icon

Termín pôrodu marec 2011

bebulik
29. jún 2010

Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?

mayka103
29. dec 2011

@careamell oki idem na to ..dakujem 🙂 🙂

asma
29. dec 2011

babyyyyyyyyy mi lozime... sice dozadu ale predsa xiixixii uz skoro sama chodi a lozit ne a a ne 😒

asma
30. dec 2011

Tak dnes som si len tak z nostalgie prečitala par uvodnych stranok xiixi som sa usmiala, ako ten cas letiiiiiiiiiiiiiiiii len teraz sme sa bavili o bublinkach a uz su to kocky a fešáci tí naši drobci..
Ako ste sviatkovali???
Mi tak v klude, rodinne..
Ja som sa asi z chuti najedla a tak som cele sviatky uz len dietovala nech mi neni viac zle..j
Mala nám dava zabrat, niekedy uz nevladzem,,, teraz ma maznave obdobie a ked sme cely den same tak sa veru nevyhnem noseniu a s tym bruskom uz to nie je sranda ale tak zvladame zatial, len neviem o mesiac ako to bude ☹

mianc
30. dec 2011

@asma no to Ti veru nezávidím.. ale snaď to už bude lepšie a lepšie.. aj my sme sviatkovali rodinne.. 😉 a každý deň teraz cestujeme a zbierame darčeky, čo ježiško zanechal malej u každého.. 😀
ja som si tiež minule čítala prvé stránky a som sa tiež na tom pousmiala, ako ten čas strašne rýchlo letí.. toj boli drobci v brušku a už nám začínajú sami chodiť a utekať.. jooooj.. keby sa nám to dalo nachvíľu aspoň zastaviť, nech si ich ešte dlhšie takto vychutnávame, kým sa nám nerozutekajú kade tade.. 😀

dadka1010
30. dec 2011

Baby ďakujem Vám každej za info. Nejdem odpisovať každej zvlásť, kvôli málo času 😒 . V utorok sme mali tretie očkovanie, celkom v poho to zvládol. Teplotka len zvýšená, takže sme dávali len obklady na nôžky. Váhu máme 11.200g, horšie je, že šelest na srdiečku sa doktorovi nepozdáva, tak nás poslal na kardiológiu. Lenže zatiaľ márne voláme, všade sú dovolenky ☹ . A ešte k tomu aj na urológiu s pipíkom, lebo sa mu tiež nepozdáva. Tak aby toho nebolo málo, skúšam ho večer nechať vyplakať, ale to mi ide srdce vytrhnúť, lebo on tak ľútostivo začne plakať. Ja mám mliečka dosť, ale on ho rýchlo strávi, lebo je hladný, nič iné na neho nezaberá, nechce ani čajík, ani vodičku, ani pohojdať. Už som skúšala aj dokrmovať, ale on mi nevie piť z fľaše. Baby som zúfalá, už to trvá strašne dlho, som maximálne vyčerpaná, neviem do kedy to vydržím. Teraz je doma aj mm, no no keď odíde, neviem čo bude. MOžno by som už aj chcela prestať kojiť, ale neviem ako ho mám naučiť na fľašu. Nehrešte ma za to, fakt neviem, čo robiť 😠

adamnina
30. dec 2011

@dadka1010
No čo, už spíte lepšie? My naopak, včera sa zobudila niečo po polnoci a oči zavrela až pri pol piatej nadránom, pevne som dúfala, že bude spať, aj keď s prestávkami na papanie, aspoň do ôsmej, ona si povedala, že o pol siedmej je vyspaná a hotovo. A takáto noc teraz nie je výnimkou, predtým bola hore od pol jednej do štvrtej. A vôbec nezáleží, o koľkej ju uložím večer spať. Neviem, môžu to byť zuby, tak uvidím.

adamnina
30. dec 2011

@dadka1010
Hlavne nebuď zúfalá, ako sa hovorí, nič nie je také hrozné, ako sa zdá. Ani naša Nina nechce fľašu, len čo ju zbadá, tak ju odtláča. A umelé mlieko len ucíti a už ju napína. Tak sa o to ani nepokúšam. Večer máva aj ona "hysáky", neviem ju ničím utíšiť, tak si v duchu iba hovorím, že to bude dobré a že to zvládneme.

siss_sz
30. dec 2011

@dadka1010 pocuj... ja som flasu s cumlom ani neskusala...skusala som ten netecuci naustok. samozrejme, ze najprv to nevie. ale na zaciatok som to (mam dva pohariky, jeden ten system sa "srobuje" a druhy je taka tesniaca "gumicka"...tak som to najprv davala navolno, vtedy to tecie a postupne, ked uz vedel, ze to tecie, som mu to utesnovala..az sa naucil..tak o mesiac..hehe...) ja tiez chcem maleho skusat oducat sa v noci budit na mlieko - ale asi tak od 10.m, ked uz moze aj tu lucinu a cottage cheese, teda bude mat viac mliecnych vyrobkov /tiez mu nedavam UM, iba jogurt, maslo trosku a kasu vecer tu instantu/ a kojim rano, vecer a v noci. tiez sa stane, ze sa budi alebo je hore dlho..ale mne to netrva tak dlho jak tebe...tvoj je fakt asi zavyslacik...
a co sa tyka toho placu - ja viem, ze to je hrozne, lenze ja som mala obdobie s malym, ze mi plakal ci bol na rukach, ci som ho hladkala, alebo bol sam v postielke... tak som si povedala, ze ked uz je to jemu "jedno" a place pri uspavani hocijakom, tak som skusala tu metodu s uspavanim "kontrolovanym placom" 😅

siss_sz
30. dec 2011

@asma jej...daj fotky s bruskom a s malou🙂

tinav
30. dec 2011

@dadka1010 úplne ťa chápem, ja som bola v podobnej situácií mlieka mám dosť no malý sa stále budil v noci a hrali sme sa aj 3 hod. Začala som mu dávať kašu na večer vydrží aspoň 4 hod spánku, potom sa zobudí nakojím a spí. No niekedy nadránom okolo 4 ho dokrmujem UM nechcela som veľmi ale nedalo sa malý je veľký hladoš a po UM mi aspoň pospal ďalšie 4hod a ja s ním. Zo začiatku nevedel ťahať na fľašu aj sa trápil ale naučil sa. Hlad ho donútil. Ja som strácala mlieko keď som bola nevyspatá a unavená odniesli si to všetci okolo mňa. Teraz je to už lepšie aj mlieka mám dosť a hlavne si pospíme niekedy aj do 8 🙂 🙂 . Skúšala som ho nechať vyrevať ale účinok žiadny malý bol viacej nervózny a podráždený, ťažko zaspával.

mis_ka
30. dec 2011

@adelaida33 ziadne konkretne, prihlasim sa na rehabilitaciu a tam nam povedia

careamell
30. dec 2011

Ahojte, tak som sa dnes nudila, len kapustnicu som uvarila, s malinkým sme boli vonku, aj keď husto snežilo...Vyskúšali sme kúpiť batáty, sladké zemiaky, upiekla som ich a aj som niečo zamrazila...spravila som mu to s tekvicou a vykašlal sa mi na to. Ale včera ani dnes moc nepapal, teda skoro nič, len sme sa kojili 😝 O dva týždne ideme do Tatier na 3 dni a ja mám dilemu, čo tam bude malý papať. Rozmýšľala som, že pripravím hotové jedlá a dám do pary vysterilizovať. Alebo kúpim výživky? Neviem... 😒 Ako ste vy stravovali deti,keď ste nemohli variť?

dendy1
30. dec 2011

@dadka1010 je zlé, že si nemôžeš oddýchnuť a si unavená, ale ak máš dosť mliečka, neprestávaj kojiť. Nikde nie je záruka, že UM ho zasýti na celú noc a vyspíte sa. Sesternica 2X za noc ohrieva fľašu 😢 Ak má problém so srdiečkom, určite by som ho nenechávala zbytočne plakať, moja malá tiež nevie piť z fľaše, takže v noci len prsko funguje 🙂 - aj 6-7x. Ak som veľmi unavená, idem si cez deň ľahnúť s ňou a v noci ju nechám aj dudlovať na prsníku - lepšie spí. Lebo cumlík nechce 😢 Mne sa malá budí rovnako - či je dobre napapaná ( napr. na večeru kaša aj kojenie) alebo či od poobedia mala napr len 2x kojenie. Skôr mám pocit, že je to o potrebe mať ma pri sebe. Tvoj synček je ešte maličký, tak ťa potrebuje cítiť, vychutnaj si to, vezmi si ho k sebe do postele, pritúlte sa, ten čas tak rýchlo letí, že sa ani nenazdáš a na dverách jeho izby bude tabuľka NERUŠIŤ 😀
Mne aj dobre padlo, keď mi muž povedal, že dôležitejšie ako mať doma porobené, je, keď si s malou sadnem a hráme sa na deke 🙂 Možno to znie obyčajne - ale od neho mi to príde tak zvláštne - milo - lebo je veľmi poriadkumilovný 😀
Tak sa skús na všetko a všetkých " vyprdnúť " a urobte si s malým maximálnu pohodu - veď nehorí 😉 a malo by sa to odraziť aj na malom, tiež totiž vníma tvoju únavu a nervozitu a to sa naňho prenáša. Snáď bude lepšie.
Držím palce a posielam kúsok pohody a pozitívneho myslenia. 😀 - každému, kto ho potrebuje.

siss_sz
31. dec 2011

@dendy1 neviem, ci sa to da, byt pri malom aktivna, ked ides umriet od unavy...teda mne maly celkom dobre spi, ale ak ma "svoju noc", tak na druh den som vypluvnuta a skor ho sledujem, ako sa snim hram..a @dadka1010 je vacsinu dna doma sama, pokial si dobre pamatam, to si neviem anni predstavit..ja ledva cakam na muza, aby som mu ho mohla "hodit" do narucia a aspon na hodinku si oddychnem... tak sama si asi vybrie a musi najst, chuda ze co zafunguje... len "uzivat si to" je asi non stop unavena tazke ☹

mayka103
31. dec 2011

uuff to boli stresy :/ meskal mi menzes-tyzden....ale dnes rano som ho dostala-chvala bohu 🙂

mis_ka
31. dec 2011

@dadka1010 drzim palce, zvladnes to! trosku ti rozumiem, moj mm je tiez vela mimo z domu, niekedy je to o drzku, najma ked sa konecne dostanem do postele a filipko si vtedy povie, ze je cas zabavat sa... bojim sa dadi, ze keby si prestala kojit, tak to nevyriesi to nocne vstavanie, skus dat ak nedavas vecer kasu, to u nas pomaha, ze spime aspon tie 4 hodiny v kuse. a davam ju naozaj tesne pred spanim, ziadne ze hodinku pred spanim, viem ze u niektorych babatiek to moze sposobit bolenie bruska, ale u nas nie, tak skus aj ty. maleho si vezmi do postele, kasli na reci "mudrejsich" ze sa to nema, davaj mu papat a skus pri tom oddychovat aj ty, aspon zavri oci, on sa nakoji aj sam, ja velakrat takto aj zaspim, urcite neprekladaj krpca do postielky, to mu narusi spanok a o chvilu je zas hore. ja viem, ze sa to lahko pise, a ze si zufala, ale vybodni sa na poriadok v dome a spi cez den s malym. ja tiez ked je najhorsie to tak robim, a to ze nemam upratane ma uz prestalo trapit. drz sa!!!

mianc
31. dec 2011

@mayka103 xixi.. ja ho nemám už 3 mesiace a neriešim.. 😉 nakoľko kým kojím mi to chodí ako chce.. a to mi chodilo aj predtým aj keď nie až tak dlho.. ale čo má prísť to príde a ťažko to už nejako ovplyvním ak sa čo prihodilo.. 😉 ale ak nie.. tiež sa nemám prečo stresovať..

ladytt
31. dec 2011

Ak máte byť v roku 2012 chorí, nech ste chorí chorobným optimizmom,
ak máte byť slabí, nech ste slabí odoprieť deťom splniť ich túžby,
ak máte byť unavení, nech ste unavení z dobre vykonanej práce,
ak máte byť nenásytní, nech ste nenásytní láskou, ktorú budete rozdávať.
Ak máte v roku 2012 niečo stratiť, nech je to zlá nálada,
ak máte niečo zabudnúť, nech sú to starosti,
ak máte niečo zničiť, nech sú to spomienky, ktoré Vás trápia,
ak máte zostarnúť, nech je to s pocitom šťastia, že svoj život žijete naplno. 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

ladytt
31. dec 2011

@mianc Tak dnes to už prišlo aj na mňa :/ som zvedavá aké časté to bude vôbec mi tá mrcha nechýbala 😀

careamell
1. jan 2012

To som asi jediná, čo má mrchu od malého troch mesiacov..ach jaj 😖
Včerajší Silvester sme prežili asi tak, že malý nemohol z tých delobuchov spinkať, ospatý bol ale stále hučal. S mm sme boli na nervy, lebo sme ho nikdy ani plakať nepočuli a mali sme normálne strach, čo mu je. O jednej ráno sme potom spokojne všetci zaspali 😒

asma
1. jan 2012

@careamell mno tak to ste aspon o jednej spali ale u nas este o tretej hadzali daky omeskanci a mala skoro vôbec nespala, ja som bola uplne na nervy a unavena ako pes som myslela ze do rana ani nevydrzim.............. uz ked zaspavala vecer tak len plakala co sa nikdy nestalo lebo len som ju polozila a bolo to... asi to bolo tym ze sme mali navstevu a stale ju niekto bol pozret s kazdym sa smiala a nic z toho spanku nebolo brrr hrozna noc....
K mrche ja som ju mala este mi ani šestonedelie neskoncilo asi dva mesiace normalne potom hore dolu, na naliehanie kamosky sme si spolu urobili test a vidite mam v brusku 26tt bublinku xiix co bola na teste iba duch... xi a doky bol dobry ze beriete antikoncepciu a kojite je nemozne aby ste bola tehotna ze vraj este poporodne hormony ha ha ha a za dva dni mi vola ze z krvy ste tehotna... Ďaľší týzden ma natahoval lebo na sone nic nebolo vidno, boli to nervy ale teraz si uz ani neviem predstavit ze by to bolo inak .. xi aj ked to bude asi riadny zaberak ale zvladneme to, mala hadam zacne chodit sama dovtedy a bude pekne takze na dvore spolu pekne vyrastu 😀 😀 😀 😀 😀 😀

slavetka
1. jan 2012

Ahojte maminy. Potrebovala by som poradit. Moj Jakubko ma uz 10 meisiacov, tak som si myslela, ze by uz mal jest vacsie kusky jedla. Ale je asi lenivy prezuvat, lebo hned ide vsetko prehltnut a ked mu zabehne uz viac nechce jest. A ani sa nechyta, ze by chcel jest sam. Ale ked mu to dam este na drobnejsie a krmim ho ja, tak zje pekne vela. Mala by som este pockat, kym sa na to bude citit sam? Inak ma uz 7 zubkov. 😀

careamell
2. jan 2012

@slavetka Ahoj, u nás napríklad nehrozí, aby som malému dala niečo nepomixované, čo by nebolo ako hustá kaša, mne to zase všetko vyplúva, ak sú tam kúsky. Ale premýšlam, že by som mu pokrájala na paličky mrkvu, alebo nejaké ovocie a dala by som mu, aby začal skúšať ,,ohlodávať" aj sám. My máme tri zuby 😀

siss_sz
2. jan 2012

@careamell ak, ale tak urcite uvarene... mne sa zacal s jablkom(neuvarenym) dusit raz... lebo je zvyknuty na tie ryzove a kukuricne chrumky, to si napcha aj cele do pusiny, ale sa mu to rozpusti... tak si napchal cely kusok jablka..ja som to zbadala az ked sa tym zacal drhnut, chudacik...

mianc
2. jan 2012

my papáme viac menej mixované veci alebo ovocie pučené na väčšie kúsky.. akurát pečivko si žužle a cmuľa kým neprehltne.. inak som jej skúšala väčšie kúsky ale drhlo ju z toho tak som to nechala tak ešte.. my nemáme ešte ani jeden zúbok.. 😀

adelaida33
2. jan 2012

@slavetka @careamell @siss_sz čaute, kočky, tak jedlá jeme ešte pomixované/pasírované aj my, aby sa normálne najedol, lebo inak to nespapá... na kúsky sa učíme tými spomínanými chrumami bez soli ((kukuričné, pohánkové, ryžové), ale už ich dlhšie nechcel), rožkom do ruky a tiež už takto do rúčky dostane sem-tam detské keksy alebo talianske tyčinky. myslím, že to potrebuje čas...

adelaida33
2. jan 2012

@mis_ka dík za info, tak len nech je všetko ok.

adelaida33
2. jan 2012

@dadka1010 asi fakt nikto, čo vieme, ako dlho to u vás už s tým častým nočným dojčením trvá, sa ti nečuduje, že máš už toho fakt ale fakt dosť... vyskúšala si kadečo... možno, čo ti mis_ka písala, dávať mu kašičku tesne pred spinkaním, u vás zaberie... aspoň na tie tri-štyri hodiny... držím palce.

adelaida33
2. jan 2012

@careamell @asma ja som si bola istá, že silvestrovskú noc prebdieme a že malý bude celý vydesený z delobuchov... u nás už začali poobede "strieľať" a martinko si to nielenže nevšímal, ale ešte aj v noci to spokojne v spánku odignoroval... zato ja som ešte hodinu nemohla zaspať kvôli hluku 😅 🙄 😅 🙄

siss_sz
2. jan 2012

@adelaida33 aj nas si v pohode spal... a to jak davame tissie telku a sepkame, ked ide spat... ale oni sa asi budia tie deti, na "co chcu" a nie na to, co si my myslime😀