♥Septembrove bábätka 2010♥
Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵
@zuzanockamt no okrem toho že sa vstrebava, zaťažuje obličky a že obsahuje dechty, čo su karcinogeny
@ellisabet keby to bolo take hrozne, tak by to detski lekari nepredpisovali ... mne to tak pride, ze uz za chvilu sa nebude moct nic pouzivat, len bio eko ... ja som stastna, ze ma jurko konecne krasnu pokozku .... ked sa spravne aplikuje, tak sa nevstrebava nic
@stvura diky skusim mu urobiť
@zuzanockamt ok. A všetko najlepšie k 7 mesiačikom
@ellisabet dakujeme 🙂
@estterka ja som dala hrasok, mrkvicka a karfiol...a chutilo 🙂
na krku sme mali suchy ekzem...potom sa nam to vsak uplne zaparilo..spotili sme sa pripapani v aute a dosuchalo jej to bodicko....tak to mala take hnusne...natrela som po kupani sudocrem a rano nic 🙂 takze som rada
skus aj Ty sudocrem....ani aj kortikoidy nechcem davat!
@zuzanockamt nooo ja mam kamaratku koznu...oni lekari to predpisuju...lebo to fakt rychlo zaberie...ale moze sa len raz dvakrat vynimocne..ona povedala ze pediatri to davaju, ale z hladiska koznej lekarky Holtov krem do roka nie je vhodny, treba hladat iné jemnejsie formy liecby! Aspon tolko od lekarky....
@janica81 mne staci fakt, ze ten krem nie je viazany na lekarsky predpis ... keby bol taky strasne nebezpecny, tak je vyhradne na predpis ... asi tak ... a jurko ma dost problematicku pokozku, jemu nic len tak nezaberie ... este vyskusam ti biodermu, ci to pomoze
no aj my sme mali nedavno problem s krkom...mal ho dost zapareny aj na boku nic nepomahalo tak sme isli ku koznej...mal zlateho streptokoka dala nam daku masticku zltu v sacku co tam mala ale to bolo iba tak trosku a daku na predpis co nam spravili v lekarni a mali sme aj hypermangan a dubovu koru do vody..a pomohlo, ale obcas sa mu to trosku objavi ale potom zmizne
@zuzanockamt jasne ja som len tlmocila....ono sa nevravi ze je nebezpecny..len zbytocne zatazuje oblicky....ja len ze kozna mi vravela ze najprv ak sa da vyskusat nieco ine.... drzim palce aby to stiahlo....nam strasne pomohla ta bioderma...sme boli komplet cele vysypane...a dnes som uz po kupani obdivovala uplne hladucku pokozku...
jasne ani ja neprehanam a necitam vsetko do detailov, k tomu upozorneniu som sa dostala nahodou... 🙂
Zuzi a davas Jurkovi aj masko?? ak ano co mu najviac berie?
@janica81 davam aj mäso, ale len 1 - 2-krat tyzdenne a len kuracie zatial, este vyskusam morcacie a to bude do roka vsetko
toto je super 😀
Nám všetkým, ktorí majú 20. až 70. rokov... Podľa dnešných pravidiel a zákazov by sme my, deti narodené v 40., 50., 60., 70., 80. rokoch, nemali vôbec šancu prežiť... Naše postieľky boli namaľované farbou, ktorá obsahovala olovo. Nemali sme žiadne pre d...eti bezpečné fľaštičky na medicínu. Žiadne poistky na dvere a okná, a keď sme išli na bicykli/kolobežke, nemali sme helmy. Pili sme obyčajnú vodu z hadice a nie z fliaš. Jedli sme chleba a maslo, pili limonády s cukrom a neboli sme obézni, pretože sme stále lietali niekde vonku. Z jednej fľašky sme obvykle pili niekoľkí, ale všetci sme to v zdraví prežili... Niekoľko hodín sme sa morili a stavali motokáry zo starých nepotrebných vecí, jazdili sme z kopca, len aby sme prišli na to, že sme zabudli na brzdu. Až po niekoľkých pristátiach v plote sme ju domontovali. Skoro ráno sme sa išli hrať von a prišli sme domov, až keď vonku svietili lampy . Rodičia si užili pekné nervy, ale mobily neexistovali, takže nebolo kam volať... Nemali sme žiadne Playstation, Nintendo eller X-box - vlastne ani televízne hry, žiadnych 99 televíznych kanálov, žiadny surround-sound, počítače, chatrooms a internet. Mali sme kamarátov, boli sme vonku a vyhľadali sme si ich!! Spadli sme zo stromu, porezali sme sa, zlomili si ruku či nohu, vyrazili si zuby, ale nikto kvôli týmto úrazom nebol zažalovaný. Boli to úrazy a nikto neniesol vinu - len my! Bili sme sa, mali sme modriny, ale naučili sme sa to predýchať. Našli sme si hry s loptičkami, palicami a jedli sme i trávu (hlavne šťaveľ). I keď nás druhí varovali, nikdy sme si nevypichli oko. Posledných 50 rokov bolo explóziou nových nápadov. My sme mali voľnosť i zodpovednosť - naučili sme sa chovať a poradiť si.
dobre ranko...to co je vonku? normalne mam chut vytiahnut maemu fusak znovu
mam este taku debilnu otazku...ako dlho varite morcacie masko pre drobcov?
@zuzanockamt Je to super...a pravdive....🙂))
@zuzanockamt nam na licka zabera lipobasa repair, licka maval tiez suchsie, ale ako ho pouzivame ma ich uplne jemnučke... vytvara barierovu ochranu pokožky a my ho používame na tváričku už od 2 mesiacov každý deň...
tak včera sme mali znova zvysenu teplotu, sice nepresiahla 38,5, ale stale si suchal hlavičku a ťahal vlasy, tak som došla k tomu, že ho pravdepodobne boli, tak som mu dala polku čipku.. ale zahada, teplotu neznizil, stale ostala zvysena, tak som ho povyzliekala a zišla aspon na 37,5... a prespal znova takmer celu noc, raz sa zobudil, ale papať nechcel, ani pusinku neotvoril a plakaaaaal, pravdepodobne ho to hrdielko štípe.. ale teraz našťastie sa rozpapal.. stale som sa sťažovala, kolkokrat sa v noci budi na papanie a terat by som dala cokolvek za to, keby sa hoc aj 12x zobudil ☹ ☹
@janica81 No my rano zaciname mlieckom, po dvoch hod. davam jablcko z bananom....na obed zeleninka. varim normalne vyvar z toho co doma najdem...najcastejsie je o mrkva kalerab brokolica a zemiak. poobede dam nieco pod zub ...piskotku do ruky a žužle potom mlieko a vecer kasu .....
Dnes sme prespali celu noc ja to vobec nechapem ...posledny tyzden sa budila uz len raz za noc a teraz toto...som najstastnejsia na svete....🙂
Ako pripravujete drobcom zeleninu?? davate zamrazovat,alebo do ladnicky?? neoplati sa mi varit take male mnozstvo na jednu davku a ked sa mi zvysi davam do ladnicky na druhy den..no pocula som ze nieje dobre davat do ladnicky,ma byt vraj stale cerstve...nevidim na tom nic zle ak jej to na druhy den prihrejem....
@katarina87 ja varim len cerstve, ved to je otazka 10 minut, ocistit, nakrajat a sup do hrnca a male mnozstvo to teda vobec nie je 😀
@zuzanockamt tak moja zje kedy ako..vcera ani jednu lyzicku...ale nieje na tom nic zle ked jej to budem davat do chladnicky? ci?
@katarina87 jasne, do druheho dna mozes dat do chladnicky, ja tak davam len mäso ... to si varim na dva dni ... ale zeleninu cerstvu ... nas jurko zase zje dost
@katarina87 ja davam do chladnicky a na druhy den prihrejem nie je na tom nic zle vela kamaratok to tak robi.... 🙂
Dnes sa chystám dať malej špenát so zemiakom, ale mám kupovaný, lebo u nás doma nikto iný špenát neje. Jedli vám detičky aj taký? Alebo im to nechutilo?

@ellisabet ja som tiez citala pribalovy letak, nic hrozne tam nie je