icon

Termín pôrodu marec 2011

bebulik
29. jún 2010

Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?

dadka1010
8. aug 2012

@wilsonka Jééééj gratulujem, nech sa bublinka drží ako kliešť a nech je všetko v poriadku, teda ja sa ešte neodvážim ani hovoriť, že by sme chceli druhé, aj keď túžba je, ale bojím sa, čo a ako.

ladytt
8. aug 2012

@dadka1010 Tak ale zas nezje toho na kilá, len ochutnáva, inak mu to tiež dávam ako výživku pomixované alebo aj do jogurtu alebo kaše. Držím päste, aby vám už železo nechýbalo.

dadka1010
8. aug 2012

@ladytt To mi je jasné, že toho nespapá na kilá 😀 , ale aspon chutí. U nás zeleninka trošku chutí, ale musí byť zamaskovavá 😀 . Ďakujem, snáď to bude lepšie

ladytt
8. aug 2012

@dadka1010 My zas tú zeleninu nič moc a mäso tiež len zamaskované. Aspoň niečo mu chutí, tak som rada.

ladytt
8. aug 2012

Baby a koľko krát čistíte detičkám zúbky a ako? Môj drobec začína mať také akoby žltšie predné zúbky, ale čistím každý večer koľko mi dovolí a cukor nedávam ani med, len melasu. Sladkosti tiež nie, len výnimočne. Z čoho to môže byť?

dadka1010
8. aug 2012

@ladytt Niekedy do neho nedostanem nič, aj chlieb a pečivo mi zvykne vypľuť, výnimočne spapá. Zúbky čistíme ráno, niekedy aj večer, ale to taký spôsobom, že cmúľa kefku a púšťa si vodu a namáča si ju, keď vidí nás šúchať si zuby, tak aj on trošku pošúcha, ale mne dovolí len niekedy aby som mu ich vyčistila 😠

siss_sz
8. aug 2012

@ladytt aj moj to ml...skoro hned, jak mu vysli..dvjky mal/ma zlte... tak ono by to malo byt tak vseobecne od stravy a ...docistujes zubky? ..lebo ja moc nie, tiez mu necham ozuzlat, jak dadka.. :-/

careamell
8. aug 2012

@ladytt my to máme tiež, pýtala som sa na to zubárky, aj sa mu na to pozerala, ale vraj to zmizne, lebo tiež to mal hneď, ako mu vyšli. Inak mu čistíme zúbky občas, zubnou kefkou 🙂

tinav
8. aug 2012

@ladytt my si čistíme každý deň malý ma sleduje ako si čistím ja a uteká pre svoju kefku s ktorou sa aj hrá 🙂 no v rámci čistenia zubov sa aj s ňou češe 😉 a ešte keď sa kúpe tak ju musí mať v ruke no hygiena u nás mínus

wilsonka
9. aug 2012

@dadka1010 presne aj u nas tak isto a este s tym rozdielom ze ked vidi mna si umyvat zuby tak svoju kefku hodi o zem a chce moju a neda pokoj kym jej ju nedam a s nou pobehuje. cistim jej ja ale lmoc si nechce dat, ked je sladkosti tak jej zvyknem aspon mokru plienku na prst a s tym jej vysucham a este aj kefkou.

ladytt
9. aug 2012

@dadka1010 @siss_sz @careamell @tinav @wilsonka Díky baby, už som sa zľakla, že to robím nejako zle, keď tie zúbky nie sú také pekné biele. Ja dočisťujem takým náprstkom na čistenie zúbkov, lebo kefkou ma do úst nepustí a keď mu ju dám ohrýzať tak ju šmarí na zem a chce tiež len moju 🙂

careamell
9. aug 2012

@ladytt Ahoj, tak ja už mám 10 jablkovo-malinových a 10 jablkovo-hruškovo-jahodových presnedávok 🙂 Ešte mám 10 čisto jablkových od babičky. Celkom slušná zásoba že? 🙂 Ale ešte nejaké spravím, keď nám teraz dozreje ďalšia slivka, urobím aj také.
Bordel mám doma ako v tanku z toho, ale malý ich má vážne rád, tak mama robí a robí ako divá 🙂

tinav
9. aug 2012

@careamell ty si ale šikulka 🙂 my nemáme svoje ovocie tak sme odkázaný nato z obchodu naši majú iba maliny no tie malý moc nechce ☹

gabika783
9. aug 2012

no ja som sa zaťala, že tento rok nepohnem prstom... ale asi ich zlikvidujeme aj my.. a uvidíme. Dobrý nápad si mi teraz vnukla.. musím spraviť už poriadok v zavaraninách.. lebo marhuľový lekvár tam mám hádam 5 ročný... 😠

gabika783
9. aug 2012

našla som recept na makové mlieko... jéééj http://www.2012rok.sk/wp/alternativne-zdroje-en...

ladytt
9. aug 2012

@careamell Tak pekne, my tiež už máme dobrú zbierku- asi 14 slivkovo-jablkových, 25 marhulovo-jablkových a ešte nejaké čerešnovo-malinové experimenty 🙂 babka nám tiež zavarila pár marhúlových. Ešte ma čakajú hrušky dneska, sa mi do toho nechce, ale hádam sa odhodlám.

ladytt
9. aug 2012

@gabika783 A už si ho aj skúšala? Ako to chutí?

careamell
9. aug 2012

@ladytt No veď ani mne sa už nechce 😒 Teda, aj vy máte dobrú zbierku. 🙂 Marhuľové nemáme, pošli dve, ja ti pošlem dve malinové 🙂 🙂 🙂 No dnes som si obrala broskyne, tak zajtra idem na to. Už sú aj tie slivky, tak hádam do konca týždňa spravím aj tie. 😖

ladytt
9. aug 2012

@careamell Pošlem, keď chceš máme ich dosť🙂 Svokra tiež nedávala cukor. Aj ja sa idem pustiť do hrušiek, drobec už spinká 🙂

careamell
9. aug 2012

Kočky boli ste od pôrodu na preventívke u gyndoša? Ja som od vytiahnutia stehov po cisárskom nebola. Ale chystám sa každý týždeň 🙂

ladytt
9. aug 2012

@careamell Bola som po šestonedelí a cca po roku teraz v júni. Mne stehy vyberali ešte v pôrodnici... Tak a mám zas na rok pokoj hádam 🙂

careamell
9. aug 2012

@ladytt Ja už fakt pôjdem.....🙂

dadka1010
10. aug 2012

@careamell Ja som bola po šestonedelí a odvtedy nie, už mi aj sms 2x písal, že by som sa mala objednať a akosi stále mám čas 😀. Tiež sa už musím objednať, akosi som si od neho "odvykla". Alebo že by som sa ho "prejedla" počas tehu? 😀

gabika783
10. aug 2012

@wilsonka len sa držte.. a prikladám jeden článok... z veľmi dobrej stránky.. o dojčení v tehotenstve. 😉 http://www.zenskekruhy.sk/mamicky/dojcime/item/...

wilsonka
11. aug 2012

@gabika783 diky precitala som si to a dufam teda ze az tak daleko sa nedostaneme🙂 budem sa snazit dceru urcite odstavit, zatial ale nemam problemy a tak sa nato len pripravujem. napriklad vcera sme mali zlu noc po velmi dlhej dobe. klasika mala len na prsnik cucnut, zas sa pokrutit, chvilku ticho a zase vresk a dokola...bez cici by bolo zle.
snad vystihnem dobre obdobie a postupne odstavim.
u nas sa spustilo prerezavanie zubov, tak ked to prejde ideme nato...len mam strach z tych ocnych, aby mi do toho nezasiahli a zas sa to bude odkladat

aby som nakoniec neskoncila so skolkarkou zavesenou na bradvke ako ta maminka z clanku🙂))))

gabika783
11. aug 2012

@wilsonka 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 jasné... veď inšpiráciu do pol článku.. a od pol článku.. hehe 😅 😅

amiiia
11. aug 2012

.... Baby neviem ako u vás ale teda u nás už pekne krásne nastúpilo obdobie vzdoru 😠 prikladám jeden link na prečítanie..je toho síce o tom písané veľa, ale tento som akurát dočítala... píšu, že treba zachovávať chladnú hlavu...no to sa mi nejak nedarí, musím sa sakra premôcť...a že to trvá do 3,5 roka ..tak super to si užijeme ešte 😎 http://primar.sme.sk/c/4116419/ako-prezit-obdob...

zipsy
12. aug 2012

@amiiia aj u nas, uz 2 tyzdne maly za kazdu kravinu spusti rev, pripadne sa hodi o zem. nemozem mu ani "no-no" povedat, lebo hned je zle. a samozrejme, vsetkym bucha, trieska, rozbija, takze ho stale musim napominat a on stale len reve, no vesele 🙂

careamell
12. aug 2012

@zipsy
@amiiia
V poslednej dobe aj nám riadne hrabe, rád si búcha hlave o všetko, reve ako divý, keď mu dačo vezmem, ale teda ja s tým problém nemám, nechám ho sa vyrevať a možno aj pochopil, že u mňa teda s revom nepochodí, tak ho to dlho nebaví sa jedovať.
Vie ale, že babky ho revať nenechajú a dajú mu aj to, čo nemôže.

Včera sme mali úraz, žehlila som si vlasy žehličkou a položila som ju na umývadlo, na sekundu, no a on ju schmatol a opálil si na dvoch miestach rúčku, na dlani a predlaktí. Asi minútu hučal, potom ho to prešlo, no má to na tej rúčke nepekné. Odtrhli sme aloe lístky a liečime nimi. Je úžasné, ako ani nevie, že to tam má, nijak ho to neobmedzuje, keby to ja mám na ruke, tak neviem.

Jaj a ešte, dostali sme fóbiu z kúpania. Už asi tri dni vrieska, plače, narieka, no všetko, keď sa ide kúpať. Vo vani ho udržím sotva dve minúty. Vôbec netuším prečo a to sa tak rád kúpal,, bol by tam aj hodinu. ☹

amiiia
12. aug 2012

@careamell Presne to s tou žehličkou sa stalo aj nám asi pred dvoma mesiacmi..tiež som si žehlila vlasy, ja si ju na umývadle nechávam predhriať, zatiaľ niečo iné spravím a tak..mm si medzitým išiel umyť zuby, nevšimol si (však je muž a oni sa na viac vecí nevedia naraz sústrediť)l že malý je pod ním a tú žehličku chytil..samozrejme zlá som bola ja, lebo prečo ju tam nechávam (to že to tak robievam a ešte sa mi to nestalo zjavne nechápe... 😉 takysto mal dlaň a pri palci zhorené..plakal plakal, ale až tak dlho nie..tiež mu to vyzeralo brutálne, ale pekne sa mu to zahojilo a už nič ani nevidno... tak čo už stane sa 😎 .... @zipsy presne tak ako píšeš ... keď sa tie revy a hádzanie opakujú každých 5 minút pre niečo iné, tak to je fakt zaujímavé... a tiež už len keď poviem No no no príde s hnevom ku mne a dostanem po "papuli" .. no nie je to na smiech .. ale myslím, že toto treba v každom prípade nejak zastaviť, zas sú určité hranice .. takže nedá sa to len tak že si to človek nevšimne... 😕