icon

♥Septembrove bábätka 2010♥

anarida
24. dec 2009

Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵

hobit
15. mar 2011

@norikk nam chutilo od zaciatku...neboj, on si zvykne a zachuti mu 😉

stvura
Odpoveď bola odstránená
elixia
15. mar 2011

@zuzanockamt u nas preeeesne to iste so spanim aj zaspavanim...bezne sa uspavame aj 40-50 minut a spi sotva 20 😀 Dnes poobede bojoval ako lev,vzpieral sa,reval jak slon,ale oci uz mal zavrete...nakoniec asi po 15 minutach zaspal 🙂
@norikk my este aj teraz niekedy len 3-4 lyzicky zje a koniec..ked nechce,nenutim ho..on si postupne zvykne neboj. Ako maturity?

zuzanockamt
15. mar 2011

@elixia no ten boj poznam, vzpiera sa, vresti a oci uz privrete, neviem preco to robi ... teraz mi zase spi na rukach a ja uz chcem kupat 😀

gumimaci
15. mar 2011

Dobry vecer dievcata,
bavila som sa dnes detskou psychologickou, a naozaj vela lekarov posiela na neurologiu velmi skoro (alebo naopak neskoro) na SK neexistuje totiz jednotna metodika, podla ktorej by mal pediater urcovat ci sa dietatko spravne vyvyja... odhadnu to podla svojich cviceni, a pritom napr. na to pretacanie konkretne maju cas este cely 7 mesiac 😉 ( @janica81 )
jaj a povedala mi, ze je na Ondrejovi vidiet aky je velmi zivy, a ze ho bude treba vela krotit, a najst mu cinnost na vybitie bateriek... no nepovedala mi nic nove, nase certisko sa stale viac predvadza 😅
Dnes sme mali celkovo taky vyletny den, boli sme u muza v robote, tak krpec ukazal ako vie kricat ked je hladny 😀 potom sme boli v Shoping palace na zlatych pieskoch, a dost nemilo ma prekvapilo, ze sa stale fajci vo vsetkych tych kaviarnach v pasazi, dokonca nemali nefajciarske oddelenia... 😒 ale sak nie vsetkym s kocikmi to vadilo..

@stvura ja mam este 2 balenia Huggies a davam ich len poobede, ked tolko neprecika a neprekaka, lebo su mu velmi volne okolo noziciek.

stvura
Odpoveď bola odstránená
norikk
15. mar 2011

@elixia paani,ja som myslela hned ze to pojde,ze sa napraska 😀

@stvura este nezaciname s dokrmovanim,to len dnes ked bola taka situacia, musela som ist do skoly,a on vymyslal s jedenim,tak od 6,00 do 11,15 nejedol nic skoro, trocha co potahal..vo flaske som mala odsate ledva 20ml, tak zajtra zas sa budu trapit,ale mama mu uz mrkvu neda...a flasu nechcel,....uz bol unaveny chudacik moj

a maturity,tak viacako 90% mat nebudem isto,lebo neviem vsetky odpovede,tak zatial mi to vychadza tolko

elixia
15. mar 2011

@norikk to som si aj ja myslela a po niekolkych tyzdnoch sa to lepsi len veeelmi pomaly 😀
ved 90% je celkom fajn,nie? Popri tom,co vsetko zvladas... 😉

@gumimaci ja ti poradila ako mu tie baterky vybit??? Ja mam niekedy pocit,ze to su take nejake moderne,co sa ani vybit nedaju 😀 😀

hobit
15. mar 2011

@gumimaci
@janica81 ja si to tiez myslim, dnes pomaly kazde druhe dieta posielaju na neurologiu a cvicenie, zda sa mi to prehnane...resp. ak dieta kvoli niecomu od zaciatku sleduju, prehanaju to velakrat s tym, co a kedy musi vediet, my napr. mame pruser, ze este nemame nohy v puse a nepretacame sa uz aj s bruska na chrbatik, pritom je maly na 4roch, to nikoho nezaujima...deti, ktore take sledovane nie su, sa vyvijaju svojim tempom a su v pohode...
to fajcenie aj mna minule prekvapilo v Auparku...a to som byvaly fajciar
@norikk drzte sa 😉

majjjka24
15. mar 2011

@stvura
@norikk mne maleho prvykrat tiez natahovalo z mrkvičky, ale to asi preto, žeto malo dost hustu konzistenciu.. len som to popucila 😀 my papame len 3 den a maly spapa uz vyse 100ml mrkvy so zemiakom,ale mixujem to ponornym mixerom a rozmiesam bud s mm, alebo vodou na riedku kasicku a papa krasne,ziadne natahovanie, asi mu to babka namixovala na vacsie kusky 😀

gumimaci
15. mar 2011

@elixia 😀 😀 😀 som drzala krpca na rukach a on sa blaznil a poskakoval a vyskal,a sa ma spytala, ze kolko casu zo dna sa takto sprava, a svorne sme s muzom odpovedali, ze okrem spanku furt. a odpoved ze : NOOOOOOOOOOO tak to bude treba vela trpezlivosti, napominania a fyzickej aktivity 😝
A este som sa od mojho draheho dozvedela, ze to po mne je take dive vajco, lebo vajce som davala ja, on iba sikovny bicik 😅 no a mam to zadarmo 😝

gumimaci
15. mar 2011

@hobit presne o tomto sme sa bavili, ze oni by nemali povedat na zaklade 1-2 nedostatkov, ze babo v niecom zaostava, zase moze dokazat nieco co ine nevie. V podstate by malo ist o bodovy system, ktory sa sklada z niekolkych cviceni- za kazde je urcity pocet bodov, nakoniec sa zrataju a podla vysledku sa da odhadnut, ci uz treba aj nejaky odbornik,a lebo nie.

janica81
15. mar 2011

@hobit veru lekári strasne prehánaju a niekdedy zbytocne vystrasia mamicky.... nasa nozicky do pusy ani naznak ...a myslim si ze jej aj tak nic nechyba 😀

to fajcenie v obchodakoch je hroza...minule sme isli do Bystrice a ze ideme nieco do Europy kuknut...vosli sme a ostalo mi zle...smrad z fastfoodov..dym z kaviarní a smrad a teplo ako v pavilone opic...sme hned vyleteli za 5 min von...fuuuuuuj

hobit
15. mar 2011

@gumimaci hej, len oni povedia, ze nevie toto, ma slabe ruky, nevie toto, ma slabe nohy, chrbat, cokolvek ine...a uz ides...chapes?

hobit
15. mar 2011

@janica81 no vidis, a to mna strasili, ze to mal vediet ked mal 4 a pol mesiaca...nevie to este ani teraz

elixia
15. mar 2011

@gumimaci 😀 😀 tak aspon viete co cakat...a my zrejme dost podobne..ked zaspi konecne,to je taaaake ticho tu..ako ked po dvoch hodinach vypnes vysavac 😀 😀

To fakt u nas posielaju na neurologiu kvoli takym prkotinam? Sak tu to nikoho netrapi,kontroly u doktora ziadne..kym ty nemas pocit,ze nieco nie je ok, tak sa nikto nezaujima 🙂 Som zvedava co nam povie pediatricka doma...

gabika17042010
15. mar 2011

Ja si tiez myslim, ze kazde dieta je individualne. Moja Kristinka sa sice otaca na brusko a potom na chrbatik ked ma naladu, ale zatial len do jednej strany..Ale nepobezim k neurologovi 😉 Budem ju smerovat nech sa otaca aj do druhej..

My uz druhy tyzden papame zeleninku a obcas aj masko, neviem kedy mam zacat davat ovocie a kedy mam zacat davat kasicku? Kasicku robite v materskom mliecku tie co kojite? Dajak si neviem rady...

hobit
16. mar 2011

@gabika17042010 my asu este nedvame a ovocie cca mesiac po zeleninke

stvura
Odpoveď bola odstránená
majjjka24
16. mar 2011

a ako ste postupovali so zeleninkou, my sme zatial papali len mrkvicku a zemiaky, velmi chuti aj aj, dnes by som chcela skusit brokolicu so zemiakom.. brokolicu kupujete cerstvu, alebo mrazenu?? Vcera som kupila bio mrkvu, lebo domace zasoby sa minuli, ale inu zeleninu v bio kvalite u nas nemali ☹((( a bola som u nas v lekarni a pytala som nejake prikrmy, spenat, alebo nieco podobne a lekarnicka na mna vyhukla, ze ci si to neviem sama doma pripravit 😠 😠 vraj to nikto nekupoval tak to vyhodili a odvtedy to neobjednavaju... taka som sla odtial nahnevana... a do mesta pojdem najblizsie az cez vikend, tak si pravdepodobne spravim zasoby na par mesiacov 😀

hobit
16. mar 2011

@stvura budes doma vyrabat tu kasu? ako sa to robi?

sjusiquatro
16. mar 2011

Aj my budeme mat dnes 4 krat zaleninku mrkvicku so zemiakom....prosim vas a kedy zacat pridavat olivovy olej?aky je dobry?

katarina87
16. mar 2011

Dobre ranko....citam ze sa bavite o vyvine deti...tak my sme dopadli tak,ze nas hned supli na Vojtovku pretoze sa im zdalo ze ma pravu rucku slabsiu ako lavu a taktiez aj nozku...pritom si krasne prehadzuje hracky z rucky do rucky...ked je na brusku tak si kopka s pravou noskou...nic jej nieje absolutne,lutujem ze som sla na to vysetrenie....zbytocne stresujem dieta... ☹ ☹ pretacame sa z bruska na chrbatik achytame do pusi nozicky.je zdrava ako buk a nic nerobime len chodime po lekaroch,vcera nam na Gastre povedala ze mame reflux ☹ negrcka mlieko,nieje podrazdena...len to ze vypije malo...cca 90 ml,ale ked si nepyta viac...no co budem ju nutiti??? mame uz aj prikrmi...zeleninku,masko a aj ovocie a kasicky...pribera takze vsetko je v poho...dala nam na ten reflux antirefluxne mlieko HUMANA...ked som sa jej pytala ako to funguje s tym mliekom tak povedala len ze bude kludnejsia...oni chcu co ?? aby lezala cely den na chrbatiku a cumela do blba???

zuzanockamt
16. mar 2011

@majjjka24 ja hotove prikrmy nekupujem zatial, vsetko mu varim doma, aj spenat ... zo zaciatku som kupila ten hotovy v pohariku, lae potom skusila aj ja uvarit ... a brokolicu mal aj varenu a aj mrazenu a nekupujem bio, normalnu zeleninu, aku jeme aj my a vsetko je v pohode

gumimaci
16. mar 2011

Dobre ranko,

@majjjka24 co??? to co je za lekarnicku??? co sa ma co starat do veci, do ktorych ju je h...o.. ja tiez spenat kupujem hotovy, bo okrem Ondrejka by to nikto nejedol.

@katarina87 ☹ tak to neviem, co by dali na ukludnenie nasmu divemu vajcu... take mlieko by na neho nezabralo 😀 tu to nastastie ziaden doktor neriesi.

gumimaci
16. mar 2011

@majjjka24 a ostatnu zeleninku nekupujem bio, kupujem normalnu. uz som pouzila aj nieco z mrazenej, ale 90% pripravujem cerstve

katarina87
16. mar 2011

Este jedna otazocka ...davate este fusak do kocika??my sme vcera mali a musela som ho vybrat ...bolo jej strasne horuco a lezala len vo vanicke...tak neviem ako dnes ist von???

elixia
16. mar 2011

Ahojte,

@majjjka24 ja som sice asi dvakrat kupila poharik,ale skoro nic z neho nezjedol,tak som si povedala ze skoda penazi..takze uvarim naraz viac a dam zamrazit...Doma na nas caka domaca zeleninka a kedze ju tu nemam kde skladovat,vsetko pojde do mraznicky..

@katarina87 no nam na ukludnenie jedine lexaurin 😀 😀

Aj vase deti tak radi 'citaju'??? U nas sa cita vsetko,co sa mu dostane pod ruku 😀
Ale @gumimaci to s tym trhanim papiera u nas neunguje,skusala som ale kukal na mna,ze to o co ti ide mama?? 😨

gabika17042010
16. mar 2011

@hobit Fajn, takze este vyskusame par druhov zeleninky a potom 🙂

gabika17042010
16. mar 2011

@stvura Kasu myslis krupicovu? Lebo ja som v obchode zatial videla bud taku kde sa pridava len voda, ale tam je UM alebo taku kde sa pridava mlieko a tam moze ist MM..takze neviem.. 😕