Termín pôrodu marec 2011
Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?
@mianc @careamell @adelaida33 my sme boli vo stvrtok na tom koncerte, o stvrtej sme dosli k nasim, boli sme tam 2 hodinky s malym, stale som mu vysvetlovala ze maminka a tatinko pojdu prec a budu sa o neho starat babka s dedkom a ze ked vecer zaspinka tak prideme a vezmeme ho domov. a on to pochopil 🙂 o siestej sme vypadli do viedne, koncert si super uzili a o polnoci sme boli spat 🙂 nasi chlapceka okupali, nakrmili a ulozili, vraj ani slza a zaspal do 5 minut, je uzasny 🙂))
Dievcata, krpci mozu od 9-tich mesiacov papat mliecne vyrobky okrem tvarohu... Co to zahrna???
@magre Na stránke kojeni.net som našla:
Od 9 mesiaca- Okrem mlieka (plnotučné mlieko do pokrmov môžme použít od roku veku, na priamu konzumáciu potom polotučné mlieko po 2. roku) a tvarohu (ten až po roku veku) je možné vyskúšať ďalšie mliečne výrobky – syry (pozor na tavené – obsahujú príliš mnoho soli), lučina, žervé, kefír, zakysané mliečne výrobky.
ja uz malemu davam syr a nevie sa ho nabazit.natrem mu na rozok a papa .ma ho sice vsade aj vo vlasoch . 😀
@mianc @magre ja síce malého už nekojím, ale zaspáva večer tak, že pije mliečko z fľaše...na tom pekne zaspí, nie je to ale vraj dobre...poobedňajší spánok zase zaspáva s čajom...pri cuckaní zaspí...ako Vaši drobci zaspia..ked povedzme jedia kašu..čo som rozmýšľala že by som mu dala na večeru (ja ju dávam ráno) ... lebo neviem si predstaviť..som ho skúšala uspať bez flaše..ale len sa zdvíhal, točil, plakal..nebol v pohode..takto pije, pije a tak zaspí ... je to taký pred spánkový rituál... ale možno je neskoro, lebo je už tak navyknutý
@ladytt prosím ťa, ked timko švornožkuje po podlahe, nemáva pod kolienkami modrinky? trochu sa obávam, lebo my nemáme koberce a malý už podsúva nôžky... joj, predsa len boli tie astmaticko-alergénne koberce na niečo dobré 😝
@mianc ako si, prosím ťa, malej pripravila kel? a ružičkový či obyčajný? pridala si k ostatnému obedu pár lístkov, napr.? a s čím si jej ho pripravila? a ako bolo na nákupoch? 😉 😉 😉
@mis_ka paráda, že ste akciu "koncert" všetci traja tak dobre zvládli 🙂 . a o aký štýl hudby ide? 😎 😉
@wilsonka to ste toho toľko nakúpili v ikei, až prerábate spálňu? 😉 😉 😉
@angela1 aká je tá nová dr.? dúfam, že normálnejšia 😉 . a čo vlastne boli tie fliačiky, čo mala saška? ako si jej ich potom vyliečila?
u nás nič špeciálne nové, každý deň to isté a predsa stále iné... ale konečne malý mamakuje, tatakuje, dadakuje, blablakuje..., tak šťastím púšťam slzičky. vzpiera sa na ručkách i nôžkach, podsúva nôžky pod zadoček, takže sa s mojím mm "obávame" o životnosť vianočného stromčeka... papáme rôzne, podľa stavu ďasienok, raz primerane, inokedy menej a občas sme takmer len na MM. so spánkom je to podobné, niektoré dni a noci je to tabuľkové, inokedy hore nohami... a to komplet všetko... ako sa na nezbedníka patrí.
@adelaida33 ja som robila ružičkový kel a to som jednu hlavičku hodilu ku ostatnej zeleninke a zvarila.. nič špeci, rovnako pripravujem všetkú zeleniku.. 🙂 Nákupy boli super.. aj keď zasa najlepšie pravda obišla naša Timča... zasa máme čo to podstromček.. 😉 krásne rifle sme jej kúpili a bodinka.. tak sa z toho vytešujem ako keby som to mala ja nosiť.. 🙂 na seba som nič také neobjavila.. možno nabudúce..
@amiiia Ahoj, tak nam sa to vecerne kojenie podarilo vratit. Ale aj ked som ho bez toho uspavala,tak sa napil cajika... Posledne dni zaspava iba tak, ze ho polozim na seba a tak sa chvilku mrvi a zaspinka. My sa uspavame spolu a niekedy aj polhodinu, potom ho nechavam chvilku pomrncat, po chvili sa vratim, pohladkam, utisim a vacsinou po 2.,3. opakovani zaspi aj sam. Takze tak... Podla mna, rob tak, ako to najviac vyhovuje Tebe a malemu 🙂
@adelaida33 rock, kapela sa vola alter bridge 🙂 my sme jednoznacne na gitarovu hudbu 🙂
@adelaida33 ahoj 🙂 , dr. je úplne iná ako predchádzajúci, je dôkladná, sáška mala minulí týždeň 4 dni teploty nad 39 zobrala jej krv, moč, poslala nás pre istotu na ušné takže neporovnateľný prístup - som rada že sme zmenili dr. , výsledky mala všetky dobré mysleli sme si že asi 6 choroba ale vôbec sa nevyhádzala tak to boli asi zúbky, na ten fliačik čo mala pod bradou sme jej pokupovali v lekárni všetky možne kremi a nakoniec zabrala obyčajná modra indulóna 😀
a čo sa týka tých pokrokov našich drobčekov tak to je ozaj úžasné 🙂 🙂 , tiež blaboce odušu najradšej ukazuje papa, fascinujú ju všetky nástenné hodiny, pekne sedí behá po štyroch ale keď sa moc ponáhla občas sa jej šmykne jedna ruka a pristane na líčku to je potom plaču, mám pocit keď si tu čítam vaše príspevky že každý deň vedia niečo nové 🙂
baby začíname s nákupmi na vianoce, zatiaľ máme 3x tričenko od nextíku, a http://www.drevacik.eu/www-drevacik-eu/eshop/3-..., a http://www.drevacik.eu/www-drevacik-eu/eshop/2-..., dajte tipy čo pre takých drobcov lebo z oblečenia pre malú sa vytešujem skôr ja, a neviem čo jej objednať aby to zaujalo ju 🙂 🙂
Veľmi pekné hračky sú na alltoys.sk 🙂
@adelaida33 Ahoj no mal aj modrinky, ale iba pár krát a nič strašné, skúšala som mu dávať deku, ale bol všade len nie na deke, tak som to vzdala, tepláčiky derie jedna radosť 🙂
@asma
@ladytt Našla som na mimibazare.sk Chrániče na kolienka 🙂
http://www.mimibazar.sk/foto.php?id=9825523&tab=4
...No začína to byť zaujímavé..taká som unavená ako kôň 😔 malý je posledné dni nejaký nespokojný...mrnčí, neobsedí, pritom bol dosť taký pohoďák..vydržal sa chvíľu sám hrať, teraz mám pocit, že sa poriadne neviem ani obliecť..lebo čo ho chvíľu nechám sa len tak hrať na zemi + plno hračiek a blobostí okolo, nejak neobsedí...niekedy som fakt mimo... 😒
@amiiia ja som na tom podobne :-/ sice je krpec v pohode, ale ma teraz taky novy zvyk, okolo druhej tretej v noci sa zobudi, nakojime sa a nezaspi, ale chce sa so mnou hrat. ked si ho necham v nasej posteli, tak mi chyta nos, natahuje sa po mm, toci sa hore dole, smeje sa a rozprava, no jednoducho robi blbiny... trva to aj dve hodiny :-/ a ked ho dam do postielky, tak tam place, takze to samozrejme uz neskusam... neviem co s tym :-/ ja aj mm sme nevyspati, zato nas chrobacik je rano uplne fit 🙂
skusali nieco take na vas aj vase deticky?
@mis_ka moj robil presne to iste!!!skusali sme ho dat skor/neskor spat... ci zub, ci ine sme hadali..ale ono to preslo mozno po par dnoch, mozno az tyzden... nepamatam... vzdy, ked sme chceli vyskusat "uz ho tam necham plakat", prestal to robit 😀
my ale mame problem skor, ze zobudi sa o 5,00/5,30/6,00 aj sa ucucka na prse, ale dame ho do postielky a sa zobudi... a inak žužle prso aj hodinu...aj pri vecernom zaspavani... 🙄 ale dnes som prvy raz skusila, ze kd zaplace o tej 5,00 so si ho nevybrala, ze nech place..a on za chvilu prestal a pekne sa zobudil 6,30... a to bol uz intenzivnejsi plac, takze bol asi od hladu, tak uz som si ho zobrala...
teraz si vlastne spominam, ze som ho vlastne nechcela vybrato tej 5,00 - lebo uz bol hore hodinu a potom este zaspal, ale my uz nie (len sme boli teraz dva dni prec, tak sa to zmenilo aja ze same...) tak skus nieco take, ze nevyber ho nakojit...
kdesi som citala, ze oni sa uz nebudia od hladu (ked prikrmujeme uz takto viacej), len ze ci tu je mama... 😅

@mianc Tak dnes vyskúšam ten kel, aj keď ja ho neznášam 😝
No týždeň doma je na prášky...
My sme tak mali pred týždňom výročie svadby, malého sme dali mame a šli sme na večeru, ale po hodine som už bola veru nervózna, ako malý a tak...aj keď som vedela, že je isto ok.
Prajem pekný dník, si to uži aj za mňa 🙂 🙂 🙂