icon

Termín pôrodu marec 2011

bebulik
29. jún 2010

Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?

tinav
3. dec 2011

@amiiia pekný kočiar len tie predné kolieska má veľmi odrádzajú hlavne v zime. Pripadajú mi veľmi slabé no nemám s ním osobnú skúsenosť ale inak je pekný a značka je dobrá.

adelaida33
4. dec 2011

@mianc tak dva-tri mesiace je to už fakt len výnimočné, ale zas, stane sa. no dúfam aj ja, že sa mu to čoskoro ustáli a bude zas dobre spávať, aby bol spokojný 😉 .

adamnina
4. dec 2011

@siss_sz 🙂
Vlejem, koľko len chceš 🙂 ... No synátor mi dal fakt zabrať, keď bol vo veku našej Niny, bola som rada, ak sa mi ho podarilo uspať aspoň na pol hodinu, podotýkam, že za celý deň, aj to som s ním krúžila v parku. A v noci sa budil aj každú pol hodinu, rekord máme tak 14 až 15-krát za noc. Nesal asi do dvoch rokov, potom sa to začalo meniť, aj keď "halabušil" stále. Myslím, že keď mal tak 5-6 rokov spával dokonca nejaký čas so mnou a manžel v jeho posteli. Ale všetko "prerástol" a teraz sa rozťahuje v pelechu sám 😉 . Takže, keď musím teraz absolvovať tento proces vývoja našej herečky, viem, že to raz skončí a ja si to dokonca užívam, pretože keď sa pozriem na Adama, vidím, ako rýchlo nám vyrástol. Neviem, či som Ti vliala tošku nádeje, snáď áno. Peknú nedeľu.

siss_sz
4. dec 2011

@adamnina nadeje?!😀 😅 ani nie 😨 😵 este toooooolkoooo?!?! 😲 jak ste to aj vydrzali..ja uz teraz som z toho taka rozladena, ze potom mam pocit, ze NIC sa mi nedari :-/ noaj tak dakujem a tiez prajem krasnu nedelu!!!

adamnina
4. dec 2011

@siss_sz
Ale veď u vás to nemusí byť tak dlho 😉 , ja tiež stále verím, že malá si to nejako v tej svojej malej hlavičke uprace a bude pekne spinkať a papať 🙂 , lenže to by som asi chcela veľa, ona má už jednoducho svoj vlastný malý rozumček.

siss_sz
4. dec 2011

@adamnina ved to..ten vlastny rozumcek... 😀 😀 😀 😀

adamnina
4. dec 2011

@siss_sz
A to ešte nevedia rozprávať a nosia plienky 😉

gm
4. dec 2011

Ahojte babenky!
Tak k tomu spánku: Linda zaspáva o 20 tej a budí sa zhruba okolo 23.30, potom okolo 1.30, potom okolo 3.30, 5 tej a okolo 6.30 sme už hore úplne. Pri každom zobudení jej musím dať cicík, lebo žiadne pohladkanie alebo nosenie na rukách nepomáha.
Kamoška mi ale povedala, že by som mala vyskúšať jej cicík nedať, jednoducho ju naučiť v noci spať, že bude to určite dobré pre jej spánok a vývin. Tak teraz už tretiu noc jej cicík nedávam /iba raz o tej 5teh - aby to nebol aj veľký šok pre moje cicíky/. Takže vyzerá to tak, že sa teraz zobudí okolo 2hej, reve a len jej dám dudku, pohladkám, vysvetlím že som tu, nemusí sa báť, ale cicík nedostane, dosť papala na večeru a že má búvať. Reve asi 30-45min, potom zrazu stíchne ako šibnutím čarovného prútika, otočí sa na bok a spí. Je vidieť že ten plač to sú len jedy, to už nie je potreba ako hlad.To by som nedokázala. Potom sa zobudí okolo 5 tej a to jej už cicík dám /lebo už ich mám na prasknutie/ Sama som zvedavá dokedy to takto bude, zmeny vám budem hlásiť 😉 Ale neskôr by som chcela odstrániť aj to papanie o 5tej. Uvidím ako sa to celé vyvinie.
Inak tá kamoška čo mi toto hovorila, ona toto praktizovala ked jej dcérka mala 5 mesiacov /to sa mi zdá skoro/. A od vtedy jej prespí celú noc! Hovorila že to trvalo asi 1-1,5 mesiaca. Ale teraz sú všetci spokojní.

gm
4. dec 2011

A cez deň zatiaľ spíme 2x zhruba po 45 min. A ozaj, idú nám ďalšie 2 zuby hore a dole. Takže už ich máme 8! Moja malá zubaňa! 🙂 Neviete mi povedať, teraz by sa to nemalo trošku s tými zubami zastaviť ked má 4 hore a 4 dole?

amiiia
4. dec 2011

@tinav ja by som chcela čierny alebo ten hnedo - čierny .. neviem hej tie predné kolesá sa aj mne zdajú slabšie, ale už som čítala recenzie a baby sú s ním veľmi spokojné...jediné negatívum, čo písali je, že košík je moc nízko k zemi a spravili´sa im tam diery ako tam nosili veci...šúchal sa po zemi... 😒 neviem mne sa cenovo zdá celkom ok...ešte som kukala ten PP mini - ale ten sa mi zdá malý...Ty máš aký?

tinav
4. dec 2011

@amiiia Ja mám xlander xv 2009 hlboký a teraz mám športovú časť, celkom som spokojná lebo je dosť široký a v pohode vojde aj fusak len ten nánožník by mohol byť širší. Je to trojkolka a celkom dobrý do terénu aj snehu má ho aj suseda a tá si ho pochvaľovala hlavne v zime. Trošku je širší aj ťažší ale do auta vojde v pohode a malá má v ňom dosť miesta aj keď je naobliekaný. No na jar možno kúpim niečo menšie a ľahšie keď sa bude chcieť malý ešte voziť lebo starší syn keď začal chodiť odmietal kočiar. Mne sa celkom pozdávajú kočiare Chicco majú pevnú konštrukciu aj kolieska, sestra má a je veľmi spokojná.

adamnina
4. dec 2011

@gm
Tak to už ich má skoro plnú pusu 🙂, my zatiaľ ani jeden, aj keď občas, hlavne v noci dostane hysák, myslím, že sa jej už tlačia. A s tým večerným papaním bojujeme aj my, lebo cez deň mlieko vôbec nechce, ani sa nechytí, zato v noci si to asi vynahradzuje, lebo je hore každú chvíľu. A nestačí jej dať cumlík, lebo ten hneď vypľuje a je hore. Tak papáme, malá je spokojná, ja nevyspaná, ale "neva". 😉

slniecko103
4. dec 2011

tak aj my bojujeme teraz so spanim.aka som bola rada ked nam maly prespal celu noc zobudil sa az okolo 5rano od vecera od 19hod.a idu nam horne zubky tak to asi preto sa budi v noci.maly sa uz od dnes posadil sam a kazdu chvilu by teraz sedel sam.ale clovek sa tak boji ze spadne do zadu.uz ked vidim ze sa zase posadil tak uz len krcim plecia ze kedy spadne lebo pokial k nemu dobehnem ,a nechcem pred nim hikat aby sa nezlakol a potom uz spadne duplom .

angela1
4. dec 2011

baby davate už drobcom mliečne polievky?

ladytt
4. dec 2011

Ahojte dlho som sa nezapojila, čítam, že sa bavíte o spaní. No my to máme každý deň úplne inak, a to sme mali taký pekný denný harmonogram, no čo už hádam sa to ustáli. Cez deň spávame tak 2-3 krát po 30-45 minút, v noci od 1-4 zobudenia, ale vždy po kojení pekne zaspí bez nosenia zatiaľ. S papaním je to horšie odmieta mi domácu stravu 😒 tak mu to všelijako miešam, aby papal, ovocie tiež bieda a kašu ako sa mu zachce.

ladytt
4. dec 2011

@slniecko103 Ako sa ti pozdava ta gula a plienky?

slniecko103
4. dec 2011

@ladytt tak gula je super .minule som bola v tescu a cez vianoce tam predavau vsetko z toho topschopu co reklamuju .a pozeram taka ista gula ako mame my ale za 10€.no ja nervy ,tak moja stla 32€ a tu ju maju za 10€.tak som tam sla,chytim do ruky a to obycajna gula a tam nejake kamienky ci co.a ja mam taku co je obalena vo vnutri a niecim bielym .ale perie skvele. s plienkami sme tiez spokojny akurat ze ich musim menit kazdu chvilu lebo maly mi vela cica a potom prepisa este aj tie vrchne nohavicky.jednorazove som mu menila kazde 3hodky a vobec mu nevadilo ze ma mokru plienku a pri latkovkach mu to troska vadi,lebo ked ju popisanu tak je taky nespokojny,gulu pouzivam aj na plienky ale namacam ich v slize ,ten som si doma rozrobila a krasne vyperie aj tie pokakane plienky ,lebo tie separacky niekedy tiez prekaka a plienka je cela spinava.len malemu asi troska vadia ke dstvornozkuje ,musi si na nich este zvyknut lebo su take vecsie ako jednorazovky .ale ja som s nimi velmi spokojna aj gulou.a vy ako ste na tom s gulou a splienkami alebo ich nepouzivate?

ladytt
4. dec 2011

@slniecko103 Neboj to nie je ta istá a nemusí byť rovnako dobrá. Ja mám tiež tú drahšiu a celkom spokojná len ta vôňa trošku chýba 🙂 Plienky mi ešte nedorazili :( hádam už zajtra písala predávajúca. Tak som zvedavá.

miska22200
4. dec 2011

vidim že tu riešite spanky..unas bol problem už skoro mesiac večer zo zaspavanim,ukladala som ju okolo 20-21 hod.a aj do pol 12 bol cirkus 😠 potom som zmenila to,že som už nedavala malej flašku pred spanim ale hodinu pred spanim (tak je to napisane aj vtej knižke-každe dieta sa nauči spat) ovela vela sa to zlepšilo ,ale stale to nebolo ako predtym...tak som nabrala odvahu a začala som sa riadit tou tabulkou čo tam je napisana a chodila som do izby až po tych 3 minutach-5minutach atd...a cez ten čas som ju teda nechala vyplakat,myslela som že si vyplače dušu 😝 najviac mi ktomu dopomohlo vydržat ,že som mala už jedy, že nemam večer žiadny klud,čo pri dvoch deckach potrebujem.....verte mi zabralo to 😉 odporučam 😉

adelaida33
5. dec 2011

včera som videla dokopy 5 minút z relácie srdce pre deti na jojke, no i tak som revala ako tur 😢 😢 😢 .

angela1
5. dec 2011

@adelaida33 aj ja to sa nedalo......

gemini2
5. dec 2011

@adelaida33
@angela1 to sa nedalo ani pozerat. Taka som bola zaslzena ako uz dlho nie...

adelaida33
5. dec 2011

@angela1 @gemini2 no ja neviem, či existuje vôbec niekto na svete, koho by takéto osudy nechali chladným... ☹ . aj vo vás sa všetko pretáčalo ako ručičky na pokazených hodinách a túžili ste mať miliony možností ako aspon trochu pomôcť tým detičkám a pociťovali ste neskonalý obdiv a úctu voči tým silným rodičom? ja som z toho strašne rozcitlivená a to som (asi ani celý) videla iba jeden príbeh a len čo-to z ukážok... ☹ ☹ ☹ ach, božinku, bože.

careamell
5. dec 2011

@adelaida33 ja mám zakázané od mm pozerať také relácie, ako Modré z neba a pod. Ja potom hučím a som z toho nešťastná. Už nepozerám nič podobné, dokonca ani Reflex na Markíze aj tam vedia niečo podobné dávať. 😉
@ladytt ak ti chýba vôňa, pridaj do prania pár kvapiek vonného oleja, ja nedávam, ale baby písali, že používajú 🙂

adelaida33
5. dec 2011

@careamell chápem. môj mi to tiež "zakazuje". ale včera nebol doma. "ešteže" som potom musela k malému, lebo neviem... 😢 .

careamell
5. dec 2011

@adelaida33 Človek by pomohol, keby vedel ako. My sme minulý týždeň odniesli všetky veci po dcérke a malom do detského domova. Aj mm bol rád a povedal, že sa lepšie cíti, keď mohol aspoň takto pomôcť. 🙂

adelaida33
5. dec 2011

@careamell veru, pomáhanie je krásne 😔 . a navyše, človek nikdy nevie... aj my sa snažíme prispievať rôznym ľudom, organizaciám či zbierkam počas celého roka, ale také osudy "zblízka" ma vždy dostanú... a nemyslím len teraz pred Vianocami, ked je toho plná "obrazovka" 😕 .

adelaida33
5. dec 2011

dievčatá, ktoré máte dlhšie skúsenosti s UM. ktoré UM (konkrétna značka) sa vám pri vašich detičkách osvedčili? viem, že je individuálne, ako a či dieťatku bude chutiť a tiež, že je to asi iné pre tráviaci trakt hlavne do polroka veku dieťatka, ale predsa len nejaké osvedčené tipy? ďakujem.

siss_sz
5. dec 2011

@adelaida33 co chystas? 😲 😉