Termín pôrodu marec 2011
Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?
@ladytt božinku ☹ , to znie ako z hororu... akože riadne svine doktorské, priam ako v stredoveku 😠 , len tak bez prípravy, "olejčeka" či nejakého umrtvenia nasilu sťahovať predkožku..., veď mňa len pri tej predstave celé podbrušie rozbolí... 😢
@adelaida33 Kamoška hneď zmenila Dr. a ta jej povedala, že to sa nesmie robiť. Tiež mi to prišlo drastické. Drobček sa dlho spamätával.
@ladytt takéto "citlivé" zákroky doktorov ma vždy privedú na jedinú myšlienku, že by malo platiť "oko za oko, zub za zub..." jéj, inak pekná nová foto na pase 🙂
AHOJTE baby, viem ze sa to uz skor rozoberali sportove alebo golfove kociare...no ja zhanam prave teraz a mam strasnu dilemu ake mate vy? chcem objednat len cez net pretoze zijem v zahranici a pojdem domov o 3 tyzdne tak aby som uz kociar mala ale neviem vobec na co vsadit...chcem len aby bol priestranny aby tam mala vosla aj s fusakom aby bol lahko skladny a velky nakupny kosik a ak by bola trendy farba tak to by bolo uplne super 🙂
@adelaida33
@ladytt
coze?
takze to moze odmitetnut? akoze dr. mu to nenatiahla, rovno ho poslali k urologovi...ale ked to budu robit bez "pripravy", tak to moze odmietnut a ze chce chir. zakrok?
lebo maly uz teraz sa "boji" pipika...
@siss_sz myslím, že áno. a koľko je malému? väčšinou sa pipík a predkožka riešia chirurgicky najskôr okolo 2r., aspoň čo ja viem... no ale ak by tam mal nejaký zápal, tak skôr asi...
baby, my sme boli u urologa s dlhorocnou praxou, kvoli tomu, ze nemame zidene jedno vajko...a ten na margo stahovania predkozky povedal, ze do 3 rokov sa s tym nic nerobi, len po kupani treba tu spicku trosku pootvorit a vycistit, lebo tam sa mozu necistoty zachytavat...to iste mi povedali aj v porodnici..takze tolko moje info..lebo ako vidim,co doktor,to iny nazor 😠
@nika0403 Mne pred týždnom prišiel Peg Perego Sí Completo - je to golfáč... tiež som špekulovala hore dole, aký kočík.. 🙂 ja chodím veľa autom, tak pre mna bola skladnosť kočíka dosť doležitá... 😉 takže som s ním spokojná, aj fusak sa mi tam zmestí, je ľahunký...a malý v ňom tiež vydrží celkom dlho 😉 ale inak sú dobré aj značky Britax alebo chvália aj Cybex Callisto .. už len komu čo vyhovuje ... 😉 Inak som ho obj.cez net a stránku kočíky.sk - do 24. hod som ho mala doma, takže spokojnosť 🙂
@loobka no super, že si napísala. naša dr. mi hovorila, že kým pišká prúdom a nič nebolí, tak nič riešiť nebudeme aj do 5r., ale že mu mám vždy po kupkaní trošku predkožku, pokiaľ ide ľahko, "strečovať"... tak neviem, nejako to nerobievam...
@adelaida33 len rok a stvrt ma...
Čo sa týka predkožky, taktiež nesťahujeme, ani nebudeme tak skoro. Do dvoch rokov určite. Ale ako píše
@loobka , tak by bolo dobré to sem tam vyčistiť pri kupkaní, aby sa tam nič nehromadilo.
Inak dnes sme varili hráškovú polievku a šošovicovú kašu.
Polievka: na cibulke osmažiť trocha zemiak, zaliať vodou a nechať 10 min povariť. Potom pridať hrášok a variť ďalej až do zmäknutia. Potom pomixujeme a ak chceme, môžme zjemniť sojovým mliekom. Namiesto hrášku sa dá použiť špenát alebo brokolica.
Šošovicová kaša:
Posmažiť na cibulke zemiak, mrkvu a zeler. Ja som dala namiesto cibule por. Potom zaliať vodou, pridať červenú šošovicu a variť do zmäknutia. 🙂
mno baby ja mam dilemu s kocikmi uz hooooodne davno...
tym ze cakame druhe a mala bude mat asi 13 mesiacov ked sa druhe narodi.. jednak aky kocik celkovo.. mi sme mali pri malej trojkolku od chicoo a bola strasnaaaaaaaaaaa vôbec sa mi nepacila tak sme v 5 mesiacoch kupili kocik hauck tiez je to trojkolka ale je svetovy dolu az do lahu, lahky, skladny.. tak teraz neviem aky kocik.. kukuckovala som aj surodenecke ale tak ten asi nebudem kupovat je to podla mna zbytocne... ja neviem... baby radte.. byvame na dedine a kym sa bude dat tak riadne chdit s drobcom von bude aj maj a pekne tak ratam ze mala sa bude tmolit na travniku a mimi pekne hajat v kociku xiixix ci je to len taka moja naivna idylka???? som rozmyslala ze kupim len skate, alebo sedatko ku kociku???
http://tvnoviny.sk/spravy/radimevam/foto-novink...
kuknite co som naslaaaaaa to je palka ako za auto xixiixixixixix
@siss_sz Skús pozrieť toto https://www.modrykonik.sk/fotoblog/hajanka/clan...
@ladytt ja som si so starším synom užila problémy s pipíkom, doktorka vravela že nepreťahovať no jemu ta predkožka prirástla a keď mal 5 rokov boli sme na obriezke žiadnej mamine to neželám zažiť, tá bolesť a hlavne bezmocnosť keď nastúpili bolesti no časom to prešlo teraz má 15 a je to v pohode, malému sťahujem ale veľmi pomaly iba koľko ide tak mi poradila moja nová doktorka a zatiaľ sa nám darí dúfam že sa už nebude opakovať situácia 10 rokov dozadu 😠
@asma Dva chody mi nespapá, ale navarila som aj na večeru aj zajtra na obed. Večeru mal tú kašu, ostalo, takže ak nebude zajtra chutiť polievka, dá sa kaša. Bude sa s tým lopotiť mm, lebo už som začala chodiť do práce, ale len na dve hodinky, tak som zvedavá ako to moji chlapi zvládnu. Dnes svokruša zobrala malého von a boli 2 apol hodiny. 🙂
@asma neviem...mam kamosku,ma 14 mesacneho a este stale chodime spolu na prechadzky kocikom, maly sice prejde, ale sa rychlo unavi... takze ulicu-dve, potom sup do kocika ...co ked budes chciet ist do obchodu, do mesta, k dr. atd... ja by som asi ten surodenecky kupila... bud z polska alebo z druhej ruky aspon..nech to nie je take horibilne drahe...
tie deti v tom veku fakt az tolko toho nenachodia... ale zas..ja byvam v meste... 😉 mozno na dedine je vsetko "na skok"...
@siss_sz
@lisjanka
@mis_ka
joj babulky fakt mam taku dilemu ako pes... tak byvame na dedine kde su tak 3 ulice ixixi k dokymu chodime autom... tento kocik malej necham ked pojde aj mm alebo babka s ktorou byvame spolu v baraku...
neviem tie surodenecke sa mi to zda take divne ze to dieta sedi vlastne akoby v nakupnom kosiku skoro na zemy... nechodime na dlhe prechadzky a tym ze mame velky dvor, bazen , zahradu tak mam ako malu zabavit aj tam ale neviem stale to smejdim na nete a neviem sa rozhodnut...
Inak videla som take sedako co sa pripoji na bok kocika ked sa niekam ide a ked netreba len sa to priklopi ku kociku a vôbec to nezavadzia... uz som chcela nieco objednat ale neviem stale vaham ze co mam robit 😖 😖 😖 😖

@siss_sz Bohužial poznám. Kamarátkin drobček tak mal. Mal problémy s pindúrikom, tak s ním išla k pediatričke, tá mu to prvý krt nasilu strhla, chudáčik, vraj to bolo strašné. Kázala im ísť ešte k urológovi a zatiaľ, že ho majú kúpať v repíku a naťahovať. Je drobček maly toho akú traumu, že ani chytiť si ho nedal. Prišli k urológovi a ten urobil to isté zas to nasilu stiahol :/ Kamoška povedal, že nikdy viac by to nedala spraviť,nakoniec aj tak museli ísť na kliniku a operačne to vyriešiť.