Termín pôrodu august 2013
Ahoj,pridá sa niekto ??? 🙂
A presne ako pises na prsiach a zadku 🙂 tiez ;)
ahojte len tak som sem nazrela (tiez mam termin v auguste) a neda mi nezareagovat. Moj maly bol cele tehu dole zadockom az do cca 35 - 36 tt a ked som sa mojho lekara pytala ci to znamena cisarak tak mi povedal ze to nie je iste, ze cisarak by prichadzal do uvahy len ak by babo malo v termine menej ako 2,5 kg (lebo tam sa predpoklada vacsia hlavicka) alebo viac ako 4, ale ze on osobne odrodil uz KP chlapceka ktory mal viac ako 4 kg prirodzene a bez problemu a ze ked neboli ultrazvuky zeny bezne rodili KP prirodzene, takze nie je dovod tuto polohu brat automaticky ako dispoziciu na rodenie cisarakom. Tyka sa to ale polohy KP nie priecnej, tam sa uz asi odi naisto cisarskym. Je zvlastne ze kazdy lekar a v kazdej nemocnici to beru inak, no nie?
Kocky,ide tu niektora rodit do Ilavy? 🙂
@deniska84 ahoj, necitam vas casto, nie je casu. neviem ako si dopadla v poradni, a vlastne ani ci caate chlapca alebo babu. ja viem, ze u nas v porodnicu ak nie su ziadne komplikacie (napr. ze babo nie je velmi velke) tak nechaju maminku rodit aj ritkou dopredu. kamaratka ma tri dcery, vsetky porodila ritulou pred, vsetky su v poriadku, kazdy dalsi porod bol pre nu lahsi, posledna uz doslova sama vypadla.
poznam maminku ktora ritkou porodila aj chlapca. vsetko zalezi na doktorovi. ty sa hlavne nestresuj, nebudes ani prva ani posledna co by takto rodila. a doktor je tam od toho, aby ked to nepojde, babo vybral cisarskym.
ziadny stres a vela stastia
Ahoj nastavajúce maminky. Vy si to krásne užívate. Ja mám už dve dve dievčatká. Teraz majú 2,5 a 4,5 rôčika. Je to sranda. Nedávno som si pozerala fotky z tehotenstva, hltala som všetko o detičkách v časopisoch, na internetete. Bola som ako chodiaca encyklopédia a potom bolo všetko naživo a úplne inak. Vôbec som nestíhala. 😀 Nakoniec sme sa zladili a je to nádherné, byť maminou. Veľmi vám to prajem. Prajem vám pohodičku a zdravíčko, pre vás aj bábätká!!! 🙂
@borocka moj mal 1,5 kg v 30tt a dr vravel, že je to v poriadku 🙂 teraz v pondelok idem na váženie na utz zas, kvôli tehu-cukrovke, či malý nepriberá moc...cítim, že je väčší ako ten prvý bol, ale nemyslím, že by to mal byť problém...ja to viem len preto, že prvý sa mi narodil v 34+4 s váhou 2220 g ...
@barchee tak samozrejme doktor nepovedal ze by to v poriadku nebolo, len ze je trochu vacsia ( ved nie kazde babo sa narodi s tou istou hmotnostou), a tie pristroje nemeraju celkom presne. poznam pripady kedy den-dva pred porodom navazili babu aj o pol kila-kilo viac ako malo potom realne.
@barchee ja zatial neviem posudit ci je mala vacsia ako bol patuso. je celom ina, ovela aktivnejsia, viac kope. mohla by byt vacsia, silnejsia, ale moze byt len nejaka zivsia, nervoznejsia. mrstnejsia a pri tom mensia ako bol syn.
v kazdom pripade sa uz neviem dockat, som na nu velmi zvedava.
ale ide na mna uz nervozita. minuly tyzden som sa rozpravala s kamaratkou zo sidliska, ta rodila koncom maja. chcela som vediet aky su doktori, sestricky, ako to tam teraz funguje. lebo za 4roky sa toho mohlo pomenit...... tak sa mi vynorili vselijake spomienky
Stanovenie hmotnosti nenarodeného bábätka je naozaj len odhad - 0,5 kg - hore dolu. Pri dcére mi tvrdili, že je väčšia - cez 4kg a mala 3630g a kamarátku s odhadom hmotnosti plodu do 3,8 kg nechali rodiť prirodzene chlapca, ktorý nakoniec vážil 4650g ... zmerali mu len stehennú kosť, odhad spravili z toho, on bol ale "mohutný" v oblasti hrudníka a tak mu aj pri pôrode zlomili obe kľúčne kosti .... 😔 😔 😔 Našťastie všetko dopadlo ok...
@borocka ja cítim, že tento je väčší, tiež je aktívnejší ako bol prvý syn, ale tento sa oveľa viac naťahuje, robí mi strašné hrby na bruchu, už ma to aj bolí fajne 😅 na pocit je väčší, lebo aj keď ho hladkám, je taký mohutnejší, Riši bol drobnejší a kľudnejší 🙂 a tak je to celkovo úplne iné aj po psychickej stránke u mňa teraz, lebo prvý syn bol po umelom oplodnení, tehu cukrovku som mala oveľa skôr, od 15tt som pichala už inzulín. Toto tehu je prirodzené, malý je furt o týždeň väčší na každom meraní, aj keď ja presne viem kedy som ovulovala...takže asi je len lepšie "živený" 🙂 inzulín teraz pichám až od 27tt, takže aj toto je iné celkom, diétu som začala držať až v 26tt, dovtedy som jedla normálne - teda v rámci môjho bežného zdravého stravovania, teraz som v oveľa väčšej miere obmedzila sacharidy, ale až neskôr, takže určite bude väčší tento štuplík, nakoľko mal normálnu stravu dlhšie ako prvý syn 😝 takže ja mám viacero faktorov, kde vidím medzi nimi oboma rozdiely 🙂
@martina05 jeežiš, no tej bratrancovej žene nedovolili rodiť toho štuplíka prirodzene...išla na cisára...ale ona mala aj predošlý pôrod cisárom, aj to malo na to vplyv...kokos, no kľúčne kosti sa občas zvyknú zlomiť pri pôrode ak je zle vedený...ale to chlapčiatko bolo naozaj veľmi veľké, ty brďo...chúďa baba, sa poriadne potrápila určite 😔
Píšem pre istotu aj sem .... Máte pocit, že sa s pribúdajúcimi tt vašeho pohyby zmenili? Ja som už druhý deň nesvoja .... Cítim pohyby, také presúvanie malého, hrče, ale už nie také kopance, resp. len občas, nie tak veľa ako pred tým. Neviem či je to tým, že malý má menej miesta, alebo ...... nechcem panikáriť, ale asi radšej zájdem sa dať pozrieť. Čo myslíte? Ako to máte vy?
dnešná poradňa dopadla dobre.Malý že ešte nie je na vypadnutie.Prietoky O.K.váži 2700g 🙂
Len som ťapša,už druhý deň cca ma svrbí celé telo a ja som jej to zabudla povedať.Ak to neprejde,možem tam v pondelok naklusať na pečeňové testy.. 😖
A ako často mávate pohyby, je normálne že niekedy aj 4 hod. nič necítim? Už sa teraz moc sledujem, ale to asi každá mamička, keď má pochybnosti....
@marley7 tato nasa je velmi aktivna. ja som rada ked aspon hodinu ze ju necitim, lebo ma to uz vsetko boli.
ale patrik bol v brusku velmi kludny pokojny, taky sa aj narodil. spave dieta, ani sme nevedeli ze ho mame. ani na nic zle nemysli. tes sa, malemu je v brusku dobre, spinka, je spokojny. co viac ti treba
@barchee este som ti chcela povedat, ze to ze je babo zivsie neznamena ze je aj vacsie. so sestrou sme boli tehotne naraz, jej mala v bruchu furt kopala, nenechala ju ani v noci spat. pato zasa kludas. a taky sa aj narodili, ona urevana, nervozna, koliky,......a patrik uz som povedala,ani sme nevedeli ze ho mame. a pri tom neter mala len 2600g kym pato 3200.
takze som velmi zvedava co bude tato nasa loksa za zazrak 😕

@miciluci ja tak isto.neprejedam sa.zdravo jem a tie kilá skáču hore jak nenormálne