Termín pôrodu február 2014
Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂
Baby, dnes som nasla horne stvorky, aspon viem, preco ma vcera kusala do cecku.
ahojte!donedavna sme aj my takto spinkali ze zaspinkala len na prsniku vecer a aj v noci..le zacala som postupne,pri vecernom kojeni som jej zacala spievat uspavanku ,ktoru som postupne len hmkala ,popritom som ju hladkala,a ked uz ju brali driemoty tak som vytahovala prsnik ,hladkala a hmkala,ked zacala mrnkat nedala som jej uz prsko,ked zacala viac plakat dala a zase potom vytiahla...a tak sme sa postupne naucili zaspat po kojeni pri uspavanke a hmkani bez prska ..v noci som to potom skusila tiez ,pretoze sa kojila uz kazdu hod a pol a to som bola grogy..takze som pol nocne kojenie skusila vynechat,jednoducho som jej nedala ,hmkala a hladkala -prve dva dni si pritom poplakala (ale nic hrozne,to by mi srdce nedovolilo ) a zaspala ..vdaka tomu pochopila ze nie vzdy musi byt prsko aby dokazala zaspat..predlzili sa nam tym intervaly na kazde tri hodiny,niekedy viac a to stacilo
vynecchat jedno dojcenie ...takze sme to zvladli v podstate bezbplacu a postupne..cumlik
toez nemame,ani flasu..
toez som mala upchaty mliekovod minule,ale
preslo to masirovanim..prikrm nam zatial toez nejde vo velkom.vsetko ma svj cas ,najlepsie co mozme spravit je netlacit na deti a nechat ich nech objavia vsetko same..
@adka31 no ved toto,presne,nechcem aby bol jedinacik,aj ja som bola dlho sama,brata mam o 14 rokov mladsieho a aj moj prvorodeny ma uz 15,takze Simonkovi chcem dopriat surodenca,s ktorym by vyrastal a prezival vsetko odmalicka,najlepsie by bol dalsi chalan, tata by chcel princeznicku,ale hlavne aby bolo zdravucke,inak je to jedno 😀
@slniecka85 tak to sa ti super podarilo,budem musiet aj ja nieco vymysliet,len nechcem aby v noci plakal,aby nezobudil tatina,ked vstava o piatej...ale asi to bez placu nepojde,co? 😖
@majaon moj manzel tiez skoro vstava a ma narocnu pracu,ma aj nocne a ti poviem ze slo o dve noci,plac trval naozaj 10 minut maximalne..ak by sa plac stupnoval dala
by som cici,ale toto bol taky plac,cAkala a bala som sa ze to bude horsie..skusala som to uz skor,ale to naozaj bola nepripravena a citila som ze este nie je zrela nato..ale teraz sme to tak pomalicky v priebehu mesiaca a pol dotukali tu kde sme,ze aj ked sa zobudi tak pohladkam a spinka dalej...
inak vy uz vsetci mate zubky🙂 my sme jediny kto zubky asi nema😊 a ani vlasy poriadne..🙂)
@slniecka85 ani my 🙂
ozaj baby, prve zubky vysli spodne jednotky, alebo to mal niekto aj inac? ja teda neviem, nevidim este nic ani naliate
@adka31 ani moja nema este opuchnute dasienka...😊.. tak si dame vediet ked nam vyjdu
nám vyšla spodna jednotka,potom styri horne a potom druha spodna jednotka.
U nas dolne jednotky, potom horne jednotky, horne dvojky, dolne dvojky a teraz tie stvorky, ale este len kusok.
Damy, kolko dennych spankov maju vasi drobci? Mne sa vidi, ze Hanka prechadza na jeden, resp. sme v takom medziobdobi, ze dva su vela a jeden malo. Snazim sa to nejak zosuladit s krmenim, vcera som ju vramci neuspesneho doobedneho uspavania tak natlacila mliekom, ze potom skoro ani neobedovala. Teda nie ze by sa za tuhou stravou isla vobec niekedy umlatit...
@ohlala u nas tak, ze ked rano neskoro vstava, tak len raz, ale vacsinou este 2x. mne maly vstava okolo 8:30, niekedy sa stane, ze potiahne aj do 9:30, potom ho dam neskor na obedny spanok a ked si dlhsie pospi ( u nas dlhsie znamena max. 1,5 hod), tak potom spi vlastne iba raz. ale to sa casto nestava.
dievcata, my co si tu teraz piseme, ste aj v sukromnej skupine? kto ju vlastne zalozil a ako to funguje? pisavali tu aj ine baby, ale vraj su v sukromke 😀
nie som v sukromke a netusim ako to funguje😕
@ohlala no spanok,hm..... to je u nas stale vselijake,denny spanok zavisi od toho kedy vstane rano,vacsinou okolo 9:00,9:30,potom sa pyta spinkat asi o 12:00,13:00,pospi hodinku,niekedy viac,no a potom este tak to vychadza,ze navecer o cca 18:30 a to spi najviac hodku,ale vacsinou menej...jasne,ze potom je dlho hore,no co uz...u nas asi tak,vacsinu dni mame takyto rezim spanku 😉
my vstavame o 7:30, soat chodime o 19:30, cez den od 11-12(12:15)a druhy spanok 15-15:30(16;00)... myslim ze my budeme este dost dlho na dvoch soankoch...nevydrzi dlhsie...
v sukromnej nie som, a ani na facebooku medzi babami a neviem ako to funguje😉..
pozrite si webku www.dlhacik.sk pre mamicky z BA nove kurzy od pondelka 12.1.2015 http://www.dlhacik.sk/prihlasovanie-na-program
baby moja mala začala pri kojení hryzt. ale ze fakt silno.co s nou?😔
no co ja viem, dokedey je mozne toto tvrdit?
@rony15 na toto najlepsiu odvpoved pozna neurolog 😉,on vidi dieta,aky je tonus svalstva a vysledky dalsich vysetreni..
Lozi po celom byte, z tejto polohy ide na 4, z tejto polohy krasne do pplosedu a uz sa mu zadarilo aj do sedu. Dnes v postielke drziac sa za tycky do klaku a skusal sa postavit, ale to este neslo. Mojim materinskym okom vidim, ze napreduje, hlavne posledny tyzden 😀
@slniecka85 dik, potom dam vediet ako sme dopadli 😉
@lydia15 moja hryzie, ked jej idu zuby. Podla jedneho threadu na konovi som ju par krat ustipla do brady a odpojila a potom ma zacala kusat do prsta, ak si potrebovama do niecoho pocas kojenia zahryznut. Obcas sa ale zabudne 🙂 Inak myslim ze podla mamily to moze byt aj priznak, ze sa znizil tok mlieka a babatko sa jeduje, takze bolo by dobre to nejak preskumat (neviem ako ale na mamila webe k tomu zrejme nieco bude).

@majaon veru, len majte, nenechavaj si velke vekove rozdiely medzi detmi. Radim ti z vlastnej skusenosti, moje decka su vsetky po 10 rokoch, teda najmensi po 9. Traja jedinackovia, to sa uz spolu nezahra.