♥Septembrove bábätka 2010♥
Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵
Dobre ranko,
@hobit ano je to kludne. to je nejaka dedina, 3km od mesta, tam sa musi autom... ale my konkretne take hladame, ruchu si uzijeme dost, tak vzdy vyhladavame miesta, kde je malo ludi... a na tie plaze chodia len ludia z tych apartmanov, takze by som sa nemusela bat, ze krpca zasliapnu nejaky rozdivoceli turisti 🙂 Len skoda, ze je to tak daleko, inak sa mi to paci, maju klimu, parkovanie vo dvore... atd. dnes tam budem pisat, a ked budu mat vhodny termin asi pojdeme tam... este pockam co janica nasla 🙂
K tomu masku... to je na zvazenie kazdej maminy... aj moja lekarka odporuca uz po tyzdni zeleninovych prikrmov maso, ja zatial nedavam, ale uz mal vajecny zltok a vsetko ok zatial. Na obed uz sme dojcenie uplne vynechali, tak po obede na desiatu dam par lyziciek ovocia.
@elixia mi hovor nieco o tom... ja som revala, ked mal 2 mesiace, ze aky uz je velky 😅
@gumimaci ved asi mu este nedam, mne sa to zda skoro kd tak nad tym rozmyslam...myslela si na olovrant, nie? po obede je olovrant, desiata je pred obedom....ci kedy mu davas ovocie? ja som mu tiez uz vcera nedala mliecko po obede, lebo zjedol cez 100 ml a hned zaspal...ale inak sa kojime strasne casto teraz, hadam aj kazdu hodinu si chce pocuckat, aj v noci...Ondrejko ako spi?
aj ja som zvedava co este Janica zisti, ale s nami to zatial vyzera na Grecko cez cestovku lietadlom...a mozno este aj to Chorvatsko ak vyda, uvidime...
@danabel teraz velmi casto, aj v noci, skoro kazdu hodinu-dve...ako si pyta
Ahojte, baby vybavovali ste si niekto už rodičovský? Má sa to nejak dopredu, keď mi 22.3. končí materská?
@hobit aj Ondrej si poslednou dobou tak casto pyta 😒 vecer zaspi okolo siedmej uplne v pohode vacsinmou, ale po polnoci sa budi kazdu hodinu co chce podudkat... takto zle sme nespali velmi dlho ☹
To ovocie davam na olovrant.. dam obed okolo 12tej, potom dojcim a potom dam ovocie. zatial nie vela, len par lyziciek, robila som jablcko- banan, vcera jablcko-hruska - banan, a kludne toho spravim viac, mne to tiez chuti tak si dam s nim 😀
Takze Grecko nakoniec? a uz mate vybrate kam? Ja budem strastna prestastna, ken nam vide aspon na to chorvatsko, skreckujeme eurace do hrnceka... 😔
@panki co ja viem, tak v mesiaci ked ti konci, si treba ist dat na socialku potvrdit, ze si mala narok na materske a odniest so ziadostou o rodicovsky na upsvar, ja sa to chystam tento tyzden tiz vybavovat...
@gumimaci no u nas to iste, od 8mej do polnoci spi a potom hodinovy kolotoc, a o 6tej uz ma rano, ja som v noci hotova, normalne robim to co som nechcela, ze si ho nechavam pri sbe v posteli 😖
mne chuti aj ta zeleninka 😀
uvidime este, tiez sa nemozeme rozhadzovat...
@gumimaci a jablko s hruskou mu varis? ... ja zatial ano, lebo surove nechcem davat este nic ... a rozmyslam nad bananom, ale banany zvyknu aj zapekat a predsa len je to exoticke ovocie, ale tak po polroku uz snad vyskusam aj ten
ahojte baby, prosím vas ako dávate svojim babatkam prikrmy ked nevedia este sediet ? díky
@zuzanockamt varim vsetko dokopy aj s bananom v troske vody, preto nedavam banan samotný, aby ho nezapieklo, predsa ta hruska ma dost vlakniny... inak muz mi dnes krajal hrusku, tak som dala Ondrejovi mesiacik do rucky, a celkom pekne si ho dal do pusy a zuzlal, len treba byt vtedy stale pri nom, aby mu nahodou nezabehlo.
@mona777 davam mu to v kresielku, uz som skusala dat aj do papkacej stolicky, ale nevie sediet tak to jedenie bolo skor trapenie, tak ho tam este nebudem davat,.
@hobit no vidim, ze to mame uplne rovnake 😒 tiez uz je medzi 5-6 buntosi. Muz do mna huci, aby som ho uz aj vecer zacala prikrmovat, ale v tomto mu neustupim... on do mna huci uz od 2 mesiaca ale kedze je 99% povinosti na mne, tak to spravim podla seba. Netvrdim tu nikomu, ze moj sposob je dobry, ale nam to tak vyhovuje 🙂
@gumimaci aj jurko sa budieva okolo siestej rano pravidelne, ale vecer prikrmovat nejdem zatial, radsej pridam to ovocie poobede
@zuzanockamt rovnako dlho ako jablcko a hrusku... viem ze niekto nevari a dava hned surove.. uvidim ake budu reakcie a podla toho zacneme aj my so surovym ovocim...
@zuzanockamt to si aj ja myslim... 😉 tych niekolko tyzdnov uz vydrzime 🙂
@zuzanockamt preco nie stolicku na jedenie?
@mona777 podla mna je to dost nepotrebna vace, ja ho budem krmit tak, ze mi bude sediet na kolenach,m kym bude maly, aspon mi nebude rucickami do toho sprtat a rozhadzovat kade tade ... a druha vec je, ze sa mi to uz do bytu nezmesti, mame tam uz tolko veci ze az, nemam to kde skladovat
@zuzanockamt 😉
@gumimaci aha diky 🙂 🙂
@zuzanockamt ja uz som skusala mu dat samemu lyzicku do ruky, sice skoncila na cele a potom az cez nos do pusy, ale ved nech sa uci chlapec, ze musim potom prat nevadi 🙂
@mona777 my krmime v stolicke, mame ju polohovatelnu tak tam celkom "obsedi"
@gumimaci kedy sa chystas dat mu kasu na noc? ja este nie, pretoze po prve si nemyslim, ze aj tak prespi noc, po druhe sa bojim dalsieho znizenia produkcie mlieka a po tretie Tobi odmieta vsetky UM takze mam pocit, ze to bude aj s kasou to iste 😖
inak to masko som mu dnes nakoniec dala, uplne malinko...chutilo mu, sice ho v tej zelenine nebolo ani citit, ale nevadi 🙂
@janica81 prosim ta, ty mas aj nanoznik na to Janecko? Ak ano, pouzivas ho teraz? Ak ano, ako, sakra, sa tam pripevnuje? 😅 my sme dnes boli 1x v sportaku a ja furt neviem ci mu nie je zima...dik
@mona777 ja som najskor ovocie varila, teraz davam surove a aj samotný banán už mal a v pohode. Ja davam ovocie na desiatu, okolo 9. Ani my nesedíme. Najskor som krmila v kresielku, teraz mi je lepšie na kolenách.
@zuzanockamt banan sa môže davať v pohode a nemusí sa vôbec variť
@ellisabet ja viem, ze sa moze davat, ale je to predsa len exoticke ovocie a radsej s nim pockam az po polroku a varenim sa dost podstatne eliminuju alergeny ... a nas Jurko ma stale nejaky ekzem na tavri alebo co to je, tak aj kvoli tomu
aj vase deti tazko znasaju nove prostredie a cudzich ludi?
@zuzanockamt na prvy pohlad nie, ale po dlhsej dobe uz hej....o tyzden uz budeme na vychode, to zas bude......ale skor mam obavy, co to bude, ked budem musiet byt v skole
@panki ja som išla a aj ma poslali pekne povedane odtial preč lebo ešte mali v tom bordel neboli dohodnuty medzi sebou.Socialna poistovna sice nema problem ti potvrdiť papier ale tam napišu že pravdepodobny termin ukončenčenia materskej a na urade ti zase neuznaju to slovo pravdepodobne jednoducho socialna poisťovna sa chce kriť keby niečo.Povedali že to stači doniesť až po ukončeni lebo materska sa vyplaca mesiac dozadu.
@norikk nas jurko place skoro vzdy, ked sa na neho pozrie cudzi clovek a ked neplace, tak aspon skrivi usta do placu ... a dne som ho otcovi zaniesla do izby, ze nech ho chvilu postrazi, kym si pochystam v obyvacke oblecenie na prechadzku a on taaaky rev spustil a hned ruky vystietal ku mne, no trvalo to chvilu kym sa upokojil a potom uz bol ok, uz pri nom ostal ... a to som teraz u nasich velmi casto, teraz som tu uz tyzden zase
Mi sme dnes skušali prvy krat jablčko ale moc velký uspech to nemalo tak som zvedava čo bude zajtra ☹
@zuzanockamt mne mama hovori, ze to neni dobre, ze ani na zachod nepojdem bez neho, ale mna to tesi, ze som taka nenahraditelna, ale na druhej strane ma trapi, ak naozaj musime byt odluceni a maly sa boji......a ma nesdkutocne stve ak ho ma niekto na rukach a maly sa zacne zlostit alebo sa boji, tak im ho chcem vziat a oni ho nechcu dat !!!!!!