Termín pôrodu marec 2011
Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?
@dadka1010 Tak to je super, ked má chuť, zlatý 🙂 . Ja uvidím, čo mi povie dr. v utorok máme poradnu a doočkovanie tou hexou a prevenarom (druhý raz). Ale teraz som rátala, ze "oficiálne" sa má začat dojčené dieta prikrmovať 26 tyzden života, 180 dní od pôrodu. Tak to je u nás o 6 týzdnov. No uvidim. Pa, idem drichmať 😔 .
ahoj babulky aj ja od pondelka idem nato a vyskusam nejaku tu mrkvičku som zvedava ako sa mala zatvari... čitala som ze ak je dost mliecka tak netreba davat stravu kludne ani do 8 mesiaca ak staci ale bude vediet potom to male papkat aj riadne.. ja sa tak trosku bojim iba roztlačit zeleninku vidličkou.. baby a pridavate do vody štipku soli alebo ništ?
Ahojte, píšem s aprílovkami, ale malý sa narodil 31.3., takže sme marcový. Ako vás tak čítam, zisťujem, že väčšina bábätká už prikrmujete, či už polievkami, alebo kašičkami. Chcem sa teda spýtať, či prikrmujete aj keď dojčíte, alebo nedojčíte a preto už prikrmujete? My máme 4 mesiace, malý je plne dojčený a neplánujem ešte dokrmovať. Pekný večer 🙂
baby vrátim sa k tým kašám... ja som si kúpila túto kašu.. (testujem na sebe, včera bola premiéra, keby som si tam nekydla kopec granka... ako keby som žula stuchnuté ponožky 😀 ale to je asi v poriadku hehe)
http://www.bio-obchod.sk/produkt-280/kasa-nomin... ale majú aj iné kaše... http://www.bio-obchod.sk/produkt-281/kasa-nomin... na 100% neobsahujú cukor... čisté bio.. ale nekupovala som to cez internet ale u nás v meste. 🙂
@careamell nemas sa kam ponahlat, ak je maly plne dojceny a nema ziaden problem (mas dost mliecka), tak staci zacat od ukonceneho 6 mesiaca, pripadne sa da zacat ochutnavat nove chute po ukoncenom piatom mesiaci, ak je dostatocne vyspely. Netreba si zarobit na zbytocne alergie priskorym prikrmovanim. Po piatom mesiaci mu zacni davat ochutnavat zeleninku (jedna-dve lyzicky za den) a uvidis co a ako bude znasat, co mu bude chutit. Nic mu neujde, neboj. 🙂
@filmuska18
Ďakujem, mám rovnaký názor, malému mliečko dostatočne stačí, takže počkáme a užijeme si posledné mesiace, kedy si nemusím robiť starosti, čo malému navarím. 🙂
@adelaida33 kup si rotanu a kilecka pojdu dole raz dva. Ja uz mam povodnu vahu ako pred tehotenstvom, tak sa vytesujem. 🙂 Drzim palce a pevne nervy prajem pri odolavani sladkosti zo skrinky. 😀
@careamell No moj maly je plne dojceny, len vecer mu davam kasu ryzovokukuricnu (zatial sme inu neskusali) ,lebo mu mliecko nestacilo. Ale teraz mi doktorka hovorila, ze uz mozem zacat prikrmovat na obed masko ako zaklad a zmiesat s mejakou zeleninou. Tak este neviem co spravim, lebo cez den sa mi zda, ze mliecko zatial staci. 😖
Este taka otazka, naozaj sa tu nikto nenajde , kto chodi kocikat v centre BA?? Medicka zahrada a okolie..... 😀
@adelaida33 ja som dokonca odfarbovala, teda vymyvala staru farbu a davala som si svetlejsiu a v utorok idem zas... 😉
@slavetka hej? 🙂 dakujem za radu. ak to nepôjde obmedzenim sladkosti a brušákmi, tak si ju kupim, pozrela som na nete, že nie je taká draha 5-6€, ak som dobre kukla (som nevedela 😔 ). no ja som po pôrode mala predtehotensku vahu do 2 tyzdnov, ale som chcela postupne schudnut spät na moju normálnu váhu cca 5-7kg, lenze teraz som akosi nabrala dalsie kilo... 😀. ja som nikdy nebola na sladke, no s dojčením som začala pchať do "hlavy" tony keksov z bielej muky a teraz to je vidno 😝 .
@sirinka super, tak ja dnes idem na to, ja mám svoju obľúbenú farbu - čokoládovo hnedú, tá mi pristane k mojim čiernym očiam. ja nechápem, prečo mám svoje akési ryšavé - hra prírody, vravieva moja kaderníčka. aj ty máš dlhé vlásky ako dadka? ja mávam bežne už len tak okolo pliec, príp. lopatiek, ale teraz mám krátke - na strapúšika, aby sa mi pozbierali 🙂 .
@asma ja síce ešte neprikrmujem, ale čo čítam, môžeš pokojne zeleninku najprv pomixovať a potom neskôr, ked to malej už pôjde, tak budeš len vidličkou roztláčat. ale zasa napr. zemiak alebo banán sa odporúča len vidličkou roztlačit, lebo je vraj potom lepkavý ako h... 😉 . určite soľ nepridávaj! do roka vôbec! len by si zaťažila malej obličky - tie bábätkám dozrievaju až okolo 2 rokov.
@adelaida33 ja mam tiez tak okolo lopatiek vlasy, dlhsie nechcem, to uz aj nejaky uces sa tazko robi...
@adelaida33 moj filipko tiez vstava najneskor o piatej, takze sa pridavam do klubu 🙂 u nas je to ale s tym rozdielom, ze on chodi spat az medzi osmou a deviatou vecer. ale uz som ho naucila, ze o tej piatej dostane papat, vymenime plienku a potom sa musi hrat chvilu sam, ja sice nespim, ale aspon lezim zo zatvorenymi ocami 🙂 on na nas pozera z postielky, blaboce, smeje sa, hraje sa a ja mu v polospanku odpovedam ;)
@adelaida33 Ešte som Ti zabudla dopísať, že mu tam odsajem aj mliečko moje. Urobím mu z toho takú polotekutú kašičku, aby mu to lepšie išlo po jazýčku 😀
@adelaida33 a to je tam aj navod? ze ako dôlho na tom cvicit, su tam aj nejake cviky? ci len tocus v pase? 😉
@asma A nedochucujem ničím, radia dať trošku mletej rasce na prdkanie, ale tak ten môj si prdká aj bez nej 😀 . A roztláčam to len vidličkou, síce mi to trošku trvá, keď to chcem na jemno, ale dá sa to. A kvôli polke mrkvy špiniť mixér sa myslím neoplatí, lebo aj tak Ti viac zostane na mixéri ako v tanieri 😉 . Inak pridávam aj svoje mliečko, urobím mu z toho takú polotekutú kašičku
@dadka1010 pocuj inak uz som si to nastudovala, co som ti vtedy poslala do IP a tam sa pise, ze (okrem ineho - ak ti prospieva a pekne pribera a cez den ti to nerobi, ze sa budi kazdu hodku) tak ze v noci proste mas vynechat nejake kojenie...ze on potrebuje len pohojdat alebo tak nieco...pohladkat... prosto mas jedno-dve kojenia (teda jeho prebudenia) takymto sposobom vynechat- nahradit hojdanim alebo cim a on potom postupne pochopi, ze nedostane cuc...a nebude sa ti tak casto budit...lebo teda u teba to ozaj trva uz dlhsiu dobu, ni iba jednu-dve noci... 😒 😉 😉

@adelaida33 No a ako? Uvarím mu to do mäkka a roztlačím vidličkou, tak za pol malej lyžičky, postupne mu to pôjde, dávam mu to tak okolo obeda 😉