Termín pôrodu august 2013
Ahoj,pridá sa niekto ??? 🙂
@lucka188 @jankako soliť v tehu treba menej, samozrejme vynechať soľ netreba úplne, ale menej soli určite nezaškodí 😉 ide o to, že soľ viaže vodu a teda príliš veľa soli môže spôsobiť opuchy a zbytočné zavodnenie organizmu, čo v tehu nie je nič moc....ja som si zvykla málo soliť odvtedy, čo varím spoločné jedlá aj pre malého 😉 ochutím všetko normálne, ale dám menej soli, ako by som dala inokedy - teda v čase bezdetnom kedysi minulom 😝 😀
ahojte baby... odbočím trošku od vašej témy... viete aké plienky budete používať??.. niekde som čítala že neviem či pampersky alebo huggiesky sú nejaké antialergické?... ale neviem presne že ktoré viete mi poradiť???
@kamca93 antialergické nie sú žiadne, na hocakú plienku môže vzniknúť alergia kvôli absorbčnému jadru, je to predsa len chémia vovnútri tej plienky 🙄 najmenej škodné sú plienky bez tých všelijakých mliek a voňačiek...huggies som používala od narodenia zhruba do 7.mesiaca....potom, keď už začal sedieť, sme kúpili pampersy, lebo tie sú mäkkšie, huggies sú také tvrdšie, ale pokiaľ bábätko leží, asi to nevadí moc, mne sa zdalo to zapínanie také tvrdé, keď si začal sadať, som sa bála, aby ho na brušku netlačili 😅 pampersy sú fajn mäkkučké, ale veľa detí má reakciu na ne, je lepšie si kúpiť viac druhov plienok a vyskúšať 😉 fajn sú ešte aj babylove plienky z DM...my aj teraz plánujeme kúpiť viac druhov plienok na oskúšanie, ktoré budú najviac vyhovovať 😉
@kamca93 ja mám dobrú skúsenosť s Huggies, aj keď ich možno bolo treba častejšie meniť, ale aspoň nesmrdeli takou umelinou a zaparený zadok sme nepoznali. Pri Pampers nie vždy, ale zvykol reagovať, aj na stehnách okolo tých gumičiek. Aj utierky Huggies boli lepšie, podľa môjho názoru.
Ale je zase obrovský rozdiel medzi pampers kúpenými v rakúsku (ak máš možnosť) a tými u nás. Teda ako so všetkými výrobkami určenými na "západný" trh a "východný". Pampersky z rakúska OK, naše nie.
@kamca93 my mame z prveho tehu osvedcene Huggies, uz sme aj kupili 2 baliky na zaciatok, kedze ich mame otestovane a ked ich prestanu dovazat, bo niekedy na jesen ci zimu sa to planuje, tak prejdeme na Naty, mali by byt z 70 % z recyklovanych materialov, tak nech trosku ulavime tejto planetke, ked uz sa nam nechce ist do bavlnenych..🙂
Fuuu no tak na začiatok asi nekupim žiadne a nechám babky nech kúpia 🙂 a potom uvidíme ktoré lepšie padnú 🙂
@babulka ano, s tými rakúskymi výrobkami je to svätá pravda, bohužiaľ k nám na Slovensko ide bordel čo sa týka asi všetkého 🙄 ja chodím pracie prostriedky kupovať zásadne do rakúska, ten ich ariel je úplne iný, hustý, voňavý, stačí naozaj odmerka na krásne vypratie...dokonca mi vyperie aj cviklový fľak usušený 😝 plienky sme kupovali keď bol maličký syn neparfemované huggies a babylove z DM, keď už bol väčší, vyskúšali sme pampers, nič mu nerobili, tak sme používali tie 😉 ale muž ich objednáva od nich z internetového obchodu, oni majú zásobáreň veľa vecí v Čechách a tam už je tiež cítiť rozdiel v kvalite...napríklad aviváže beriem od nich, sú husté a koncentované, nie ako u nás, čo vodu navoňanú človek tu kúpi... 😖
Tak kocky ja som bola vcera omrknut a obchytat kocare v obchode a som z toho uplne mimo,ked som do teraz mala aspon nieco vybrate tak teraz absolutne neviem 😒 Keby som si tak mohla vyskladat zo 4 jeden tak asi budem spokojna, mam z toho riadny cirkus,musim prehodnotit priority.Ako ste na tom vy?uz ste si vybrali?kupili?objednali?lebo pri niektoeych nam povedali ,ze cakacia doba je 8 tyzdnov.
@darka2001 vieš čo mňa oslovilo to pérovanie, vieš môžeš ho tak viac hojdať...aj keď musím uznať , že moje deti moc v času v kočíku nestrávili , väčšinou tam vydržali cca 20 minút spinkať, takže predpokladám , že ani tretie nebude výnimka...tak aj preto máme stále zachovalý kočík aj po 9-tich rokoch ... 🙂
@darka2001 ja som kupila kocik z ruky, lebo si neviem predstavit ze ho budem na druhe poschodie stale tahat (byvame v 3poschodovom cinziaciku bez vytahu) a tak ho mozem nechat vo vestibule priviazany. Tuzila som po gesslein F6, tak som si kupila hesslein future po jednom dietati, trojkombinacia aj s vajickom vo vybornom stave za 200 €. Je to perfektny kocik co sa kvality a funkcnosti tyka, ma vymenitelne super ovladatelne kolieska do terenu a druhe do mesta, som velmi spokojna. A nebudem sa ho bat nechat vo vestibule a babo len vezmem hore v lahkej fusakotaske vyberatelnej, ziadna tazka vanicka. takze tak som sa ja s manzelom rozhodla 🙂 a usetrila som asi 800 €
@pufa aj ja mam vo vyhlade gesslein,len tie vanicky ci tasky co tam oni maju mi moc nesadli a v ke ho nikde nemaju vystaveny a podla katalogu urcite nechcem vyberat,lebo to co sa mi doteraz podla netu pozdavalo som vcera v obchodoch zrusila,naozaj to musim dobre premysliet,aby som ho nemusela menit,aby som ho mohla pouzit aj pri dalsich deturencoch ak boh da.🙂 lebo ako pozaram tak niektore maminy aj pri jednom babetku vymenia viac kocarov a to je podla mna zbytocne vyhadzovanie penazi,ved je to naozaj nemala polozka.
my sme dnes kupili kocik concord, moj favorit, chcela som ho uz pri malej, ale nakoniec sme si nechali starsi po sestrenici, ale teraz som si spravila radost, tak sa z neho vytesujem 😉
@darka2001 tie tašky sú práveže super, lebo sú 90 cm a na zimu akurát bude už bábo veľké + ešte aj fusak, niekedy je problém to natrepať do klasických vaničiek, my sme preto práve vybrali gesslein, lebo má veľkú tú vaničko-tašku 😉 ja ho budem mať aj teraz pri druhom, nebudeme kupovať nový kočík. Celé sa to dá z konštrukcie zvliecť, vyperiem to všetko, vysuším a bude ako nový 🙂 konštrukciu a kolesá kočíka umyjem, vystriekam u našich na dvore -teda nie ja ale tatino :D a bude ako nový ;)

@mistrall aha aha dakujem 😀