Termín pôrodu august 2013
Ahoj,pridá sa niekto ??? 🙂
@cora41 ja som mala malu az o 2 tyzdne pozadu po nejakej dobe... a je v poriadku;)
@nefertitka ved to mi dodava silu, ze je tu vela takych bab, ktore mali neskor termin a vsetko bolo v poriadku 🙂 uvidime, co bude vo svrtok 🙂
@cora41 ved to, ine maju v 36tt napr. uz aj 2600 aj viac gramove babo a moje malo len 2300...
@cora41 to je veľmi individuálne, nemusíš sa báť, dôležité je, že srdiečko pekne bije 🙂 termín pôrodu sa furt môže posúcať + - 2 týždne, takže aj keď je bábo akoby o týždeň menšie, ešte stále je to v poriadku 😉 aj pri IVF dávajú rezervu +- 2 týždne 😉 aj keď tam je to aj troška nevyspytateľné ;)
inak mne dal dr pre istotu duphaston 2x1 tabletku, keďže som bola po IVF s prvým synom, tak že pre istotu, keďže som nebola prirodzene tehotná, že radšej to posilní trocha...teraz idem 23.1. na kontrolu, budem 8+4 vtedy, som strašne zvedavá na bábo 🙂 lebo aj po IVF sa vkladá do pošvy utrogestan - to je progesterón, ktorého úloha je udržať tehotenstvo, normálne ho vylučuje žlté teliesko, útvar, ktorý vzniká z ovulovaného folikulu a až okolo 12 tt preberá jeho úlohu placenta, ktorá začína v tom čase naplno fungovať...ježiš, musím si zistiť ako je to s tou tehu cukrovkou pri druhom dieťati...tá diabetologička, čo som k nej chodila počas prvého tehu má plno, tak si musím nájsť iného...dokelu, spýtam sa gynda budúci týždeň najprv, že čo mám, robiť... 😒
@nefertitka moj sa narodil v 34+4 a vážil 2220 g 😉
@ lucka188 Je to normálne, že sa ti prsia dosť zvätčšujú, ja som na to podobne, už mi podprdy čo som mala pomaly ale isto nestačia. Vraj sa to má zastaviť po 12 tt, aj ich bolestivosť a potom ich zasa začneš cítiť pred pôrodom, po pôrode sa nalejú, zasa o niečo zväčšia. Aspoň nemusíme teraz na silikóny 🙂
@barchee no to bol tiez drobec...nam boli vsetky aj tie najmensie plienky velke, takmer az pod pazuchy 😝
o dupackach ani nevravim
boze mne je zle...
baby neviete, duphaston sa uziva len pocas prveho trimestra, alebo aj neskor?
Babule,aj vás tak strašne bolieva hlava?
@pasad ano, potom uz je zbytocny, lebo funkciu zlteho telieska prebera placenta;)
urcite toto mate vsetky nastudovane, kazdy tt, ja len pre tie, co trpia nevolnostami ako ja, aby mali aku taku utechu:0)
11. týždeň tehotenstva
Milá mamička
Vaše dieťatko ste počali pred 9 týždňami.
Ako rastie vaše bábätko
Vaše bábätko rastie každou minútou a je už málo toho, čo nové sa v jeho telíčku tvorí. Je to preto, že všetko už má. Všetky orgány a ich sústavy už fingujú, len sa zdokonaľujú. Ako obvykle – najvýraznejšie je na ceste dopredu mozog. V 11. týždni sú na čele úplne zreteľne rozoznateľné dva hrbolčeky – hemisféry. Za minútu sa zrodí 250 000 nervových buniek. A ešte jedna veľká zmena - obličky začínajú tvoriť moč a vyprázdňovať močový mechúr.
Dieťatko váži cca 15 gramov a má veľkosť asi ako váš prst na ruke. Takmer polovicu tela tvorí hlavička. V nasledujúcom týždni vyrastie toľko, ako za predošlých 10 dní.
Dieťatko už dokáže zívať a veľa času prespí. Keďže stále trénuje prsty na rukách, onedlho sa pokúsi uchopiť pupočnú šnúru či ohmatať časť svojho tela alebo steny maternice.
Aké sú vaše pocity
Vy sa pomaličky prehupnete do najkrajšej časti tehotenstva. Všetky problémy, ak ste nejaké mali pominú, alebo sa zmiernia. Zbohom objímajúca misa, zbohom ospalosť, a hlavne... Už sa končí obdobie možných problémov súvisiacich so začiatkom tehotenstva ako je krvácanie, bolesti brucha a pod. A ešte jedna dobrá správa.
Hovorí sa, že dieťatko je prvé tri mesiace u nás v brušku iba na návšteve a rozhoduje sa či zostať alebo nie. A vy už máte do konca prvého trimestra iba týždeň. Budete mať dieťatko. Ak ste tak ešte neurobili, začnite sa pripravovať na to, ako to svojim blízkym oznámite.
@nefertitka hej, ale dobehol to rýchlo, za prvý mesiac nabral 1200g, už bol pekné guľaté bábätko 🙂 teraz má asi 16 kíl a čerstvé 2 roky, je vysoký a taký mohutný 😀 😀
@barchee fiha tak to je chlap ako hora... 😉 nasa ma tiez 16 a 4 roky...ale vazi menej ako by mala a je vyssia ako by mala byt, ma priemernu vysku 5 rocneho dievcatka a to teraz len mala 4 roky
inak pridavam brucho, sa mi zda akosi uz fakt ze vacsie, aj ked na fotke o nieco menej ako v skutocnosti
@nefertitka dakujem za odpoved, chcela by som, aby mi ho uz lekar vysadil, tak snad zajtra povie, ci este treba ci nie.

@cora41 moje nebud smutna, nic to neznamena. len to, ze mame rodit spolu, lebo ja mam termin 6.8. 😉