icon

Termín pôrodu jún 2013

zora256
22. sep 2012

Ahojte maminky je tu niekto,kto bude rodiť v júni?Ja zatiaľ svoj termín viem len podľa tehu kalkulačky,ten ukazuje na 6.6.2013
tak by sme si mohli písať od začiatku zistenia tehotenstva a písať si až po roky keď nám drobci nepôjdu do stredných škôl😀

aquatinka
24. feb 2013

babulky rada by som sa k vam pridala...termin mam 3.6. 2013, cakame chlapca;) mam 26 rokov a prve tehulstvo;) do 5.mesiaca som grckala, potom amniocenteza, krvacanie z nosa, tehotenska zapcha, raz za cas zavraty🙂 uz som myslela ze pride to kraaasne obdobie kludu, ale nejako som uz pribrala, stavam sa nejakou nemotornou🙂))) nejako lahsie som si vsetko predstavovala;))) som stastna tehulka a tie veci sa snazim prehliadat 😀 zajtra ma caka ten gluko test, to hadam dame bez priblemov 😀
inak uz vykukavam vybavicku, zoznam veci potrebnych, ale ako citam kocky, tak som riadne pozadu 😝 chcem sa spytat ci niektora nebudete rodit v nitre? 🙂

delica
24. feb 2013

@maria200981 ooooo 20 stupnov, nam sa tu topi sneh :D
@willy_wonka
@katuska54
ja som dneska na sashe pozerala handmade deky.....no vedela by som si vybrat

delica
24. feb 2013

@aquatinka ahoj 🙂) a vitaj medzi nami...tak aj ja zajtra idem na glukotest a dame to 😉 😀

aquatinka
24. feb 2013

@delica ...dakujem 🙂 a nevies ten odber krvi je len z prsta? lebo ja odpadavam ked ihlu vidim a este s prazdnym zaludkom, teda plnym glukzy🙂 hadam im tam nenarobim prracu navyse;))))

qtinka77
24. feb 2013

@willy_wonka My sme kupili Jane Cross Reverse nakoniec. Ale len sportovu cast, s podvozkom teda, lebo vanicku a autosedacku sme mali - z druhej ruky 🙂 A vy mate myslim tiez tu istu autosedacku ako my - Strata, ze? Do Riderov urcite ide Strata...je velmi fajn hlavne to, ze ked je babatko malinke, tak tam je ten velky sklon - ze babatko lezi a nesedi...
A konstrukcia Rider je este supernejsia ako nasa 🙂 Budete s nim spokojni, uvidis 🙂 Aj my, dufam 🙂
A krasne si vybrala aj farbu 🙂 Len ak Ti mozem poradit, na leto urcite kupte nejaky svetly slnecnik, ked budu slnieckov teplucke dni, aby ste mohli dat striesku uplne dolu a mat len slnecnik, aby babatku nebolo teplo - predsalen ta seda je dost tmava...aj ja mam taku sedu, sice spodok na nozkach je oranzovy, ale strecha seda a tiez som tak rozmyslala, ze to bude urcite teplucko pod tym, tak sme to vyriesili tak, ze sme kupili kremovy slnecnik a tym padom este aj sietku proti hmyzu taku univerzalnu, lebo ked das dietku dolu, tak das aj sietku s tym...to stoji nejake 3,5€ v Brendone napriklad...

willy_wonka
24. feb 2013

@aquatinka vitaj medzi nami🙂 drzim palce na zajtrajsom teste, ja som ho mala minuly tyzden a obisla som len tak-tak, sice vysledok negativny , ale hodnoty hranicne🙂

@delica ake deky? Na co deky? 😨

willy_wonka
24. feb 2013

@qtinka77 ja sa este spoznavam s tymi vecami ohladom kocika, pred malou chvilou som prisla na to, ako zapnut tie pasy pre babatko na autosedacke🙂 este sa da aj nejak polohovat? mas pravdu s.tou tmavou farbou, budem to urcite riesit, aby sa mi tam krpec nepripiekol🙂

delica
24. feb 2013

@qtinka77 neviem, ale asi len z prsta, @willy_wonka to ma za sebou, ona nam napise
no ved na zakrytie babatka :D a ako podlozku pod babo....normalne dečka

aquatinka
24. feb 2013

@willy_wonka dakujem ;) nooo ja papam vela sladkeho;) ziada sa nam🙂 a maso 🙂 tak to hadam nebude moc vidiet na vysledkoch ;)

willy_wonka
24. feb 2013

@qtinka77 a vanicku mas transporter?🙂

anjelicek26
24. feb 2013

@aquatinka - to, ze je tehotenstvo najkrajsie obdobie v zivote zeny mohol napisat len chlap, stale hovorim 😀 Ja uz odpocitavam dni do porodu 😀 😀 Same bolenicko, samy otravny problemik, stacilooo 😀

willy_wonka
24. feb 2013

@delica
@aquatinka mne brali z prsta, dva odbery z toho isteho prsta🙂

willy_wonka
24. feb 2013

@delica a to nestaci ta zavinovacka, na spanok ulitka?🙂

qtinka77
24. feb 2013

@willy_wonka Hej, ono sa to polohuje vlastne automaticky - ked posuvas tu cast vzadu podla velkosti babatka, tak pri tych najnizsich polohach sa ta cast pod ritulou tak dopredu posuva - tym sa zvacsuje ten uhol sedu - cize babatko ide do lahu viac.. :o)

qtinka77
24. feb 2013

@delica Juj, teraz neviem co z prsta? :o) Asi to ani nemalo velmi patrit mne, ci? :o)

qtinka77
24. feb 2013

@willy_wonka Jaj a vanicku mam este Capazo - to je taka vacsia, lebo planujem co najdlhsie babatko vozit v hlbokej, lebo termin mame 5.6., tak na zimu chcem co najdlhsie vydrzat v hlbokom - ak teda sa bude dat a krpcek vydrzi 🙂

willy_wonka
24. feb 2013

@qtinka77 nech sa prepadnem, nechapem, kukam na tu sedacku...a neviem co myslis🙂

aquatinka
24. feb 2013

@anjelicek26 plne suuhlasim;) ja nastastie som nemala nejake velke problemy, alebo hospitalizacie a tak..klop klop klop 🙂 ale co porovnavam s kamoskami, tie ani nevedeli, ze su tehotne 😝

Inak baby dnes som chcela nakupit nejake male bodicka na zaciatok..take len na znicenie na prve dni... kedze bude teplo chcela som kratke,..ale kratky rukav, ci aj bez noh? ci cele dupacky? som stala v obchodaku totalne zmatena 😲 ja netusim co kupit ;)

qtinka77
24. feb 2013

@aquatinka Ahoj, ak mas problemy so zapchou, skus 100% prirodnu vlakninu Psyllium - je to vyborna vec, ja to beriem ale z opacneho dovodu - ja mam (asi ako jedna z mala) opacne problemy cele tehu - ja nemam zapchy, ale hnacky...a toto je taka perfektna vec, ze ked mas zapchu, vlaknina Ti to pohne a zase ked mas hnacku - zaplni Ti crievko a zahusti... je to dobre mat doma pre kazdy pripad - aj ten, aj ten :o)

anjelicek26
24. feb 2013

@aquatinka - ja cakam uz tretie junovciatko a bolieva ma chrbat, mechur absolutne nespolupracuje, kaslem sustavne uz 6.tyzden, cele je to na draka a maly sa stale toci hore dolu, uz by mohol zakotvit.

Co sa tyka prvych dni, tak ja planujem overalceky ako pyzamka, na tento styl :

http://www.nextdirect.com/de/de/shopping/boys/n...

A potom bodynka (zavinovacie - nie cez hlavicku)

http://www.hm.com/de/product/05769?article=05769-F

A leginky s nozickami

http://www.hm.com/de/product/05770?article=05770-D

Uplne kratke na tie prve dni asi nie... vravim mame v brusku tretie junovciatko, radsej tenucku bavlnu, ale nie uplne bez, aspon ten prvy mesiac...

wudz
24. feb 2013

@aquatinka No čo mne radila sestra a mamka.. Na spodok musí mať vždy bodynko, v lete najlepšie krátky rukáv a bez nohavíc, lepšie je mu dať potom na to dupky.. Na noc je najlepší overal s dlhým rukávom a ak bude cez deň chladnejšie, dať mu na to bodyno ešte tričko.. Lebo vraj bábätká nemajú termoreguláciu vôbec.. Takže asi zo všetkého treba po troške, len nekupuj veľa tých najmenších, lebo do toho sa vopchá max. 2 týždne a prejdeš na väčšiu veľkosť..

azalka22
24. feb 2013

gluko test -krv sa berie z prsta
a na zapchu -susene slivky papat, event namocit do vody, ked naboptnaju vypit vodu a slivy zjest

qtinka77
24. feb 2013

@willy_wonka Nevadi - tuto pozri, je to krasne vidiet, co tym myslim cca od 0:40 do 1:25 je to krasne vysvetlene, bude sa Ti to pacit, ked zistis o com hovorim :o)

https://www.youtube.com/watch?v=anwW4zUYFdc
wudz
24. feb 2013

@anjelicek26 Ja som na tom podobne, kríže katastrofa, mechúr ešte väčšia.. Dnes som šla takmer 2 hodiny v buse a myslela som, že už nestihnem na záchod.. Všetci kamoši sa mi smejú, že skôr, ako si kýchnem, utekám na záchod, dnes mi drahý vravel, že skôr ako bábu bude kupovať plienky mne.. Teda zatiaľ som sa ešte nepocikala, ale.. Aj doktor mi vravel, že malý je strašne nízko a ja to viem už dlho, lebo jeho obľúbená činnosť je kopať mi do mechúra a ja potom chodím každú polhodinu na vecko 😀

karolina116
24. feb 2013

@aquatinka ahoj 🙂 no vypadá to tak, že by sme mohli spolu rodiť v Nitre

anjelicek26
24. feb 2013

@wudz - ja mam tiez maleho strasne nizko a to docikanie sa mi uz par krat podarilo, uz to aj riesim s lekarkou, neni inej cesty, ale to je taka blba tema 😖 Uz riesim symptomy, pricinu nezmenim, musim tie styri mesiace vydrzat. Ja vydrzim len 40 minut neist na zachod, den ci noc, takze chapes, ako sa clovek vyspi, si to neviem predstavit aky to bude stav ku koncu tehu.

aquatinka
24. feb 2013

@tinka77 noo to psyllium som skusala, aj duphaston aj slivky 😖 boze asi vsetko 🙂 a proste moje telo nechcelo spolupracovat🙂 slo to samo ale kazde 4 dni 😀 teraz sa to samo nejako upravilo ze raz za dva dni;)

@anjelicek26 jeeej uz tretie? 🙂 to je krasne 🙂 som si aj myslela , ze musi byt poobliekany, ale chaos som v tom mala;) neviem ani rozlisit co sa bude lepsie a jednoduchsie obliekat;) moja mamka odrodila 4 decka a aj mi povie, co a ako, ale v lete mala iba mna a uz si moc nespomina 🙂 a zije na vychode a ja som vydata na zapade 😖

@wudz dakujem🙂 a aku velkost treba kupit? kupila som velkost 62 cm len dve take farebne 😀 lenze svokra mi povedala, ze moj muz mal pri narodeni 58 cm a 4,40 kila;) to ked bude maly po tatovi, 62jku bude mat na tyzden 😀

wudz
24. feb 2013

@anjelicek26 Fúha, tak to som na tom ešte dobre.. A to som nadávala, že musím v noci vstávať, lebo ja som šla vždy pred spaním cikať, a potom až ráno, avšak teraz idem pred spaním, raz v noci a už okolo šiestej sa budím zas.. Ti to nezávidím teda vôbec, verím, že u mňa je toto konečný stav 😖

qtinka77
24. feb 2013

@aquatinka A psyllium nepomohlo? 😲 To mne nastastie zaberie hned...ale treba par dni skusat, nie jednorazovo...ci skusala si dlhsie?

aquatinka
24. feb 2013

@karolina116 jeeej konecne niekto 😀 a taky blizky termin 🙂 prvorodicka? ci skusena s informaciami? 😝 lebo ja som tu len privydata a nemam vela infosiek 😀 a kamosky bud rodili v topolcanoch, alebo este nerodili🙂