icon

Termín pôrodu marec 2011

bebulik
29. jún 2010

Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?

adelaida33
1. dec 2011

@mianc hurá, je to super, normálne paráda, už taký mikulášsky darček 🙂 🙂 🙂 , tešíme sa s vami 🙂 .

adelaida33
1. dec 2011

@amiiia ahoj, aj ja sa pripájam, nech je adamko čo najskôr zdravučký!!!

amiiia
1. dec 2011

@ladytt
@angela1
@sirinka
@mianc
@adelaida33
@careamell tak horúčky máme stále...raz hore, raz nižšie....bola som dnes bez malého u Dr. opýtať sa keď už nezvracia a nastúpili teploty, či tiež máme ísť do nemocnice..(pre istotu) ale že netreba, lebo hnačky, kašel, a iné nemá..tak dávať na zníženie teploty..ja jak ťapa som ani nekukla a automaticky som včera dávala čípok Paralen 100 (nekukla som tie kilá) a nezaberali asi preto, lebo sú mu už slabéa potreboval by už silnejšie 😕 tak dnes sme začali striedať Panadol 120 čípky s Brufenom sirupom...je to trochu lepšie, aj keď je veeeľmi slabunký...ale dík za podporu 😉

amiiia
1. dec 2011

@angela1 a dlho ste mali tie teploty? koľko dní?

angela1
1. dec 2011

3 dni, najskôr som nepochopila dr. povedala mi že každych 6 h. podavať nurofen a paralen na striedačku po dvoch dňoch som jej volala že jej teplota neustupuje a potom sme si vysvetlili že myslela nurofen po 3 hodinach paralen a tak..., čiže dostavala sirup každe 3 hodiny a za jeden deň bolo po teplote .....

slniecko103
1. dec 2011

@amiiia skus ako sirinka pisala ,tie vlazne zabaly,moj maly ked mal horucku tak som mu dala na nozicky vlhke ponozky a to nam neskutocne pomohlo,taky babsky recept,ale pomohol.to som sa docitala v casopise dieta ziadne capiky ani sirupceky nezabrali iba na chvilku.drzte sa a skore uzdravenie

mianc
1. dec 2011

@adelaida33 veru veru mikulášsky darček alebo skôr predmikulášsky.. 🙂 😀 😀 😀 si to spolu veru užívame..

mianc
1. dec 2011

@amiiia a nebude to tá 6. choroba? Aj my sme to mali a trvali horúčky 3 dni a prešli na 4 deň, už sa len troška obsypala a bolo po chorobe ako keby nebola ani žiadna horúčka.. 🙂 verím, že vám to rýchlo prejde..

amiiia
1. dec 2011

@mianc 6. choroba? o tom som ešte nepočula...to sú len horúčky?

mianc
1. dec 2011

@amiiia hej len teplotky sú a nič.. len po teplotkach nasleduje výsyp, niekedy väčší inokedy ani ho poriadne nevidíš.. skús pozrieť bližšie info tu: http://www.choredieta.sk/index.php/caste-proble...
alebo si daj do googla šiesta choroba je tam toho dosť

lisjanka
1. dec 2011

@amiiia aj mi sme prekonali už 6chorobu,teplotovali sme tri dni 38-39,5 a ťažko sa zrážali-dávala som Nurofen,Paralen na striedačku,potom zábaly a taký vlažný kúpeľ a pomohli tie zábaly...a potom sa mi na 4 deň vysypala po hrudniku a chrbátiku bol to taký vysyp ako krupička,trvalo to dva dni a potom to prešlo... 😉 tak možno to budete mať aj Vy tak sa držkajte 😵

amiiia
1. dec 2011

@mianc
@lisjanka Ok baby ďakujem za info - idem teda študovať 😉

siss_sz
2. dec 2011

baby, trosku odveci, ale musim sa podelit... mavali sme s malym stale problemy so spankom... a zubky to uz neboli, ja som bola na nervy, lebo akurat sme mali tyzden, co sme mali same oslavy a musela som chystat... ale KAZDU noc proste maly nie a nie zaspat jak zvykol, proste aj dve hodiny sme ho uspavali - v postielke, na prse, na rukach, nechat vyrevat.. a kby len to! on bol o piatej HORE!!! joj, to bolo... tak som si isla nastudovat to "kazde dieta sa nauci spat" ci ako sa to vola... akoze zatial nepraktizujeme este...lebo mi zatial nevadi -AK BY ZASPAL NA PRSE -problem bol, ze on uz nezaspal na prse 😠 ale tak nas maly este spaval tri razy denne a som sa tam docitala, ze posledny denny spaok nema byt neskor, ako 5hodin pred nocnym spankom (tusim) ze proste tie deti su moc vyspate... tak sme mu prehodili rezim, spi uz len dva razy (teda iba druhy den to robime) ale vecer super zaspal, rano sa zobudil neskor - o7,00hod... stihla som kolac upiect, na nakupy ist... joj, taka som rada, ze vam to musim napisat, keby mal nahodou niekto podobny problem... (aj keby to trvalo len dva dni...haha..ale zatial pomohlo...ale myslim, ze to bude dobreee) 🙂

lisjanka
2. dec 2011

@siss_sz noooooooooo mi máme ten problém, spíme málo cez deň trikrát po 20minút.....a v noci pod každou chviľkou hore....pri prsníku,na rukách atď....čítala som aj ja to ako naučiť dieťa spať...ale nechce sa mi ju nechať revať v tej postielke.....lebo ona dokáže plakaááááááť kým ju nezoberiem,ale tiež som už nad tým rozmýšľala,ale ešte som nenabrala odvahu....tak snáď to niekedy vyskúšam a Vám držím palce nech to tak pokračuje ďalej.... 😔 😉

mianc
2. dec 2011

@siss_sz @lisjanka aj my sme mali tento problém trval tiež tak cca1-2 týždne, ale našťastie to prešlo, alebo už sa len striedajú lepšie s horšími nocami.. moja nikdy nezaspala na prse, kojím v sede, okrem toho keď bola ešte veľmi maľunká.. teraz sa nakŕmi pred spinkaním, ja si ju zoberiem ešte do náručia, spievam jej a prechádzame sa po izbe, nech si odgrgne.. a väčšinou mi už zalamuje na rukách, alebu už ju len dám do postieľky a spinká.. našťastie.. párkrát sa mi stávalo, že potom ako zaspala po polhodke sa zobudila s plačom, ale to som si ju tiež privinula ku sebe a spievala som jej potichúčky a prechádzali sme sa po izbe a hneď zaspinka ďalej..
ale teraz väčšinou už pekne zaspinká o tej 18,30h a prvý krát sa budí o tej12h a 2x o 5h a ráno vstávame individi.. väčšinou o tej 7h ale teraz posledné razy posúva budíček na 6,30h 😝

amiiia
2. dec 2011

... Tak sme v pohode - teda dúfam - horúčky ustúpili ... už "len" neležkáme ... už sú všetky káble opäť pekne porozťahované po izbe - zdá sa že sa veci vracajú do starých kolají... xixi 😉

adelaida33
3. dec 2011

volala som dr., tak sme sa zle pochopili... 😔 : ona hovorila o smotanových "akožejogurtoch" s rôznymi lentilkami a príchuťami... biele smotanové či mliečne jogurty môžeme, rovnako kyslú smotanu, kefír... atď.

adelaida33
3. dec 2011

@siss_sz super, že vám to tak jednoducho knižkovo funguje. zasa môj si sám posledné dni začal vynechávať tretí spánok, ale deje sa to ako vtedy, ked začal vynechávať štvrtý, že sa mu prepája do nočného, na ktorý ho uložím po cca 5 hodinách bdenia a on je po polhodine od uloženia hore tak na hodinku, občas dve... a potom v ňom pokračuje. dúfam, že sa mu to čoskoro dá do poriadku 🙄 😝 .

mianc
3. dec 2011

@adelaida33 neboj on si to ustáli, Timča to tiež tak zo začiatku robila... ale teraz má len 2 spánky a v pohode to má niekedy prostesty keď ide už poobede spinkať.. :-P tak dúfam, že sa vám nočný spánok predĺži 🙂 a kedy ráno vstávate? Už sa vám to z tej 4h na koľku posunulo? 😉

mis_ka
3. dec 2011

no nam sa pomalicky zacina stracat druhy spanok... filipko nikdy toho vela nenaspal (ja ako babatko tiez nie), ale teraz ho skor ako o pol 12 doobeda neuspim, vidno na nom ze vobec nie je unaveny, plny energie vystraja 🙂 potom spi tak hodku, hodku a pol. no a na vecer ho to chyta tak okolo 6tej ze by este raz spal (pol hodinu max) ale to nam nevyhovuje, kedze okolo 8mej chodi spinkat. takze misia najblizsich dni, nejako to usporiadat. asi mu zacnem davat skor obed (teraz dostava az potom spanku) a urobime z obedneho spanku, poobedny. ked bude napapany mozno pospi dlhsie a potom nebude potrebovat ten mini spanok vecer. no uvidime 🙂

adamnina
3. dec 2011

Aj naša herečka spí už len raz za deň, okolo desiatej zaspí, tak na dve hodiny a večer by si tiež okolo piatej pospala, ale už ju nedávam, lebo potom večer máme šoky pri zaspávaní...a aj keď už od obeda nespí, človek by si myslel, že večer zaľahne ako drevo, figu, zaspí na pol až hodinu a je s krikom hore, niekedy aj do polnoci...ale syn toho tiež veľa nenaspal, tak to nejako "vydržím" 🙂

asma
3. dec 2011

@mianc
@lisjanka
@adelaida33
@mis_ka
ahoj babulky tak idem vam opisat nase spanky.. chvalabohu malaa spinka rano sa naje, na obed a olovrant a vzdy je tak hodinku a pol hore a ide buvat, niekedy pol hodku, niekedy hodinku, podla toho ci je u nas krsny syn ma styri roky a je az nenormalne ako ho mala vnima... len co zacuje jeho hlasok uz ma oci ako baterky a to jjej pritom nevadi ramus, vysavac nic ale on strasne xixixixi 😀 😀 😀 😀
večer zaspime v pohode o osmej papame a o pol 9 uz je tuha.. okolo pol noci to zacne.. zacne sa prehadzovat, mrmlat, o tretej sa napapa a do šiestej sice spi ale takym stylom ze skacem kazdu pol hodku a davam jej dudel potom zaspi tvrdo na hodku... ide ma porazit,,, lebo niekedy ja do pol noci nerobim ine len zehlim, skladam pradlo alebo tak... neviem cim to je zubky uz vysli.. ☹ ☹ ☹ ☹ ☹

careamell
3. dec 2011

@asma to akoby som písala ja o malom...tiež spíme podobne, síce sa cez noc toľko nemrví, ale aj on máva niekedy také noci, vkuse dudel dávam do pusy a tak... 🙂
Nám vyšiel druhý zub, zase neviem ani kedy, náhodou sme ho objavili, keď sme pozerali ten prvý 🙂
Jediné, čo mi malý spapá je jogurt a presnidávka so Sunarka keksíkmi, sem tam dajakú kašu, keď má chuť....inak mi kašle na zeleninu, mäso, všetko, čo mu navarím, neviem, čo s ním...a to sa mu doobeda snažím nedávať sladké, aby mi zjedol ten obed. Robím mu aspoň šťavu z cvikly, aby nejaké to železo dostal.
Inak tiež, keď malý vidí dcérku tak je z nej na vetvy, smeje sa, nemôže sa na ňu vynadívať...je pekné, ako deti na seba ragujú 🙂

ivi163
3. dec 2011

ahojte, tiez je to u nas so spankom teraz zle. Sme hore kazdu hodinu-dve , mrvi sa v postielke. Moja nechce dudel, tak pocucka prsko, potom ju ponosim na rukach polozim do postielky a za 10 minut sa zacne mrvit a potom vstane a zas dokola. Ona nebola nikdy moc placlive babatko, ale teraz si to vynahradza. Cez den vie spustit taky rev pre malickosti ☹ To dokedy je toto obdobie ??? 😖 😀
Aspon ze s papanim je ukazkova, vsetko jej chuti a este si pri tom aj tak hammm -ka 😀

amiiia
3. dec 2011

... Baby nemáte niektorá skúsenosť s týmto golfáčom? http://www.kociky.sk/detske-kociare/sportovy-ko...

siss_sz
3. dec 2011

@ivi163 joj, ako by som videla svojho...

siss_sz
3. dec 2011

@adamnina a kedy o u syna skoncilo? a same, cki ste museli nejake opatrenia? vlej nam trosku nadeje a svetla... 🙂

siss_sz
3. dec 2011

@adelaida33 no, nie je to az take idealne.. z troch dni zatial funguju dva... po dlhsej dobe budem vediet viac😀ale potom zas pojdu ubky alebo daco ine... ach jo... uz sa straca aj moja tuzba rychlo po druhom 😉 😀

dendy1
3. dec 2011

@amiiia PP sú celkovo dobré kočíky, ak by som si mala ja vybrať, volila by som trošku iný model PegPerego, ale inak je ok.

tinav
3. dec 2011

ahojte dievčatá čítam o zaspávaní a ani u nás to nie je rúžové, my už bojujeme asi týždeň. Najprv som si myslela že zúbky, idú nám horné no asi to nebudú oni. Malý doteraz spal 2x ráno vstával o 6 išiel spať o 9 asi na 1hod, na obed okolo 12 a spal aj 2hod. Okolo 3 sme išli von a zdriemol si na 1hod a potom večerný spánok okolo 8, no zaspí na 1hod a potom sa zobudí a je veľmi čulý. Ja už nevládzem a on úsmev od ucha k uchu a debatuje so mnou vo veľkom. Zaspí až okolo 10 aj to s veľkým plačom. Dnes spal iba raz a to na obed no mala som čo robiť aby som ho udržala do 7 hore, to sme s ním bojovali všetci. Teraz spí od 8 no neviem dokedy. Zlatí časy keď iba jedol a spal.