icon

Termín pôrodu august 2013

dadka33
20. nov 2012

Ahoj,pridá sa niekto ??? 🙂

magdav
3. máj 2013

@darka2001 To som nasala "V každom prípade by ste však mali spať na ľavom boku, nakoľko v tejto polohe je zabezpečený lepší prietok do maternice. Veľa tehuliek ani nedokáže vydržať v inej polohe, pri ľahu na chrbte vám môže dokonca prísť mdlo, preto táto poloha vôbec nie je vhodná."

cleona
3. máj 2013

@darka2001 Ja som na tom podobne. Mne je zatial tiez najlepsie na chrbte. Len uvidime dokedy tak budeme moct byt. Snazim sa uz zvykat si aj na lezanie naboku.

darka2001
3. máj 2013

@magdav
@cleona no ved aj ja sa snazim zaspavat na boku,ale stale sa zobudim na chrbte,nohy akoby v tureckom sede a ruky nad hlavou,obcas sa az cudujem ako som sa tak mohla poskladat🙂

magdav
3. máj 2013

@darka2001 heheh musi to srandovne vyzerat 🙂 Moj malinky ma strasne rad ked lezim na chrbte, skace ako opicka a uziva si ten priestor 🙂

lina11
3. máj 2013

ahojte tak to obdivujem , ja od začiatku zvládam ležať len na ľavom boku, na chrbte len niekedy a to sa dostávam do stavov ...no katastrofa...nemôžem sa ani nadýchnuť...ale niekedy to je už otrava, lebo ma ráno bolí celý bok... 🙂

jana201
3. máj 2013

@magdav ja mam uplne ten isty pocit ked lezim na chrbte hned sa zacne hybat otacat ;)

niki18
3. máj 2013

Baby davate vasim bruskam pocuvat hudbu???

lucka188
3. máj 2013

@darka2001 Hehe no tak to moja je dolu hlavou skoro stale, kedze uz je otocena dolu hlavou v brusku 😀

lucka188
3. máj 2013

@niki18 Ja som sa rozhodla ze to radsej nebudem riskovat 😀 Manzel je totiz vystudovany hudobnik so skvelym sluchom a ja mam hudobny hluch, co by som si pocala keby mi z malej vyrastla hudobnicka? 😀

niki18
3. máj 2013

@lucka188 nooo, ved ja mam doma chlapa, ktory hraje perfektne na gitare....spanielske flamenco...tak mi zostavil playlist s vyberom mozarta, beethovena a samozrejme jeho milovaneho flamenca....ze vraj to ma pozitivne ucinky na mozog....ale co budem robit, ked mi zacnu obaja vyhravat na gitaru? ?? 😀

lucka188
3. máj 2013

@niki18 A tak gitara, to je aspon take prijemne romanticke spestrenie dna, ale to moj manzel studoval hru na hoboji a najradsej by ma stale do filharmonie tahal, ked si predstavim ze by som kvoli dcere musela chodit na tieto koncerty.. Akoze ja viem ze su aj horsie veci co by sa mi mohli stat, ale ked ja sa tam tak nudiiiim! 😀

A s tym mozartom atd. pozor ak tento druh hudby nepocuvas aj ty, lebo ja som pocula ze okrem toho ze to ma naozaj dobry vplyv na vyvoj mozgu, deti zvyknu na to co pocuvaju v brusku reagovat aj po narodeni, tak aby ti to potom doma nevyhravalo cele dni 😀

niki18
3. máj 2013

@lucka188 ooooouu, hoboj!!!tak to je uz ina salka kavy 😀 ver tomu, ze aj ta gitara po 2 hodinach zacne liezt na nervy....no a s tym mozartom...10 rokov som sa venovala baletu, takze som celkom zvyknuta na klasiku, aj ked to urcite nieje moj najoblubenejsi hudoby styl...asi to predsa len vyskusam a uvidime ako na to zareaguje....

freyjanr
3. máj 2013

Jaj baby to som dopadla.6 tyzdnov sama doma :( snáď to ubehne.keby som aspoň ntb mala

freyjanr
3. máj 2013

@niki18 rozmýšľala som nad tým už dávnejšie myslís že to na naozaj vplyv?

jana201
3. máj 2013

Mne tak vecer ale aj malemu synovi manzel na mobile hra na piane a je to super hned zaspime 🙂

niki18
3. máj 2013

@freyjanr neviem, ci to ma neaky vplyv, ale priatel si nastudoval neake dokumenty na tuto temu a vraj ano..tak neviem, treba vyskusat...

barchee
3. máj 2013

mne je najpríjemnejšie ležať na boku (aj ľavý aj pravý) s podloženým bruškom 🙂 ale v noci sa furt zobudím, že ležím na chrbte 😀 keď ležím na chrbte, alebo si na chrbát hockedy cez deň ľahnem, malý sa začne vrtieť ako vrtuľa 😀 príjemne sa mi zaspáva ale na bokoch, lepšie sa viem uložiť, prsa si napraviť aj bruško podoprieť 😝
@magdav nadýchnuť sa viem v pohode zatiaľ, ale sa rýchlo zafuním 😀 😀 fučím jak lokomotíva potom. A ešte mi zas spuchol ten moj pravý kotník, zas je boľavý a opuchnutý, natieram si ho večer octanovou masťou. Takto boľavý som ho mala na začiatku tehu,potom to ustalo a teraz asi 3 dni dozadu, čo zas opuchol...

ale pozitívum je, že mám zas krásne lesklé husté vlasy 😀 😀 😀

barchee
3. máj 2013

@freyjanr ja som dávno pozerala na discovery nejaký dokument, kde toto akurát skúmali, že aký zvuk dieťa počuje zvonka, lebo tvoj hlas počuje tak ako keď si ty zapcháš uši a niečo povieš, ale že zvonka reaguje na zvuky hlasnejšie ako 90 decibelov, čo je dooosť nahlas....takže mobil asi veľmi nepočuje 😅 ale keby muž rovno na bruško silnejšie zakričal, tak sa zľakne..mne sa Matúško silno mykol minule, keď moj otec naštartoval motorku 😀 😀

freyjanr
3. máj 2013

@barchee to je zaujímavé tak potom asi nemá moc zmysel počúvat hudbu koli babu

barchee
3. máj 2013

@freyjanr nie 🙂 pre bábätko je lepšie počúvať tvoj hlas, nakoľko ho reálne počuje a predstavuje pre neho prvú istotu hneď po narodení 😉 zvuky zvonka veľmi nemá šancu počuť, keďže koža, tuk a stena maternica sú dosť kvalitná zvukotesná kulisa 😀 všetko, čo budeš hovoriť ty je pre neho dôležité ;) ak si dá tatino ústa úplne k brušku a niečo hlasnejšie poviem, bábätko to môže počuť, ale len veľmi nezreteľne. Šak si ľahni do vane, ponor hlavu pod vodu, daj si na uši igelit a na to ešte nejakú pletenú tašku a nech ti niekto niečo povie zvonka z kúpeľne - tak asi tak to bude počuť bábo 😀 😀

cleona
4. máj 2013

Vcera som prva krat spala s tym tehotenskym vankusom. Zrejme je to skvela vec kedze som pri telke zaspala uz pre osmou az ma musel manzel o pol jednej v noci budeit aby som si sla lahnut do postele. Ale je to velmmi pohodlne hlavne ked chces spat na boku. ;)

barchee
4. máj 2013

@cleona ano ano, že? je to výborný vynález 😀 😀 ja som rada aj malého ako bábätko ukladala, urobilo sa také hniezdočko a bol tam spokojnučký 🙂

začína sa mi fáza, že sa pomaly ale iste pohybujem pohybmi tuleňa 😀 😀 sadám si ešte relatívne bezproblémovo, ale postaviť sa už začína byť problém 😀 zo sedačky vstávam úplne jak tuleň, musím sa posunúť na kraj, rozčapiť nohy a tak sa postaviť, no srandovná som už 😝 Matúško sa už riadne prevaluje, niekedy už ma aj tak blbo zatlačí, keď sa napína, alebo vystiera nožičky, také vyduté mám bruško až je to už nepríjemné, začnem ho hladkať vtedy, nech sa dá inej polohy 😅 a ešte stále sa mi krúti kade tade, raz kope dole na močák a neskôr zas hore do pupka...prvý syn nebol také šidlo v bruchu, on už bol o takomto čase pekne dole hlavičkou a vegetil 😝 zato teraz vonku je šidlo s 1000 vrtulami v zadku 😀 😀 Maňuško je teraz šidlo, tak snáď vonku bude kľudný 😝 😀

evkafi
4. máj 2013

opuchaju vam clenky?

barchee
4. máj 2013

@evkafi ano, pravý členok a je boľavý aj, natieram si ho večer octanovou masťou.

evkafi
4. máj 2013

@barchee pytala si sa dr ci mozes octanovu mast? ja si zatial davam len studene obklady a vykladam si ich hore ...

babulka
4. máj 2013

@barchee pozor, ak ti opúcha iba jeden členok (jedna noha), pri asymetrickom opúchaní treba vyhľadať lekára, môže to byť príznak vážnejšieho žilového ochorenia.

Ináč baby, ak ležíte na chrbte a bábätko sa vtedy začne zrazu pohybovať, to nemusí znamenať, že sa mu to páči, práve naopak. Tlakom zväčšujúcej sa maternice pri ležaní chrbte na dolnú dutú žilu sa narušuje krvný obeh a "uberá kyslík" aj drobcovi, ktorý môže reagovať prudkými pohybmi na nedostatok kyslíka.

drnduliak
4. máj 2013

@babulka hlavne mne chyba kyslik, takze poloha na chrbte nehroziii... 😖

pepaa89
4. máj 2013

@cleona a kde si si ho kupila? a za koľko?

jankako
4. máj 2013

@barchee aj mne opúcha viacmenej pravá str.včera som to povedala Dr.že to nič,len aby som neopúchala mám prestať soliť resp.menej soliť.ej ej a ja slané možem.

marley7
4. máj 2013

Po koľko kusov by som mala mať na začiatok bodyčiek, dupačiek, mikiniek, ....?! Myslím tak na prvé 2-3 mesiace?