Termín pôrodu marec 2011
Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?
@ladytt boli sme v Bulharsku - Primorsko na 8 dní, bolo fajne.. ale trocha nuda lebo sme boli len samy. Pôvodne sme mali ísť ešte s kamošmi čo majú dcérku o mesiac mladšiu ako Maťko.. ale nevidalo nám to. Takže sme si sem tam s mm liezli na nervy. 😉 Inak v pohode. V Bulharsku si to môže trocha dovoliť aj "chudobný" Slovák hehe 😀
Ahojte baby, čo nové, dáko sem nikto nechodí... či ste na dovolenkách? Ako sa majú drobci? Čo nové už vedia?
@ladytt Ahoj, je teplo, tak sme stále na chalupe..... 🙂 Dnes sme prišli domov o ôsmej. Malý mi dnes padol do žihľavy, vôbec neplakal, len babka bola nešťastná, keď mu videla pupáčiky po rukách a na tvári. Potom sa čľapkal v pieskovisku plnom vody, takže bol totál zababraný. Inak ešte nespíme, detiská mi behajú po obývačke a hrajú sa. Obaja sa totiž zobudili o pól siedmej. 😒 Takže máme o večerný program postarané.
Zajtra by som mala ísť na stretnutie s kamošmi, tak dúfam, že si aspoň na dve hodinky oddýchnem. Bude tu svokra, tak to hádam zvládnu 🙂
A vy ako? Boli ste dakde cez víkend?
@careamell My s drobcom len domka alebo okolo, lebo manžel je buď v práci alebo na pozemku, tak sa nedá nikam ísť. Tak sme boli vonku s kamoškou a jej malou, a tiež sme dnes navštívili nejednu mláku. Ešte nikdy domov nešiel taký zablatený ako dnes. A to sme dali sandálky, že veď už je sucho, no našiel každú vodu 🙂
Tak nech sa detičky rýchlo ubehajú a nech vyjde zajtrajšok podľa predstáv 🙂
potrebujem poradiť... Maťko sa už 4 deň budí v noci s plačom.. resp. keď zaspáva tak sa strhne a začne sa metať ako ryba na suchu... kvíli so zavretými očami. Najhoršie je, že keď to robí v noci nechce ani na cicik... proste sa začne hádzať- spínať... som z toho na nervy.. lebo od kedy sme prišli z dovolenky.. tak nie je vo svojej koži, teraz je chorý a ja už len čakám kedy ma odvezú ☹ Najnovšie si zmyslel, že zase budeme mať obdobie nejedenia, nechce ani do stoličky - ani za svet.. a proste je stále mrzutí, hádže sa.. no neviem. Pred dovolenkou som mala úžasné dobrunké, všetkopapajúce dieťatko čo sa samé aj prehralo.. a teraz. niekto mi vymenil dieťa?. 😖 😖 😖
@gabika783 a neboli ste sa ockovat? Nas maly mal taketo obdobie po ockovani MMR,nastastie to trvalo len par dni,max. tyzden,ale tiez sa v noci strhaval a budil sa s placom,vypinal sa a ani ja som ho nedokazala utisit... Potom to same odznelo... No tazko povedat,cim to bolo, ja som si myslela,ze je to ockovanim, MM zas,ze zuby (prerezavali sa mu vtedy ocne). Kazdopadne urcite je to len prechodny stav,neboj sa...
@weja nie Maťko nemá žiadne očkovanie. No ale zuby mu tuším idú. Horné máme všetky von a dole sa mu teraz tuším tlačia 3-ky.. sa mi to marí, že sa mu režú.. lebo to má zdurené a stále si strká ruky do úst... síce.. to on stále ale teraz ešte viac. Ďakujem za povzbudenie... dúfam, že to rýchlo odznie.. lebo týždeň v Záluží by bola asi rekreácia. 😀
kocky prosim vas viem ze ste si tu davali niekde link na taku tabulku co sa na nu da malovat vodovou fixou, myslim ze to stalo tak do 10eur, ak ju niektora mate alebo mi teda viete poradit kde to kupim, budem rada, lebo ten link neviem najst... dakujem🙂
@mimave Jasné ja som to sem dávala, už to máme aj doma- kúpila som to tu http://www.mimibazar.sk/foto.php?id=11489274.
Len nie je to tabuľka, ale taká podložka látková, na ktorú sa dá kresliť. Ak chceš môžem ti to pofotiť.
@mimave Tak prišlo nám to len dnes, ale páči sa mu to, teda sám veľa toho ešte nenakreslí iba čmára, ale veľmi sa mu páči keď mu maľujem autíčka a zvieratka... je to na takom princípe, že fixka je naplnená vodou a podložka je z takej bielej látky, ktorá presvitá, keď sa na ňu dostane voda. Keď za pár minút voda uschne je to znovu pripravené. Tak ja som to kúpila, lebo som sa bála, že všetko bude pomaľované, tak ale ak ti už vie pekne s farbičkami, tak neviem.
@ladytt nas si s farbickami kresli uz dlhsie, kupila som take tie voskovky farebne, bavi ho to velmi rad si kresli, tak by som mu to chcela este trosku ozivit, toto vyzera zaujimavo tak preto ma to napadlo, viem ze som si to tu u vas v marcovkach vsimla.... pojdem to objednat , jedine co sa moze stat ze sa s tym budem hrat ja 😀 dakujem ti este raz velmi pekne!!!
baby, musim sa vam pochvalit... snad nie predcasne... ale edze v oktobri cakame dalsi prirastok a do spalne sa nam nezmestia dve postielky, spat s malym/ci velkym v manzelskej posteli my nechceme, tak som si zacala citat tu na MK, co s 2detmi po sebe... a VSETKY napisali, ze NAUCILI deti spat same... no kedze som to kedysi skusala (podla "tej knihy" ...ale nespesne a teraz uz aj viem, ze to nebudem robit uz tak nikdy -
proste treba asi vystihnut pravy cas... teraz, ked uz nasi drobci vela rozumeju (a este nie su na vrchole obdobia vzdoru) a po poslednych dnoch som sa presvedcila, ze treba vystihnut cas, kedy ich nic (hlavne zuby) neboli...
takze som zacala obednym spankom, lebo vacsinou uz bol taky polomrtvy, ze si ani nevsimol, ze odchadzam... ked to uz vyse tyzdna fungovalo, zacali sme s vecernym... vzdy s nim ja/mm/spolu travime chvilku v izbe, rozpravame sa, co sme zazili cez den, alebo co zazijeme zajtra (velakrat sa stane, ze rano hned vstane s tym, ze ked sme mu vraveli, ze pojdeme babke, tak vstane a prve, co zakrici je "baba, havo" ... akoze pojdeme babke a babka ma hava), potom mu hovorim/e, ze z je velky chlapcek, ze co vseto uz robi sám, ze sme na neho hrdí a bla bla... a ked sa uz upokoji, tak mu povieme, ze ja idem "varit veceru" a tatino "upratuje", nechame mu pootvorene dvere (lebo u nas neni vidno cez dvere), ozaj niecim buchame, neni sme uplne po tichu... o vykrikuje "mamina, tato", my mu hovorime - nieco v style, ze "neboj sa, tu som vedla, upratujem, lubime ta.. bla bla) a on ZASPINKA SAM...a co je podstatne - BEZ PLACU... nehovorim, ze si nezamrnci, ale nie je to zadusajuci rev, je to proste to typicke, ked dieta napr. nechce ist spat..tak aj nechce st spat same... ale fakt si len zamrnci...
uz som vam to chcela napisat skor, robila to tak moja kamoska...a som jej neverila, resp. ze ona ma starsiu dceru, som s myslela, ze teda ona je rozumnejsia uz.. ale nie, funguje to uz aj v "nasom veku" ... no ale teraz dva dni strasne plakal, museli sme tam sa k nemu vratit a utesovat ho a neodist...uz som zacinala byt zufala, ze co to je, ako to, hze sa to zhorsuje, ked sa to ma zlepsovat...a nakoniec bol na vine zub - co sa stolicka prvý cíp prerezala uplne nenapadne, ale tie dalsie "cípy" mali na starosti jeho "hysáky"... ale dnes z zb prerezany skoro uplne, tak zaspinkal sam...ani mu tie dva-tri dni neuskodili..ze by si zase zvykol naspät...
tak len - keby niekto chcel vyskusat... odporucam 😉
@siss_sz Aj my tak zaspinkávame už dlhší čas, aj keď stále ešte v našej izbe, ale aspoň to, že pri ňom nemusíme byť, keď zaspáva. Po kojení pekne prejde do svojej postieľky, ak ešte vládze a tam si pekne kopká nožičkou, ja odídem a on pekne spinká. Žiadne odchádzanie a vracanie sa po presne stanovenom čase.... proste pekne si zvykol.
@siss_sz Paráda, super, že sa tak krásne naučil, hlavne je to výhoda pre vás, nebudeš mať toľko starostí, keď už bude druhé bábo.
My zaspávame večer pri Simpsonovcoch. Pozerajú to všetci a pokiaľ malý spal len jeden krát za deň, okolo siedmej pri tom zaspí. Ak má dva spánky, tak ide neskôr, okolo pól desiatej.
Včera mal len jeden doobedňajší spánok, večer tu bola svokrovci, ja som nebola doma, hrali sa sním do ôsmej, kedy konečne zaspal už totál hotový, no a potom sa mi večer zobudil o pól jedenástej a do pól jednej rána sme pozerali telku. Ja som dnes jak mača 😒
@siss_sz Ja keby že odídem z izby pokiaľ on nespí, tak spustí taký rev akoby ho z kože drali, taký ľútostivý, až sa zajakáva, to potom by to uspávanie trvalo dlho. Väčšinou si ľahneme spolu a keď zaspí preložím ho do postieľky. Niekedy sa pýta na ruky, to má nejaký zlý deň vtedy, alebo ho niečo boľká. Ale tak asi takéto detičky to už chápu, že bude druhé bábo, to asi nejako podvedome cítia, že by sa mali osamostatniť 😉 . Uvidíme zatiaľ to nesilim, ešte stále mám hrôzu z toho odstavovania od MM ☹ .
@ladytt Aké sú tie detičky rozdielne, my spíme jeden krát za deň asi od 10 mesiaca a neviem si predstviť, že by spal 2 krát, už len ten jeden krát ak spí pridlho (budím ho) mu je niekedy veľa 😀
@dadka1010 To teda sú rozdielne. Ja som rada, že spí aspoň hodinu a pol. Predtým spal 2* 1-1,5 to bolo ešte lepšie. Síce sme mali deň taký rozkúskovaný, ale aspoň som viac stihla porobiť. A stým zaspávaním myslím, že to sa postupne všetky deti naučia, keď pochopia, že od nich neodchádzame niekam preč len do inej izby 🙂 ale zas mám kamošky a majú 4 ročné detičky a tiež ich uspávajú, tak ako píšeš ty, že si s nimi musia ľahnúť. Podľa mňa to nie je nič strašné, aspoň si trochu oddýchneš, veď kedy inokedy by si mohla len tak ležať :D :D

@siss_sz ja som podľa mena vedela 🙂 tak gratulujem 🙂 🙂 🙂