Termín pôrodu marec 2011
Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?
@siss_sz fuha, tak z toho... by som nebola nadšená ani ja 😒 .
Baby zas súťažíme, pre zmenu na facebooku, ak by ste nás chceli podporiť dajte hlas tu: https://www.facebook.com/DetskySvetMamaj/app_21...
Ďakujeme krásne
@siss_sz hej, toto je uplne normalne spravanie, vobec sa tym nejako extra nezatazuj, snaz sa v takych situaciach jemne zasiahnut, aby tvoj maly nikomu neublizil, rovnako aby ani jemu neublizovali...ale uplne sa tomu asi da vyhnut iba izolaciou od inych deti...
ale na druhej strane ho nechaj, nech sa snazi vydobit si svoje miesto, hracku atd...len treba ustrazit tu hranicu, kedy je natahovacka este ok a kedy uz nie... 😉
@lisjanka ahoj... no dopadli tak isto... masívny streptokok pneumonie. Momentálne mu soplíky prešli... takže ideme ešte na ďalšie kontrolny výter... a uvidíme. Ale keď ho tam aj bude mať.. a nič mu nebude... tak to nebudem riešiť. Doktorka ma uistila, že ona lieči deti a nie výtery.... a že mám si nájsť na nete..., že streptokok je bežnou súčasťou sliznice a ešte mi povedala, že aj keď je dieťa choré a spraví sa výter... a nájde sa streptokok... ktorý tam je aj keď je dieťa zdravé... tak sa to väčšinou zvalí na neho.. a pritom chorobu môže kľudne vyvolať iný vírus.. takže doktory predpíšu antibiotika.. ktoré sú samozrejme nanič.. pri vírusovej chorobe.. jáááj a ešte pridala jeden vtip k tomu, že liečená nádcha trvá 7 dní a neliečená týždeň.... 🙂 Koloidne ale plánujem naďalej dávať... objednala som si koloidny sprej do nosa. Mne veľmi pomohlo... takže viem, že má fakt silné účinky. 🙂
@lisjanka chcela by som sa vyvarovať... antibiotikam... lebo jedna mamina tu na MK v téme o streptokokovi pneumonie písala, že pol roka ich syn bral na pneumokoka... ktorý mu ani nič nespôsoboval a, že teraz dáva dokopy synovi pečeň a tenké črevo čo mu ich antibiotiká rozbili... och. ☹
@gabika783 Ja som objednávala cez mimibazar- konkretne http://www.mimibazar.sk/foto.php?id=11489274. Poštovné 2,10 E, čo je dosť a platila som vopred, ale možno sa dá ešte doobjednať k mojej objednávke, hm? Napíš ako sa rozhodneš, hneď mu napíšem len kukni, ktorú veľkosť. Keď si z Tlmáč, tak by sa dalo v pohode doručiť 🙂
Ahoj, ahoj....ja ani nemám v poslednej dobe čas tu nahliadnuť, nakoľko sme celé dni preč a keď som doma, ,tak upratujem ako fredka 🙂
@ladytt dala som hlas malinkému, my sme v tej súťaži na látkové plienky skončilo štvrtý, no nenaštvalo by ťa to? 🙂 Pozrela som tú podložku, čo si tu dala link. My máme doma dačo podobné, len to je taká veľká tabuľka, s pripevneným perom naboku, môže si písať a potom sa to zmaže prejdením jedného cuplíka z jednej strany na druhú. Máme to ešte po malej.
A ozaj, už ste všetci očkovali MMR? Viem, že niektoré neočkujete vôbec, ale čo ostatné a aké ste mali reakcie?
My sme to zatiaľ odložili s tým, že som Dr. najprv povedala, že ho odmietam. Mm si to chce ešte preštudovať a rozhodneme sa. Ja osobne, by som nechcela dať očkovať. Naša Dr. je ale taká prechcaná 🙂 pardon za výraz, povedala mi, že nakoľko sme v Dôvere, musíme toto očkovanie absolvovať do 16 mesiaca. Ja som napísala aj mail na poisťovňu, kde mi už týždeň odpisujú, že to posunuli tam a tam, a že mi dajú vedieť. Tu na koňovi som sa ale dozvedela, že v Dôvere to majú tak, že keď Dr. zaočkuje pošlú jej peniaze za vakcínu do dvoch mesiacov. Preto mi ona povedala, že najneskôr do 16 mes. Tak som naštvaná a najradšej by som jej tam šla vynadať. 😒
@careamell ďakujem ti za hlas. Ja som tie plienkové potom už ani nesledovala, ale tak skončiť 4.? To by ma nahnevalo a dali ti aspoň nejakú cenu útechy?
S tým očkovaním.... dnes po veľkom mojom boji sme boli dať zaočkovať 😢 tiež nám Dr. povedala, že do 16 mesiaca sa musí- máme dôveru. Dala nám brožúrky a hovorila, že sa nestretla s nejakým vážnym problémom po očkovaní a že čítala aj reakcie na internete, že to nie je veľmi dôveryhodné a podložené faktami, tak sme mali na rozmyslenie 2 týždne. Pýtala som sa po rodine a známych a som sa dozvedela, že v našej rodine už bol aj mums aj ružienka možno aj osípky. Všetci na mňa tlačili, že zaočkovať mám, že nikdy neviem, čo sa môže stať. Tak sme po očkovaní a zostáva sa iba modliť, aby všetko dobre dopadlo.
@careamell nas ockovali v 14 mesiacoch a ziadna reakcia nic chvalabohu
@careamell My sme mali ísť očkovať včera, ale malý má za uškom hrčku-uzlinku, takže je to zase odložené. Predtým sme to odkladali kvôli horúčke a dlhšie trvajúcemu soplíku. Síce ma sestrička presviedčala, že soplík nevadí (ona je taká náramná). Takže zaočkovaný zatiaľ nie je, ale asi dáme, uvidíme ako sa mu tá hrčka vstrebe
aj kamošku strašila dokyna, že do 16 mesiacov.. a kamoška nelenila a zisťovala na poistovni a je to blbosť. Inak moja doktorka mi povedala, že mali školenie od dílerov vakcín.. a, že just im tam dali taký komplikovaný prípad chorého dieťatka pneumokokom.... rozčulovala sa a hovorila, že ich chceli proste vystrašiť.. aby naliehali na matky očkovať.

@sirinka my mame od 11mes. 22ky a uz ideme na 23 na jesen:O teraz nosime len sandalky.