icon

Termín pôrodu august 2013

dadka33
20. nov 2012

Ahoj,pridá sa niekto ??? 🙂

freyjanr
2. aug 2013

@dasiacik pijem ho uz 2 tyzdne tak hádam pomoze 🙂

zusl
2. aug 2013

@beruska1311 ja som rodila min.piatok - čiže presne keď začali horúčavy. A asi by som bola radšej tehotná do seseptembra. Šitie sa zle hojí, nemôžeš otvoriť okno a urobiť prievan, žiadny vventilátor... Včera som si dala takú vlaznu sprchu, a take návaly tepla a zimy som dostala, že som sa nedokázala postarať o malú. A to nehovorím ako zle to znáša take malé babatko. 😉 Tak radšej prekonať horúčavy s bruskom.

dasiacik
2. aug 2013

@freyjanr Ja ho tiez pijem 🙂 Tak skus aj tu fit loptu,a
hlavne hybat sa,vela chodit,aj ked je to v tychto horucavach
tazke.Ja som min.vikend mala taku turu,ze som okamzite
citila ako sa mi maly posunul nizsie.Tak ma teraz uz 5
dni boli cely podvozok,a tiez cakam,ze uz to cochvila
bude 🙂 Skus jest aj stiplave,vraj aj to popozenie porod.
A ten sexik,no 😀

lylkatomaskova
2. aug 2013

To ako si dokážete "užiť" sex s tým veľkým bruchom? Lebo ja teda rozhodne nie a to nevravím že sa cítim čo sa týka príťažlivosti na bode mrazu.Všetko ma bolí vkuse spotená a to mám sexovať? Pane Bože

ladydasha
3. aug 2013

@freyjanr Celkom ťa chápem v tom, že to chceš trošku popohnať, my sme na to tak isto, muž má teraz 2 týždne celozávodnú dovolenku a ak to behom nej nestihneme, tak síce neodíde na tak dlho, ale bojím sa, že by to k pôrodu nestihol a ja ho tam chcem a potrebujem 🙂 Pijem teda maliník a po troške aj alchemilku, a k tomu si buď robím odvar z ľanového semiačka alebo si ho pomeliem a zjem. Potom, keď to už fakt bude akútnejšie, tak sex, schody, fyzická námaha, pikantné jedlá... mňam mňam, škorica, tonic (známej to odobril gynekológ, že v tak vysokom štádiu to už bábätku neublíži), materiná dúška a mätový čaj vo veľkom. Zvažovala som aj ricínový koktejl, ale k tomu sa už asi neodhodlám. No hlavne som sa psychicky nastavila, že ten druhý týždeň jeho dovolenky proste rodím a nechápem, ako sa mi to podarilo, ale skrátka tomu pocitu úplne verím 🙂 A myslím, že psychika bude v tomto tiež dosť dôležitá.

freyjanr
3. aug 2013

@ladydasha ano to hej aj ja som sa uz tak nastavila,som presvedcena ze porodim a hocikto sa ma spyta kedy rodim vravim ze za 2 tyzdne a o tej skorici a tonicu som este nepocula ale mam na pohar tonicu chut uz viac jak pol roka tak rada vyskusam 🙂

ladydasha
3. aug 2013

@freyjanr Nejak to zvládneme určite 🙂 My máme fľašu tonicu v chladničke, to je pokušenie 😀

ada510
3. aug 2013

@ladydasha ja mám termín 16.augusta malý sa pýtal už v 29tt ale teraz sa mu moc nechce asi do toho tepla tiež pijem čaj z malinovych listov ale mišo sa nič nedeje len občasné bolesti ale tak racej nech tam este je v nemocniciam v Ba je peklo a este sú vraj aj preplnené...:/

ladydasha
3. aug 2013

@ada510 tak to budem asi ďakovať za našu "vidiecku" pôrodnicu, kde je bežne polovica izieb voľná 😀

beruska1311
3. aug 2013

Ved to ze v tej horucave ani neviem co je lepsie...ci rodit alebo nerodit...ked si predstavim ze lezim teraz na 17.posch.dakde,posita...sitie treba vetrat nech sa hoji...no to by som rada vedela ako ked je v izbe 30 a vonku 35...leje sa zo mna fuj...to sme vymakli baby...8 mesiacov sa trapim lebo mne bolo od zaciatku zle a toto je odmena🙂 uz len prezit no co uz....

ada510
3. aug 2013

Baby teplo bude už len do budúcej soboty potom budú už normálne teploty a môžme porodit 😀 dovtedy musím dalo udržať tu moju opicku v brusku...:P

jankako
3. aug 2013

Ahojte.Tak my to už máme zasebou.Oliverko sa narodil dnes v noci o 2.30.h s mierami 2800g. 47cm.🙂
Čakatelky držím palce aby ste nadalej dobre zvládali tehulovanie a dokrútili to do úspešného konca 🙂

niki18
3. aug 2013

@jankako gratulujem 🙂

vjaja
3. aug 2013

ahojte augustovky, ja som sa len pred nedávnom pridala, už sa tiež neviem dočkať, dcéra sa tiež narodila v auguste a tiež boli takéto horúčavy, mala som síce hroziaci predčasný pôrod, ale nakoniec som ju prenášala a hneď po narodení sa pokazilo počasie a už slniečko ani nevyšlo, teraz dúfam, že si užijem aspoň peknú jeseň, mám šťastie, že bruško mám pomerne malé ale i tak mi zavadzá, no čo už len vydržať, príjemné čakanie želám... 🙂

adamkohlusko
3. aug 2013

@jankako gratulujeme 😵

dulkagabulka
4. aug 2013

máte bábatko v polohe koncom panvovým? so skúseným personálom môže byť aj taký pôrod náádherný
http://www.zenskekruhy.sk/tehulky/porodne-pribe...

nina41
5. aug 2013

@freyjanr vyskúšaj teplé sprchy ,na podbruško a kríže ,ale častejšie cez deň aj 6 x denne

monikaaa89
6. aug 2013

@kiki75 joj veru mame to tazke, verim ti ze nevladzes, ja sa tieez bojim ako to budem zvladat po porode, ci sa budem vladat postarat o drobca ,o seba a domacnost... len dufam ze mi muzik bude pomahat...,
uz to musime len vydzrat., aj tieto hrozne horucavy... vela stastia.. 😉

kiki75
6. aug 2013

@monikaaa89 NO ty si uz takmer vo finale, tebe sa to blizi....inac to musi byt reraz uzasne aj v nemocniciach kde nie je klimatizacia , ked napr rodis v 30 C....neviem si to ani predstavit.....

monikaaa89
6. aug 2013

@kiki75 joj veru pravdu mas ze som uz vo finale, uz je to tazke v kozdom zmysle slova... akurat zajtra idem do nemocnice na kontrolu tak uvidime ze co bude, mam riadne tusaka ze ma tam uz nechaju.,, aj sa tesim, ale veeeelmi sa bojim....
a rodit v tychto horucavach no veru neviem neviem....

adamkohlusko
6. aug 2013

ahojte babulky,my este stale pokope, 😝 ale uz ledva fucim,dnes som bola na kontrole,lebo vcera nam 2x vysiel zle monitor,ale dnes uz vsetko chvalabohu ok,v piatok poradna,zas sme o jeden prst otvoreni viac,tak hadam to do pondelka pride samo,lebo sa mi moc nechce do tej vyvolavacky 😝 to by sme isli 15.,kedze mame 12.termin. 😖 fuj,uz nech aspon tie horucavy prejdu 😔

kiki75
7. aug 2013

@monikaaa89 mysli pozitivne, aj sa ja bojim, kazda baba sa boji.....ale bude to nieco nove a aj ked tazke, ale ze vraj sa to oplati 🙂 drzim palce a daj vediet🙂

adamkohlusko
7. aug 2013

nebojte sa baby,porod je uplne v pohode,predstav si,ze je to uz len par chvil a mas svoje dietatko navzdy pri sebe,ver mi,stoji to za to, 😵 mam doma 5 rocneho sarkana 😵 😵 😵

adamkohlusko
7. aug 2013

co vsetky rodite ??? 😀

beruska1311
7. aug 2013

@adamkohlusko Bodaj by...este prezivam 🙂 Ale bud.tyzden ju uz vyzeniem von...len este neviem ako🙂

adamkohlusko
8. aug 2013

@beruska1311 no moja ak nepojde sama do pondelka,tak v stvrtok mi vyvolaju 😖 sa toho dost bojim,no ale tak co uz,nebudeme riskovat,mam malo vody plodovej, tak nechcu cakat viac ako 3 dni po termine 😒

borocka
8. aug 2013

Ahojte kocky,
vsetkym rozpadnutym kinderkam gratulujeme a prajeme rychle zotavovanie 🙂

my este cakame, teoreticky ostavaju dva tyzdne, ale v sobotu rano mi odisla hlienova zatka, v pondelok som bola na kontrole uz v nemocnici, krcok 1,5cm makky a som otvorena pre spicku. som cakala ze cez vikend to uz bude, pri prvom ked mi odisla zatka, dali sme sex a 2dni na to uz bolo.
musim muza ukecat na nejaky sexik cez vikend a mala hned poleti von 😝

beruska1311
8. aug 2013

Baby a v nemocnici vas len vysetrili zospodu a robili monitor, alebo vam robia aj prietoky a usg? Ja som dnes bola prvykrat za mojim porodnikom ale urobili mi len monitor a vysetril ma...na porod to nevyzera tak sa netesim...ja uz by som isla...

kiki75
8. aug 2013

@beruska1311vysetruju vzdy, bud. tyzden v pondelok idem na monitor , vo strvrtok na usg+prietoky.....urcite ta posle minimalne este raz na usg kvoli velkosti plodu...