Termín pôrodu jún 2013
Ahojte maminky je tu niekto,kto bude rodiť v júni?Ja zatiaľ svoj termín viem len podľa tehu kalkulačky,ten ukazuje na 6.6.2013
tak by sme si mohli písať od začiatku zistenia tehotenstva a písať si až po roky keď nám drobci nepôjdu do stredných škôl😀
@katuska54 ja som bola posledné dva razy na poradni až 5. týždeň od poslednej (ale to z mojej strany, lebo som nemohla skôr....boli vianočné sviatky, potom som bola mimo mesta ), teraz idem na 3. týždeň od poslednej. Keď to nie je potrebné, tak mne to vyhovuje 🙂 Jediné, čo mi lekár skontroluje, ak vôbec skontroluje, je krčok maternice, moč, tlak a krv. Aj tak nám nárok len na 3 bezplatné ultrazvuky počas tehotenstva, takže drobca uvidím až o 1,5 mesiaca (6 týždňov). Môj lekár nemá v ordinácii ultrazvuk, tak chodím k druhému (našťastie sú to oproti dvere cez chodbu, tak sa nenachodím).
A hlavne teraz sú všade chorí ľudia, tak sa preplneným priestorom vyhýbam.
@katuska54 ja praveze este taketo nemam ze obrusky na ritku ani plienky len oblecko pre malu.ale zajtra idem kupit daky dudlicek asi heh.plienocky este mam.cas aj tak neviem este aku znacku ale pampersky nestem bo u nas v rodine sa vsetky deti vyhadzali z nich a okrem.toho ked uz raz zacnes pouzivat pampersky musis len tie.aspom.u nas to tak je lebo pampersky su dacim.napustene co vytvara alergiu nektorym detickam.
@katuska54 Ak ťa to upokojí, ja nemám ešte nič pre seba ani pre drobca, teda do pôrodnice.. Dáke oblečko a perinky už mám, avšak my sa máme v júni sťahovať, takže dovtedy to nemám kde skladovať.. Tak sa len modlím, nech sa bobček narodí v termíne až koncom júna, lebo inak nebudem ani rodiť v našej pôrodnici..
dievcata, ktore planujete kojit, nezabudnite na osetrovanie bradaviek. napriklad tato masticka je velmi dobra:
http://www.mojalekaren.sk/purelan-7g-mast-na-br...
masticiek je v ponuke vela, tuto mam ja odskusanu, ale hlavne nech ju netreba pred kojenim umyvat z bradaviek, lebo budu na zaciatku dost boliet, kym si zvyknu...
ahojte, viem že tu už máte zabehnutú skupinku, ale hádam nebude vadiť ak sa pridám..čakáme chlapčeka začiatkom júna a jedného ako vidíte na profilovke už doma máme 🙂
@wudz ano, dobre ti radila 🙂 ale ta mast, precitaj si letacik, myslim, ze sa musi umyvat pred kojenim. ja len pisem z vlastnej skusenosti... moju sestru boleli bradavky asi 2 tyzdne a potom bolo kojenie uz ok, mna boleli 4 mesiace, uz som myslela, ze to bude boliet stale, ale nakoniec to preslo... 🙂 asi som citlivejsia, teda aj celkove mam citlivu pokozku, takze kazdy je iny... ja som ocenila, ze sa nemusela masticka zmyvat, to by znamenalo dalsiu bolest... 😒
no, ja som mala zaplatenu aj laktacnu poradkynu, takze technika bola dobra, skor ta citliva pokozka. ved kazda zena je ina, aj moja mamina vravela, ze ju kojenie dlho bolelo... a ja som mala este aj ten problem, ze mala netahala poriadne, tak sme sa trapili... preto som si zaplatila tu laktacnu. ale nakoniec sme to zvladli a ja som kojila dost dlho... 🙂
Ja k tym bradavkam, otuzovat urcite, aj drsnym uterakom vzdy pretriet, ale nestlacat ani inak nedrazdit, sposobuje to stahy maternice ku koncu tehu, netreba to moc provokovat. Takze v ziadnom pripade take tie pumpicky na formovanie bradaviek skusat 😖 Ono v podstate prvym prisatim babatka a tym tlakom sa podporuje odlucenie placenty po porode. Mne pri malom ku koncu uz pri dotyku bradaviek brusko tvrdlo na kamen 😖
ďakujem, vitám 🙂 . Ja keď si spomeniem na svoje začiatky kojenia..mala som prichystané asi 3 druhy mastičiek, ale tuším som nestihla poriadne použiť ani jednu, pretože malý bol prisatý stále 😉 a baby ktoré čakáte chlapčekov buďte pripravené na to že tí sú veční prísavníci 😎
Vozovy park rozsireny o Jane rider formula strata🙂
@willy_wonka Super, vyborne si vybrala.. Jane je vyborna znacka :o)
@all: ja som pri malej pouzivala na bradavky Bepanthen mast...bolo to uzasne...teraz uz mast nevyrabaju, iba krem, ale je tiez dobry - aj teraz pouzivam - natierala som si bradavky tak do 5.mesiaca, lebo som mala strasne citlive bradavky a bolelo ma ked sa mi osuchavala hocijaka latka o ne..aj na pery pouzivam, ked mam popraskane...dobry je..
@qtinka77 dakujem, joj, ako sa.tesim:)
@willy_wonka A aku farbu ste vybrali? Mate 3-kombinaciu? Kde ste kupovali?
@qtinka77 ten fialovo tmavy,a trojkombinacia, prekvapila ma velkost vajka, ono je velke🙂 manzel aj odskusal,pojazdil,spokojny skonstatoval, ze ano. Ja som len poskakovala okolo,od zaciatku sa mi pacil🙂 ty uz mas favorita?🙂
@katuska54 no.aj ja tiez xi...bola som u nas v kauflande a tam ziadne plienky inak na malinke babatka 3-6 kilov....kks zajtra pojdem omrknut tesco a aj dm drogeriu tam.maju tiez v poho vyber ...no uvidime inak aj lidl este pojdem omrknut tam mavaju dost casto akcie na plienky som.si vsimla.ja z lidla pouzivam.vlozky a su super a za dobru cenu.
@willy_wonka a kde ste kupovali? takze ty uz si pripravena na brazdenie po nasich chodnikoch 😀
babulky neda mi to sa nepochvalit :D pred 2 hodinami som sa stala tetuskou :D...krasny chlapcek 3kilovy a 50 cm...heh
este k tym bradavkam...moja sestra pouzivala mast cicaderma a bola s nou moc spokojna...len neviem ci sa musela pred kojenim zmyvat..zisitim v robote ked precitam pribalovy letacik 🙂
@katuska54 ved to ze aspom nieco v tom lidli je dobre :D..heh..inak ja si myslim ze tieto znacky mozes aj kombinovat tu dm a lidl..svagrina tiez malemu sem tam kupi aj v kaufe aj v bille barz kde a prdelka sa mu nevyhadzala...si myslim ze tieto su viac menej rovnake...neni to ako pampers alebo huggies.a zase si povedzme takto z 250 eurovej materskej musim pozerat na ceny bohuzial.

@katuska54 ty si teta lekarnicka?