Termín pôrodu august 2013
Ahoj,pridá sa niekto ??? 🙂
Baby a tusite kolko vazia vase babätka? Mne dnes na usg odhadol na 3500 aj viac zacinam sa obavat. Prva mala 3540g. nechcem sa cela dotrhat. Termin mam az 31.8.
@beruska1311 mne odhadovali malu na 4200g podla posledneho usg a narodila sa 3810g, cize kludne moze mat tvoja babika 3000g. drzim prsty.
No mne trochu tvrdne, ale no nic moc a od rana som v pohybe 🙂
No minuly pondelok mi povedali, ze ma 3200g, tak teda netusim, kolko moze mat teraz, tiez by som nerada rodila *slonica* 😀
Ved prave tiez som povedala ze nechcem byt v spravach🙂
@pasad
No,aj ja som mala spinal..piatok ráno,potom na jisku,a sobotu ráno som prvý krát vstala z postele..potom ma previezli na šestonedelie..áno,jiska je tu na prvom a šestonedelie na druhom..takže malinkú som videla len na sekundu po cisarskom a potom na fotke keď ju bol tatinko pozrieť a prvý krát som ju mala až v sobotu keď ma previezli..a zatiaľ mi ju len nosia prikladať,a od utorka s ňou už budem na izbe..tak dovtedy to bude hádam lepšie..ako chodím už od soboty,síce s bolesťami,ale dá sa to..horšie je to keď mám vstať z postele,to mi trvá dlhšie a už ani nehovorím keď zakašlem..ako by mi brucho trhalo..ale keď sa pozriem na malú,tá bolesť mi za to stojí.
ahoj dievčatá. nechýba vám prosím niečo do výbavičky? ja mám dve dievčatká (4,5 a 2,5) a mám ešte pár vecí pre babatká, napr. maducu (nosítko), lehátko, prenosný prebalovací pultík, jedálnu stoličku, odsávačku a aj nejaké veci na zimu, ako fusak alebo taký ten komplet do autosedačky do vajíčka. A mám aj dvojičkovský kočík, mám ho ako súrodenencký s jednou korbičkou. Keby ste niečo potrebovali alebo o niekom vedeli, budem rada. Ceny také nejaké symbolické, pod 50% nákupnej ceny. Rada niekomu pomožem a zbavím sa toho a pre mňa zase pár koruniek. 😎
@mauceuka7 ja mám dcérku Elišku, ale v rodnom liste má Ella a nič extra sa neriešilo, len zapísali a bez problémov vydali rodný list. tak myslím, že to bude ok. ale zavolaj si kľudne na matriku podľa trvalého bydliska matky, tak ti najlepšie povedia. 😉
@sonibb práve to ti pomoze, to babatko... boli to hrozne, ja som si myslela ze si to potrham ked ma nutili uz po 24 hod. sa postavit...neboj malinka este tolko starostlivosti nepotrebuje... uz ked pojdes domov, budes sa citit ovela lepsie...aspon ja som sa tak citila, ale zase sestricky boli prekvapene ako pekne chodim ...tak neviem ci som to len ja tak dobre znasala, alebo ma chceli len povzbudit... ale naozaj po 24hod. som uz sama chodila na zachod...
@dzejnus
No ako ?..ešte si tu..ja len k tej hlienovej zátke..keď som ležala od toho 13teho b nemocnici,a stále sa nič nehýbalo a chodila som hore dolu po schodoch a podobne,pýtala som sa sestričky na "príznaky pôrodu"..a k hlienovej zátke mi povedala toľko,že sú ženy,ktorým hlienová zátka vôbec neodtečie..a ten výtok..to som mala aj ja,a bála som sa že ak nejaký zápal,ale nič to nebolo..asi to patrí k tomu tehotenstvu..keď už deväť mesiacov nemáme menzes,aby sme na to nezabudli a používali aspoň intímky 🙂
@emakiki
Tak sme na tom rovnako a dúfam teda že vo všetkom a keď pôjdem domov už budem schopná sa o malú postatať úplne..lebo aj na mňa sestričky tak pozerajú,že ako už chodím od druhého dňa..a keď mi príde návšteva odem po malú a odnesiem si ju cez celú chodbu tam a naspäť,čo niektoré nevládzu a buď im dieťatko prinesie sestrička alebo si ho dajù do vozíka..a ako vravíš..bolí to hrozne hlavne keď mám vstať z postele alebo zakašlať a mám paniku z toho že sa mi potrhajú vnútorné stehy..ale dúfam že nie a všetko bude ok a budem čoskoro fit a hlavne doma 🙂
@tinus888 nie,len tie tri kontrakcie ako pisem 😀 no v piatok som mala poradnu a rovno ma poslali,slabli mi ozvy a mala sa prestavala hybat.ked sa narodila, museli ju rozdychavat ... no hrozne...takze asi aj preto bola taka rychla 😒
@adamkohlusko a este aj v ten den sa narodila
@sonibb nebojaj, bude to uz len lepsie. od zajtra uz budes sama prekvapena. ano presne ako hovoris, vstavanie a sadanie spat na postel bolo tazke a tak isto kychnutie, ci zakaslanie, aj zasmiatie sa. ale od zajtra uz budes uplne na tom inak. ja som rodila v piatok vecer a v pondelok, ked som sa zobudila, nechapala som to, ako som sa citila. cim viac budes s malou, tym lepsie ti bude. drzte sa!
Babule,kedy robia ten Hamiltonov hmat?Ja som mala
v stredu termin,a v stredu idem na poradnu,tak rozmyslam
ci mi to nahodou nebude robit.Myslite,ze to mozem ocakavat?
Mne robili Hamiltona v utorok rano poobede mi odisla zatka, mala som v stredu falosny poplach. Ale potom to ustalo. A od vtedy nic, len mi brucho tvrdne trocha.A bolo to dost neprijemne, ale zas oproti porodu to je nic 😵
Hamilton je, ked ti doktor, alebo sestra kruzivymi pohybmi rukou oddelia plodove vaky, aby sa spustil porod. Zvacsa je to hodne bolestiv, ale dost casto to pomoze a vyvola porod uz do 48h. Mne bohuzial nepomohol, mala som ho v utorok.
babky tak ja v stredu idem na prijem zas a opat, uz druhy tyzden chodim do toho spitalu, naposledy mi powedali ze to nechaju na prirodu, no dnes uz zas dalsi Dr. ze mi asi budu robit cisarsky, kvoli mojej maternici (uterus arcuatus) vrodena chyba, co som vedela uz od zaciatku, ale uz mi ide na nervy ako zakazdym nieco ine powedia.... bojim sa cisarskeho :(
@kiki75 Pytala si sa, ci sa to dalo vydrzat bez epi... No, teraz po tyzdni uz poviem, ze sa dalo... Ale v tej chvili, ked som mala najhorsie kontrakcie a videla vsetkych svatych, tak som bola strasne nahnevana a rozhodena, ze som epiduralku nestihla 😀 Ale mozno to tak malo byt a aj vdaka tomu, ze som ju nestihla, som porodila do hodiny a pol od prijmu...
Zajtra mám termín a ani náznak toho ze by som mala rodiť :( ja tak strasne nechcem prenášať :(

termín bol včera, ešte nič a stáááále vyberáme meno 🙂 neviem nikde nájsť, že ak chceme dať dievčatku meno ZARA ( asi🙂, kt. nieje v kalendári, či budeme musieť vybavovať nejaké doklady, paltiť...atd.... ozaj, a dá sa tak dať meno, že nie pred pôrodom, ale ked uvidíme bábenko???? Ďakujem dievčense