icon

Termín júl 2017

melanka13
31. okt 2016

Ahojte.Tento mesiac som ešte založený nenašla 😉.Uvidíme či to bude aj keď testy sa už tvária"duchovo"😃.Ak to nevide mne dúfam ,že téma poslúži ostatným a verím že nás bude veľa,Tak ktoré uz tušíte? Čakáte?

katuscakzms
10. feb 2018

U nas podobne..lozi uz sice niejaky mesiac ale teraz ide do tuheho...musim robit zmeny,lebo mi otrhava kvety z kvetinaca,z policiek ktore su nizsie vytahuje košíky a z nich veci,uz utrpeli aj dcérkine maľby ktore som mala na chladničke. .dostane sa vsade a vsetko treba ochutnat..najlepsie je prist k mame ked je v kuchyni a tahat ju za papuce ....pridavam foto: vravim dcerke ze nerob grimasy nech si vas konecne spolu sfotim,no ked uz krpec spolupracuje,velkacka nebude ani za svet...

blondie257
11. feb 2018

Ahojte koceny ....ako drobata?
Chcem sa spytat kedy planujete zaviest do jedalnicka jogurt? Samozrejme biely

miriama11
11. feb 2018

@blondie257 mne pri starsej vravela lekarka ze tak na 9m moze jogurt

blondie257
11. feb 2018

Neviem ci stastie ze nelozi malá..ci nie....lebo by sa tak aspon zabavila no ako citam prispevky ze co dokazu lezuni..tak na druhej strane klud..no na druhej strane furt na ruky chce...
Vobec nedava nohy pod brusko....fut ich na zem pusti jak zabka ci zubrienka....nasiroko..
Kam chce ist sa doslova preguľa....
Na podlahe sa snazila rukami tahat e jej to zacalo piskat ako drela dlan o podlahu tak mala z toho švandu....
Ale v postielke sa uz vytiahne az na nohy...potom sa rehli ze to dokazala.

Babenky....planujete davat chodák? Lebo MM mi furt huci s tym.do hlavy ze mam kupit chodak ze sa zabavi tam...
Prva mala od 7 a pol mes..vtedy som neriesila pretoze sme stavali dom plus skusky ...tak musela som

blondie257
11. feb 2018

@miriama11 no ja uz som z toho jelen....kazdy vrqvi inqc....na nete som citala odborny clanok ze od 7-8mes ....svagrina davala az od roka....druha svagrina od 7mes...
V tych brozurka h o prikrmo h furt inac pisu

miriama11
11. feb 2018

@blondie257 hmm tak neviem ale tak mi vravela ani som to nejak neriesila.dala som az na 9m .a neviem chodak som nedavala ani nedam .ale mozno by sa zabavila.o chvilku bude plazit urcite.a bude vymyslat nezbedy tak sa zabavy.inak ani ja toho vela nestiham cez den , kopu na zehlenie mam taku ze koniec.

katuscakzms
11. feb 2018

@blondie257 mna by tiez zaujimalo ze od kedy moze jogurt.. Tiez som citala ze od 9-10 mesiaca...skor som nepostrehla...ale zase pridat maslo do prikrmu som niekde citala ze aj od 7 mes..a je to mliecne tiez..

katuscakzms
11. feb 2018

@blondie257 ja som pri dcerke pouzila chodak na chvilu, ale to uz vedela sa postavit,bola tiez nalepena v kuse na mne tak som pouzila a zabavila sa v nom ako lietala po dome.. Teraz pri malom som ani neuvazovala, neurologicka zakazala ze v žiadnom prípade nemame používať ...ale tazko povedat co bude,teraz urcite este nie

jance333
11. feb 2018

ja som jogurt dávala minule ochutnať (malá už mala 7 mes.) a chutil jej. čítala som,že od 7 mes. môže, skúsila som len trošku, či ju nebude preháňať a v pohodke. ale budem asi teraz len po trošku jej pridávať napr. do kaše. 19teho máme poradňu, vypýtam si požehnanie od lekárky a potom i po viac.
inak, u nás už veselo, malá sa plazí po celom byte, takže nonstop dozor. ale výhoda, že sa ju dá dobre zmordovať, aby večer zaspala. akurát, že náš byt ešte nie je prispôsobený, pomaly odstraňujeme nebezpečné lákadlá a tak 😂 a furt čakáme na prvé zuby. spredu na ďasnách vidno už 8 zubov,ale neprerezal sa zatiaľ ani jeden 😒

blondie257
11. feb 2018

@jance333 juuj jaka je zlata....si viem predstavit tu radost z lozenia.anai my zuby nemame ale uz vidno pod dasienkami zubky dole ....jednotky dvojky trojky...a hore tiez po trojky

juliane126
11. feb 2018

@blondie257 moji sa nikdy negulali.^plazili sa kratko jeden 3 dni, syn 1 den a hned na styri. Nevyhoda, ze vsade sa snazi vstat a hockedy padne na tvrdu dlazku

blondie257
11. feb 2018

@katuscakzms no ked zvazim..ze nutrilon obsahuje laktozu...tak potom s tymi jogutmi..no neviem...slusim sa spytat na poradni
Ja som dala chlebik malej a trosililinka masielka aby jej slo lepsie prezuvat bez zubkov..a nic jej nebolo...

juliane126
11. feb 2018

@blondie257 chodak ortopedi neodporucaju lebo sa pri nom deti nesprane naucia chodit z coho mozu mat plochu nohu. Ked este nevedia chodit bez toho, znamena,ze este nie su na to pripraveny a

jance333
11. feb 2018

@blondie257 vďaka. ona je taký malý svištík zvedavý, už sa nezastaví. ale aspoň je teraz menej plaču. keď sa vzdialim, neplače, ale snaží sa ma dobehnúť a plazí sa za mnou jak hadík 😂 akurát som žehlila a pobavilo ma, že naše obľúbené body týchto dní sú veľkosť 0-3mes. 😂 😂 😂

juliane126
11. feb 2018

@katuscakzms zakazali ti fyzioterapeuti maleho davat do sedu predtym nez sa sam posadi, ci k tomuto sa nevyjadrili?

katuscakzms
12. feb 2018

@juliane126 oni mi nic nevraveli..vobec sa nevyjadrovali k tomu co mozem a co nie, to len na neurologii dr vravela ze chodak nie...ale ja ho uz do sedu dam ked je pri mne ,lebo on uz inak nechce ani byt a reve a kričí. ..to iste som mala pri dcerke,ano viem ze este sam nesedí a mnohe by ma za to ukamenovali 😉

anaj44
12. feb 2018

@oknosmas je to horzne aj naš uz v kočiari robi sirenu skusilis sme ist 2 km s nim ved ho to prejde neprešlo hadam to je iba take obdobie az s mi nechce cez den ist vonku lebo viem ze budem mat v kočiari sirenu

blondie257
12. feb 2018

@katuscakzms ja ked uvazim ze ako davala sediet niekedy ze obkladali vankusmi od 5mes...moja svokra napr......
A su vsetci tu....nikto nema z ich 4deti ani problemi ani ploche nohy nic...
Tie nazory a studie sa furt menia...co lekar to nazor a odporucanie...
Nikdy sa nedojde ku globalnemu konsenzu..
A ked som videla ako v amerike k tomu pristupuju..tam by asi slovenske mamicky ukamenovali vsetky americke novomamicky...

Ja davam sediet lebo sedi sama...posadi sa sama za pomoci niecoho ked sa pritiahne..v postielke ked ju dam lahnut do sekundy sedi..prisla ako na to a tak si sadne a s hraje...a z tejto polohy sa obcas prehupne do polohy na stvornozkovanie..ked sa snazi dosiahnut na hracku...
.......nie z polohy stvornozkovania lebo vobec nelezie ani nestvornozkuje...
Starsia dcera sa neplazila a je tu v max poriadku..sedela sama od 7mes..nema skoliozu nema ploche nohy od stavania sa na nozicky v postielke....
Ano kazde dieta je vyvinovo ine ale co mam ju priputat??? Aby to nerobila?

@juliane126 ...chodak ja neviem...starsia mala...
A co znamena naucit sa chodit nespravne???

jance333
12. feb 2018

@anaj44 u nás bol pobyt v kočíku od cca 2mes. ideálny, teraz je to tiež na začiatku s plačom. a to má polohovaný chrbát, aby videla. musím ju najprv vybrať von, nech sa porozhliada po okolí, chvíľu ju tak ponosím a keď sa ukľudní, môžem ju vrátiť do kočiara, tam zaspí a všetko ok 😀 už som si zvykla, že kým sa vytrepeme zo sídliska, trvá to i pol hodinu 🙄 a poobedné prechádzky sú tiež riziko, vtedy už nezvykne spať dlho. väčšinou je tam problém, že ako máva na obed zeleninu, neskôr môže mať nafúknuté bruško a ako je v kočiari s vystretými nohami, nevie sa vyprdkať. preto protestuje.

katuscakzms
12. feb 2018

@blondie257 ved ano samí názor a mi sa musíme rozhodnúť ktorý si vyberieme...je to ako s topánočkami na prvé chodenie...niektory tvrdia ze deti musia mat ked sa ucia chodit a niektorý podľa studie tvrdia ze je v poriadku nedavat detom ortopedicke topanky,ze vraj do 3 rokov to nema vyznam,lebo detska noha sa stale este formuje a ze deti môžu kludne aj na boso bez topaniciek...vyberme si....mne sa maly posadi -pritiahne sa sam ale nevie este sa udrzat v sede...no aj na vonku pouzivam uz sportovu cast,je v miernom sklone..vo vanicke bol pokrceny a ked sa zobudí tak reve neskutocne ,tak ho nadvihnem do mierneho sedu..tak vidí vsetko okolo a nekrici a ja mozem spokojne dôjsť domov....musim nosit dcérku aj do skolky aj zo skolky...uz som ho mala vela krat aj na rukach a tlacila kocik..ale uz je tazky tak nevladzem.. Tak si posedi v kociku...

zeytin
12. feb 2018

Maminky, tie, čo ste mali tehotenskú cukrovku, boli ste už na kontrole? Mne povedala diabetologička, že po pol roku mám prísť na kontrolu.

denisekkk
12. feb 2018

@zeytin nebola som 😕 nemam ani chut ani cas na to...

zeytin
12. feb 2018

@denisekkk no, veď práveže ani ja... len mám ešte od lekárky zapožičaný glukomer, tak tam niekedy budem musieť ísť...

oravocka
12. feb 2018

Ahojte. Ja chodak nemam ani nebude. Malá sa doplazi kde chce a hlavne tam, kde ju netreba😉 chvíľku ale vydrží aj v takej ohrádke drevenej, kde má hračky. Starší v chodaku tiež nebol a má ploché nohy, ideme budúci týždeň na ortopediu s tým.

kchan
12. feb 2018

Caute baby 🙂 konecne sa plazim a mama sa uz trasie co kedy vyvediem lebo vsade musim byt a vsetko musim omrknut 😅 samozrejme bordelar som po ockovi 😁😘

dundula
12. feb 2018

Ja dávam bielu aktiviu po 6 mesiacov. S bananom alebo keksami. 2 krát za týždeň. Zbožňuje to.netreba všetko čítať a riadiť sa tým. Len nás oblbuju. A máme aj choditko. S každého troška a všade chvíľku na striedačku nemôže škodiť. Opýtajte sa vašich mám, babiciek na čom a v čom vyrastali ich deti. A nie je nám nič 😃

slniecko323
12. feb 2018

@blondie257 ahoj 🙂
Co sa tyka jogurtu, tak pokial uz mas zavedeny zeleninovo-masovy a, ovocny prikrm, tak kludne mozes dat biely neochuteny jogurtik medzi 7.-8.mesiacom. Najlepsie s postruhanym jablckom, hruskou, bananom, marhulou, alebo s domacim kompotom. Jogurt nesmie byt odtucneny, najlepsi s

slniecko323
12. feb 2018

@blondie257 najlepsie s probiotikami. Co sa tyka choditka, nieje vhodne preto, lebo noze sposobit deformity chrbtice, ta je nespravne zatazovana, rovnako aj klby, nespravny nacvik chodze, zdavotne tazkosti v dospelosti.

jarunka102
13. feb 2018

Keď sa hráme na mačičku 🙂

vierkadominik1
13. feb 2018