj sa este nepretaca, tiez sa zvrta do toho cecka ale este nic..

hobit
11. jan 2011

@gabika17042010 ani vonku v kociku nespi?
@gumimaci to capkanie poznam, akurat, ze Tobiho musim mat este pri tom aj na rukach 🙂
@norikk my sme boli cez vianoce 2 tyzdne u nasich, kde byva aj sestra s 5 a 8 rocnymi babami, ktore si myslia, ze snad ho aj same dokazu okupat a v okoli byva dalsich niekolko clenov nasej rozvetvenej rodiny takze presne viam o com hovoris...skuste radsej tu malinku vanicku
@veve10 to s tym papanim mame aj my presne tak isto, katastrofa....nas sa tiez este nepretaca, to maju este cas predsa

norikk
11. jan 2011

u nas vravia,ze sa deti zacnu najprv otacat bruska na chrbatik 😕

janica81
11. jan 2011

@norikk ja si tiez myslim ze z bruska na chrbatik je to jednoduchsie... 🙂

zuzanockamt
11. jan 2011

@hobit no citam, ze to mas podobne ako ja 😝 ... uz mi tiez aj pri jedeni zacina vymyslat a spanok velmi podobny ako ten tvoj malinky ... este budeme mat veselo 😀

lola79
11. jan 2011

nas sa uz z bruska na chrbatik otaca. vystrie jednu ruku, tym sa vlastne odrazi a uz lezi na chrbatiku 🙂 Chcela som sa opytat..uplne od veci..baby co mate prve babo, rozmyslali ste uz nad druhym? 😀 Ja len aky vekovy rozdiel by ste dali. Ked maly zaspal, tak som rozmyslala, kedy by som mu mala zaobstarat surodenca. Viem, ze teraz minimalne rok-dva na nic take nepomyslim, lebo mi da poriadne zabrat a uz 4 mesiace snivam o spanku dlhsom ako tri hodiny. Ked sa narodil, tak som po tej prezitej hroze vsetkym oznamila, ze moj bude jedinacik.. 😨 ale asi nebude 😉

ladywitch26
11. jan 2011

@lola79 no jedinacik rozhodne nebude...este par mesiacov a budes vazne uvazovat nad dalsim 😉

@gumimaci zaujimavy sposob uspavania 😀 nas nastastie spi, ako ho polozim do postielky. pritiahne si plysaka ku tvaricke, ja ho parkrat pohladkam po licku, on zavrie oci a spi. zato s jeho sestrou som si uzila....hodiny a hodiny natriasania na fitlopte denne. 😝
@veve10 fabien tiez tak najnovsie papa. schmatne mi tricko a sklbe. a potom sa odtiahne a zacne rehotat mne do tvare. alebo este s bradavkou v puse prestane tahat a uz mu vidim take sibalske iskricky v ockach. a zacne blabotat, ale bradavku stale drzi medzi dasnami. az po chvili sa pusti, a to sa uz nahlas smeje a je po jedeni.

hobit
12. jan 2011

@norikk
@janica81 ano, je to jednoduchsie, to budu robit skor, teda nas to uz aj robi, ale neviem ci vedome alebo ho proste tak vykoti 🙂
@zuzanockamt tak vidim, ze nie som sama co sa takto zabava...som teda zvedava, cim na prekvapi dalsi level 😀
@lola79 surodenec? ja som vzdy hovorila, ze chcem 2 deti hned po sebe, uz to nehovorim 🙂
@ladywitch26 nejako nam vsetci vymyslaju s tym jedenim teraz, to je nejaky typicky znak 4. - 5. mesiaca? 😕

janica81
12. jan 2011

@hobit nooo presne...nasa Nela ked je na bruchu sa tak dviha ze ju proste vyvali na bok 😀 😀

@lola79 jasne ze rozmyslali...ja nechcem velky rozdiel medzi detmi....moj taky tajny plan je ked bude mat mala 1,5 tak sa zacneme snazit...aby bol rozdiel medzi nimi 2-3 roky...to sa mi zda super....vytrapis sa...ale ked to vychovas mas uz pokoj 😀 myslim vypiplat od malinka do tych 3 rokov 🙂

majjjka24
12. jan 2011

@norikk no nas drobec je nervozny ked ideme na navstevu k svokrovcom, ja sa im chvalim ake mame dobre a vysmiate babo a ked tam prideme place akoby ho rezali... a tiez spoznava ludi, to skrivenie peri a plac sa u nas vyskytuje hlavne u muzskej populacie 🙂