icon

Termín pôrodu marec 2011

bebulik
29. jún 2010

Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?

asma
21. jan 2012

baby vasi drobci tak pekne papkaju syrik? naša malá jakmile zaciti nieco na rohlicku uz je von z pusy, to je jedno ci je to syr, maslo alebo nieco ine...
K očkovaniam mi sme mali už tri a chvalabohu ani pri jednom sme nemali ziadne problemy... neviem teraz mame isť až na konci februara a to budeme mat rocnu tak neviem to nas zas zaockuju?

dadka1010
21. jan 2012

Baby ešte stále nemáme net, dúfam, že tento týždeň už bude. Čítam len posledné príspevky, my už máme 3 očkovanie za sebou a celkom v pohodke to zvládol. Teraz rišim urológa, problém s pipíkom, dostala som aj link, tak budem poctivo študovať. Stále to máme hrozné v noci, ja už som fakt niekedy zúfalá a neviem čo s ním robiť, je aj 3 hodiny hore a reve ako pavián. Už nech sa to skončí, lebo ma odvezú. Nikdy som si nemyslela, že na tom budem tak zle. Ešte stále je mm doma, tak pomáha ako vie, ale malý v noci reve aj pri ňom, dožaduje si mňa, ale tak aspoň cez deň mi nechá oddýchnúť. Bojím sa dňa, kedy mm odíde zase do práce ☹

angela1
21. jan 2012

my máme teraz ísť k dr. až v marci na ročnú prehliadku a vtedy ak bude fit dostane aj tretiu vakcínu, keď sme mali druhého dr. ten ju chcel 3-raz očkovať už v novembri ale táto dr. povedala že 3 očkovanie až v roku....

amiiia
21. jan 2012

@asma my už tiež máme aj to tretie očkovanie za sebou a mne Dr. povedala, že najbližšie bude až keď bude mať malý 15. mesiacov..tak dovtedy pokoj 😉 a s tým syrom..hm mne ho zatiaľ malý papá v poho..možno si malá len musí zvyknúť, že tam niečo má 😉

amiiia
21. jan 2012

...Len tak trochu pomimo...vyrážam na dámsku jazdu a veeeľmi sa teším...konečne pokecáme s babami a zrelaxneme ... dúfajme, mm to všetko dnes zvládne .... priepustku mám schválenú, všetko odobrené ...tak vypínam servis 😉

fugu77
21. jan 2012

@mailinka my sa tiez chystame do Tatier. Najmensiemu babu si davala restauracne jedlo alebo si varila? Pripadne pohariky s jedlom z obchodu? Moja tie kupovane nechce a tak riesim, cim ju budem krmit.ide mi hlavne o obedy.

mianc
21. jan 2012

@asma očkovanie MMR je medzi 15-18 mesiacom, takže dovtedy by ste mali mať veget.. 😉

mianc
21. jan 2012

@amiiia príjemnú zábavu.. potajme závidím..xixi ale v dobrom 😉

lisjanka
21. jan 2012

@asma nemali by Vás teraz očkovať až zas medzi 15-18mesiacom sa očkuje tuším MMR....

gemini2
21. jan 2012

nas caka ockovanie v 11.mes. takze o nejake 2tyzdne ale poviem pravdu, rozmyslala som aj ned odmietnutim ockovania.....ja sa tak strasne bojim o svoje deturence, ze uz som normalne zufala a v strese..... ☹ ☹

ladytt
22. jan 2012

Aj nás čaká 3 očkovanie o dva týždne :( nie som nadšená, ale MUDr. ma ubezpečovala,že sa nemám čoho báť, že keď sme nemali doteraz žiadne problémy 😒

nicky655
22. jan 2012

@lisjanka tretiua davka hexa este. potom mmr.
@gemini2
@ladytt vidim,ze sa zasa bavite o ockovani,tak sa pridam.nas to tiez caka vo februari-tretia davka-stale rozmyslam ci dat,alebo nie ☹ len ked uz dve dostala,tak sa mio zda ,ze by bolo dobre to uz aj dokoncit teda,-zatial sme boli bez reakcie.aby neboli tie dve davky predtym zbytocne.a mmr tiez asi nedam.ja uz som tiez z toho na nervy.a najhorsie,ze nikto vam pravdu nepovie!!!

careamell
22. jan 2012

My sme očkovania tiež zvládali v pohode, len mierna teplotka.
Inak my znova PAPAME 🙂 🙂 🙂
A napísala som nový článok s receptami obilninových kaší 🙂Tak kuknite a inšpirujte sa.

tinav
22. jan 2012

my ideme na očkovanie 7.2. tiež mám obavy ale očkovania pred tým sme zvládli celkom v pohode tak dúfam že aj teraz to bude ok. Veľa som čítala o rôznych reakciách na očkovanie mám z toho trošku chaos ale moja doktorka ma celkom ukľudnila tak dúfam že to dobre dopadne 🙂

tinav
22. jan 2012

@careamell veľmi dobrý článok 🙂 čítala som aj prvý len môj malý bojkotuje zdravú výživu a neviem ho nejak nato naučiť skúšala som aj ochutené a nič, len to ovonia alebo zoberie kúsok do pusy a ihneď vypľuje špekulant je veľký, bude asi po manželovi zástanca starej nezdravej kuchyne napr. klobásku neodmietne 😀

careamell
22. jan 2012

@tinav Môjmu malému našťastie také chutí. Aj keď ako kedy samozrejme, tiež si vyberá. 🙂 Teraz som mu robila na večeru cestoviny s tekvicou, cukinou a mozzarelou a šiel sa zadrhnúť za tým. 🙂

tinav
22. jan 2012

@careamell môj cestoviny a ryžu veľmi neľúbi najviac mu chutia zemiaky so zeleninou a veľa mäsa to mám domáce, chcela som tie kupované kaše vymeniť za domáce ale nedarí sa mi a je mi ľúto stále to vylievať ☹, no skúšam možno sa to časom zmení 😉, ja už niekedy strácam aj fantáziu na varenie sem tam mu dávam čo navarím aj pre nás samozrejme bez korenia a to zje bez problémov tak to kombinujem. Momentálne mu najviac chutí rožok s maslom a šunkou za tým sa až trasie 🙂 a to zje celý rožok.

adelaida33
22. jan 2012

@mis_ka raz sme sa tu bavili o karpínoch našich malých šuhajov a ty si spomínala nejaké iné očné kvapky než ophtalmo septonex..., aké to boli? vďaka 🙂

careamell
22. jan 2012

@tinav Ja stále vyváram z tej knihy, lebo by mi asi tiež rýchlo došli nápady. To domáce mäsko máš super 🙂 Inak ak ti nespapá, tak zamraz alebo vysterilizuj, ja to tak robím, keď navarím viacej, alebo mi to malý nechce.

adelaida33
22. jan 2012

@careamell ak môžeš, šmykni nám sem nejaké recepty na osvieženie a začni tými dnešnými cestovinami. ďakujeme 🙂 🙂

careamell
22. jan 2012

@adelaida33 Určite dám, keď bábo zaspí. Tie cestoviny: celozrnné cestoviny som normálne uvarila. Omáčka: Hokaido tekvica+ cukina, uvarila som domäkka, pridala popučené slnečnicové a ľanové semienka, navrch dala mozzarelu, fakt to malému chutilo, zjedol celý tanier, nakoniec sa mu aj trocha vygrclo, ako sa napráskal. A to som inak vymyslela sama, čo prišlo pod ruku, to som tam dala 🙂

mailinka
22. jan 2012

@fugu77 nasa mala je naucena aj na kupovane pohariky,takze ja som jej davala konkretne Hami prikrmy.a ranajky mavala s nami chlebik.ostatne ako kasu,jogurty vyzivy som mala nakupene.mali sme apartman,takze som nemala problem s chladnickou ani varnou konvicou.Mysli aj na toto 😉 pokial budete mat len obycajnu izbu.

careamell
22. jan 2012

@fugu77 Ahoj, my sme boli v Tatrách pred týždňom, mala som nakúpené výživky a aj doma vysterilizované, ale nakoniec mi malý nezjedol ani jednu. Nechutilo mu a tak sme sa len dojčili. Na raňajky mal jogurt, to zjedol, to sme mali v ponuke raňajok na hoteli. Inak som mu pobrala aj ovocné výživky, ale ako vravím, nakoniec som to aj tak pratala domov 😒

mis_ka
22. jan 2012

@adelaida33 ocu flash kvapky a na utieranie ocka ophtal, to je taka vodicka. zase vas to trapi?

adelaida33
22. jan 2012

@mis_ka ďakujem ti. vieš čo, dlho nič, odvtedy, čo sme sa o tom bavili... ale dnes to trošku začalo, tak ak sa mu to zhorší, ráno zbehnem hned do lekárne... pre istotu 😒 . vy to mávate častejšie či už tiež takto zriedka?

ladytt
22. jan 2012

@careamell Díky za inšpiráciu, skúsim zajtra aj s tými semiačkami, to som ešte neskúšala.

mis_ka
22. jan 2012

@adelaida33 my uz mame chvalabohu dlho pokoj 🙂 tak nech vam to rychlo prejde

mailinka
22. jan 2012

@amiiia uz je po jazde,ako bolo?nemala si stale na mysli ako to mm zvlada doma?

mailinka
22. jan 2012

@angela1 viem,ze su tu rozne nazory na ockovanie.niektore mamicky nedaju ockovat,ine vahaju...a teraz neviem ci som to dobre pochopila,niekedy citam len take utrzky a nemam cas vsetko precitat,co sa tu popise,ale zdalo sa mi,ze niektore mamicky tu pisali,ze po 3.davke mali nejake problemy.(ze tu tretiu davku babatka znasali najhorsie)tiez neuvazujem nad tym, ze by som nedala ockovat.dufam,ze to vsetko dobre zvladneme 😉

nicky655
22. jan 2012

@mailinka
@tinav ja len dufam,ze ked nemala ziadnu reakciu viditelnu-myslim napr.horucka,tak to hadam znamena,ze aj vnutri je v tele je vsetko ok.lebo nejako to nedokazem clekom pochopit,ze dieta zvladne ockovanie ok,ale vreaj nasledky sa mozu prejavit az casom:(a teraz sa v tom vyznaj,
mozno zato je treti davka najhorsia,lebo ta by mala ochrqnit do troch rokov.
http://www.sprievodcaockovanim.sk/uploaded/file... -tu je to vysvetlene-ten postup ockovania,neviem ci presne takto vam to pojde zadat .