Termín pôrodu august 2013
Ahoj,pridá sa niekto ??? 🙂
@borocka gratulujem.tak nemas to lahke teraz, ked mate tolko vsetlijakych problemov... s tym kojenim je to ako pises, potenie jkrvi. 😒 mam ten isty pocit.... som citala ze 3 tyzdnve babatka dokazu byt hore max.1-1,5 h v kuse, ale je to blbost ... o tom sme sa presvedcili aj my. 5-6 hodin bola hore aj nasa, uz som myslela ze si vytrham vsetky vlasy. uz sa s nou nedalo nic robit, nic sa jej nepacilo a v ticho bola len na prsniku.... umele mlieko uz nedavas vobec ani na noc? ako moze prespat 8 hodin??? 🙂
@kiki75 no kojenie......tak po prekonani zapalu som dostala kvasinkovu infekciu na bradavky. strasne boli, pali, stipe, malu poriadne na ruky neviem zobrat. muz ani syn ma nemozu objat. cele dni chodim po dome hola. pouzivala som vsetky mozne aj nemozne masticky.
dnes u nas bola laktacna poradkyna, 3hodiny sa mi venovala. klobuciky sme odlozili, potrapila sa aby ajemku nauicla spravne prisat ( estemusime vela trenovat) a musim povedat ze bolesti o 99% ustupili. spravne prisatie je zazrak. a to mi v nemocnici povedali ako mala pekne chyta prsnik, ze je prisata spravne.
laktacna mi dala specialnu masticku, vysla ma sice na 15€, ale ak ma pomoct, tak nech stoji aj 150.
no a spanok.......tych 8hodin to sa stalo raz, normalne po kojeni. ale su noci kedy sa budi aj kazde dve hodiny. som totalne nevyspata, bleda ako mrtvola. ale aspon spim v suchom. a cez den..........tak dnes malinka spala 3x po cca pol hodine. raz vo vajicku, raz v satke a raz v kociku. vsetko len vonku.....proste cela domacnost mi stoji. nemam kedy navarit, upratat. akurat pracku vyvesit zvladam. ale verim ze sa to zlepsi. emka najde svoj rytmus, ukludni sa. bude lepsie.
vam sa ako dari??
@borocka no mne to ide tiez tazko a s prsnikmi mam tiez problem. v nemocnici mi tiez povedali ze sa krasne prisala🙂 no ale mlieko som 5 dni nemala a nemala co sat, tak vzdy ked som si ju prilozila tak len cuckala.velmi ma to bolelo lebo uz potom sa nechcela prisat resp. nevedela ako ked ninc neslo z toho. tak miporadili kuopit klobuciky. teraz sme na tom tak, ze sice m lieko sa mi spustilo, ale klobuciky neviem odlozit, lebo po 3 tyzdnoch sa mi uz vobec neprisaje na prisnik. bez klobucikov to neide. prakticky ona sa to nenaucila. v podstate od narodenia ju kojim s klobucikmi a neviem, ci sa podari este inak. som z toho zufala, ale bvzdy ked to skusame tak zacne strasne revat a tak sa vytoci ze potom cele hodiny je nekludna.....tiez som oslovila uz lakt.poradkynu, dufam ze bud. tyzden pride, ale bohuzial neverim ze sa mi to dojcenie raz podari aj normalne..... ☹
@kiki75 ahoj, tiez som kojila prve tyzdne s klobucikmi, potom som skusila prvu minutu, dve s klobucikom a ked bola bradavka vytiahnuta, tak som dala rychlo klobucik dolu, strcila do pusi len bradavku a super sa mala chytila, teraz uz asi tyzdne klobiciky vobec nepouzivam, ale tesne pred kojenim si natiahnem bradavku tymto http://odsavacky.heureka.sk/lansinoh-pumpicka-n... , tym sa mi aj mlieko dostane von a mala sa krasne prisaje
Ako casto papaju vase dietka? Ja plne kojim a je to zatial hocijako medzi 1, 5-3hod. Trosku mal Oliverko zastavene vetry, tak som mu zacala davat feniklovy cajik. Uz je dobre. Inak Vam odporucam na zvyzenu tvorbu mliecka si robit cajik: na liter vody 1/2cl rasce, 1/2 cl feniklu a medzi prsty trochu vnate benediktu lekarskeho. Ja to privediem do varu, necham postat 10min a precedim do termosky a pijem po poharikoch cely den aj v noci. Vcera mi maly pospal po tri hodiny a pokazde som sa zobudila zaliata s mliekom 😀 😀 vidim, ze uz nemate cas tu vela chodit, nuz uz mame plne ruky prace
ja si kupujem zarobený- sypaný čaj pre dojčiace matky, mala som ho pri prvom a teraz znova a kakáme prdíme jedna radosť 😀 . stačí ak ho pijem ja, mauinkej ide všetko. je na tvorbu mliečka a proti nadúvaniu a obsahuje aj medovku na upokojenie 😉
@jankako presne aj my to tak mame...maly bol neskutocna pistalka a mala je cisty flegmos kludas.tiez hovorim,ze za odmenu 🙂
@kate2kate hipp caje su instantne, od 1 tyzdna
http://www.magister.sk/produkt/detail/detske-ca...
@kate2kate ak je babatko čisto dojčene, netreba mu čajij..zbytočne sa môže pokazit dojčenie
Ja Vam mozem odporucit balit deticky na noc s ruckami pri tele, moja 6tyzdnova malicka prespi kompletne celu noc, poslednu noc spala 11,5 h. Prva dcerka mi tiez takto spala uz od prichodu domov z porodnice, takze verim tomu, ze zavinovacka robi zazraky 🙂 (taka tenka bavlnena, ja mam od znacky Kiddopotamus).
@dulkagabulka papka krasne, da si len dva glgy pokazde cajiku. Nechcela som mu ho dat, ale pomaha mu.Odvtedy nema bolesti. A vobec sa mi nepredlzil cas medzi kojenim,ani nema problem sa prisat.
Aj ja som prvého synčeka dojčila 2roky a 2mesiace, do 8mesiaca nepotreboval nič okrem mojho mlieka, ved už v 6mesiacoch mal 10kg a to sa narodil s norm. hmotnosťou 3.67kg. Čaje som pila len ja- malý len moje mlieko...a dúfam, že teraz to zopakujeme🙂 sú to najkrajšie chvíle a dieťatko je naozaj úplne iné- prítulnejšie, empatickejšie, váži si mamičku...atd 🙂
@kiki75 Pytala som sa doktorov este pri prvej dcerke, lebo tiez tak vela spala a povedali, ze ked spi, tak ju budit netreba. Uz ma 4 roky a je mudra, sikovna a zdrava ako ryba, este nikdy nebrala antibiotika, takze jej to nocne papanie nijako nechybalo. A druha dcerka krasne pribera, dokonca predbieha tabulkovu krivku 😵 Takze verim, ze jej nic nechyba.
no bianocka, ja takú babu ako ty veru málokedy stretnem..konečne niekto, kto nedopuje deti somarinami 🙂 verím, že aj dokt. ti dávajú za pravdu, ja fakt nepoznám, kt. by mi mi nasilu núkal antibio a umelé mlieko...veeeľký palec horre
inac co robia vase 4-5 tyzdnove babatka??
Dnes mi maly vobec cajik nechcel, asi cital vase komenty 😀 😀 😀 takze uvidime, ci sa nebude pucit vecer. Zatial aj poprdkava. Oliverko uz sleduje a zaujimaju ho hracky, tak mame kociar povesany. Lubi sediet na vybracnom lehatku a ked narazi do hracky tak sa skeri.
Ked mu cajik nebude chybat, tak ho vyradim a zostaneme len na mliecku. A dufam, ze sa mi podari kojit co najdlhsie, tiez nie som zastanca um. Ved nie je nad nase mlecko, ake uzasne prakticke a nehovorim o pozitivum pre babetko 🙂

a co sa porodu tyka.......lahsie ako prvykrat to rozhodne nebolo. myslim ze tak narovnako, len ma rodila zenska ( samozrejme sama porod nikdy este nezazila), robila mi masaz hradze ( co samo o sebe je bolestive), tak som sa potrhala.
mala sa narodila 17:20 a o 18ej sa menia sluzby. to vam nemusim hovorit ako to potom bezalo. nepockali kym sa mi odluci placenta, tak mi ju proste vytrhla a cistila ma zvnutra. zasla ma za par minut. o 17:45 ma dokoncili, dali mi mobil do ruky ze som mohla volat muzovi. a potom ma cakali este stresy a vysetrenia ci ma po tej placente dobre vycistila, ci ma nemusia znovu otvarat.
ako pristup tej doktorky totalne na hovno, len aby ona stihla nacas domov. keby so mnou nieco nebolo v poriadku tak na nu veru podam staznost.