icon

Termín pôrodu august 2013

dadka33
20. nov 2012

Ahoj,pridá sa niekto ??? 🙂

enynka30
27. máj 2013

baby, ked som doteraz brala na odporucanie lekara magne b6, a uz som ho dobrala, mozem si kupit zase nejake magnezium a brat ho?? ci to nejako neuskodi alebo tak. a brat ho musim, lebo mam strasne krce v nohach v noci 😒

pasad
27. máj 2013

@margaretka35 juj dakujem za info. tak uvidime ako aj my dopadneme, viem, ze tam treba uviest aj krstne mena aj chlapca aj dievca, hoci uz vieme pohlavie, vraj sa musia obe uvadzat.

pasad
27. máj 2013

@enynka30 urcite mozes, magne b6 je volne predajne takze si ho mozes tiez dokupit. ja osobne ho beriem. pokial viem magnezium sa moze brat az do 35.tyzdna. potom uz by sa malo vynechat.

ivana2209
27. máj 2013

@enynka30 Aj ja beriem magne b6, ked ma boli podbrusko. Takze si kludne mozes kupit dalsie balenie 🙂

enynka30
27. máj 2013

@pasad
@ivana2209 dakujem, no pytam sa preistotu, lebo viem ze aj s vitaminmi a mineralmi by sa to nemalo prehanat. takze po 35 tyzdni uz nemozem brat magnezium? to som nevedela, dakujem

pasad
27. máj 2013

@enynka30 nz. vraj je to kvoli bliziacemu sa porodu. vacsina lekarov to odporuca prestat brat kvoli tomu, aby babatko "spulpracovalo" pri porode, zena sa v pohode otvarala a aj po porode, aby nemalo babatko "abstaky".

evkafi
28. máj 2013

@pasad ja sa chystam na matriku, ty si uz bola?

jankako
28. máj 2013

čítam že nie som jediná čo bojuje s krčmi v lýtkach..mňa už z tých krčov tak bolia lýtka že hrúza.pri malej som to nemala.a asi ani také silné tvrdnutie.pomáha vobec bratie toho Mg tri krát denne.ja si ho dávam len večer.lebo brucho tvrdne len ked si lahnem a ked dlhšie sedím.ked behám tak nič.
A máte už otočené miminka dole hlavinou??Mne sa zdá že sa malý pretočil v noci z nedele na pondelok,lebo ráno o 4.00.som dostala riadny,prvý kopanec do rebra..som nadskočila na posteli..😀
Poradňu mám v pondelok,tak som zvedavá ako bude uložený 🙂

enynka30
28. máj 2013

@pasad aha jasne, uz to chapem, dakujem pekne

pasad
28. máj 2013

@evkafi my sa chystame buduci tyzden, ked uz budem na dovolenke, zatial som bola len u notara spisat cestne prehlasenie o svojom stave a trvalom bydlisku. na matriku ho mam odniest potom spolu s nasimi roddnymi listami, obcianksymi preukazmi.

evkafi
28. máj 2013

@pasad pockaj pockaj, takze najskor treba to cestne vyhlasenie? nemohla by si mi to preposlat ?

pasad
28. máj 2013

@evkafi toto som dostala z matriky mailom:
urcenie otcovstva k pocatému nenarodenému dietatu-súhlasné vyjadrenie/vyhlásenie o mene dietata
originály rodných listov, platné občianske preukazy, čestné prehlásenie o stave a pobyte s osvedčeným podpisom matky dieťaťa

to ceste prehlasenie ma formu:
podpisana meno, priezvisko, narodena, rodne cislo, bytom
tymto vyhlasujem, ze som slobodna, nikdy som nemala uzatvorene ziadne manzelstvo a moj trvaly pobyt je na adrese XY
take mi spisali u notara.

evkafi
28. máj 2013

@pasad dik, budem musiet skocit na matriku aj ja ...

nasta197
28. máj 2013

Ahojte lekar mi kazal uživat magnezium uživala som ho dlho 2x denne a citila som sa slaba a nevladna no ked mi doslo pred výkendom nesla som hned bežat do mesta kupit ho a 3 dni bez magnezia sa citim ako znovu zrodena .. je mi super mam tolko energie až až mate stým skusenost?

niki18
28. máj 2013

Ktora z vas ma problemy s krvacajucimi dasnami, resp. zubnym kamenom???? Ja sa s tym trapim uz od zaciatku a vVraj sa mam zastavit este pred porodom...ach jaaaaaaj 😒

jankako
28. máj 2013

@niki18 na tento problem je velmi dobré chodiť k dentálnej hygieničke..nezaberú žiadne reklamné oblbováky ako paradontax a pod..

niki18
28. máj 2013

@jankako no ja chodim na pravidelne cistenie zubneho kamena a uz sa to sice zlepsuje, ale aj tak to este nieje ono!!! Moja zubarka to vidi pozitivne a ze vraj to po pôrode prejde....tak som zvedava!!!!

jankako
28. máj 2013

@niki18 tak je dobre.🙂 moj muž mal s týmto velké problemy.vyskúšal kadejaké zubné pasty,ústne vody a nič.obj.som ho asi pred 2 rokmi prvý krát k dentálnej a odvtedy nič.je velice spokojný.Lebo on a lekári,nie sú velkí kámoši a ešte k tomu zubár 😀

miciluci
28. máj 2013

@nasta197 magnezko znizuje tlak...mozno ti ho poriadne znizovalo a preto si sa citila taka "zaspata"

margaretka35
29. máj 2013

@pasad my sme to vyhlasenie podpisovali priamo na matrike a neplatili nic, nepotrebovali overovat podpisy, u notara to mas za jeden podpis 2,87 eur, niekde i viac.

pasad
29. máj 2013

@margaretka35 tak to mas super. tiez ma zarazilo, ze na matriku mam doniest papier od notara. myslela som, ze vsetko sa rovno spise iba na matrike. no hat, zasa asi kazda matrika ma ine pravidla ☹ snad nas s nicim neposlu z matriky spat kvoli dajakemu chybajucemu papieru.

margaretka35
29. máj 2013

@pasad ked uz ide o to, ved aj na matrike osvedcuju podpisy a za jeden sa plati 1,50, tiez by mohli trosku pozerat na to, ze vydavkov mame aj tak dost. my ked sme sa pytali co platime, matrikarka povedala, ze nic, ze vydavkov budete mat este vela, tak nas to celkom potesilo :o)

darka2001
29. máj 2013

Ahojte kočky,ako sa mavate?ja možem povedat,že masaž zabrala a moje križe a klby su na tom ovela lepšie,konečne nekrivam ako kačka.A volala som do poistovne dovera,neviem s kým som to tu riešila-monitor dychu,tak je to tak,že poistovna spolupracovla minuly rok s nejakou nadaciou a zakupili 40 monitorov,ktore su ale rozchytane a do augusta,septembra nebude žiadny volny,požiciavaju zadarmo.Takže nam ostava požičat v nemocke,mate si to pytať po porode na pol rok sa vraj plati 36 eur.

beruska1311
29. máj 2013

Baby piste daco,nudim sa🙂 Prave som pozehlila male vecicky po starsej...nemozem sa spamatat,ze bola nedavno taka malinka...🙂 To aj druha mi tak vyrastie? Este ma zajtra caka druha varka a mam nachystane...radsej skor, bojim sa horucav v lete.

deniska84
30. máj 2013

ahojte baby.. aj vas trapia bolesti brucha v oblasti zaludka a criev? mna ja citim poslednu dobu taka nafuknuta, obcas ma zaha pali.. vraj je to tlakom zvacsujucej sa maternice na zaludok a zhorsena cinnost criev..ak si prestavimze este 2 mesiace do porodu tak ma ide porazit.uz sa mi aj zle zohyba k zemi.ale musim to vydrzat hlavne kvoli malemu... uz to bude len horsie a horsie...aj vy ste natom podobne?tiez mate podobne problemy?

enynka30
30. máj 2013

@deniska84 Ahoj ,ani nehovor, davam si probiotika a niekedy si tam aj espumisan ked sa citim fakt blbo s tou nafuknutostou. Fu a zohnut sa zaviazat si snurku na teniske, tak to je nadludsky vykon u mna 😀 a este horsie, ked mi maly kope rovno do zaludka a do rebier, to su strasne supy, aj mi zle pride kolkokrat 😒 ale tak chudacik, on nevie kam kope, a necudujem sa mu, sak sa tam asi nudi 😀

barchee
30. máj 2013

@deniska84 no ja mám často teraz problémy so stolicou, taká je tuhá jak sú črevá pripučené, a pritom jem aj vela vlákniny, zeleniny, teraz sa snažím papať často šparglu, keďže je jej sezóna a prd mi to pomáha...aj neska pol dňa som na hajzli sedela a nič...len ma to tlačí a nejde von, šlak ma ide už trafiť 🙄 medzitým mi syn zahlási, že chce kakať, tak rýchlo uteká doniesť nočník, lebo na záchode sedím ja, tak si ho posadím k nohám a obaja trónime 🤐 😝

darka2001
30. máj 2013

@barchee joj presne to teraz rieaim aj ja,dostala som od dokyho zelezo a moje creva sa zblaznili,doteraz to bolo v pohode,ale posl tyzden sedim,sedim,vsetko tlaci ,boli chce to ist von ale nejde,vyskusala som uz vsetko mozne aj nemozne,pomoze to len troskama tak som vynechala zelezo a iuvidime co to urobbi 😒

barchee
30. máj 2013

@darka2001 mne železo pri prvom tehu nerobilo nič, ono je viac železových doplnkov, treba vyskúšať možno iné, tie ti nemusia spôsobovať zápchu, skús sa spýtať gynda....ja som ešte nebola na krvi, ale mením teraz poradňu za rizikovú, takže tam mi asi zoberú krv už...mňa zapcháva tak nečakane, aj napriek vlákninovej strave...no uvidím čo to bude ako ďalej 😝 som skúšala psyllium, ale to tým, že sa sfúkne ešte v črevách, tak ma ešte viac zdulo, potom som len espumisan žrala....tak som si už viac nedala. Teraz papám viac čerstvej zeleniny, hlavne šparglu, tá má vysoký obsah vlákniny, fajnovo detoxikuje a zbožňujem ju na všetky spôsoby, hlavne len tak orestovanú na kokos.oleji alebo masle, jemne osolenú, mňaaam 😵 dokonca ani jogurt ma neska neprehnal, normálne teraz v tehu akoby mi zmizla moja intolerancia laktózová...jogurt inak ma preženie do 2 minút a teraz nič, ani tvaroh, ani smotana, nič mi to nerobí, žiadne krče nemám, nič....čo ma teší samozrejme 😉 ale občas mi chýba ich preháňací účinok 😝

barchee
30. máj 2013

jááj a ešte som chcela, že dnes ma začali fajne bolieť kríže 😅 no veruže už cítim, že ide posledný trimester, bruško rastie rýchlo, každý deň cítim aj vidím, že je väčšie, horšie sa mi hýbe, vstáva, sadá a hlavne sa mi vcelku blbo otáča na posteli...už začína tá pravá sranda 😀