Termín pôrodu marec 2011
Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?
Aj vaši chlapci si pri prebaľovaní stále naťahujú fanfrláčiky? Mám strach, že si ho náš niekedy utrhne 🙂
Aj u nás, tak isto 🙂
@adelaida33
@siss_sz
@dadka1010
@careamell
@ladytt Ahoj, tak my už naozaj papáme. Asi nám to ostalo. Máva obdobia, kedy mu nechutia zeleninkové obedy. Včera som ho oklamala tak, že som mu na kúsky pečiva dávala polievočku a tak papal. Potom som mu už dávala lyžičkou. Rožky a celkovo pečivo miluje a nerád je lyžičkou, všetko len rukou. Tak si musím vždy nejak pomôcť 🙂 Inak sa z neho stal jedák. Chce ale všetko, čo máme my, zatiaľ varím aj jemu, dakedy dám aj z našeho obedu.
A vy ako?
@careamell Nám zostalo to nejedenie :/ Tiež mu dávam aj na chlebík aj na cestoviny, väčšinou iba pobabre, lyžičkou obed vôbec nechce jesť, teda ani ochutnať, ale všetky ostatné chody lyžičkou je. No nič skúšame ďalej aj keď nápady už dochádzajú. Dnes som sedela pred chladničkou a rozmýšľala, čo jemu vlastne chutí? Neprišla som okrem cvikly na žiadnu inú zeleninu a o mäse ani nehovorím to v žiadnej forme. Tak som mu uvarila paradajkovú omáčku, do ktorej "skryjem" mäso, dám na cestovinky, dúfam, že ich trošku pooblizuje. Inak ani strukoviny nechce, tak som už začala také triky na neho, že do večernej kaše mu primiešam trochu cíceru. Veľmi nechutilo, ale trochu zjedol.
Ahojte zienky. Aj my sme marcoví 2011. 🙂 Kevin je este kojeny, chuti mu okrem mlieka asi vsetko a je poriadny macko. Davate svoje ratolesti na nocnik? a ako im umyvate zubky? mi na nocnik este nechodime asi zacneme v lete ked bude behat vonku dole bez a zuby ma estelen dva :D
@ladytt 😒 žeby bol vegetarián? a mliečne výrobky a ovocie ti papá dobre? ide "len" o zeleninu a mäso? no aspoň, že cviklu zje, ale tú tiež nemôže nejako často a veľa papať, dokelu 😒 . počuj, ked papá napr. výživku, nemôžeš mu ju zmiešať napr. s mrkvou, trochou paštrnáku a pod.? a mäso mu dávaš z ruky kúsky? alebo mu ho sekáš nadrobno alebo ako? a skúšala si aj klasický "nedeľnajší" vývar so slížikmi? no môj tiež musí občas dostávať obed našou vidličkou, lebo inak je urazený... 😉
@adelaida33 Ovocie, kašičky a mliečne výrobky papá, problém je len so zeleninou a mäsom. S mrkvou sa nekamaráti ani postrúhanú s jabĺčkom ju nezje. Mäso som skúšala aj kúsky aj mleté aj zamaskované dokonca aj v ovocí, ale ako ho zacíti koniec jedenia. Ani vývar ani polievočky nemali úspech. Tak každý deň skúsim najskôr lyžičkou ponúknuť, keď nechce, tak to aplikujem na cestovinu alebo pečivo alebo ako kúsky, čo si môže chytiť a keď ani to ponúknem mu svoje. No snažím sa len žiadny efekt nevidím. Môj mm sa s tým dnes netrápil, prišla som do kuchyne a Timko si krásne držal a hryzkal klobásu, nezmohla som sa na nič ani vynadať mm.
@ladytt Ech, verím, že ti je z toho už všelijako 😖 . Ono je faktom, ze väčšina detí (alebo takmer všetky) niečo (jedno či viac) nemá rada... (ale rovnako si pár jedál obľúbia a najradšej by len tie jedli dokolečka). Niektorým sa len nejaká zelenina nepodá v správnom čase v správnej konzistencii... a ná x-tý pokus to spapajú, ale sú aj prieberčivejšie poklady 😅 . Predpokladám, že si vyskúšala už aj nemožné 😒 , ale predsa aspoň pár "zbytočných" nápadov: skúšala si strúhanú či mixovanú mrkvu aj napr. s jablkovo-broskyňovou výživou, či mrkvu surovú alebo napr. 100% mrkvovo-jablkovú šťavu? a čo cuketa a dyňa napr. so zemiakom a maslom (na spôsob prípravy "cvikly") a pridať tú mrkvovo-jablkovú šťavu? a skúšala si dva-tri dni za sebou ponúkať mu ten istý obed, ak ho na prvý deň nechcel? možno je nedôverčivý k novým jedlám/chutiam a trvá mu, kým si ich osvojí a častým striedaním možno stratil "chuť ochutnať"... hm... 🙄 . a klobáska mu chutila? 🙂 môj takto ochutnal párky 😀 (aspoň, že kupujeme tie, čo obsahujú 83% mäsa) 😉 . môj tiež najradšej jedáva so mnou z môjho taniera, takže si tam stále dávam "jeho" zeleninu 😅 . držím palce.
@adelaida33 Najhoršie, že on pri zavádzaní príkrmov jedol všetko do radu- mrkvu, cuketu, tekvicu, brokolicu, špenát, všetko... po pridaním mäsa už horšie, ale prišlo obdobie kedy mu rástli zuby a zrazu nič, potom mal chvíľkové, že týždeň znovu všetko a teraz už mesiac zas nič :( Asi som v niečom urobila chybu, ale neviem to už napraviť, nenútila som ho a skúšala aj dva-tri druhy ponúknuť, žeby som mu netrafila chuť v ten deň ničím no neviem. Nezvyknem mu ponúkať to isté ani na druhý deň stále varím nové ale vrátim sa k tomu znovu po čase :/ ale to kvôli tomu aby už konečne niečo zjedol. Keď vidím, že hneď vypľuje, tak mu to asi nechutí, nenútim ho viac do toho. Klobáska chutila nechcel ju pustiť, manžel hneď podotkol, že timko bude po ňom, že on by z toľkej zeleniny umrel :/
Čo dávate deťom na pitie? Pijú z pohárika, alebo z fľašky?
My pijeme zo štamprlíka 🙂 Raz som to malému skúsila dať a odvtedy sa mi len z neho normálne napije. Dá si aj zo šálky, ale predsa je to širšie a je celý obliaty. Máme teraz Roiboos čaj vanilkový, je veľmi dobrý, pijem ho aj ja, je taký nasladlý. Okrem neho dávam aj obyčajnú vodu 🙂
@careamell filipko pije vodu alebo nesladeny caj (feniklovy alebo teraz mam taky nejaky ovocny pre deti), castejsie vodu. caj varim iba ked je chladnejsie a to ho vypije viacmenej teply. pije bud z hrnceka so sosacikom alebo z klasickeho mensieho poharika (pri tom ale potrebuje trosku moju pomoc, aby sa neoblial). vie pit aj z takej tej flase so sosakom ako je na lucke alebo rajci.
@ladytt rozumiem, u nás to bolo jeden čas podobne zlé (@mianc a @mis_ka si možno pamätajú, ešte raz ďakujem za podporu a rady 🙂 ), a tiež som nevedela, kde som spravila chybu a či som vôbec nejakú chybu urobila, takže to v tomto zmysle vôbec netreba analyzovať... a bolo to presne aj u nás ako píšeš, že najprv jedol všetko zaradom a po zavedení mäsa, cca po týždni-dvoch začal byť prieberčivý, až nechcel nič... 😢 😢 bola som z toho hotová 😢 a tie týždne boli pre mňa hrozné a už nechcem, aby sa vrátili 😢 . som presvedčená, že jeho čas príde znenazdajky a rozje sa tak, že nebudeš stíhať variť 😉 . no aspoň, že ti jeho terajšiu nechuť k zelenine vysvetlil muž posvojom 😀 . ozaj, u nás niekedy pomáha dávať na striedačku lyžičku s jedlom a hneď za ňou kúsok chlebíka. viac mi teraz už nenapadá 😒 .
@adelaida33 Ďakujem za podporu 🙂 no ja som už hotová dlho z toho, kúpila som aj tú knižku od MUdr. Bukovského, pre inšpiráciu, no zatiaľ žiadny úspech. Dnes zjedol pár lyžičiek z môjho aj to len keď si sám naberal, odomňa nechcel, on sa asi cíti "veľký". No stále riešim dilemu, že keď mi takto málo zjesť, či mu ponúknuť niečo čo zje alebo ho nechať tak ??? A až keď najbližšie vypýta dať niečo iné???
@siska33 Ahoj, vitaj 😉 . My kakáme na nočník každé ráno od 10 mesiace, cikanie zatiaľ riešiť nejdem, lebo o mesiac idem do práce, aby som ho zbytočne nemiatla. A za mesiac sa mi nenaučí si myslím pýtať sa cikať. On je ešte také trdielko, aj keď veľa vecí chápe, ale tak to asi ako sa mu chce a čo sa mu páči 😀 . Zúbkov máme 16ks, nám aj tak dosť zavčasu začali rásť, takže už máme pokoj
@ladytt na toto by ti vedeli viac napísať asi viacdetné mamičky, keďže majú viac skúseností... ja som šla s malým tou cestou, ponúkala som, kým niečo nezjedol...
@careamell My pijeme čaj, teraz nejaký ovocný pre deti, alebo harmanček, alebo vodu. Pije z pohára so slamkou, z tej fľašky z Lucky s tým vrchnákom. Ale tiež niekedy musím klamať, mali sme obdobie, že pil len z kocky z lega 😀 , aj so štamperla. Napije sa aj z pohára, ale len s mojou pomocou, inak by pohár letel o zem 🙄
babulky mam otazku co este kojite... malinka pije pekne aj pekne papa a musim si odsavat mliecka je chvalabohu dosst... ale jeden prsnik je makky ale je v nom mliecko a ten druhy je ako melon a dnes ma tak strasne boli aj napriek tomu ze odsavam ze idem skapat kym neroztaha je to peklo a potom ja neviem ako to povedat tie žlazy akoby ma boleli nie vyslovene bradavka alebo tak, mali ste nieketora nieco take??? som z toho nanervy lebo ked po mne Salmita lezie tak sa idem zosaliet..

@asma gratulujeeeeeem,mala je nadhernaaa 😵 a tie vlasky - super,aj miery kraaasne.Prajem vela zdravicka ,nech malinka rastie do krasy 😉