Termín pôrodu august 2013
Ahoj,pridá sa niekto ??? 🙂
@dasiacik tvoj pohyb nemusí nutne súvisieť s jeho pohybmi, ale môže. existujú také polohy napr. pri gravidjoge, ktoré môžu dieťatko trochu posunúť a možno sa ti potom rozhýbe viac. ale fakt sa neporovnávaj s inými, ako napísala @babulka 😉 poloha placenty vpredu alebo vzadu neznamená, že je to "dobre" alebo "zle", v oboch prípadoch (aj pri ďalších polohách placenty) je to bežné fyziologické umiestnenie, ale ovplyvňuje napr. tvoje vnímanie pohybov bábätka a bežne sa do tehu knižky zaznačuje.
ako je tvoj malý presne otočený, ti dr. môže povedať na utz. inak to nezistíš. a v tomto štádiu už niektoré detičky "zaparkujú" v pôrodnej polohe a už sa nepretočia.
@evkafi Tu je link http://www.svetkocikov.sk/kociky-dada-paradiso/...
ked mas nejake otazky kludne tam napis. Ja som tak spravila a potom sa mi ozvala zena a vsetko vysvetlila. Zial na Slovensku je len jeden obchod kde ho predavaju a to je v Bardejove co pre mna z TT je dost daleko. Vzhladom na to ze je to polsky vyrobca kukala som tiez na polskych strankach, sranda je taka ze na Slovensku je lacnejsi o cca. 100 eur! Doprava zdarma pri objednavke nad 165 eur. pre mna nie je co riesit 🙂
@dasiacik aj ked ho skusis trosku stimulovat/zobudit tak necitis? ja som minule cely den nic necitila a tak ked som prisla domov, tak som si lahla na chrbat a skusila par krat jemne stuchnut do bruska, na miesta kde ju citim ako kope. po par chvilkach sa chrobatko ozvalo spat a dokonca som ju asi zobudila, lebo potom kopala hodne.
@dasiacik ja som toto riešila v pondelok...sa mi zdalo, že krpca skoro vôbec necítim uz pár dni a je to čím ďalej tým menej...ale ja som bola zvyknutá cítiť ho aspoň 1x za 2 hodiny, takze stres a panika strašná...a potom v noci sa mi ho podarilo nechtiac pridusit, ked mi zatlačil na nejakú cievu a tak sa rozkopal...a potom som zistila, že on bol uložený priečnea asi chrbtom, takze som pohyby ani velmi nemohla cítiť, keďže nozicky a rucicky mali dost miesta...zároveň zmenil polohu, takze teraz ho citim viac...ale ja mám placentu vzadu hore, takze by som tie pohyby mala cítiť dobre.
Chápem tvoje obavy...aj ja sa kazdy deň modlim, nech je krpec ok a nech uz je august.
Inak ked bol v tej priecnej polohe, tak som ho aj ja cítila len dolu a len take steklenie...som si vravela, že to su take pohyby ako v cca 20tt.
@dasiacik ja som toho svojho tiež necítila asi dva dni, tak som začala stresovať, ale teraz sa otočil hlavičkou dolu a už si to teda vynahrádza. A hlavne večer, keď idem spať a snažím sa nájsť nejakú vhodnú polohu, čo by mu nevadila.
A to musím celé dni ležať, lebo mám skrátený krčok.
Ale na tvojom mieste by som skočila za lekárom - radšej tam ísť zbytočne a potvrdí ti, že je všetko ok, ako byť v strese a prípadne niečo zanedbať.
dievčatá, ja len, aby ste sa zbytočne nestresovali - mňa na toto upozornila lekárka, som približne v rovnakom týždni (podľa sona som už v pol. 26tt). V tomto období sa vraj znova dosť zvyšuje objem plodovej vody a kým drobček dorastie, môže ho byť akoby menej cítiť, lebo si v tej vode zase viacej pláve. Mám tiež posledných pár dní ten "rybičkovský" pocit a akoby som ho menej často cítila, ale verím, že keď sa priebežne počas dňa ozve, je všetko v poriadku. Mám aj placentu vpredu, takže to môže súvisieť, hoci dosť často som cítila napriek tomu aj pekné štuchance a vlnenie na bruchu. Dosť to závisí aj od aktuálnej polohy...
Ale kvôli vlastnej spokojnosti nie je od veci zájsť sa poradiť a ukázať k lekárovi, lepšie ako zbytočne sa nervovať 🙂
a beriete magnezium pravidelne ? ja hoci ked zabudnem beriem neskôr (popri prvom synovi ) 🙂) snad to nevadi ..
taaak, a sme doma z 3D, Matúško má 750 g, všetko je v poriadku, krásne fotečky máme 😵 😵 dr vravel, že mimoriadne vydarený utz, že sa mu často nestáva, aby bolo bábätko tak krásne čisto vidno 🙂 tešíme sa, Matúško je nádhernýýý 😵 😵
@mirkapal ja mam testy v poriadku a tiez ma neskutocne svrbia nohy od kolien dole, niekedy sa idem z toho zblaznit. ten bepanthen skusim aj ja, vdaka za radu :o)
@deniska84 Aj mna svrbely nohy aj hrbat, ale bolo to v tom chladnejsom obdobi.
U mna fungoval kavovy piling (3-4 lyzice lacnej mletej kavy + 1 cajova lyzicka mletej skorice + voda podla potreby). Naterala som tym cele telo v sprche tak aby mrtva pokozka isla dole, potom som sa natrela kokosovym alebo detskym olejom Hipp a svrbenie zmizlo
Kocky pomooooc,od rana ma strasne bolia krize na lavej strane,alebo je to skor taka vystrelujuca bolest do laveho bedroveho klbu-sedacieho svalu,ked sedim,lezim nic nerobim je to o.k,ale pri pohybe hroza.co s tym?moze mi to mm trocha rozmasirovat,na poradnu idem v stredu.
ja mam tiez otazku baby... uz ma tak bolel zub ze som vzala polku paralenu myslite ze to vadi ?? co si davate na bolave zuby pocas tehu ???
jana201 paralen v tehu vobec nevadi,aj ja si obcas dam ked ma boli hlava..zuby ma zatial neboleli ale asi by som siahla tiez po paralene lebo je to jeden z mala liekov ktory v tehu neskodi... a treba ist na zubnu preventivku..v tehotenstve mame narok zdarma nanu az 2krat 🙂
@darka2001 môže ťa maternica tlačiť na tej ľavej strane viac, ako máš uložené bábo? na ktorej strane má chrbátik? Tam kde je jeho väčšia váha, tam ťa môže ťahať viac. Mňa zas ťahá taká bodavá bolesť v ľavom ako veľkom pysku na šuške...aj keď chodím, stojím...ono tá maternica rastúca tam mačgá kadečo, kadejaké nervy a to robí všelijaké šarapaty potom 😝 ja mám problém v sebe sa pootočiť, ma furt dakde niečo potiahne. Muž sami rehoce furt jak vidí ako vstávam zo sedačky každých 10 minúť ísť čurať a on sa ma každých 10 minút zas spýta, že kam ideš? dilino 😀
@jana201 paralen v tehu môžeš, ale ten ti na zuby moc nepomôže....mala by si skočiť k zubárke radšej...čo mi pripomína, že som sa furt neobjednala na preventívku :D v pondelok už fakt jej volám...

@babulka
Tak ja ho citim stale len dole v podbrusku.Ale,ako
viem ako je otoceny?Ja to tam citim akoby som tam len
taku rybku mala,ziadne silne kopance ci salta.Mam
pocit,ze cim dalej je to slabsie a slabsie.Niekedy aj cely
den nic.Moze tolko spat?