♥Septembrove bábätka 2010♥
Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵
@hobit planujem e-shop a moje sestry maju tiez nejaky plan v oblasti vzdelavania, vraj so mnou pocitaju, no tak uvidime, co z toho vyjde 😀
@zuzanockamt tak drzim palce 😉
@zuzanockamt musiim, a aj chcem...ja mam nastastie velmi rada svoju robotu, a je to tak cca raz za dva tyzdne v stredu a stvrtok poobede...takze moc bez malej niesom a je jej ako tak badam bezomna aj lepsie 🙂
@daniela85 ja som rada, ze konecne oddychujem a som bez pracovneho stresu, uz som taku pauzu velmi potrebovala 🙂
@zuzanockamt tak ja som tiez robila 8 rokov v kuse...ale ja milujem sters v praci, mna to nabija energiou, ved aj tam sa mi smeju ze co si neuzivam klud, no ale ja som akcna, a nieake to vzruso ja k zivotu poterbujem 🙂 nechodim sa flakat, bez malej som nikde este nebola, a praca ma bavi, je to moj konicek 🙂
Pekný začiatok týždňa Vám prajem.... 🙂 čo máte v pláne? 😉 my asi pôjdeme na huby, chceli by sme pobehať trošku po horách...a cez víkend ak počasie dovolí tak guľáš navariť na záhrade....tak uvidíme...dnes ideme do poradne..som zvedavá koľko sme pribrali...dúfam že aspoň pol kila....
ahojte, dlhšie sme tu neboli, minulý utorok sme skončili v nemocnici, s diagnozou neprospievanie... a som aj rada, ze nas dokina poslala, zistili sme, ze maly pije velmi malinko mliecka, cca250ml za cely den a najhorsie to bolo vecer, vypil max. 50ml... Tak sme zacali dokrmovat aj UM a som tak stastna, za tyzden sme pribrali takmer pol kila 🙂 🙂 v nemocnici sme sa naucili ukazat kde je nostek a ocko a od jedneho dievcatka sa naucil krasne ukazovat ukazovakom, naozaj sa najviac naucia deti medzi sebou.. chodime okolo postielky a lozime rychlostou blesku, a vysiel nam dalsi zubok, tak uz mame vonku cele 4 🙂 v nemocnici nam spravili kompletne vysetrenia uplne vsetkeho mozneho a sme zdravy 🙂
@majjjka24 ttak to je fajn, ze je zdravy a uz tak pekne pribera 🙂 ... tak si uz potom asi vela mlieka nemala, nie? ... ked tak malinko vypil ... aspon ze si nebola zbytocne tvrdohlava a neodmietla UM
@zuzanockamt ked niekedy mi este ostalo mlieko, ale maly uz nechcel pit, ale z flase ,,nasilu" este vypil 🙂 a urcite by som neodmietla UM, este skor som to navrhla ako doktori, hlavne, ze maly je napapany 🙂
@majjjka24 mne jurko tiez skor vypil z flasky ako z prsnika este ked bol malicky na zaciatku
@zuzanockamt a ake mnozstvo vypije Jurko?? Lebo neviem, kolko by tak malo dieťa vypiť cca za deň a koľko večer?? Mne večer teraz vypije 150ml okolo 17tej a150 pred spanim, plus tych 100MM. Ale postupne sa to bude hadam zvysovat, ved predtym vypil vecer 50 chudatko... ale zaujimave je na tom to, ze kludne zaspal spokojny, ako by bol najedeny.. to uz si asi zvykol na to, ze mu to ma stacit..
@majjjka24 mne jurko vypije pocas dna 150 ml na jedno krmenie (obcas len 110 ml) a v noci 180 ml - zvykne 2-krat jest v noci ... teraz to ma tak divne nastavene, ze okolo osmej vypije 150, potom o tri hodiny uz pyta, tak stiahne tych 180 (to je okolo 23-tej), potom zase o tri hodiny sa zobudi hladny, tak zase 180 stiahne ( to je okolo 2-hej v noci) a okolo 5-tej uz vstava a vobec nie je hladny, nechapem to, ze v noci kazde tri hodiny pyta a pocas dna vydrzi aj dlhsie, hlavne teda rano hladny nebyva, to do neho doslova tlacim aspon nieco
@zuzanockamt no u nás presne tak isto, večer pýta často a ráno vydrží dlho...
@katrin31 vážil v 8 mesiacoch 7100g, potom sme za 2 tyzdne pribrali 300g a potom sme ich zasa zhodili, lebo maleho som zacala vykrmovat kadejakymi kasami a zatazila mu zaludok, zacalo ho napinat pri jedle, tak som mu spravila vikend len na mlieku a toho mlieka nebolo bohvieco, co som netusila, tak pri dalsej kontrole sme zistili, ze schudol 200g.... ale uz pekne priberame, klop klop.... takze maminky, ktore kojite, a nezda sa vam ze drobci pomalinky priberaju, skuste si pred a po kojeni odvazit drobcov, lebo niekedy sa moze zdat ze je mliecka vela, ale nemusi to byt pravda........ my mliecko este mame, ale vecer uz musime UM.
@majjjka24 takze davas UM len vecer a zvysok normalne dojcis? ... a vazis ho teraz aj doma pred a po jedle ? ... ja som to robila v porodnici, to bolo hrozne stresujuce ... hodinu bol na prsniku, ja cela vytesena, ze ako sa najedol a po odvazeni som zistila, ze vypil len 10 ml, takze pekne flasku a hned bol najedeny ... hrozneee, este teraz mi je zle z toho, ako som sa stresovala 😝
@zuzanockamt ja uz to mam v oku kolko vypije... presne prvy den pil zo 10 minut a poriadne prehltal, som prisla ku vahe natesena, ze ako sa poriadne napapal a bum 60ml, hned mi sanka spadla 😀 😀 a cely tyzden som ho musela pred a po kazdom kojeni vazit, tak uz v polke tyzdna som presne vedela, kolko asi vypil aj bez vazenia... a UM davam o 17tej a pred spanim, vcera mi vecer 2 flase 150ky vypil a potom sa okolo pol12tej zobudil to som ho nakojila a spal do rána... a cez den ho budem nadalej dojcit, lebo po prikrme mu tych 80-100 mliecka staci... cez den sa mi este dost dobre tvori, najhorsie je to vecer....
@majjjka24 ahojky, neda mi zareagovat. Vsak deticky uz teraz nie su plne kojene, tak nemyslim, ze by to mal byt velky problem s nahradenim mliecnej davky trebars jogurtom, ml. kasou. Ja teda stale kojim, ale mala papa popritom vselico co uz moze. Vobec sa nezaoberam ci mam dost mliecka, prikladam ked ma chut, alebo pred spanim sa chce ukludnit. 🙂
@majjjka24 aj ja malej davam UM vecer...pred spanim, no aj to mi do minuleho tyzdna vypila len 60 az 80 ml.ale ako som zacala chodit do prace tak mama jej vecer da a vypije aj 100 az 120 ml. a vcera som jej vecer dala a ze 180ml, som mala sanku dolu 😀 😀 cez den kojim tiez este alebo ked je mrzuta tak si ju na chvilku dam na prsnik a zrazu z nej anjel 🙂ale tak citim ze mliecka ubuda ako som z domu prec...ale zas by mi to ani tak moc nevadilo, mrziet mrzelo ze vlastnou vinou, ale zas ked sa lepsie napapa z UM, tak preco nie? musim si odstreknut, bo sme boli u dr.vcera a zas malicko pribrala....a sa ma pytala co jej davam jest, vymenovala ona co by mala, a ja no no 🙂 a ona ze tak mi povedzte co jedava, a ja ze nasu stravu,,,tak mi povedala ze ak jej to problem nerobi, tak lkludne nech jej to davam...a hlavne ze to je...lebo ona mi tie miminkovske veci uz od zaciatku odmietala...tak uz to mame povolene aj od nej, tak som rada..a este mi dala zelezo pre malu, ale zatial som jej ho nedala, normalne mi zje´dla plnyyy tanier hlboky polievky aj na obed aj na veceru, a dnes tiez...tak dufam ze s papanim uz nebudu problemy...a tiez nas pochvalila ze mame sikovnu doru, a je na urovni 12 mesacneho...tak som rada...len potom dodala ze bude asi hyperaktivna....no co uz ma byt po kom 😖
ja davam malej tiez umele len vecer,raz za den nakojim a rano ju tiez kojim,zvykne papat aj v noci,za mesiac a pol pribrala 400 g,prislo mi to malo,ale dokina hovorila ze to je v poriadku,ale ona je zato taky drobcek,ma tak 69-70 cm,ale inac je sikovna,uz aj spravi par krockov ked sa drzi niecoho.Inac jej varim zvlast,jest jej chuti,najviac asi ovocie-banan s jablkom..
@majjjka24 no tak vies o com pisem...Ja by som kludne tu jej hyper.vymenilka za jedlo a za spanok.. ☹ KAždy vecer rovnaky scenar...Keby tyzden, ale za 9 mesiacov ak mi spala 3krat normalne vecer...teraz sa naje, zaspi o sekundu je hore, otoci sa na bruchoa uz sa dvyha na nohy alebo beha po posteli...som uz na nervy z nej...cez den zaspi bez problemov(klopem si)...naje sa a zaspi v postielke, a vecre ani za svet....

@janka0007 vitaj 🙂