Termín pôrodu marec 2011
Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?
@sirinka nie, ale ale v tej dobe na to aj deti umierali.. žiaľ.. neznamená, že ja som prežila a bez akejkoľvek ujmy, že to aj ostatní.. veď ja netvrdím aby, si dala Janku zaočkovať.. však to je tvoje rozhodnutie ako každej maminy.. ty obhajuješ svoj názor a ja ten svoj, ktorý som si tiež nejako vytvorila, nie len štúdiami, ale aj s odborníkmi a myslím si, že na ich názor dám najviac.. lebo to čo sa popíše na internete je habadej a nikde nikto nemá napísané či je to pravda!!!!
@gabika783
@mianc my sme uz boli zaockovani proti osypkam, mozno niektore mladsie rocniky uz aj proti mumpsu.
teraz uz je len otazka, ci vyskyt tohto ochorenia nie je tak nizky, ze percento komplikacii po ockovani moze byt vyssie, ako by bolo pri samotnych ochoreniach...su krajiny, kde sa povinne neockuje a nezaznamenavaju tam ziadny vyssi vyskyt ako je u nas....takze....otazka je tazka a odpoved na nu este viac...
a aj toto pisu odbornici...navyse odbornici, ktori nie su plateni faramceutickymi firmami... http://www.slobodavockovani.sk/news/kombinovana...
http://iuro.awardspace.com/dok/vran/Rubeola_a_M...
@careamell Aha, som myslela, že sa z iného dôvodu pýtaš... To nič, som ťa nepochopila 🤐 , ale tak stáva sa...
@adelaida33 @nadezda4 tiež si myslím ako kočky.. to podľa mňa dr. nejako inak vysvetľuje alebo niečo zle pochopila.. ale isto si poisťovňa nestanoví kedy majú očkovať deti a kedy nie.. sú aj iné termíny, keď je očkovanie presunuté pre zdravotné problémy, a pochybujem, že by sa zdravotná poisťovňa voči tomu mohla ohradiť a povedať si kedy
@mianc Aj my sme mali byť zaočkovaný tento týždeň v utorok, malý mal však soplíky tak sme nešli. Včera mi volala sestrička, že sa máme v piatok dostaviť na očkovanie a ja som jej povedala, že malý je sopľavý a ona že v pohode, že soplík môže mať 😠 , hlupaňa hlúpa si myslela, že ja dám malého chorého zaočkovať. Ale dnes mi dostal teplotu, takže tam zajtra pôjdeme ale kvôli chorobe. Inak aj ja som sa čudovala prečo tak skoro, veď majú len ukončený 14 mesiac. Takže očkovanie odkladáme na neurčito, až keď bude malý celkom fit. Dúfam, že malinká bude OK a nebudú žiadne vedľajšie účinky 😉
@dadka1010 si dobre urobila.. 😉 to by vám nebolo trebalo veru.. Len nech Maťko je pekne fit a ani hneď po uzdravení nechoďte.. nechaj aspoň také dva týždne nech sa imunita mu naštartuje.. lebo to naozaj nie je sranda.. Viem, že ani tesne po chorobe by sa očkovať nemalo..
a ako Maťko znáša teplotku? Len aby bol čoskoro fit.. a potom aj ty budeš kľudnejšia.. vidíš, tak asi ani alergia nie, tie soplíky ale asi nejaké prechladnutie.. 😔
čaute babulky, tak sem šupnem aj ja náš zážitok za posledný týždeň, mala si nasypala do očka piesok a mala ho trocha červené, pre istotu som šla k dr. nech nám dá papier na očné aby jej to skontrolovala či tam náhodou niečo nemá, očná nám dala kv. pamycon že kvapkať 5x denne do oboch očí, hneď po prvom dni sa jej úplne zapálili obe očká tak som jej volala že tie kvapky jej nerobia dobre či ich nemám vysadiť a ona že určite sa mýlim a že antibiotiká zaberú až po 2-3 dňoch a neprestávať, ale za ďalšie dva dni to už mala otrasné tak som s ňou šla na kramáre na pohotovosť a to už mala silný zápal očných spojiviek a museli jej dať hormon. kvapky skoro ma piclo ale super jej zabrali už po jednom dni, a včera som s ňou šla k našej očnej na kontrolu a keď som jej povedala že tie kv. čo nám dala boli naprd a že mi povedali na pohotovosti že nechápu prečo jej ich vôbec dala lebo že sa aplikujú hlavne do nosa a štípu tak mi povedala že ona zato nemôže že sáška je určite alergička a nemám s ňou chodiť do veľkej trávy - no úplná krava
@angela1 otrasnéééé 😠 😠 😠 . to aby sme si overovali a preverovali každý postup, lieky a liečbu, ktoré dr. nasadia... 🙄 🙄 🙄
@mianc Noc sme mali teda hroznú, teplota sa stále držala na 39,4°C, takú sme ešte nemali ☹ . Ani čípok nepomáhal, dokonca rýchlo dýchal, silno mu bilo srdiečko, moc sme toho teda nenaspali. Ráno sme boli u dr., povedal, že je to na ATB, ale že skúsime najskôr bez a zajtra mi má zavolať, že ako to prebieha, či nasadíme tie ATB. Malý si doobeda zdriemol, dala som mu všetko čo mu predpísal - je toho dosť, ale ak to pôjde bez ATB tak budeme šťastní. Inak teraz tu lieta s autíčkom, teplota ustúpila, na obed mal už len 37,2°C. Ja inak nášmu pediatrovi verím, to on má také náramné sestričky 🙄 . Určite nedám hneď očkovať, aj on mi hovoril, že tak 2 týždne po tom ako vyzdravie. Uvidíme, čo prinesie večer, dúfam, že už to nebude horúčka
cavte babulky, vidim ze tu riesite doktorov a ockovania a bohuzial aj choroby babatiek -dadka1010- skore uzdravenie.
ak mozem moj nazor k ockovaniu v 15mes. odmietam ho absolutne. doteraz som sa vzdy nehala prehovorit aj na poslednu hexu (velmi lutujem, lebo som od vtedy precitala este viac ). teraz len ostava dufat ze nebude mat ziadne nasledky ako sa da docitat na roznych forach riesiacich ockovanie- suvislosti s autizmom, alergiami a vsetkym moznym co sa mi uz ani pisat nechce.
kazdopadne som pevne presvedcena nedat viac ockovat ani dalsie babo, ktore mimochodom🙂 zaciname riesit🙂 (pozn. v nasej rodine som zistila sa vyskytol pripad- dievcatko ma 6 rokov nebolo ani raz zaockovane a zije a prospieva- je to muzova neter a dozvedela som sa to pred nedavnom)
a uz vobec nedam ockovat seba- predstavte si ze preockovanie proti tetanu pre dospelych je uz len v kombinacii s ciernym kaslom! ale sa fest snazia do nas toho co najviac napchat. smutne.
kym nebudem stara babicka so zlym obehom alebo cukrovkou,sparajuca sa v zemi - urcite sa proti tetanu nedam zaockovat-ale to som odbocila k nam dospelym.
nechodim sem casto ale ak mozem, dam vediet ci sa pridam do rozrastajucej sa skupiny novych tehuliek🙂)))vela zdravicka a tesim sa s vami.
@wilsonka to vazne s tym tetanom? to bolo jedine ockovanie, co som bola ochotna....hmmmm
kamoska nema ani jedno dieta nicim zaockovane a tiez ziju a prospievaju. jej muz zdravotak si tiez nastudoval veci okolo ockovania a kedze mali to stastie, ze ziju v krajine, kde ockovanie nie je povinne, tak to proste neriesili... a poznam aj takych, co aj napriek ockovaniu prekonali cierny kasel a vazne problemy s imunitou...
@tinav co znamena rozne choroby? mas pocit, zeby na vychode bola rubeola ci mumps nejako viac rozsirene, nez v inej casti europy?
@wilsonka ja som mala byt uz pred dvoma rokmi....no zatial som sa k tomu nedostala 😝
inak tiez zaujimavy clanok o mmr a stoji za to pozriet si tie grafy...
http://www.slobodavockovani.sk/news/z-udajov-pr...
@wilsonka jeee... tak to držím palce! 😵 veľa zdaru.. inak s tým očkovaním tetanu úplne súhlasím.. nakoľko keby sa ti čo vážnejšie stalo, aj tak ťa to očkovanie nechráni dostatočne.. aj tak by pchali injekcie do teba ako do môjho deda.. ten skočil na klinec.. chodil pravidelne na tetanovky.. teda on vzorovo.. a na pohotovosti mu povedali, že žiaľ to očkovanie je nedostatočné a neochráni nás tak ako by malo.. nechápem načo potom robia halo s týmto očkovaním??? no to som rozhodnutá aj ja.. že už na tetan isto nepôjdem
Hm, tak som sa vytešovala, že nás obchádzajú soplíky a nachladnutia, ale asi sme sa tomu nevyhli, malý od rána soplí, až mu tečú po brade. Neviem, že by zo zubov? Nám zatiaľ všetky vyšli bez nejakých príznakov. Dali sme Nasivin a Fenistil no a uvidíme ako do rána bude.

@sirinka ja určite nie... a myslím, že mi to nechýba... či?..