icon

Termín pôrodu február 2014

kamea858
22. máj 2013

Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂

adka31
5. jan 2015

@majaon veru, len majte, nenechavaj si velke vekove rozdiely medzi detmi. Radim ti z vlastnej skusenosti, moje decka su vsetky po 10 rokoch, teda najmensi po 9. Traja jedinackovia, to sa uz spolu nezahra.

ohlala
5. jan 2015

Baby, dnes som nasla horne stvorky, aspon viem, preco ma vcera kusala do cecku.

slniecka85
5. jan 2015

ahojte!donedavna sme aj my takto spinkali ze zaspinkala len na prsniku vecer a aj v noci..le zacala som postupne,pri vecernom kojeni som jej zacala spievat uspavanku ,ktoru som postupne len hmkala ,popritom som ju hladkala,a ked uz ju brali driemoty tak som vytahovala prsnik ,hladkala a hmkala,ked zacala mrnkat nedala som jej uz prsko,ked zacala viac plakat dala a zase potom vytiahla...a tak sme sa postupne naucili zaspat po kojeni pri uspavanke a hmkani bez prska ..v noci som to potom skusila tiez ,pretoze sa kojila uz kazdu hod a pol a to som bola grogy..takze som pol nocne kojenie skusila vynechat,jednoducho som jej nedala ,hmkala a hladkala -prve dva dni si pritom poplakala (ale nic hrozne,to by mi srdce nedovolilo ) a zaspala ..vdaka tomu pochopila ze nie vzdy musi byt prsko aby dokazala zaspat..predlzili sa nam tym intervaly na kazde tri hodiny,niekedy viac a to stacilo
vynecchat jedno dojcenie ...takze sme to zvladli v podstate bezbplacu a postupne..cumlik
toez nemame,ani flasu..

toez som mala upchaty mliekovod minule,ale
preslo to masirovanim..prikrm nam zatial toez nejde vo velkom.vsetko ma svj cas ,najlepsie co mozme spravit je netlacit na deti a nechat ich nech objavia vsetko same..

majaon
6. jan 2015

@lydia15 a ktore idu ako dalsie zubky? nas ma dva dole - jednotky a styri hore - jednotky a dvojky...

majaon
6. jan 2015

@adka31 no ved toto,presne,nechcem aby bol jedinacik,aj ja som bola dlho sama,brata mam o 14 rokov mladsieho a aj moj prvorodeny ma uz 15,takze Simonkovi chcem dopriat surodenca,s ktorym by vyrastal a prezival vsetko odmalicka,najlepsie by bol dalsi chalan, tata by chcel princeznicku,ale hlavne aby bolo zdravucke,inak je to jedno 😀

majaon
6. jan 2015

@slniecka85 tak to sa ti super podarilo,budem musiet aj ja nieco vymysliet,len nechcem aby v noci plakal,aby nezobudil tatina,ked vstava o piatej...ale asi to bez placu nepojde,co? 😖

slniecka85
6. jan 2015

@majaon moj manzel tiez skoro vstava a ma narocnu pracu,ma aj nocne a ti poviem ze slo o dve noci,plac trval naozaj 10 minut maximalne..ak by sa plac stupnoval dala
by som cici,ale toto bol taky plac,cAkala a bala som sa ze to bude horsie..skusala som to uz skor,ale to naozaj bola nepripravena a citila som ze este nie je zrela nato..ale teraz sme to tak pomalicky v priebehu mesiaca a pol dotukali tu kde sme,ze aj ked sa zobudi tak pohladkam a spinka dalej...

lydia15
7. jan 2015

@majaon tiez mame horne styri a spodne jednotky.a teraz ide spodna dvojka.

slniecka85
7. jan 2015

inak vy uz vsetci mate zubky🙂 my sme jediny kto zubky asi nema😊 a ani vlasy poriadne..🙂)

adka31
7. jan 2015

@slniecka85 ani my 🙂

adka31
7. jan 2015

ozaj baby, prve zubky vysli spodne jednotky, alebo to mal niekto aj inac? ja teda neviem, nevidim este nic ani naliate

petruldo
7. jan 2015

@adka31 prvorodenému ako prvé spodné jednotky, druhorodenej horné jednotky

slniecka85
7. jan 2015

@adka31 ani moja nema este opuchnute dasienka...😊.. tak si dame vediet ked nam vyjdu

lydia15
7. jan 2015

nám vyšla spodna jednotka,potom styri horne a potom druha spodna jednotka.

ohlala
8. jan 2015

U nas dolne jednotky, potom horne jednotky, horne dvojky, dolne dvojky a teraz tie stvorky, ale este len kusok.
Damy, kolko dennych spankov maju vasi drobci? Mne sa vidi, ze Hanka prechadza na jeden, resp. sme v takom medziobdobi, ze dva su vela a jeden malo. Snazim sa to nejak zosuladit s krmenim, vcera som ju vramci neuspesneho doobedneho uspavania tak natlacila mliekom, ze potom skoro ani neobedovala. Teda nie ze by sa za tuhou stravou isla vobec niekedy umlatit...

adka31
8. jan 2015

@ohlala u nas tak, ze ked rano neskoro vstava, tak len raz, ale vacsinou este 2x. mne maly vstava okolo 8:30, niekedy sa stane, ze potiahne aj do 9:30, potom ho dam neskor na obedny spanok a ked si dlhsie pospi ( u nas dlhsie znamena max. 1,5 hod), tak potom spi vlastne iba raz. ale to sa casto nestava.

adka31
8. jan 2015

dievcata, my co si tu teraz piseme, ste aj v sukromnej skupine? kto ju vlastne zalozil a ako to funguje? pisavali tu aj ine baby, ale vraj su v sukromke 😀

lydia15
8. jan 2015

nie som v sukromke a netusim ako to funguje😕

majaon
8. jan 2015

@adka31 ani ja nie som v sukromke,myslim,ze oni si pisu na FB,neviem ci aj inde,aspon to tu spominala niektora... co sa tyka zubkov,nam tiez vysli prve dolne jednotky,potom horne jednotky a horne dvojky...teraz neviem ci mu nejake idu,neda si pozriet do pusy 🙂

majaon
8. jan 2015

@ohlala no spanok,hm..... to je u nas stale vselijake,denny spanok zavisi od toho kedy vstane rano,vacsinou okolo 9:00,9:30,potom sa pyta spinkat asi o 12:00,13:00,pospi hodinku,niekedy viac,no a potom este tak to vychadza,ze navecer o cca 18:30 a to spi najviac hodku,ale vacsinou menej...jasne,ze potom je dlho hore,no co uz...u nas asi tak,vacsinu dni mame takyto rezim spanku 😉

slniecka85
9. jan 2015

my vstavame o 7:30, soat chodime o 19:30, cez den od 11-12(12:15)a druhy spanok 15-15:30(16;00)... myslim ze my budeme este dost dlho na dvoch soankoch...nevydrzi dlhsie...

v sukromnej nie som, a ani na facebooku medzi babami a neviem ako to funguje😉..

dzudka
10. jan 2015

pozrite si webku www.dlhacik.sk pre mamicky z BA nove kurzy od pondelka 12.1.2015 http://www.dlhacik.sk/prihlasovanie-na-program

rony15
10. jan 2015

@adka31 tak ale uz bude mat rok a poriadne nesedi, to uz nie je o porovnavani, to uz je podla mna zvlastne, viem, ze deti zacnu sediet aj v 9mes, v pohode, ale uz 11mes? a stvornozkuje? potom daj vediet, co neurolog.

lydia15
10. jan 2015

baby moja mala začala pri kojení hryzt. ale ze fakt silno.co s nou?😔

slniecka85
10. jan 2015

@rony15 sed je vyvrcholenim pohybov dietata,pokial nie je dieta umelo tlacene do pohybov a napreduje samo tak nevadi ze nesedi(neposadza sa samo)...

@adka31 verǐm ze budete ok!drzim prsty!moja zacala sediet sama posledne tri tyzdne,dovtedy len plazila ,trochu 4 nozkovala a staviáa sa pri nabytku..

rony15
11. jan 2015

no co ja viem, dokedey je mozne toto tvrdit?

slniecka85
11. jan 2015

@rony15 na toto najlepsiu odvpoved pozna neurolog 😉,on vidi dieta,aky je tonus svalstva a vysledky dalsich vysetreni..

adka31
11. jan 2015

Lozi po celom byte, z tejto polohy ide na 4, z tejto polohy krasne do pplosedu a uz sa mu zadarilo aj do sedu. Dnes v postielke drziac sa za tycky do klaku a skusal sa postavit, ale to este neslo. Mojim materinskym okom vidim, ze napreduje, hlavne posledny tyzden 😀

adka31
11. jan 2015

@slniecka85 dik, potom dam vediet ako sme dopadli 😉

ohlala
11. jan 2015

@lydia15 moja hryzie, ked jej idu zuby. Podla jedneho threadu na konovi som ju par krat ustipla do brady a odpojila a potom ma zacala kusat do prsta, ak si potrebovama do niecoho pocas kojenia zahryznut. Obcas sa ale zabudne 🙂 Inak myslim ze podla mamily to moze byt aj priznak, ze sa znizil tok mlieka a babatko sa jeduje, takze bolo by dobre to nejak preskumat (neviem ako ale na mamila webe k tomu zrejme nieco bude).