Termín pôrodu - august 2021
Ahojte je tu niekto s termínom na august ?
@artemislix to je normálne rozširuje sa panva. Ja mám tiež pozit ako keby som mala vykĺbené nohy a chodím ako kačka na široko. Už tých pár mesiacov vydržíme 😊❤
@lien1 pre tie malinke stvorenia všetko 😍
Tak babulky sme doma .... po dvoch synoch 💙💙čakáme vysnívanú dcéru Lauru💜 . . Sen sa splnil malá je úplne zdravá 🙏🥰❤️ Je trošku menšia o pár dní čiže sme 19+3 podľa jej rozmerov ...nebude to asi velkáčka po mame 😁 po 40min keď pokukala všetky orgány sme sa museli ísť prejsť lebo nemohla pokukať zo všetkých strán srdiečko napokon sa podarilo a povedala že máme zdravučké dievčatko .... Máme aj foto pohlavia ☺️ krčok aj ostatné veci sú v poriadku až na výtok ten sa jej nepáčil a o týždeň volám o výsledok ... Tak babulky ďakujem že ste sa somnou modllili a budeme mať vysnívané, zdravé dievčatko ... krásny deň aj Vám ☺️ rozmery malej 21cm a 260g v 19+3 podľa ms máme 20+5
@miskachrumka gratulujem. Tak nech lem všetko dobre dopadne.. Trochu zavidim to dievčatko. My zas chlapca čakame.
@artemislix ak ste prvorodička tak môže sa meniť trochu stavba kosti.. Lebo dieta aj matednica tla'lči na to cele. Ja už necitim nič. Len mi začalo opäť zasekavať v panve asi nerv nejaky sa zacvikne. Ale mam aj skoliozu tak sa to asi tehi zhoršuje trochu..
@sakalka ďakujeme ☺️🙏
@miskachrumka gratulujem
Babulky stalo sa niektorej že mala také ľahšie bolesti podbruška a krížov a dotoho chodila cikať každých 4-5min ? A vodavy výtok ?
@miskachrumka jaaaa Miška 😂😂 mne je asi všetko 😂 není to každý deň, ale stáva sa mi to. a do toho ešte bolesť panvy, taka, ze mi to vystreluje do stehien, až do kolien. pýtala som sa aj sesternici a mala presne také bolesti ako ja. tak neviem, či to je v rodine 😁 že máme také postavy 🤷♀️
@miskachrumka ale každých 4-5 minút nechodím cikat. tak každú pol hodku, až hodku. ale vypijem denne cca 3 litre vody
@artemislix áno to mám aj ja ale už od včera večera rána
@miskachrumka mne to trvá už tak cca 2 týždne. páru dní dozadu som mala jeden deň taky, ze bolo všetko dobre..
@artemislix a bola som aj u lekára teraz vo stvrtok, aj minulý štvrtok na morfologickom, a vyzerá ze je všetko v poriadku a mala je zdravá.. tak beriem to len tak, že asi rastie, a ten výtok že je zvýšený, tak to je vraj normálne..
@miskachrumka to su obličky a mechur. Teraz nestihaju. Treba ich podporiť a može tam byť už aj zapal začinajuci.. Treba to podchytiť. Ja mavm tiež. Davam si kapucinku. Bylinka antybioticka...
@sakalka ale moč aj výter je v poriadku
@miskachrumka to nevadi. Aj ja som bola opakovane na vyšetreniach. A nič. Nakoniec som zistila že mam oslabene obličky. A v minulosti som kôli tomu aj potracala. Hoci bolo vždy inak všetko v poriadku..
Ahojte, chcem sa spýtať už nakupujete veci pre miminká? Ak áno nejaké typy, kde sa dá zohnať niečo lacnejšie. My musíme kúpiť na komplet výbavu, ako pri prvom miminku a tie ceny sú neskutočné.
@lien1 ahoj ja už veru nakupujem ,prave kôli tomu ,že tiež všetko po 12rokoch kupujem nanovo a je toho dosť .. úprimne niečo sa mi podarilo aj teraz v tom kiku čo boli vecičky po eure(mali ich tam celý týždeň)od body , polodupky, overaly a sú fakt krásne,inak mám veci z Tesca ,sinsay, a niečo aj z bazaru...je kopu super inzerátov a vecičky sú ako nové.. kocar mám už vyhladnuty ten nechávam na neskôr.
Mne už skôr chýbajú len také drogéria,monitor dychu,kocar,vibračné lehátko..
Ja už mám toho dosť vždy keď čosi bo v akcii tak som kúpila dokonca aj väčšie čísla. Všetko tak isto nanovo kupujem. Oblečenie už teoreticky mam ešte drogéria a obyč plienky a postieľku. Kocar som objednala lehatko som kúpila v super akcií. Inak niektoré veci kupujem z bazáru bud tu alebo na fb. Dnes mi prišla taka zavinovacka do vajca tenká za 9 e s poštovným. Také veci z kt rýchlo vyrastie bud z bazáru alebo ozaj pár kusov.
@lenkaaninka presne takto to riešim aj ja...aj taký krásny overal do kocar troška väčší už som objednala za 4eura z bazaru 🙈ako nový . Zbytocne dať toť 15e keď z neho za dva tri mesiace aj tak vyrastie
@lenkaaninka ja mam sice toho veľa teraz po dcere. Ale čakame chlapca.. Nuž niečo pozriem take neutralne. Ale mam aj po synovi ešte par veci.. Kupovať zatiaľ nejdem nič. Uvidim potom či mi bude surne treba. Ale do roka asi nič. Len potom keď topanočky..
@lien1 ja som ešte nenakupovala vôbec nič. dúfam že bude všetko dobre prebiehať a vecičky začnem nakupovať v čase nástupu na MD.
@artemislix tak nie som sama 🙂 už som pomaly začala, len vôbec sa mi nechce v tejto dobe behať po obchodoch. Bola som včera a nič som nekúpila, o to viac som odchádzala sklamaná, že si človek aj námahu dá a predsa nič. Kupili sme, ale postieľku doba dodania 6 až 8 týždňov takže ešte stihne prísť 😀 a veci do postieľky, niečo prišlo len sa mi to nehodí a niečo príde za mesiac a pol. Vecičky mi má dať kamoška takže to kupovať asi nebudem.
@lien1 ako čo mam mať stres? Z handier? Tak to mam naozaj ine starosti ako toto.. Mam toho na trojičky aj veci. Postieľky ohradky hojdačky.. Toľko som nemala ani pri synovi.. Teraz to už ani nemam kam davať.. Fakt sa budu kupovať len nejake par veci ak... Ešte aj hračky ma po synovi na padlaši.. Čo nerozbil..
@sakalka noo niekto nakupovanie nemá v láske a ma skôr z toho stres.. ja som tiež ten stres človek, ktorý nerád nakupuje. preto to zatiaľ neriešim a potom snáď nákupim v jeden deň všetko 😄
Ahojte, zaujimalo by ma kolko parov absolvuje predporodny kurz ci vacsina alebo len sem tam niekto a ak uz niekto v tejto skupine absolvoval ci by odporucil, dakujem
@veronika227 mňa to len čaká začiatkom júna. Ja by som ti odporučila kurz niekde blízko bydliska treba hľadať, alebo z okolia nemocnice. Tam sa dozvieš informácie o konkrétnej nemocnici ich pravidlách a požiadavkách čo treba pred pôrodom napr. čo sa týka epidurálu. Aj o tom čo si zbaliť do pôrodnice, každá nemocnica je iná.

bolia vás tak veľmi boky? mňa už asi tyzden a už neviem čo mam s tým robiť. nohy si počas spánku podkladam, inak nemôžem ani zaspať 😰