icon

♥Septembrove bábätka 2010♥

anarida
24. dec 2009

Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵

aninka30
19. mar 2011

ahojte ako to je s tym prikrmom?dnes sme dali na obed mrkvu - tak to mam robit 3 dni, potom dat zemiacik - tiez 3 dni potom popridavat brokolicu atd?a vzdy mu potom ponuknut este aj mliecko?a co potom?

zuzanockamt
19. mar 2011

@janica81 velmi nadsene sa teda netvarila 😀 ... ale to casom pojde ... ja z tej zeleniny ziadnu vedu nerobim, kupujem normalnu zeleninu aj ovocie, co je bezne v ponuke v obchodoch a varim kazdy den cerstve, lebo v chladnicke to skladovat nechcem a mrazak nemam

janica81
19. mar 2011

@zuzanockamt vsak toto vyraz bol v stýle ....mamina co mi to pchas do pusy ?? 😀

vsak ani ja nechcem robit vedu z nakupu..ale ja mam strasne rada struhanu mrkvu s jablkom a posledne 2x co som kupila v kauflande pre seba bol riadny humus...absolutne bez chuti.... inak ta bio bola asi 1000X lepsia 🙂

zuzanockamt
19. mar 2011

@janica81 ja kupujem len urcity druh jablk, o ktorych viem, ze su dobre a mrkva ta je rovnaka stale a ta ostatna zelenina tiez, lebo tu jeme aj my a je OK

hobit
19. mar 2011

@gumimaci co tam vraveli?
@majjjka24 no kazdy den mu daj trochu viac...
@janica81 ja kupujem nieco bio v Bille a nieco normalne...
@katrin31 nas zse nechce kupene, len doma uvarene 😖
@gumimaci 3? my este nename ani 2. 😀 v stvrtok budu 4 tyzdne co papame zeleninku na obed tak sa chystam zaviest desiatu, s tymi kasami este pockam nejaky mesiac a tiez chcem skusit domace asi...

gumimaci
19. mar 2011

@hobit o plazeni a prezentovali nejaky knizky o miminach, ale vela veci z toho tu postupne preberame, tak ste az tak o vela nedosli 😀
ja ze ste uz zacali s ovocim... my papame asi 10den a dnes konecne zjedol aj surovy banan bez prejavov davenia ci prskania 😵

estterka
19. mar 2011

@janica81 ahoj a kolko si jej z tej mrkvy dala? lebo ja idem na metodu,prvy den lyzicka,druhy den dve atd postupne. a kupila som avent via pohariky,tak ked mrazit,ked viac uvarim,ale samotnu mrkvu a zemiak asi nie,skor ked uz budem kombinacie robit 😉

zuzanockamt
19. mar 2011

@gumimaci ja som tiez dnes dala surovy banan a to ho mal len vcera prvy raz kusocek a este aj vareny ... a dnes otvaral usta ako divy, este mu aj malo bolo - a to zjedol asi 3/4 z velkeho bananu ... strasne sa rozjedol 🙂

hilaris
19. mar 2011

ahojte. ja som zacala teraz davat prvu mrkvu na obed a rovno aj kasicku na veceru lebo vtedy je najviac hladna a pred spanim sa nevie "dožrať" a vycicia ma úplne aj 4x čo musím prestriedať v priebehu tej JEDNEJ HODINY ČO ZASPÁVA!!! Ale vela mi teda nezje ani zeleninky ani kaše. Po pár lyžičkách sa začne strašne jedovať a zatial som neprišla na to prečo. či nechce, či to chce rýchlejšie... neviem.. ani neviem koľko mi zje lebo to ešte neovláda a pol lyžičky ide určite von z pusy. Pre prvej to kŕmenie bolo jednoduchšie...

danabel
19. mar 2011

@janica81 ja kupujem bio mrkvu v Hypernove, v Bile je všetko bio dosť drahé... Ja tiež uvarím viac, na druhý deň stačí odložiť do chladky, ale ak viac ako na dva dni, tak dávam do mrazáka vo via pohárikoch
...naposledy som si kúpila ako rezervu sedemdecový Hamánek ovocný (dávam už surové ovocie strúhané- my už papáme od piateho mesiaca kvôli refluxu) , lebo tie malé poháriky sú drahé po jednom...keď ho otvorím a nespotrebujem za dva dni,tak zvyšok zamrazím.

danabel
19. mar 2011
elixia
19. mar 2011

Ahojte,

pozeram ze riesite papanie..nase drahe dieta posledne dva dni nechce nic,2 lyzicky a koniec,tak neviem ci som vystihla zly cas alebo ho zelenina uz prestala bavit...

@janica81 tvari sa ze teda aj lepsie uz papala 🙂

janica81
20. mar 2011

@estterka ahoj....nooo ja som sa s nou hrala...dala som jej asi 10 lyziciek najmenších aké sú...ale ked to zhrniem jazyckom vytlacila 9 von 😀 takze ked to zhrniem do bruska mozno isla naozaj ta 1 lyzicka 😀

janica81
20. mar 2011

@danabel dakujem...dnes uvarím viac a zamrazím 🙂 a potom rozmrazujes volne, alebo v mikrovlnke?

gumimaci
20. mar 2011

@janica81 ahoj, ja tiez mrazim. rano to potom vyberie a na obed to je rozmrazene a iba trosku ohrejem 😉

danabel
20. mar 2011

@janica81 ja rozmrazujem v teplej vode, mikrovlnku nerada používam...myslím,že pre bábätká je to veľmi nezdravé...

danabel
20. mar 2011

@janica81 ešte pridávam ďalší zaujímavý článok 🙂 https://www.modrykonik.sk/fotoblog/zojec/clanok...
a ešte jeden https://www.modrykonik.sk/fotoblog/zojec/clanok...
...ale vlastne táto baba má super celý fotoblog...možno si z toho niečo vyberieš

janica81
20. mar 2011

@gumimaci
@danabel dakujem....varím a budem mraziť 🙂

ale erstvo uvarené v avent poháriku do zajtra môžem dať aj do chladničky, či?

janica81
20. mar 2011

@gumimaci inak pripájam link na jednu Chorvátstku cestovku...lacné...Krk dedinka Šilo najideálnejšie pre maličké deti...kľudné more, piesok...a cesta do 7hod... www.estee.hr

danabel
20. mar 2011

@janica81 jasné, však aj na pohárikových príkrmoch sa píše,že po otvorení spotrebovať do 24 hodín...ja tiež keď uvarím, tak to papá v ten deň a na druhý tiež...

danabel
20. mar 2011

@janica81 aj ja som to kukla 🙂 vyzerá to super, boli ste tam? A tá cesta do 7 hod je odkiaľ počítaná?

gumimaci
20. mar 2011

@danabel super linky.. od ktoreho mesiaca sa moze pridat polenta? Sa mi to paci, ze to je zasa nieco ine, ako iba tie zeleninove kase. 🙂

gumimaci
20. mar 2011

@janica81 aj ja tak max. do druheho dna v chladnicke 😉

gumimaci
20. mar 2011

@janica81 dik, pozrem dnes na to 🙂

estterka
20. mar 2011

@gumimaci mozes uz pridat,kuurica a ryza su bez lepku,ale uz aj lepok by si mohla.ja budem kase varit takto,z original surovin 😉

gumimaci
20. mar 2011

@estterka tak vyskusam niekedy spravit na obed, zeleninkovu kasu s polentou. 🙂 snad bude chutit 😝

danabel
20. mar 2011

@gumimaci tak ako píše @estterka polentu už môžeš kombinovať so zeleninkou, takisto ako aj ryžu...jedna alergologička hovorila, že potravinová alergia by sa mala prejaviť do siedmeho mesiaca, takže treba aj lepok zavádzať už skôr ako sa predtým odporúčalo...lepok sa dával neskoro a asi to malo aj vplyv na vznik alergii...

estterka
20. mar 2011

@danabel no,my zacneme len prikrmovat po 7 a pol mesiaci 😉

zuzuz1
20. mar 2011

no baby uz aj my sme ochutnali mrkvickuuuuuuuuuuuuu 😀 az na to ze som to asi zle pomixovala.-.. 😖 ako ste ju na zaciatkoch pripravovali? aj som tam trosku mliecka nastriekala a aj tak sa mi to nedalo dobre rozmixovat ☹ ale maly bastil aj tak 🙂 az na to ze nam to ryyychlo vychladlo :(

norikk
20. mar 2011

ahojte, tak dnes som drobca prvykrat krmila ja....neprehltol ani jednu...s ponornym sa zle mixuje a svokra mi rozbila sklenene struhadlo.......