Termín pôrodu august 2013
Ahoj,pridá sa niekto ??? 🙂
@monikaaa89 ahoj moj den sa blíži tiež... je to 11 .8 no ja by najradcej sla aj hned keby sa dalo rodit 🙂 mam take malé obavy a e myslím pozitívne dufam že bude vsetko o.k znasam to teraz zle ked su horucavy malý mi zlenivel malo sa hýbe ale je vsetko o.k že to može byt počasím.. dufam že len tým držím vsetkým palce 🙂 inac ten výtok co si spomýnala trapil aj mna lekar mi na 3 krat bral stery ale vsetko o.k vraj je to normalne 🙂
@nasta197 ja mam termin 14.8 ale prist to moze kazdu chvilku, strach uz mam zo vsetkeho, mne sa zasa maly dost hybe niekedy mam pocit ze chce s bruska vyskocit... niekedy je to az take bolestive, a zacinaju ma boliet aj kosti tam dole,a vcera dr povedal ze sa maly pomaly pripravuje na porod tak ma to este viac vystrasilo... aj ked viem ze to raz musi prist, chcem nech je to rychle a bez komplikacii tu bolest hadam nejak vydrzim...
no neviem co s tym vytokom , riadne ma to zaskocilo, nemavala som to predtym , ale kamoska mi povedala ze teraz to mu moze byt normalne, tak uvidime.... joooj musime to nejak doklepat do konca 😉
no zatala som zuby ale nebolo to hrozne, aj tak ma nakoniec uspali, chcela som byt pri vedomi ..no teraz uz by som najradsej asi v narkoze.. sa nejako viac bojim ako pri druhom .. termin mam 19.8. no urcite to budu robit min. o tyzden skor.. len sa bojim , aby sa maly nepytal skor na svet,to musim hned utekat
@jazmina83 no zatala som zuby ale nebolo to hrozne, aj tak ma nakoniec uspali,nemohli to pichnut hadam na pat krat.. a u nas v Topolcanoch nejako neuznavaju spinal.. vsetko by len uspavali a rezali a kedze tu byvame neodvazim sa ist do inej porodnice, lebo to mame na par minut do nemocnice a keby to prislo, tak tu to mam najblizsie, a navyse uz dvoch nezbednikov mame doma, takze moc nemam na vyber, keby to doslo..rodicia 80km a aj druhy 250km...pri druhom som chcela byt pri vedomi ..no teraz uz by som najradsej asi v narkoze.. sa nejako viac bojim ako pri druhom .. termin mam 19.8. no urcite to budu robit min. o tyzden skor.. len sa bojim , aby sa maly nepytal skor na svet,to musim hned utekat
@monikaaa89 ahoj,ten vytok mam aj ja a dnes som mala poradnu,to sa ti zacina pustat zatka hlienova 😉 som sa presne na to pytala. ja som mala aj bolesti v noci,dve take riadne konttrakcie hodinu po sebe,ale akosi sa to zastavilo a nic viac.tak som zvedava kedy to konecne pride 😝 ak do 15. nic nepride,idem na vyvolavacku 😝
Baby veď sme dajaké ženy vydržíme už nie dolho.Mám dajaké zle prietoky v utorok idem na dalšiu kontrolu a dohodnut sa s doktorkou zrejme na planovanej sekcii.Držte sa!
Dnešná poradňa.Malý je síce narvaný dole,ale že do TP vydrží,aj ked že u druhorodičky môže nastať rýchlo zmena.otvorená pre prst.Buchťoš má 3400g cca.Posledná poradňa u moje Dr.kedže má dovču.Na TP čo je 9.8 mam poradňu v nemocke.😖Pojde mi moja Dr.k porodu,ak bude doma,lebo že manžel naplánoval predsa dovču.Do stredy sú doma určo.
Ja začínam depkovať z toho že toto je moje posledné tehotenstvo ☹ depky,či som spravila dobre,že malú dávam od septembra do školky a pod.To bude u nás drumblovania.Hormony po porode budu mnou lomcovať.A myslím že jediný kto bude z toho špatný že malá ide do školky,budem JA 😖
@adamkohlusko ahoj, myslis ze to uz bude zatka? ja neviem ake to ma byt ale ja to mam len take riedke ako voda alebo troska hustejsie a bielej farby, .... myslela som ze zatka je taka zelenohnedocervena alebo tak nejak.. no som zaskocena. uvidim ako to bude dalej lebo mam obavy.. a to mi moze ako dlho takto oddtekat? jajaaaaj 😖
@adamkohlusko ja som kontrakcie este nemala ,ale maly je riadne aktivny stale sa hybe, a to je jedno ze co skvor odide, ci plodova voda,alebo zatka? som prvorodicka tak neviem presne..
😎
joj babenky ako zvladate posledne dni tehotenstva a tieto neskutocne horucavy? ja ich ledva prezivam,iba sa potim, vsetko mi vadi, nejaka som nervozna, ale to asi patri k tomu.. len niekedy nevime kde sa mam " vopchat" ... nevladzem ani riad poumyvat ,,, nechce sa mi nic.. ach jaaj , musime vydrzat ale aspon keby tak horuco nebolo... 😎
@monikaaa89 ahoj,moze to byt zatka,ja to mam take hustejsie,prvom mi odisla naraz a ako krv a do hodiny voda a za tri hodinky bol maly na svete... 😀 no teraz to vyzera na dlhsie 😝
@monikaaa89 a zatka ti nemusi odist vobec.ale ak ti odide voda,chod do nemocky radsej hned,necakaj na kontrakcie.zvlast ak si prvorodicka 😉
Holky jake poznáte triky na privolanie pôrodu?lebo muž mi ma odísť 3 dni pred termínom sluzobne na 6 týždňov preč.chcem aby malého videl pred odchodom.vyskúšam ÚPLNE VŠETKO!zatiaľ viem o behani po schodoch,sexe a umývani okien
@freyjanr Hm tak to by som aj ja rada vedela ale netušímmm myslím si že nieje nič ta&ké zaručené vie m že určite fyzicka namaha ale zas je to podľa mňa aj dosť riskantné
@freyjanr no to by som aj ja teda chcela vediet 😀
@kiki75 ahoj,bola som na Kramaroch u pani Jandovej na poucenie a ona robi tieto predporodne cvicenia.Bolo to super,stretnut sa z inymi maminami 🙂
katarina.jandova@kr.unb.sk
Toto je na nu mail,mozes sa objednat.Je to velmi mila pani 😉
@freyjanr skus si sama pre seba odpovedat na otazky: Čo je pre mna dôležitejšie? Aby bábatko dozrelo a prišlo na svet vtedy,kedy je jeho čas? Aby som porodila vtedy, ked je moje telo hormonálne nachystané?Alebo aby ho videl manžel aj za cenu toho,že príde na svet nezrelé?
Detičky VEDIa ked sa idu narodiť- je to už vedecky dokázané, pozri si čo o tom hovorí MUDr. Krcho
Pôrod je velejemná hormonálna súhra medzi tebou a dieťatkom. Ak je bábatko už nachystané, pomôžu babské rady typu sex, pohyb atd...ak nachystané nie je, ani tvoje telo nie, nepomôže nič z toho..
potom jedine dat si pôrod vyvolať- ale zváž benefity ale hlavne riziká toho kroku...po odpovedi na prve otazky..
Baby mi máme s drahým za sebou príšerné 2 noci. V utorok na poradni mi lekár spravil toho Hamiltona ☹ To už viem určite, ani som chodiť nevedela, streda pohoda a v štvrtok ráno začali bolesti o 04.00. Tak som si začala sledovať časy, ale zistila som, že kontrakcie su veľmi nepravidelné. Najprv každých 20 min., potom 40, nakoniec hodina a zase 20 min. Cely den dookola, večer sme sa šli s drahým ešte prejsť, či sa to trocha neurýchly, ale naopak, akoby sa to úplne spomalilo... A dnes v noci sme zasa nespali ani hodinu ☹ Už som z toho zúfalá, sú to fakt veľmi silné bolesti ☹ A k tomu ešte aj ružovkavo zafarbený výtok, čo stále pripisujem pozostatkom z toho Hamiltona, alebo tomu, že sa možno krčok ešte viac otvára... V utorok bol na 2 cm, malinká vraj pripravená.. O 13,00 idem na porodku na monitor, dnes mám totiž termín... Bože baby ja tak dúfam, že si ma tam už nechajú ... neviem si predstaviť ďalšiu takúto noc... Už teraz nevládzem držať oči otvorené a k tomu malú cítim už tak strašne nízko, že už ma bolí celá panva aj keď si sadnem na WC. A to doteraz som mala krásne tehotenstvo, tak verím, že tento ťažší koniec už prejde a malinká bude čoskoro pri nás. Určite sa ozveme, ako sme dopadli... Všetkým držím prsty a prajem veľa síl 😀
@michalaforb dryim palce nech to mate uz sa sebou, a vela sil prajem
malo tam byt drzim palce
Tak preji hodne stesti 🙂 Zdrava, krasna a hodna miminka, rychly a co nejsnadnejsi porod a take trpelive a starostlive tatinky 😉
P.S. Pokud muzete, urychlite a usnazite si porod, kdyz pudete chodit ( i kdyby jenom pomala chuze) - rychleji se otevrete.
Ty zeny, co lezi - tak taky dlouho cekaji (zpravidla - i co jsem slysela). Pijte hodne vody - i miminko musi pocas porodu a kontrakci pit (pro nej to take neni lehke 🙂 ) a dychejte zhluboka, at se k mimi take dostane i kyslik 😉
Vlastni zkusenost 🙂 A mala tady byla cobydup 😀
Vysvetlí mi niekto čo to vlastne je keď mám zlé prietoky
@lylkatomaskova ak sa nemylim, tak to znamena ze babatko nieje dostatocne vyzivovane cez pupocnik...priskrteny pupocnik alebo nieco take...aspon takto som to teda pochopila ja....mne moja dr. povedala, ze ak by som mala zle prietoky, tak by moj chlapcek nemal taku peknu vahu ako ma...2760 v 36tt....
@dulkagabulka doktor vraví ze je môj malý o celý tyzden vetsi tak hádam 4 dni pred termínom uz bude všetko poriadku
@dulkagabulka a je pre mňa veľmi dôležité aby ho videl lebo je to jeho vysnívane a vymodlene dieťa ktoré uz nikdy take maličké neuvidí ale to nepochopí nikto kto neni v našej koži
@monikaaa89 podobne, ja mam taky problem hlabvne doobeda, vobec nevladzem. potom poobede sa to trosku zlepsi ale okolo 5-ej som zase na dne... nevladzem .... ☹ robi mi problem umyt aj tanier po sebe .... a neviem, co bude takto so mnou po porode....

ahojte babenky, tak terminiky sa nam blizia, ako to vsetko prezivate? ja zacinam chytat depku, strach s porodu, ci vsetko dopadne dobre.... ach jaaj,,, a este k tomu ma od vcera zacal trapit nejaky vytok, riedky bielej farby, neviem co to moze byt, mali ste to niektora? vcera som bola v poradani ze vsetko ok, ale dnes je vacsi ten vytok, tak neviem,,,, 😨