icon

♥Septembrove bábätka 2010♥

anarida
24. dec 2009

Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵

hobit
1. feb 2011

@norikk neboj, treba mysliet pozitivne, v aute bude krpec buvat a ockovanie prezijete 🙂

norikk
1. feb 2011

@hobit zaockovala by nas doktorka aj odtialto,ale potrebuje ockovaciu latku......a tu nam nasa doktorka odmietla predpisat,lebo nema maleho zdravotnu kartu.....no nebolo by jednoduchsie,keby nam svokrovci poslali recept?? ale ne, my sa musime trepat tak aleko

janica81
1. feb 2011

@norikk stale nechápem prečo tolko cestujete?? byvas inde??? a preco si pediatricku nevybavis tam...a ked ochoriete??

norikk
1. feb 2011

@janica81 ja tu mam skolu, som v maturitnom rocniku,musim dokoncit skolu...inak byvame na orave u manzelovych rodico, tam som sa v lete prestahovala, a aj rodila.....ja viem,lepsie,ak by som ostala sem, ale by som sa tu asi s mamou zblaznila.....je dobre, ak prideme tak na dva tyzdne, kym si este nelezieme na nervy.....

majjjka24
2. feb 2011

@norikk zvládnete to určite výborne, my ideme zajtra na druhé očkovanie a strašne sa bojím, že bude znova po večeroch plakávať... teraz keď je taký anjelik z neho a kým nezaspinká, len sa smeje...

majjjka24
2. feb 2011

maminy, náš drobec začal robiť s ústočkami také smiešne pohyby, začne cucať naprázdno 🙂 aj ked je napapany 🙂 cuca peru, hryzie jazyk a vyplazuje ho.. a ked ho vezmem na ruky, hned sa mi ,,zahryzne" do pleca 🙂 moze to byt tym, ze ho svrbia dasienka???

hobit
2. feb 2011

@majjjka24 to robi aj nas, asi ich naozaj tie dasienka ominaju

sjusiquatro
2. feb 2011

no aj nas si smula spodnu peru je taky srandovny.... 🙂

hobit
2. feb 2011
majjjka24
2. feb 2011

@sjusiquatro to ako by som svoje dieťa videla 😀 😀 😀

elixia
2. feb 2011

@sjusiquatro 😀 podareny..

Nasmu sa asi casto sniva o papani,lebo hocikedy zo spanku zacne naprazdno cucat 😀 A potom ze je taky tucko..

janica81
2. feb 2011

Ahojte.... 🙂

ako sa mame??? čo Vaše detičky??? viete čo ma zaujíma??? už sa všetky pretáčajú?? a kde ich máte počas dňa??? lebo Nela je v kresielku alebo pri mne na gauči ....a tak sa teda pretočiť nemôže... :-/

norikk
2. feb 2011

ahojte , tak ockovanie za nami, bolo placu....ale pri kupani som si uz na take zvykla, taze celkom v pooho, uvidime neskor aka bude reakcia.....
@janica81 nas sa ppretocil pred dvoma tyzdnami dva krat v jedno rano......odvtedy uz nic,....len vcera som ho dala spinkat na boku,lebo som ho tak kojila.....zaspal, a po 5 minutach ho idem skontrolovat, preco mrnka, a on na brusku 😀 a straasne sa posuva so zadkom dozadu 😀 po chrbatiku

sjusiquatro
2. feb 2011

my sa este nepretacame len sa tak vykruca na bok...

fubinka
2. feb 2011

Ahojte kupete sa každý den? My ano mame tak vytorený režim že sa o 18:15 kúpemem potom zjeme 140ml kaše a hned spíme.
@janica81 naša sa pretáča ked je na našej posteli

dadka22
2. feb 2011

ahojte už som tu dlho nepísala... potrebujem od Vás pomôcť... máte predpísaný pre detičky Kanavit?... predpokladám, že áno... ako ho užívate?... lebo ja som naňho zabudla 😝 a viem že by sme ho mali užívať asi raz do mesiaca a nejako podľa kíl, ale neviem si presne spomenúť...a nechcem hneď volať doktorke, nech nevyzerám ako debil 🙂 🙂 🙂 ďakujem

sjusiquatro
2. feb 2011

@dadka22 my ho nemame predpisaný davaju ho malemu na poradni...

gumimaci
2. feb 2011

@dadka22 prvy mesiac 1x do tyzdna, potom 1x do mesiaca do pol roka (ale iba v pripade ak je babatko plne dojcene, ak sa zacne s UM alebo prikrmamy tak vysadit)

gumimaci
2. feb 2011

@dadka22 1 kvapku 😉

sjusiquatro
2. feb 2011

@fubinka aj my mame rezim kupeme kazdy den o 18:45 napapame a spinkame 🙂

aninka30
2. feb 2011

@janica81 ahoj moj krpec sa pretaca o 100-200 🙂 teda len za bok jeden aj druhy ale dnes sa mu uz podarilo par krat aj na brusko - spat mu to este nejde 😀
ja ho mam na zemi na koberceku,na tom deka a hracia podlozka prip. deka - dokookola som mu dala este stary paplon, istota ze si nikde tu svoju gebulku nebuchne 🙂

dadka22
2. feb 2011

@gumimaci @sjusiquatro ďakujem... tak to mi takto vôbec nepovedala, že keď papáme UM, že to nemám dávať... načo mi to predpisovala, veď my sme na UM od 4. týždňov...žeby mi to predpísala ešte predtým? 😕 .. radšej to nechám tak a zachvílku k nej pôjdeme,tak sa potom opýtam 🙂

inak pozerám, že už dávate zeleninku detičkám... my ju už tiež papáme 🙂 ... a ako ju dávate lyžičkou, či z fľaše?

@fubinka my sa kúpeme každý druhý deň...

aninka30
2. feb 2011

chcela som napisat prip. plienka...a vase deticky sa uz tiez tak otacaju ako hodinky?to moje dieta rotuje jedna radost 😅

hobit
2. feb 2011

@janica81 ja mam maleho uz len na zemi, na koberci a deke, aby som sa nebala, ze spadne z gauca, kedze sa pretaca stale, smiesne sa otaca okolo svojej osi a cuva 😀
@dadka22 my to uz nedavame, davali sme do ukonceneho 3. mesiaca 1 kvapku tyzdenne, uzivaju to len kojene deti...asi ti to predpisala este na 1. poradni...
@aninka30 aj nas 🙂

majjjka24
2. feb 2011

my sa točíme len z bruska na chrbatik, opačne ešte nie.. už sa trošku pokúša otočiť aj z chrbátika, ale zatiaľ len na bok, zavadzia mu ruka 🙂 ale sme tu najmladší, tak máme čas 🙂

hilaris
2. feb 2011

@janica81 občas sa ?omylom? pretočí z chrbatika na bruško.. vačšinou sa chce len natočit do boku a niekedy sa pri tom cely preklopí. nechce byť na brušku tak sa potom rozčuluje 🙂

janica81
2. feb 2011

noo nasa sa este nepretaca... ☹ musime na tom popracovat 🙂 inak ej akcna..ale toto ju nejako nefascinuje

janica81
2. feb 2011

Maminky 🙂 a ešte jedna otázočka...ako zaspávajú Vaše detičky?? aky rituál?? alebo metódu využívate?? 🙂

zuzanockamt
2. feb 2011

@janica81 u nas len na rukach a hojdanie a satka 😀 ... inak nie je sanca 😀

gumimaci
2. feb 2011

@janica81 ako kedy, ked je moc unaveny tak zaspi aj v postielke... vtedy musim vystihnut ten moment,,, a sup s nim do postielky rychlo prikryť paplonikom, pohladkat a spinka...
Ale najcastejsie tatovi na pupku... uz som to tu davnejsie pisala, aj s foto 😀