icon

Termín pôrodu jún 2013

zora256
22. sep 2012

Ahojte maminky je tu niekto,kto bude rodiť v júni?Ja zatiaľ svoj termín viem len podľa tehu kalkulačky,ten ukazuje na 6.6.2013
tak by sme si mohli písať od začiatku zistenia tehotenstva a písať si až po roky keď nám drobci nepôjdu do stredných škôl😀

qtinka77
3. feb 2013

@dulkagabulka Je to uzasne, ale je vobec realne porodit takto krasne na Slovensku? :o(
Obavam sa, ze keby som sa chcela pokusit priviezt dieta na svet takto prirodzene, bez lekarov, tak riskujem este aj trestne oznamenie a to, ze sa na mna lekari budu pozerat, ze som hadam prisla z nejakej osady alebo co.. .o)

willy_wonka
3. feb 2013

@qtinka77
@dulkagabulka uha no baby, pozrela som si to v nadeji.... zial po zhliadnuti, nijak ma to neoslovilo, pride mi to neskutocne,a ked to zeny aj dokazu,tak to.chce silny trening premenit fyzicku bolest z porodu v nieco tak prijemne ako orgazmus. Koniec koncov aj ti co praktikuju SM to dokazu. tod moj nazor

qtinka77
3. feb 2013

@willy_wonka Ale tak mne sa toto nejavilo ako to podstatne, ze by malo byt to hlavne posolstvo z dokumentu - orgazmus pri porode.. :o)
Bolo by faaaajn, ale nie toto som si ja z toho zobrala - skor to prezivanie bolesti nie tak, ze sa jej branis...ale ze jej "napomahas" tym, ze si predstavis, ze sa mas otvarat a pomahat tak babatku prist na svet - ved pre neho je to urcite vacsia "praca" ako pre Teba...
Ale hlavne to kludne prezivanie porodu v domacom prostredi...ja by som po to velmi tuzila na jednej strane, ale na druhej strane sa bojim toho, ze "o ked sa nieco pokasle a keby si bola v nemocnici, pomozu Ti a doma nie..
Tak ja by som bola za taky kompromis - prezivat toto vsetko pokojne, kludne, prirodzene v nemocnici... :o)
Ale nie tak, ze pri prvej moznej "minikomplikacii" Ta tahaju hned na sekciu a trieskaju do Teba oxytocin a podobne...
Alebo staci, ze si 5 dni po termine a uz probleeeem jak svet - a co? Kazde jablko na svete dozreje presne v tej istej chvili ako ma a ako je priemer??? Nieco dozreje skor, nieco neskor nie? A tak je to aj s babatko m v brusku - na co ho tahat nasilu, pokial ma co potrebuje, kyslik, ziviny, zdravu plodovu vodu...?

willy_wonka
3. feb 2013

@qtinka77 mne to cele prislo take prevrtajte mi kolena doma,ja sa budem usmievat🙂
Nemam skusenosti s porodom a vecami okolo toho, ale popravde, verim svojmu lekarovi a ked rozhodne s vedomim,ze prave.to je najlepsie pre babo a mna, tak budis,ani neceknem🙂a tych par chvil v nemocnici prezijem🙂 pisem si pripomienku:hned ako porodim ti napisem,som zvedava ci sa moj nazor zmeni:D

dulkagabulka
3. feb 2013

@willy_wonka osobne poznam 3 ženy, ktore porodili bezbolestne (bez liekov)...nemali sice priamo orgazmicky pôrod..ale bol bezbolestny a pekny

tu je jedna
http://www.zenskekruhy.sk/tehulky/porodne-pribe...
tu druha
http://www.zenskekruhy.sk/tehulky/porodne-pribe...

tiež poznam ženy, ktore rodia hypno-pôrodom..najdeš na youbute neuveritelne videa hypno birth

delica
3. feb 2013

@willy_wonka ja to tiez tak vidim, ze mam dobru doktorku a mam v nej doveru. Na druhej strane aj ona je len clovek a moze sa mylit, no odrodila stovky deti, preto si myslim, ze radsej sa spolahnut na nu, nez ze by som si ja urcovala, co a ako sa ide robit..
Na druhej strane, ak by ma rodil niekto, koho som v zivote nevidela, tak neviem......no ale keby som bola na tom tak zle, ze som trebars v cechach a zacnem rodit, no nech mi len pomozu, nevymyslala by som.

dulkagabulka
3. feb 2013

@willy_wonka neda sa porovnavat prevrtavanie kolena a pôrod, ani trhanie zuba a pôrod
bolave koleno, alebo bolavy zub je chory- a preto je namieste ošetrenie lekarom s anesteziou

rodenie dietatka je fyziologicky dej, ktroy , ak ma žena v sebe pokoj, ma vysporiadane svoje strachy , teda ak nema strach a nikto ju nevyrušuje a nedava jej lieky a nezasahuje do pôrdou,, tak pri tomto fyziologickom deji sa vylučuju neuro endorfiny a obrovske davky oxytocinu...teda žena je "zdrogovana laskou"..tam netreba doverovat lekarovi, tam treba doverovat sebe, svojmuj dietatku a svojmu telu....
a lekarovi ,si myslim ,až vtedy, ak sa niečo zvrtne na patologiu 😀

hubenourova
3. feb 2013

@anjelicek26 No ja som na tom rovnako, niekomu sa môže 84 cm zdať málo ale pri našom vzraste je to až až :P tiež sa neviem zohnúť, a nechcem si ani len predstatviť, čo to bude o 2-3 mesiace. S manželom sme dali stávku, či budeme mať do pôrodu rovnaký obvod, t.j. 112 cm. Tak som veľmi zvedavá.

willy_wonka
3. feb 2013

@dulkagabulka precitala som si jeden peibeh,ten druhy...pekne sa to cita, ale nijak ma to neberie. zalezi od zeny, ja nemamnutkanie ani potrebu si z porodu robit bezbolestny zazitok, porod je zazitok sam o sebe a v drvivej vacsine bolestivy. Som ochotna si to odtrpiet🙂

dulkagabulka
3. feb 2013

@delica
zvykli sme si vraviet..rodila ma ta a ta lekarka, rodil ma pan profesor, rodil ma primar, rodil ma lekar...
všetku tu krasu davame slovne niekomu inemu 😉

Mna rodila moja mama a ja som rodila svoje deti...
nikto iny "ma" nerodil a nikdy rodit nebude

dulkagabulka
3. feb 2013

@willy_wonka ano, dobry postoj 😀

willy_wonka
3. feb 2013

@qtinka77
@dulkagabulka baby len ma nechapte zle, fandim zenam,ktore maju tu silu sa.tym celym zaoberat,len moj postoj je trocha iny🙂)

dulkagabulka
3. feb 2013

@willy_wonka ja ta chapem 😀

willy_wonka
3. feb 2013

@delica presne tak🙂 mam moznost vyberu lekara,ktoremu budm doverovat, to mi k spokojnosti staci🙂

danielle
3. feb 2013

@hobit a co sa stane, ked odmietnes ockovanie? co potom nasleduje? pokuta? sud? velmi by ma to zaujimalo, lebo uvazujem, ze uz Ninku nedam ockovat a ani druhe dietatko. Uz som nacala tuto temu aj pred manzelom a myslim, ze sa zhodneme. este sa o tom musime podrobne porozpravat, ale jeho kamarata dcerka ma problemy po ockovani, ciastocne jej ochrnula jedna strana tela, mala je o styri dni mladsia ako nasa Ninka, tak som bola z toho zdesena... a mam kamaratku, ktorej syn po ockovani v 6. rokoch dostal leukemiu... teraz ma desat a je z toho vonku, ale co si museli vytrpiet... a vravela, ze syn ma z toho depresivne stavy, byva nervozny atd... ale hlavne, ze sa z toho dostal... teraz nad tym uvazujem uz naozaj VAZNE...

willy_wonka
3. feb 2013

@dulkagabulka moj nazor je iny🙂 hawk🙂

hobit
3. feb 2013

@delica ktoru doktorku mas?
@willy_wonka tiez som sa na porod pozerala ako ty...po mojom zlom zazitku s prvym porodom sa uz na to pozeram inak a spravim vsetko aby to tentokrat bolo ine...

hobit
3. feb 2013

@danielle nic sa nestane, doktorka ta bud pochopi a nenahlasi, ale takych nie je, alebo nahlasi a nasledne ta predvolaju na ustne pojednavanie na prislusne RUVZ, my sme to absolvovali v oktorbri a bolo to uplne v pohode, povedali si svoje, my tiez, dali nam pokutu a hotovo...odporucam www.slobodavockovani.sk a aj tu na MK je tema o tom...

qtinka77
3. feb 2013

@willy_wonka Myslim, ze je to tou nevedomostou, co Ta caka :o) Aspon u mna je to tak :o) Tym, ze ja uz viem do coho idem, tak viem, ze ja mam byt ten clovek, co o tom rozhoduje, co to preziva a lekar je tam len do poctu :o) Aby zareagoval, keby nieco neslo ako treba.. :o) Ked si spominam na prvy porod pred 12timi rokmi - mala som dobreho doktora, videla som ho prvykrat, ale bol v pohode, ale nijako mi nepomohol, nijako mi NIKTO nwpomohol, nevysvetlil, ze tym bolestiam sa nesmiem branit - dieta som v tej chvili vnimala ako svojho nepriatela...milujem deti, vzdy som chcela mat deti, ale ked uz som mala vkuse bolesti uz 10 hodin, tak som hovorila, ze nech mi rozrezu brucho, nech to "decko" uz zo mna vytiahnu, ale ze ja uz toto nechcem - a vkuse som musela lezat, kvoli nejakemu uplne nie opodstatnenemu monitorovaniu, podla mna.. tak skuste lezat, nemoct sa pohnut a predstavit si 100 horsie bolesti ako ked mas krce v bruchu kvoli hnacke... no da sa to? :o)
No da, ano, vsetko sa da, prezila som, som tu...ale osobne si myslim, ze keby som vedela do coho idem, keby mi niekto vysvetlil, ze tomu babatku treba na svet pomoct, uvolnit sa, aby som sa pekne otvarala a nie sa tomu branit - to je asi to podstatne, co uz teraz viem - aspon dufam :o) Tiez napisem v juni :o) Mozno to dopadne uplne inak, budem musiet ist sekciou...alebo podobne..ale v kazdom pripade, ked budem mat normalny fyziologicky porod, budem vediet uz co robit a co nie - a na com aj trvat a podobne... :o)

qtinka77
3. feb 2013

@hobit Presne tak! Tiez uz skusenost mas :o) A preto vies co bolo nespravne a co uz by si teraz urobila inak - ale preto si myslim, ze prave v tomto je ten rozdiel - ze pri takomto porode mas poradkynu - porodnu asistentku, ktora Ta pripravi na to, co Ta caka... Ja som chodila na predporodne kurzy, na cvicenia, plus diskusie...ale v podstate okrem toho, ako mam dychat v druhej porodnej dobe, som sa tam nenaucila nic - ked si to spatne preberiem :o)

danielle
3. feb 2013

@hobit a mozem vediet sumu pokuty? pripadne, ak nechces sem, mozes mi napisat na IP? dakujem

willy_wonka
3. feb 2013

@hobit
@qtinka77 baby, cravim po porode vam dam vediet🙂 ale tak pre info, qtinka ako.sa uvolnit pod tlakom bolesti?🙂

katuska54
3. feb 2013

preberate porod? ja budem urcite taka vyhukana z toho,ze radsej nato ani nemyslim 🙂 ked to pride,tak to budem brat tak ako to bude.....ale chcela by som mat taky porod ako moja sestra 🙂

azalka22
3. feb 2013

@danielle doktor to musi nahlasit RUVZ. je to predpisane. nemoze mlcat. zial.

azalka22
3. feb 2013

nahodou neviete, kolko sa plati za pritomnost duly? a samotnej dule?
myslim, ze by bolo dobre tam mat niekoho, kto tomu aj rozumie a vie, co ma bude cakat, ake mozu byt cesty k babatku atd atd.

katuska54
3. feb 2013

@azalka22 dufam,ze ti niekto odpovie. aj mna by to zaujimalo,lebo neviem ci moj mm bude pri porode 😒

hobit
3. feb 2013

@qtinka77 krasne si to napisala 🙂...presne tak to je...inak aj ja som chodila na pripravu, cvicila som celych 9 mesiacov a aj tak ma to zvalcovalo, mozno by niekedy stacilo trochu viac snahy a empatie od personalu...
@azalka22 za pritomnost duly sa plati podla mna normalne ako za pritomnost akejkolvek inej osoby pri porode a dule...to sa asi treba opytat duly, ja tiez uvazujem, ze si nejaku najdem...

hobit
3. feb 2013

@danielle uz som to sem pisala, ale lisi sa to podla toho co si odmietla a tiez podla kraja, kazdy RUVZ dava inak...ale myslim, ze max za vsetky ockovania pre 1 dieta je nejakych 330 euro

qtinka77
3. feb 2013

@hobit Presne tak :o) Trochu viac empatie a hlavne informacii, ktore pri tomto neosobnom kontakte nemocnicnom chybaju - a pri tom orgastickom alebo ako to uz inak nazveme prirodzenejsom porode je to take nejake osobnejsie a prirodzenejsie... v nemocnici je to proste na beziacom pase :o)

danielle
3. feb 2013

@hobit to je dost, ale ked si vezmem, ze by mi ochorelo alebo umrelo dieta... radsej pokuta... ved uvidime... 🙂 dakujem za info