Termín pôrodu marec 2011
Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?
@dadka1010 Tak keď mu to trvá tak kratučko, tak to je super podľa mňa, tak potom to ani netreba riešiť. Niektoré deti vystrájajú aj hodinu, že nechcú spinkať 🙂 Tie mláky a vodu poznáme hihi nebola by mláka, do ktorej by nechcel stupiť, len problém je v tom, že gumáčiky nechce nosiť.
@ladytt Fak len výnimočne to trvá dlhšie, ale zase hodinu to nie, našťastie, musím poklopať aby som nezkríkla 😀 . Ja som gumáky kúpila len pred týždňom, čudovali sme sa, že v pohode si ich dal obuť, len jemu sa dosť ťažko obuvali, lebo má širokú nohu a vysoký nárt, ale už je to OK, už sa v nich naučil aj chodiť, hneď vtedy sme ho nechali behať po mlákach, lebo akurát bolo po daždi, ten mal zábavy. Len on by sa tých mlákach aj čľapkal 😠
@ladytt ani moj si nechcel gumaky...ani len vysksat v obchode, hehe...
@dadka1010 no ja som to tiez takto pomaly pripravovala... ze najprv sme uspavali tak ze som s nim lezala na posteli... ked to uz trvalo tak kratucko (na obed hlavne..vecer zaspava aj pol hodku, lebo nie je az tak unaveny, jak na obed asi...ale zas, ja nebudem cakat do desiatej, kym sa unavi...) potom som vyskusala ho dat do postielky a ja som lezala - ale na posteli vedla neho - a teda ked z na obed tak ktratko zaspava, tak som to vyskusala... kludnit ho, porozpravat mu a odist,.. a az ked som zistila, ze ho to "neboli", sksila som dalsi den... a dalsi... a cdj sa svete, v pohode... tak vyskusaj aj ty... ja som si tiez hovorila, ze ved mne to nevadi, ze aspon si oddychnem pri nom... ale tak, ked mu to samemu ide, tak treba vyuzit, nie? 😉
lebo neskor mozu uz vymyslat..budu spavat vo velkych postielkach, budu vybehavat a tam ich uz neudrzime... ci? 😉
@adelaida33 Haloooo, kde sa túlaš? 😀 😎
ahoj babulky.. tak sa hlasime... Salmita rastie a tusim kazdy den vymysli nejakú novú hovadinu lenaby ma rozculila... včera som ju napriklad už zo slzami v očiach hladala bo som ju nechala pol minuty samu na dvore len som zo zahrady vzala vodu na kvety a jej nikde.... tak som lietala uz som aj pivnicu prehlada kde je cimi tam nepadla aj ked teda nema ako ale tak.... a ona vykukne zo psovho domceku v puse jeho gumena hracka a ze hav hav.. ja som bola na prasky 😠 😠 😠 😠 a to ma pes domcek v klietke ktora ma dvere pol metra vysoko aj tak sa tam vyskriabala..
Inak sa tesim tej robote.. vzdy ked pridem odsajem mlieko a na druhy den ho mala na veceru co ma o 19,00 spapa zistili sme ze akurat je 150ml to ani neplaceme ani nenechame.... o 16,00 sa zbalim a padim a nech si ich otecko uzije... prvy den som volala asi kazdych 5 min ale uz som si zvykla... mali ste ich vidiet prvy den... on na postely a obe deti cez neho a spali som padla skoro na zem... su to moje poklady darmo.. ale tak zistuje ze materska dovolenka nie je dovolenka a hlavne pri takom živom ako je Salmita..
Menšia spinka skoro po kazdom jedení 2-3 hodky.. a ked sa aj zobudi tak sleduje tiene xiixi a smeje sa.. uz sa chce otocit a ked je vo vajci tak sa chyti nohavic a taha sa hore betarka...
a ako sa majú vasi drobci..
chceme ist v septembri do Dediniek na hriby tak to bude vesele.. najviac sa obavam tej 4h cesty.. ale tak sme vymysleli prenostý DVD prehravac a bude fičať bambulka alebo pojdeme v case ked ma Salma spat nech aaspon pol cesty prespi...
@dadka1010 @siss_sz My sme dali jeden bok postele dolu, takže môže kedykoľvek preliezť k nám. Ale neuteká preč zatiaľ /musím zaklopať klop klop/ tak tiež som pri ňom bola kým zaspával, ale potom sa začal odomňa otáčať pri zaspávaní a vtedy som skúsila odísť a nič, tak sme si potom zvykli, že som ho uložila a mohla ísť preč, proste ma už nepotreboval. Ale má aj on horšie dni ....
@dadka1010 ahoooj 😉 , júl nám trošku pomenil stereotyp 😅 , stále sme kamsi šli, aby sme vychutnali každý deň mužovej dovolenky... no a pecka, navyše som začala cvičiť, tak som prvé dni bola večer rozbitá ako taká paradajka v leče. tiež som sa medzičasom prestala prežierať a upravila nám doma jedálniček, tak už hned po pár tréningoch nemám také brušisko, čo je veľmi inšpirujúce a motivujúce. chodievala som aj pred tehu cvičiť, tak som rada, že som opäť na tej "lodi". tento týžden mám voľno, lebo cvičiteľka šla na dovolenku a normálne mi to chýba. aj ked mám ešte stále daleko od predstavy o mojej ideálnej postave..., cvičenie je opäť súčasťou môjho života, je veľmi povzbudzujúce pre moje telo i myseľ, a to v každom smere 😉 . p.s.: a, samozrejme, nič nepreháňam, rotana úspešne leží pod policou s cdčkami 😀 .
@adelaida33 Super, teda, aj ja som začala cvičiť, ale len doma, tiež mi ubudlo z brucha, dala som dole aj pár kíl, tak sa tiež cítim lepšie, ale stále to nie je ono 😠 . Tak ste stále niekam chodili 😉
@dadka1010
@adelaida33 Júúúj, tak ja idem tiež do toho, ja sa prejedam slivkových guliek, ktoré teda robím úúúžasné 🙂 🙂 🙂 Ja mám brucho úplne ploché ale ten zadok teda ako by povedala moja babka ,,ako záhumenka".
@dadka1010 Každému sa to ukladá inde, ja som mala so zadkom a stehnami vždy problém, ale keď sa pekne stravujem, ide aj to pomaly dole. Minule mi mm povedal, že sa bojí, aby som keď budem stará pri ňom nevyzerala ako ,,VIKING", že mám na to predispozície byť objemnejšia, zato moja mama je ako laň chudá, tak nech pozerá na ňu aká budem. No nezabila by si ho? 🙂
@careamell 😀 na mne zas nikde nič, len to pandero vyzerá mierne nafúknuto, ako na začiatku tehu v nejakom 3.mesiaci 😅 , ale už sa na tom pracuje, tak verím, že do konca leta túto náhradnú pneumatiku konečne "zložím" dole.
@careamell Mne sa teraz podarilo trochu zhodiť, spokojná som so svojou postavou bola naposledy, keď som sa vydávala, skoro pred 5 rokmi 🙄 a to mi k tej váhe ešte riadne treba na sebe zamakať. Ja mám síce súmernú postavu, ale chudnúť mi traba zo všetkého, lebo mne sa to ukladá všade. 😖 😖 😖
Ozaj, z čoho pijú vaše dietky? môj sa vie napiť aj z pohára, ale to mu nemôžem všade nosiť. Kúpila som mu aj Rajec alebo Cappy džúsik pre deti, teda z tej fľašky mu dávam, ale to je hneď ten sosáčik zanesené. Máme aj tú Nuk fľašku, ale to mu ide pomaly.
@dadka1010 aj ja mám to šťastie, že mám súmernú postavu, už len to bruško zosúmerniť 😀 😉 .
@adelaida33 Ja musím všetko zosúmerniť 😀 😀 😀 uvidíme ako to pôjde, vidím to tak ešte na pol roka, kým budem spokojná 😉
@careamell My máme tiež fľašku so slamkou, ale napije sa už z hocičoho.
@adelaida33 Veru aj ja by som mala začať, normálne ťa obdivujem. Budem musieť začať aj ja niečo robiť s mojim bruchom, lebo zostalo také nijaké. Ale stále mám výhovorky 🙂 raz nie je kedy a potom zas s kým cvičiť :D
Čaute baby..dosť som to tu v poslednom čase flákala..ale tak zbežne som si to tu prelistovala...som dosť pozadu v témach, dosť ste tu toho riešili 😎 my sme začali poriadne obdobie vzdoru..môj malý dobrý anjelik..je teraz malý jedoš...normálne niekedy neviem ako reagovať.....čo ma trápi najviac, je že ak ho odpútam od niečoho čo ho "zaujíma" a teda ho zdvihnem na ruky - že mu to nedovolím..tak ma normálne capne po tvári... zoberiem mu niečo z ruky, rev nekonečný..no hrúúúúúúúúúúúúza 😒 Samozrejme dám kázanie o tom že sa to nerobí..ale proste príde tá situácia znovu a spraví mi to zas... ja len dúfam, že tým že mu to stále opakujem dokola sa naučí že cápať sa nesmie ... boli sme u Dr. a začal tam behať po ordinácii ... zo stola chcel brať Dr - ke papiere a všetko možné ... tak som ho išla zdvihnúť na ruky a plesk ..kokos nevedela som čia som..a milá pani Dr. to ukončila poznámkou - fuha, no toto si mamička nenechajte, to už čo je ak dieťa bije matku? ....tak hovorím jasné že si nenechám...no neviem..robia to aj Vaše deti?
@amiiia Robí, ale dúfam, že z toho vyrastie. Tiež sa tak jeduje, že ma aj udrie alebo uhryzne.... a plač to ani nehovorím, to je jasné keď mu niečo zakážem, plus ešte búchanie si hlavy o zem alebo o stenu. Ako snažím sa zostať kľudná a vysvetliť mu, že to takto nemôže robiť, ale zatiaľ veľmi nepomáha táto metóda 🙂
@ladytt no ved presne...aj Adam si búchal hlavu o zem a stenu, to už asi týzden nerobí 😉 ani u mna nepomáha metóda kľudu...som mu už capla minule po riti, ale to bolo ešte horšie..takže ozaj to len pretrpieť ten výbuch hnevu .. len niekedy to je každých 10. minút a to potom ozaj strácam nervy 😎
baby mylite že by som mohla už malej dat makove cestoviny,ked nie od ktoreho veku?
@miska22200 môj malý ich už jedol a v pohodičke si myslím... 😎
@miska22200 samozrejme, ze mozes
teda.. ja žasnem.. ako Vaše dietky zaspávajú same.. Wau My ešte zaspávame v náručí alebo v posteli ale na prsníku. 😕
A baby čo Vám detičky už zaspávajú samé... ešte dojčíte niektorá?

@ladytt Mne spí tak 1,5-2,5 hodiny ako kedy, už keď ťahá dlhšie tak ho budím, lebo zase večer by mal problém zaspať. Ako mne to nevadí, väčšinou mu zaspávanie trvá tak 5-10 minút, takže poležím a idem si robiť čo treba. Upratovať, hlavne umývať podlahy sa mi dá len keď spí, lebo to by sme mali vodu po celom dome 😀, miluje vodu a nájde každú mláku, to je problém dostať ho potom domov, len s krikom a na rukách 🙄 . To fakt výnimočne mu trvá zaspávanie dlhšie. Uvidíme, veď niekedy bude snáď aj sám zaspávať, zatiaľ mi to nevadí 😉