icon

Termín pôrodu marec 2011

bebulik
29. jún 2010

Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?

ladytt
18. júl 2012

@angela1 To mi ani nehovor, výslovne som sa jej to pýtala a tvrdila, že určite sme očkovaní boli :( Ak je to pravda, tak som sa v našej pediatričke veľmi sklamala....

angela1
18. júl 2012

@ladytt ja neviem čo je pravda dočítala som sa to na nete, a teraz som našla toto - neboli sme očkovaný naraz troj vakcínov.......http://www.rizikaockovania.sk/dok/vran/MMR_regr...

siss_sz
19. júl 2012

@ladytt mozno si myslela, ze si mladsia 😉

ladytt
19. júl 2012

@siss_sz Neviem no :/ tak bol to jeden z argumentov, keď sme sa rozhodovali, či očkovať, keby som vedela, že my sme neboli očkovaní, tak určite sa rozhodnem inak.

sirinka
19. júl 2012

@ladytt nasa generacia bola ockovana myslim iba vakcinou proti osypkam... ja som rocnik 80 a sama som na zakladke mala rubeolu a kopec mojich spoluziakov mumps... ale proti osypkam sa ockuje uz podstatne dlhsie... ale aj tam vacsina nasich rodicov ho nepodstupila... 😉
a olala... napriek velkej casti nezaockovanych ludi ziadne extra epidemie...hm...

ladytt
19. júl 2012

@sirinka Veď to, že ja tiež poznám ľudí, ktorí prekonali tieto choroby a žijú, nebolo to nič extrémne, ale myslela som si, že aj vďaka očkovaniu, keď tak tvrdia, že potom choroby majú ľahší priebeh... teda už ste ma vyviedli z omylu.

sirinka
19. júl 2012

@ladytt na takomto principe vraj "funguje" bcg vakcina... "
Výrobca uvádza v príbalovom letáku, že vakcína nemusí vyvolať odolnosť voči ochoreniu. Ak by sme vzali za meradlo najoptimistickejšie teórie o tom, že vakcína zabráni 60-80% prípadom ťažkých foriem tuberkulózy, a že zároveň nechráni pred ľahšími formami, znamenalo by to, že v prípade tuberkulózy sa nedá uplatňovať tvrdenie o kolektívnej imunite, keďže práve ľahšie - pľúcne formy, pred ktorými vakcína nechráni, sú nákazlivejšie, kým ťažšie formy sú relatívne málo nákazlivé."
http://www.rizikaockovania.sk/dok/bcg_vakcina_p...

kym este nedavno, pred 20 rokmi sa mumps a rubeola oznacovali vyrazom bezne detske choroby, s nastupom vakcin sa z tychto ochoreni stali hotove strasidla, po ktorych ak dieta nema ziadne vazne nasledky mozeme dakovat bohu a vyrobcom vakcin, ze nas takto uzasne chrania pred nakazou.... ☹

ladytt
19. júl 2012
siss_sz
19. júl 2012

@sirinka
@ladytt
no ano, ale si predstav mumps, kedze vacsina ludi dava teraz zaockovat, takze sa s tym dieta stretnut nemusi... a potom sa s tym nahodou stretne vo vyssom veku a to ma potom horsi priebeh... ci?

sirinka
19. júl 2012

@siss_sz ze vraj...no ale v podstate sa s tym ani velmi nestretnu, tieto ochorenia su prirodzene na ustupe... ked si vezmeme niektore staty v europe, alebo australiu, kde ani zdaleka zaockovanost u deti nie je taka vysoka ako na sk a napodiv tam neprebiehaju ziadne skutocne epidemie....lebo to, co bolo aj teraz nedavno v novinach (epidemia osypok), kde celkovy pocet nakazenych dosahuje nejake dvojmiestne cislo...pripadne ako pred par rokmi bola vraj epidemia osypok v parizi v pocte nakazenych 7....to su medialne bubliny zo snahou vyvolat strach a poslusnost ludi nechat sa nadalej v pokoji ockovat...

angela1
19. júl 2012

@siss_sz v dospelosti majú detské choroby ťažší priebeh ale tie vakcíny niesu na vytvorenie imunity na celý život, čiže sa nazdávam že keby prekonali deti detské choroby v detstve namiesto vakcíny by mali celoživotnú imunitu a tak ako spomínala @sirinka aj ja som prekonala rubeolu a som tu 🙂 a okrem rubeoli som nemala žiadnu detskú chorobu... a keď sa nám narodila Sáška uvažovala som že sa dám zaočkovať proti ovč. kiahňam aby som ich v budúcnosti nechytila od malej (aj keď st. dcéra ich mala a nedostala som) a moja dr. ma odhovorila že si rozhádžem imunitu a nedostanem síce kiahne ale že s veľkou pravdepodobnosťou dostanem potom pasový opar...

siss_sz
19. júl 2012

@angela1 ja som pasovy opar mala, aj ked som prekonala kiahne, pretoze kto ich neprekonal, sa moze virusom nakazit, kto ich prekonal, ma to v tele, jak herpes... takze pri max.strese mi vyskocil...

@sirinka a kolko teda je celkovy pocet nejakych strasnych vedlajsich ucinkov, to sa vie?...na porovnanie...
(ja nerypem, naozaj sa informujem... vdaka) 😕

sirinka
19. júl 2012

@siss_sz vedlajsich ucinkov coho?

careamell
19. júl 2012

@siss_sz Pozri toto http://www.slobodavockovani.sk/news/kombinovana...
Mna lekárka presviedčala, aby som zaočkovať MMR dala, lebo ak by malý dostal nejakú z tých chorôb, mohol b mať aj ťažší priebeh, ostať neplodný v prípade mumpsu, osýpky, ostať slepý atď...
Ale vedľajšie účinky očkovania nespomenula. Ešte mi vravela, že sú epidémie osýpok v Európe, aby sme radšej nikam necestovali.
Mám pocit, že z týchto chorôb robia strašiaka, ako ste písali, voľakedy sme ich prekonali aj my a sme v pohode, naviac sme získali doživotnú imunitu. Očkovanie ti ju ale nezaručí, naopak, ak ochorenie dostaneš v dospelosti, môže byť veľmi rizikové.
Prečítala som pár prípadov, kedy deti ostali po očkovaní apatické, alebo sa u nich vyskytla nejaká vada alebo choroba. Najhoršie je, že sa nemusí prejaviť hneď ale aj o pár rokov.
Tie epidémie teraz boli vo Francúzsku, kde očkovanie nie je povinné, každý rok osýpky dostane niekoľko stoviek ľudí, hlavne dospelých. Pre farmaceutické firmy je toto bomba, ako ľudí vyľakať a zastrašiť.

siss_sz
19. júl 2012

@sirinka ockovania

sirinka
19. júl 2012

@siss_sz jaaaj, tak toto je lahka otazka, ale neexistuje na nu jednoznacna odpoved...kedze su tu odbornici, ktori spajaju s ockovanim niektore ochorenia a davaju ich do suvisu, ale je velmi tazke dokazovat to, mnohokrat sa nic nehlasi...
pokial sa neziaduci ucinok neprejevi takmer sucasne s podanim vakciny, tak sa dokazu tvarit, ze pricina je niekde inde.... skus pozriet napr. http://www.rizikaockovania.sk/dok/vranic-lp2006...
http://www.rizikaockovania.sk/dok/argumenty_uvz...
http://rizikaockovania.sk/udalosti.html
a kopec dalsich stranok...

siss_sz
19. júl 2012

@sirinka vdaka...

ladytt
19. júl 2012

Baby ešte dávate ten vigantol?

angela1
19. júl 2012

@ladytt ja dávam teraz v lete každý druhý deň....

tinav
19. júl 2012

@ladytt my už nie zabudla som nato nejak :(no dúfam že to nevadí

ladytt
19. júl 2012

@tinav
@angela1 Ja neviem, ale nám došiel a neviem, či ešte kupovať a dokedy sa to dáva? Lebo naša Dr. sa už nepýtala, či ho ešte máme a či má predpísať....

sirinka
19. júl 2012

@ladytt ja davam detom toto http://www.swansonvitamins.com/SW1368/ItemDetail
a omega3 mastne kyseliny, normalne kupim tobolky, tu prepichnem ihlou a vytlacim do pusy...ale to len cas od casu, ako si spomeniem...
chystam sa kupit toto http://www.nutraceutica.sk/sk/produkty/omega_3_...

angela1
19. júl 2012

@ladytt mňa sa naša pýtala....., povedala že podávať do troch rokov

nicky655
20. júl 2012

@angela1
@ladytt s tym vigantolom to kazdy dr povie inak-viem ze bolo do 18 mesiacov-deti co sa narodili na jar,a do dvoch rokov-narodene na jesen. a vraj takto v lete sa velmi nemusi. moja tiez sa ani nepytala ci mame-..

nicky655
20. júl 2012

@ladytt
@sirinka
@siss_sz s tym ockovanim -my zatial mmr nemame.ale napr.ockovanie proti rotavirusom- ktore tak strasne propaguju ake je super... -sme tiez nemali.malinka teraz pre dvomi tyzdnamio prekonala rotavirus -a sama sestra zdravotna nam povedala,ze dobre ze sme nedali,ze aj tak mali aj deti s ockovanim.
a co sa tyka prebiehu !ochorenia" rotavirusom -po prvej (a jedninej)infuzii bolo malej hned lepsie.a na druhy den bola fit-samozrejme mierna dieta.ale myslim,ze celkovo to zvladla velmi dobre.
takze myslim,ze vela zavisi od jedinca,nie od ockovania!!

asma
20. júl 2012

tak baby od dnes nastupujem do roboty.. je to od 4-20,00 teda 4h poobede to je mamina doma tak bude zabiehat pri vnucatach... podarilo sa mi odsat 150 ml cez noc a rano takze by to mohlo malej na dnesnu vecernu davku stacit.. lebo papa o pol osmej..
drzte mi palce..
Inak Salmitke konecne presli hnacky... ale su zas u mna
😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠

siss_sz
20. júl 2012

@asma tak drzime palcoky, tfuj tfuj pri praci a male nech to zvladaju...a babina 😉 a nech ti to rychle prejde a uz u noho sa neobjavi 😉

careamell
20. júl 2012

@sirinka Ten rybí olej kúpim aj ja. Minule sa ma mm pýtal, a ty malému nedávaš rybí olej? Som sa zasmiala, aký má prehľad a povedala, že nie. Tak to musíme hneď kúpiť, nám ho mama dávala od malička. Ja som v lekárni u nás videla len všelijaké cukríky s rybím olejom a majú aj čisto rybí olej, ale to ma lekárnik upozornil, teda že je to hnus a ťažko by mi to zjedli. Tak neviem. Ten link, čo si dala vyzerá super 🙂

careamell
20. júl 2012

@ladytt ja som ho nedala už ani nepamätám, ale sme stále vonku na slniečku, tak ani netreba 🙂