Termín pôrodu august 2013
Ahoj,pridá sa niekto ??? 🙂
Baby, na ten NT usg posielajú vždy alebo len ako ktorý dr. uzná za vhodné? V ktorom tt. by sa mal absolvovať?Pýtala som sa mojej dr. na 3D, že aký má naň názor a povedala, že to je len marketingový výmesel 😒
@cora41 dakujem moja, nakoniec som k lekarke nestihala ist. vstala som dost neskoro a objimala zasa misu, takze som ledva stihla do prace. ale nastastie som odbehla do lekarne a lekarnicka mi odporucila morsku sol na nos a nejaky homeopaticky sirup proti kaslu. tak uvidime ako zaberu. prave som dosla z prace, dala sprsku a uz som v posteli, nech to vylezim. nie je mi nic, len mi je neprijemne to kychanie, kaslanie a soplenie. ale ani teplotu nemam. tak uvidime, jak sa zajtra zobudim. tebe to vtedy za ako dlho preslo?
@miciluci No veru už keď mi nieje zle je to lepšie ale zase papam ako svinka 😀
@marin.frist No mne sa chuť na sladké vrátila aj na vyše 🙂 Možno sa tam stretneme. Prídem do pôrodnice a zakričím na chodbe augustovky ste tu? A možno tam budeš aj ty a aj ešte nejaké iné kočky 🙂 Ja bývam medzi NM a PN a v keby nastali nejaké komplikácie tak by prevážali do TT tak idem hneď radšej do TN a budem mať pokoj.
@darka2001 @lucka188 ano, cesnak je tazky na zaludok, alebo ak mas problem so zlcnikom, tak to nemozes riskovat. ale ja nastastie nemam a vzdy som cesnak milovala, tak fajne natrety na hrianky, aj na langosoch. takze ja ho normalne jem surovy. bud si ho dam na hrianku rozotrety, alebo si ku suchemu rozku odkusujem. ale kazdy vecer cely strucik spasem, kedze uz chodim do prace, beriem ohlad na kolegov 😀.
zvysenie magne b6 urcite pomoze, ale vraj sa nema brat viac ako 2 tbl bez dohladu lekara. neviem, ako je to s inymi magneziami, kedze mne stale hovori len o magne b6, kedze vie, ze ho beriem.
drzim prsty do najblizsej kontroly.
@sisulqa ahoj, ano minuly tyzden vo stvrtok konecne dorazil 😀. v piatok som nic nepocula, prvykrat sa mi podarilo najst a pocut srdiecko az v sobotu. bolo to supeeeeeeeeeer. ale nechcem babo rusit casto, este raz chcem pustit drahemu. a potom zasa si pustim, az ked budem nejaka nekludna. dnes som vyvracala zasa caj, takze mi je jasne, ze babo je ok, kedze sa mi takto hlasi 😀. je tam inak v baleni aj kabel do pocitaca (neviem, ci je to bezne sucast), takze si ten tlkot mozem nahrat a pustat potom, alebo posielat. alebo uchovat a raz pustit babatku, ked bude velke. inak je vraj dobre si nahrat potom vlastny tlkot srdca tiez. babatkam to vraj potom mozno pustat na ukludnenie.
@luciarichard hej, dnes som sa pýtala sestričky na to ako som bola ráno na krvi a mi tiež mi povedala, že keď mi dá dr lístok , že nejakých 10 evry budem platiť...ale to je asi objednanie na čas v gynfive 😉
@zabavka ja si nemyslm, že 3D je len nejaký ťah 😒 je tam krásne vidieť bábätko, vidíš všetko podrobne, či má všetko v poriadku, ja som hneď malému prsty porátala, ústočká skontrolovala 😀 aj teraz pojdem zas v 16 tt a potom ešte raz v cca 27tt 😉
Baby 🙄 ja uz som sa citila ak fajn, som sa aj tesila ze zacnu pekne tyzdne. a znovu som kde som bola.
nic i nechuti, vsetko mi smrdi, a zvraciam kade chodim. vcera som bola v sprche, ale si vravm ze to rozdycham.......no nepodarilo sa. tak som sa pogrcala tam. ja cela spinava, sprcha cela zasrata. som nevedela co skor umyvat. do placu mi bolo. zle mi bolo ked som cistila zvratky. no fuj.
a rano som zacala tam kde vecer skoncil, v zachodovej mise.
uz kedy to konecne prejde??? kedy si uz jedlo bez vycitiek vychutnam?
@penelope111 ale neeeeboj, potom ti zase prestane chutit sladke, a budes ladovat kysle uhorky s tycinkami 😀
@borocka Ahoj, ja mám ten istý problém, zo začiatku do 10tt nič, pred týždňom akoby prásklo a začalo mi byť zle, všetko ma bolí, migrény, podráždenosť, nechutenstvo.. utišujem sa tým že "raz to prejde" .. ja síce nezvraciam, no keď som cítila v začiatok nevoľnosti tak som sa riadila radami gynekológa ktorý mi poradil ako proti nevoľnosti bojovať.. ráno skôr než vstanem si dám nejakú sladkú sušienku, neskutočne veľa pijem a z lekárne som si kúpila homeopatiká proti nevoľnosti.. 🙂 veľmi mi to pomohlo, odvtedy ma už ani nenapína 🙂
@enynka30
@lucia192 pri prvom to bolo este horsie. tam som vracala kazdy den aj 5-6x, a hlavne necakane. v sekunde mi prislo zle. kolkokrat v mestskej linke, v meste do smetnych kosov ( to vam poviem ake pohlady som si musela vytrpiet), kolkokrat som ani na wc v byte nestihla dobehnut.
teraz tolko nezvraciam, max 2x denne, ale cely den mi je zle. boli ma zaludok, je mi tazko. na nic nemam chut, vsade ma pachy ovalia ( najhorsie ze uz ani ten nas domaci neznesiem. a ten poznam dokonale, ved v nom zijem).
no a patovi.......to uz ani ritku neutieram po kakani.
baby, tá nefertitka čo už sem nepíše? teraz kukám, že som ju tu dlho nevidela, potratila? 😕
zienky, pripominam vam, dnes v http://klubkvapka.sk/tehotne.html v Trnave na Slnečnej ulici v Trnave
budeme mať od 20,00 do 21,00 prípravu na dojčenie - som certifikovaná laktačná poradkyna..budeme okrem ineho hovorit o najužasnejšom začiatku dojčenia - samoprisati, bondingu (ako ho dosiahnuť v pôrodnici a čo si treba priniest) poradim, čo robiť,ak dietatko treba dokrmiť bez flašky, čoho sa treba vyvarovať...a vela inych zaujimavosti 🙂
@enynka30 No uvidíme čo nás ešte čaká a neminie stým jedlom 🙂 Ale zatiaľ na uhorky nemám vôbec chuť 🙂 Ale každý deň jem tresku 😀
@penelope111 hehe ja zase ficim na totalne nedzravych bonpari cukrikoch a tic-tacoch 😀
@enynka30 nie preslo to potom. druhy trimester bol fajn, potom treti zasa za vela nestal....to uz si na wc v jednom kuse, poriadne sa nevyspis, nevies sa postavit sama. opuchnu prsty na rukach, odporucam zbavit sa prstenov pred tym........pri porode tak ci tak nemozes mat ziadne sperky a mohol by byt sakra velky problem dat ich dolu
ahojte zeny,musim sa pochavlit,prvy krat som videla ako moje babatenko v brusku poskocilo,mavalo rucickami a kopkalo nozickami 🙂 to bola ta najkrajsia vec aku som v zivote videla,neviem ako vydrzim dalsi mesiac kym ho znova uvidim 🙂

@barchee aj mna poslali na NT od mojej doktorky do gin-fivu ... v stredu idem 😉 Moja doktorka povedala že to bude stáť 10 EUR. A inak som sa tam objednala aj na 3D to pôjdem v 16 tt.