icon

Termín pôrodu marec 2011

bebulik
29. jún 2010

Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?

siss_sz
6. nov 2011

@amiiia nas tiez tak pred tyzdnom-dvoma "rozpraval", teraz sa zase vratil k vzdychaniu a hukaniu a pod. ...hm...
@careamell @sirinka a vam tie bum huggerky vydrzia noc? mne iba s prefoldom...a aj to musi mazt dobru noc maly😀 inak uz mu davam nohavickovu plienku tots bots tu elasticku (zabudla som jak sa vola..hehe) a do nej este prefold a vladacku y bum geniusov sty dry...haha...a to mu vydrzi na noc urcite 😀

ladytt
6. nov 2011

@careamell
@siss_sz
@sirinka Ešte jedna taká otázočka, obyčajné štvorcové plienky sa nejako špeciálne skladajú a ako sa pripevňujú, či len na voľno sa vložia do vrchnej plienky? Či podľa typu? Ako často sa plienky menia? Tá na noc vydrží celú noc? Prečítala som výhody a nevýhody a že sa niečo vkladá, ale neviem si to presne predstaviť. Ďakujem 😀

siss_sz
6. nov 2011

@ladytt stvorcove plienky sa daju vselijako skladat (novosklad, na draka... a pod.) ale ja to skladam obycajne a davam do tych vrchnych nohaviciek (napr. bum genius)...menim podla toho, kedy sa pocika - to ja kazdu hodinu-dve pozeram (strcim prst do plienky..haha)
ta na noc vydrzi celu noc.ale podla mna musis si ponakupovat aspon nejake vkladacky - napr. prefold alebo twofold http://www.ekoplienky.sk/product/babyidea-bambo... a to este vlozis do tej plienky ...lebo mne v noci strasne vela ciká a potom mi obycajna plienka nevydrzi celu noc, tak do tych plienok urcenych na noc este dovkladavam tieto (alebo co niektore baby siju, oni ked by si chcela, od nich kupit, tie mam este radsej)...

ladytt
6. nov 2011

@siss_sz No hotová maturita 😀 Ledva som pozisťovala aké sú rozdiely medzi plienkami a môžem začať skúmať vkladačky a spôsoby skladania plienok 😀 ďakujem idem na to 🙂

siss_sz
6. nov 2011

@ladytt ale to si nechaj az na potom, to skladanie plienok..vyskusas normalne a az ked ti nebude vyhovovat, zanes hladat 😉

sirinka
6. nov 2011

@siss_sz
@ladytt nie dievcata, ja na noc nelatkujem, ani na vyletoch a pod... klasicke plienky nepouzivam, pouzivam iba male bambusove stvorce, ziadne extra skladanie, poskladam pozdlzne na tretinky. a co to je prefold napriklad vobec netusim, take pred troma rokmi este nebolo 😅

careamell
6. nov 2011

@ladytt ja to robím presne ako siss_sz.
Mám obyčajné bavlnené plienky, poskladám normálne na obdlžnik a vložím do vrchných nohavičiek,mám tiež Bum Genius, sú určite najlepšie. Mením, ako ciká, niekedy aj dva-tri krát za hodinu. Skúška prstom 🙂 🙂 🙂
Nikdy som plienky inak neskladala, používa sa to pri malinkých babatkách.
Tie vrchné nohavičky, Bum Genius, majú také záklapky, kde si tú plienku vložíš, aby sa ti nehýbala. Niektoré značky gatiek tie záklapky nemajú.
Nám plienky zatiaľ vydržia celú noc, ale musím ich dovypchať. Znamená to, že tam vložím ešte nejaké savé jadro, vkladačku, ktorá mi zvýši savosť tej plienky a nemusím sa báť, že sa mi malý preciká. Sú všelijaké druhy. Momentálne by som chcela dať mamine ušiť nejaké vkladačky, objednám bambusovú látku a mám to lacnejšie. Mnoho kočiek to rieši aj takto.

@siss_sz
mne tá bum huggerka vydrží celú noc zatiaľ s baby lucy štvorcom. Uvidíme, ako dlho to vydrží, lebo tiež sa mi zdá, že viac cikáme. Asi si myslela Tots Bots Bamboozle Stretch. Tá je super, a také dovypchatie som zatiaľ neskúšala 🙂

siss_sz
6. nov 2011

@careamell ano, to, to som myslela😀 Tots Bots Bamboozle Stretch
ja som ich najprv kupila, boli super..to mal asi tri mesiace...tak som dokupila viac a potom mi uz nevydrzali vobec, iba tri hodiny... tak so na ne nadavala, le potom mi poradili dovypchavat auz su zase super🙂

mis_ka
7. nov 2011

baby kolky den v mesiaci chodi RP? mne teraz pride prvykrat, tak by som chcela vediet kedy ho cakat 🙂

slniecko103
7. nov 2011

@careamell ahoj a ako peries plienky ked davas obycajne bavlnene ked sa ti pokaka alebo davas tie separacne vlozky ?

careamell
7. nov 2011

@slniecko103
Ahoj, mám aj tie separačné vložky, ale moc ich nepoužívam.
Periem normálne na 60, vyrobila som si tzv. sliz. Skladá sa z mydlových vločiek a kryštalickej sódy. To si zarobím asi do 5 l kýbliku a pridávam do prania. Mám aj praciu guľu.
Plienky skladujem ,,na sucho". Ocikané dávam do kýbliku a po dvoch dňoch operiem. Ak mám pokakanú plienočku, zaperiem žlčovým mydlom. Dá sa kúpiť v DM. Krásne to vyperie a vhodím k ocikaným plienkam.
Ak by som použila tú separačku, tak to hutnejšie kako zachytí a vyhodím do WC. Ak je len pocikaná, tak môžeš oprať a použiť ďalej. Len, keby sa mi chcelo. 🙂 🙂

adelaida33
7. nov 2011

@mis_ka vôbec neviem, ale mne by už pomaly bodlo, keby došiel. počítam, že okolo 18-20teho 😝

adelaida33
7. nov 2011

dievčatá, to aj vaše deťúrence už hádžu veci na zem a s vedeckým záujmom ich sledujú? som myslela, že toto prichádza až trošku neskôr... 😅

slniecko103
7. nov 2011

@adelaida33 aj u nas a aku ma radost ked sa po to zohneme a mu to podame sa rehoce do popuku 😀

miska22200
7. nov 2011

@magre nebud smutna,určite ta ma velmi rad,ved si jeho mama 😉 len si asi važi že aj aj niekto iny s nim....pri prvom som to mala aj ja...teraz mam opačny problem,mala je strašne na mna naviazana, u nikoho nechce byt ani u manžela,je to dost vyčerpavajuce,hlavne teraz ked mam dvoch 😝 najhoršie je ked niekam idem k lekarovi atd....tak mam z toho stres ako to dopadne, ked je bezomna 😝 nechavam ich švagrinej a ta je total vyčerpana vystresovana ,ked pridem,lebo u nej plače 😝 ☹ ver mi to nieje ktovie čo 😝 tak bud rada 😉

amiiia
7. nov 2011

@adelaida33 To vážne? nesranduj 😨 juj a ja už čakám jak na spasenie ...aj mne dôjde prvý krát ... už teraz som v - se 🙂 a čo sa týka hádzania na zem..aj Adamko hádže veci..hoc čo chytí do ruky...takže asi ano 🙂 a najradšej má káble, nabíjačky, dialkovače...super je že keď mu dám dva nefungujúce mobili aj tak siahne po tom mojom...a nakoniec ho hodí na zem 🙂

amiiia
7. nov 2011

Akože totálne neviem nič bližšie o tých látkových plienkach..viem len toľko že to je teraz "in" u niektorých ale podstata je v čom vlastne? Šetrenie peňazí, že sa nekupujú jednorázovky? v tom prípade to chápem - inak moc nie .. si to neviem predstaviť, že ešte aj plienky by som mala prať... 😕

sirinka
7. nov 2011

@amiiia si predstav, ze jedna jednorazovka sa najblizsich 1000 rokov nerozlozi....ekologia....co tu po sebe zanechame....

sirinka
7. nov 2011

@amiiia plus ta chemia, co v nich robi z tekutiny granulat...

maca_p
7. nov 2011

dievcata, klobuk dole. kedy by som ja internetovala, keby som musela este plienky chystat? 😀 co sa tyka ekologie, ja by som skor privitala tovaren, ktora spotrebovane plienky recykluje (v holandsku to tak robia). a to by bola prilezitost pre dalsie pracovne pozicie. 😎

sirinka
7. nov 2011

@maca_p na tom nic chystat nemusis....raz za dva dni nahadzes do pracky, potom to prehodim do susicky a pouzivam rovnako ako jednorazovky....
ked nase mami este vyvarali, ked nie kazda mala automaticku pracku...to bola robota, ale dnes ti to nezaberie takmer ziaden cas....

slniecko103
7. nov 2011

@sirinka aj ja sa chystam latkovat uz som si nejake naobjednavala tak uvidime ako nam to pojde ale este mam v tom trosku medzerniky tak si asi kupim este nejake jednorazovky preistotu. 😀 dufam ze ma to neomrzi uz pri prvej plienke ale nerada by som bola

mis_ka
8. nov 2011

@amiiia @adelaida33 no veru aj ja cakam ako na spasenie... fuu, tak to sa este nacakame

amiiia
8. nov 2011

@sirinka no neviem teda....ja skor pozerám praktičnosť veci..že ešte aj plienky nemusím prať..je to určite praktickejšie dávať jednorázovky - si myslím...a čo sa týka ekologie...neviem, nad tým som sa pravdupovediac ani nezamýšľala,ale neviem či by to bol dôvod k tomu, aby som látkovky začala používať.....neviem, pretože som nevyskúšala, skúsenosť s látkovkami napísať neviem...možno aj preto, že v mojom okolí to nikto nepoužíva..čítala som o tom len na internete a tu čítam že to používate..preto ma zaujímalo..kvôli čomu..som myslela že skôr z hľadiska šetrenia na kupovaní jednorázoviek..ako z tej ekologie...ale tak každý má možnosť si vybrať, čo mu viac vyhovuje 😵

careamell
8. nov 2011

@amiiia
Mne stačí, keď sa prejdem po meste. Samý kočík. Keď si predstavím, že každé dieťatko vyprodukuje tonu odpadu počas plienkovania, pre mňa to bolo rozhodujúce, keď som začínala s látkovkami.
Inak každá jednorázovka= pohár ropy. Naviac sa bielia chlórom. Samá chémia 😝
Mne stačí, keď mám ..svoje dni" a mám 4 dni vložku. Príjemne mi s ňou isto nie je a preto som nechcela, aby mal malý na ritke niečo také dva roky. 🙂
Pre mňa to robota naviac vôbec nie je. Operem, zavesím a uložím do zásuvky 🙂 🙂

careamell
8. nov 2011

Inak ja ani doma nepoužívam nejaké chemické prostriedky na čistenie, umývanie a tak. Už keď som začala s tou ekologiou 🙂 , používam najmä ocot na dezinfekciu a sódu. Keď vidím tú reklamu, ako maminka všetko čistí Savom a bábo sa jej potom premáva po byte, tak mám dosť. Deti oblizujú všetko a dám mu radšej olizovať Savo, či ten ocot? 🙂

sirinka
8. nov 2011

@slniecko103 no ja mam take chvile, ked sa mi latkovat nechce, staci vydrzat jeden, dva dni a zase ma to prejde a v pohode latkujeme....

ladytt
8. nov 2011

Baby aj vy mávate vybité baterky? Dnes už papám na hubu od únavy :(
Timko mi absolútne odmieta jesť ovocie u som vyskúšala aj nemožné.... dnes odmietol už druhý večer aj kašu, aj domácu aj kúpenú.... aspoň, že pár lyžičiek obedu spapal... stále len cuckať by chcel ani na krok odísť nemôžem, jedno pozitívum, že má už lozí za mnou a nemusím ho stále nosiť ....
@careamell Zajtra aj mne príde tá guľa, tak som zvedavá 🙂 plienky som ešte ani nestihla objednať, ale určite súhlasím s tým čo si písala, toľko plienok.
@maca_p nevedela som, že existuje niekde aj niečo také ako recyklovanie plienok, škoda, že Slovensko takéto inovácie nepodporuje ....

adelaida33
8. nov 2011

@ladytt jasné, ja chodievam posledné dni spať aj o siedmej "so sliepkami" 😔 , často si všímam, ako sa mi zmenšuje slovná zásoba alebo mi niektoré, predtým bežné slová, ani nenapadnú, čo nevládzem ani rozmýšľať 😖 a niekedy už aj vstávam taká unavená, že nevládzem ani ruky dvíhať, čo by som si vlasy učesala 🙄 🙄 🙄

mianc
8. nov 2011

@adelaida33 vidím, že sme viaceré na tom rovnako.. 😔 😕 ja som posledné dni tiež dosť KO z toho neviem či do toho ide aj na mňa "jesenná" únava alebo čo.. ale som ako zbitý pes.. čo nemusím to neurobím, a celý deň kolo malej a som večer mimo, čo odkvecávam.. 😝 😝 😝