icon

Termín pôrodu marec 2011

bebulik
29. jún 2010

Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?

slniecko103
1. júl 2012

baby ja uz mam take nervy niekedy .nas maly je malinky ma 75 cm a vazi 9,4kg .stale sa ma kazdy pyta ze kolko ma ,ze je taky malinky.kolko meraju vazi drobci vdaka

slniecko103
1. júl 2012

a este som zabudla ,davidko sa len trosku buchne a hned zacne plakat,aj vasi to robia?

siss_sz
1. júl 2012

@slniecko103 no pocuj, toto aj mna trapilo.. a potom zrazu len som dva tyzdne nezehlila, leiva som bola a uz sa nezmestil KONECNE do 74iek... a na poradni po troch mesiacoch (od roka) ze asi 6cm narstol... takze cakaj, ze aj u vas sa to nejak naraz pohne... alebo nenapadne, ale isto...
nas ma teraz 82cm a vazi tak okolo 10kg...

slniecko103
1. júl 2012

my sme boli v 14mesiacoch na poradni a mal 73,takze za 2 mesiace narastol 2cm ale vaha mu stale stoji na 9,4 a tolko toho poje ze ani ja tolko nezjem ,ale zase neposedi ani minutku na posteli skace aj hodinu vkuse 😀
@siss_sz

mis_ka
1. júl 2012

@weja ja som odmietla, dovody - mastocytoza (autoimunitne ochorenie, objavilo sa cca v 6tyzdnoch, diagnostikovane az po pol roku...), problem po druhej hexe (dva tyzdne bol mlkvy, nerozpraval, nevydaval zvuky), moja mamina teraz odmietla MMR (mam 10r sestru, v tom veku sa preockovava) - komunikacne problemy od cca 1,5 r (zeby MMR??), neskor problemy s citanim, pisanim, ucenim (je integrovana)

mianc
1. júl 2012

@gabika783 odporúčam Ti prečítať si ešte raz správu čo som písala, asi si ma zle pochopila! Ja isto nedávam pri zvyšenej teplote nurofen, ale teplota 38,5 sa isto nepovažuje už len za zvýšenú a ešte ktomu ak stúpa vyššie, to by si už aj ty mohla vedieť! Ale tak čo mamina to iný postup, ja vyjadrujem svoj názor, takže ak s ním nesúhlasiš, prosím, nikto ťa nenúti! Ale myslím si, že je normálne, ak zrážanie teploty neustupuje ako sa uvádzalo a teplota pretrvávala ba stúpala, že sa už podá dieťaťu iná forma aby si oddýchlo a aspoň čosi pospalo!
Ale ako hovorím, čo mamina to iný názor, tak nech každý postupuje podľa svojich len tých najlepších úvah! 😉

gabika783
1. júl 2012

@mianc ale veď áno... prečítala som si tvoj príspevok.. a preto ešte raz podotýkam , že horúčka sa zráža nad 38,5 až 39... do vtedy to nie je žiadúce vypínať obranní mechanizmus tela. Príroda je silnejšia ako tlak konzumnej spoločnosti po jahôdkovom nurofene. 😉 😉 😉

gabika783
1. júl 2012

@mianc jááj zabudla som napísať, že to je môj názor.. naštudovaný z odbornej literatúry, potvrdený od mojej doktorky, odskúšaný v praxi ... 😵

gabika783
1. júl 2012

@careamell držím Vám palce... aby ste to rýchlo prekonali... My ideme zajtra na preventívne výtery... lebo sme mali pred mesiacom nového "kamoša-soploša" Pneumokoka v nose.. a chystáme sa na dovolenku tak chcem mať istotu, že je všetko ok. Inak malému kvapkám prevenčne 3x koloidné striebro (ja mám s ním perfektnú skúsenosť na nádchu a bolesť hrdla) tak som zvedavá na výsledky.

gabika783
1. júl 2012

@careamell podľa mňa je to úúúúplne normálne.. aj nám sa striedajú obdobia, že neje mesiac nič.. s obdobiami, že zje všetko čo mu dám pred nos. Neje hlavne keď je chorý alebo keď mu idú zuby. Keby bol hladný.. tak by si dal. A s dojčením to podľa mňa nemá nič spoločné. Dojčenie je predsa o inom.. v tomto veku. To je už také maznošenie. 🙂 O chvíľu sa rozpapá ani sa nenazdáš... 😎

mianc
1. júl 2012

@gabika783 ja mám tiež svoj názor, a niekedy je lepšie sa riadiť vlastným rozumom ako odbornou literatúrou, každé dieťa je iné a ak nereaguje na zrážanie teploty je logické mu pomôcť a nenechať ho úplne vysiliť a skončiť s ním na intenzívke.. 😉 ale asi ty píšeš o svojom a ja o svojom.. takže tak!

tinav
1. júl 2012

@slniecko103 môj starší syn bol taký prútik tiež sa ma každý pýtal že koľko má keď je taký malý a veľmi chudý bol kosť a koža ja som mala z toho depky no moja doktorka ma stále ukľudňovala že je to v pohode a časom sa to zmení, mala pravdu prišla puberta a v priebehu roka pribral 12kg teraz má skoro 16 rokov 54kg a výška 172cm, druhý syn je žrútik stále niečo je 😀 máme skoro 13kg a stále v pohybe každé dieťa je iné hlavne nech sú zdravé 🙂

mianc
1. júl 2012

@gabika783 a čo sa týka odbornej literatúry a konzultácie s lekárom, tak si myslím, že to má skoro každá mamina prečítané.. ale asi si narážala na to, že neviem ako postupovať pri zrážaní teploty.. žiaľ jedno je teoria a niečo iné prax.. a nehovorím, všetko by bolo pekné keby to išlo tabuľkovo a tak ako sa píše v knižkách.. žiaľ realita je niekedy inde.. treba pomôcť aj inak.. ale to si si isto tiež naštudovala 😉 😀

tinav
1. júl 2012

ešte sa musím pochváliť prespíme už celú noc 🙂 zaspávame síceo 20:00 no vstávame okolo 5:30 to ešte musíme doladiť 😉 aspoň manžel nezaspí do roboty no hlavne že v noci už nepýtame cicík 🙂 počas dňa je to trošku horšie voda nám veľmi nechutí a tak máme cicík no dúfam že aj to nejak zvládneme 🙂

angela1
1. júl 2012

@siss_sz ďakujem 😉 🙂

slniecko103
1. júl 2012

@tinav aj my prespime celu noc zaspi vecer o20,20 spime do 5-6 napije sa mliecka a spi do 8-8,30 😀 a teraz som zvedava ze ked som napisala ako dobre spime ,ako bude spat.lebo stale ked poviem ze ako dobre spime tak s anam to cele pokazi 😖

dadka1010
2. júl 2012

@slniecko103 No toto by som neriešila, mňa sa zas každý pýta, že prečo má malý ešte plienku-myslia si, že má 2 roky, nosíme veľkosť 92-98 a váži 13,5kg. Vo vecku mi už dosiahne na vodovodný kohútik a pustí si sám vodu, otvára si dvere-dočiahne na kľučku, tak buď rada, že je drobný, lebo my toho nášho musíme 3x viac prizerať, aby niečo nevyparatil 😠 😀
A celú noc sme prespali len 2x, som sa dotešila, hneď ako som ho pochválila 🙄 . Spať chodí o 20.00 a vstáva ráno o 6, niekedy už o 4 😕

mianc
2. júl 2012

@slniecko103 @dadka1010 myslím si, že je to isto v poriadku, však nie je zasa až taký drobnučky 3-násobok pôrodnej váhy má a či je dlhší alebo nie.. každý musí pozrieť aj na seba, u nás je mm a aj ja výškovo celkom fajn, takže nečakám, že Timka bude drobná.. 🙂 Výšku bude mať isto po nás, len aby tatika neprerástala, lebo zasa u dievčat nie je až tak fajn mať 1,9m a viac..xixi.. a my teraz nosíme tak 86-92 ako čo a ako od ktorého výrobcu a spánok máme tiež rôzne. V noci spíme našťastie fajn, zobudíme sa tak okolo 5-6,30h niekedy stačí napiť čajíka inokedy ju dám ku sebe do postele a spíme ešte ďalej zvyčajne teraz keď je tak horúco máme budíček okolo 7,30-8h ale keď bolo príjemnejšie veru si vedela pospať aj do 9-10h to som už nevedela čo mám robiť, sa mi to zdalo až také zvláštne.. 😀
ale tiež je to zvláštne však? čo bábo to iné a originálne 😵 ja som zvedavá na toho našeho juniora, čo to bude a po kom bude..xixi.. nakoľko Timka je celý Tatinko.. 😀

siss_sz
2. júl 2012

@dadka1010 no to hadam bude tym teplom, ani mne nevie dobre spat...

siss_sz
2. júl 2012

baby, pocuvajte, ako by ste riesili taky "mensi" proble... mozno to nafukujem, alebo z tohto tepla mam trosku viac nervy, ajk by som mala mat...
mame kamosku, co ma chlapca asi o 3-4mesiace starsieho, tak sa z asi rok spolu navstevujeme, skoro kazdy den a hravame... u nas, u nich, v parku, na ihrisku... a ten jej uz ma obdobie vzdoru a ma aj take prejavy, ze sáče do Danka, odstrkuje ho, nechce mu požičať hračky a berie mu hračky - a to podotýkam aj Dankove.
... jasne, že mu dohovara aj mama, aj ja zasiahnem, keď to zbadam prva (myslim hlavne sácanie a búchanie po hlave), branie hraciek sa snazim neriesit, pipadne iba "moderovat" 😀 (mám výraz z Mama a ja..haha) ...
ale normalne ma to uz nebavi sa pozerat, jak ten moj maly... teda aaby som nehovorila za neho, Dankovi to iba malokedy vadi - hracky este riesi placom iba ked naozaj nieco velmi chce a odstrkovanie, to je jasnacka, ked padne, tak ano, ked nepadne, tak neriesi...
ale JA mam toho dost...
aj rozmyslam, ze sa to od neho nauci a ked na neho pride to obdobie, bude to robit, lebo jemu to robili, lebo, ked je taka jemnejsia povaha, ze bude utiahnuty... alebo poznate niekto niekoho, ze by mu deti robili zle, ale on nerobil ani nemal inu "ujmu"? 😀
akoze, co by ste robili na mojom mieste... ? 😖
DIKY

dadka1010
2. júl 2012

@siss_sz Mne ani keď je chladno neprespí celú noc. Na večer teraz otváram okno. Od narodenia mi prespal 2x celú noc, inak sa zobudí min. 1-2x, večer keď idem spať a nad ránom na mliečko. Teraz jasné, že je to tým teplom, ani to nejako neriešim, mne samej je riadne horúco, túto noc bol 2 hodinky hore, čo si nevedel nájsť miesto

gabika783
2. júl 2012

@mianc súhlas... čo mamina - to iný názor 🙂

🙂 🙂

careamell
2. júl 2012

Ahoj ahoj, tak my sme dnes šli na poradňu aj teda s tou teplotkou. Včera mal už len ráno a doobeda, Dr. to nejak neriešila, teplota 3 dni vraj môže byť a pokiaľ nemá iné príznaky, tak by to mal byť ok. Malý je už v pohode, tak som rada.
Inak máme 80 cm a váhu 10,7 kg. Len teraz ako nepapal, tak iste pochudol.
Pýtala som sa na MMR očkovanie, teda že ho chcem aspoň zatiaľ odložiť. Nebola z toho nadšená, rozprávala mi, že teda nie u každého sa nežiadúce účinky môžu prejaviť. Vraj ona zažila len horúčku a vracanie u detí. Máme akčnú sestričku, tak teda tá mi viac o tom rozprávala a dala mi kadejaké brožúrky. Ako vravela, tak sa jej vraj nestalo, že by u nej niekto toto očkovanie odmietol. Nahlasovať by ma nemusela, ako chodia nejaké kontroly, ktorým musí vykazovať zaočkované deti a preto by ma musela nahlásiť. Nakoľko máme Dôveru poisťovňu, musíme mať toto očkovanie ukončené do 16 mesiaca, takže mám už len mesiac na premyslenie 😒

mis_ka
2. júl 2012

@careamell to co je za hlupost s tou Doverou? overila by som si to priamo v poistovni

siss_sz
2. júl 2012

@careamell mne tiez vraveli viacere, ze toto bolo najmenej problematicke ockovanie co sa tyka vedl. ucinkov... a tak ja si to nejak nesledujem, ze "o co vlastne ide" 😀
nas ockovali a tu sme, ja davam svoje deti...

ladytt
2. júl 2012

@careamell Tiež sme boli na preventívke pred týždňom a informovala som sa na to očkovanie, teda zatiaľ sme ho odložili. Tvrdila mi, že nikto ešte neodmietol a že nikdy v jej praxi sa nestretla s inými vedľajšími účinkami ako teplota či vyražky. Dala nám 2 týždne na rozmyslenie a inak nám bude musieť nahlásiť 😒 Tiež nám dala brožúrky, ale nie som stále presvedčená, že je to úplne bezpečné.

ladytt
2. júl 2012

@slniecko103 Náš je tiež taký malinký a nikto to nerieši, aj doktorka povedala, že je to ok. Neboj oni to ešte dobehnú 🙂

siss_sz
2. júl 2012

baby neporadite... ten moj psycho problem vyssie? hlavne co mate uz deti...
@careamell @sirinka @tinav ...

mianc
2. júl 2012

@siss_sz neviem Ti poradiť ako by som to riešila.. :-/ zasa aj naše deti prídu do obdobia vzdoru a tiež budeme musieť ísť s nimi von a aj verejnosť nás bude vnímať.. len dúfam, že čo len v najmenšej ujme.. 😀
snáď ho to rýchlo prejde a vyrastie z toho.. nemyslím si, že Danko by opakoval po ňom, v tomto si myslím, že každé dieťa má svoje chovanie aj keď deti sa rady napodobňujú ale to by už mohol ten starší chlapec vyrásť z toho a Danko zasa šupne do toho.. 🙂 ja len Ti želám pevné nervy a tiež som zvedavá, čo Ti poradia iné kočky, lebo ja by som si tiež s týmto len tak nevedela rady! 😉

sirinka
2. júl 2012

@siss_sz taaak...na tvojom mieste by som robila ja nadalej to, co doteraz... dolezite je, ze to riesi aj ta druha mamina. inak pokial nechces maleho niekde zavriet, stretnes sa s tym tak ci tak...drviva vacsina deticiek si tym prejde a je aj dolezite, aby to zazili...myslim tie detske spory o hracky a pod, lebo to je sposob, akym si rozvijaju vlastne sebavedomie, hladaju si svoje miesto medzi ostatnymi...musia sa naucit vybojovat si to, o co maju zaujem...a v tomto veku to inac nevedia, ako takym sposobom....
pokial budete stale nablizku a ukocirujete tie "bitky" tak, aby si skutocne neublizili, tak sa nemas coho obavat. je to uplne prirodzene a instinkktivne spravanie. co nevidiet sa ich velkost a sily zrovnaju.
nasa uloha je vysvetlovat im dookola, ze takto sa spravat nemozu, naucit si veci si pekne vypytat a zaroven vediet sa aj o ne podelit...ale to vsetko este ma svoj cas a pochopia to vo vyssom veku...