icon

Termín pôrodu marec 2011

bebulik
29. jún 2010

Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?

careamell
6. sep 2012

@siss_sz
@ladytt
@sirinka
@asma Lieky som si nedala, nemám to srdce malého takto narýchlo úplne ,,odpojiť". Volala som Dr., aby mi dal iné, no vraj si čapíky vkladať môžem a mm mám dať tie lieky, vraj sa potrebuje aj on preliečiť. Čo by ste na toto povedali? Ja nemám slov, mm bol taký naštvaný, že chcel za ním vyraziť, aby mu povedal, na akú chorobu vlastne tie lieky potrebuje brať, ako jemu môže niečo dať na užívanie?
Vkladala by som si aj tie čapíky, len aj tam je v letáku, že nie je vhodné pri dojčení.

asma
6. sep 2012

@careamell tak zavolaj svojmu pediatrovi... nedavno som mala zapal okostnice a tiez mi antibiotika schvaloval pediater.. povedal ze zapal je omnoho horsi ako lieky alebo mi povedal ze mam mlieko prevarit a tym sa znicí ucinok liekov.. skus sa s nim poradit.. mozno mas nejaku mikozu ani nemusis mat bolesti aj mi sme sa raz tak s mm liecili.. preto ma brat lieky aj mm lebo najskor ju ma aj on aby si to nechytila naspat..

sirinka
6. sep 2012

@careamell och to je naozaj neprijemna situacia, zrejme tie lieky je potrebne brat, ale takmer vzdy sa da najst alternativa. okrem toho cely kopec liekov, vacsina by som povedala nie je v tehu a pocas dojcenia testovana, tym padom sa automaticky na letak pise, ze sa neodporuca. pokial sa lieky uzivaju iba lokalne, nevstrebava sa take velke mnozstvo do krvi. urcite skus kontaktovat pediatra, ale ten vonkoncom nemusi mat informacie o gynekologickych liekoch... (ATB lieky su predsa len rozsirenejsie).
pripadne ak vies, aky mas nalez, skus kontaktovat ineho gynekologa a pytat si u neho konzultaciu.

careamell
6. sep 2012

@sirinka veď premýšľam, že by som si tie čapíky predsa len dávala, malý inak papá omnoho menej, dnes si vypýtal len ráno po zobudení a na obed. Večer moc nepapá, ak sa dobre navečeria. Naša pediatrička isto vedieť nebude, to nie je veľký odborník na detské veci nie to na lieky od gynekológa. Mm nasadím tie lieky a hádam sa preliečime. 😉 Ďakujem 🙂

slniecko103
6. sep 2012

baby dnes som bola po dvoch rokoch v praci,maly je v jasliach ,a chcem sa opytat ci mu mozem davat na imunitu aj cebion multi a aj nejake probiotika,alebo staci len jedno z toho

asma
7. sep 2012

ahoj babulky tak vcera sme si urobili nadherny vílet nedaleko nas aj Ba je kusok... mala bola hotova, na farme je kopu zvieratiek a inych atrakcii pre deti... krasne miesto na výlet a v kolibe robia nenormalne dobre halusky.. mnam aj tie nam chutili dokonca aj malej to ich mala prvy krat..
http://www.biofarma.sk/navstivte_nas

asma
9. sep 2012

tak babulky a este som zabudla ze aj u nas v dedine otvorili ranc.. deti sa tam mozu vozit na ponikovi, vcera robili kacacie hody mnaaaaaaam... Salmitka ochutnala ale ona na maso velmi neni .. ale zato kosti oblizovat.... 😀 😀 😀 😀 😀 😀

sirinka
9. sep 2012

@asma biofarma je fajn, my sme vcera boli pozriet abeland v lozorne a tiez sa nam pacilo a asi prideme aj ten vas ranc okuknut....maju nejaku www adresu?

siss_sz
9. sep 2012

@asma kolko ma salma cm? strasne velka vyzera... jak skolkarka🙂

a nas ma dnes 18mesiacov 🙂 ale to uletelo...

asma
9. sep 2012

@sirinka ahoj ahoj.. nemaju aspon zatial.. nie je to velke.. a hlavne maju tam malo zvierat .. vlastne ku konom ani nepustaju. je to super ak je tam nejaky program to je vzdy cez víkend.. na ponikoch inak vozia stale.. ale je to super si posediet a decka sa vybehaju..
ten abeland je priamo v lozorne? alebo je to tiez tak mimo a v lese?

asma
9. sep 2012

@siss_sz ahooooj tak malinkemu gratulujeme.. ani nehovor ako to leti... moja mensia ma dnes 5 mesiacov a nie je to tak davno co som nariekala ako zvladnem dve deti xixi a pomaly aj behat bude..
Salmita meria 87 cm.. nie je velmi vysoka ale je taka macata.. xixii

sirinka
9. sep 2012

@asma je to na okraji, teda uz v lese...tiez tam nemaju nejako extra zvierat, ale vzdy v sobotu robia tiez nejaky program a napodiv velmi obycajny, ako vyroba dzemu ale klasicky poctivo vsetko...

siss_sz
9. sep 2012

@asma tak ale je dost vysoka, moj ma ledva 80 🙂 ale aj to, ze ako pevne sedi a tak... 😉 no moj ani na zem nedociahne nikde😀 ci to tam mali tak brutal nizke "stolicky"? 🙂
5 mesiacov? tak to ozaj leti, ty brdo... ved za chvilu zacnes prikrmy davat... 🙂 super!!!

ladytt
9. sep 2012

Aj mne sa zdá dosť vysoká, tiež máme len niečo cez 80cm. A ako pekne ohrýza 🙂

gabika783
9. sep 2012

@careamell smiem sa spýtať ráno malému kedy dávaš mlieko.. o koľkej ?

asma
10. sep 2012

@siss_sz no od soboty skusame mrkvicku... celkom jej chuti a ked vidi lyzicku tak otvara usta... aj mi sme sedeli na tych pnoch nie je to nizke.. asi je Salmita babizna ako mamina .. ixix aj mala asi bude na mna xixixi uz ma skoro 8kg a moje krize su v prdeli,, hlavne ked na mna musi liest aj Salma aby jej volaco neuslo...

Inak teraz mame obdobie ked jej niekedy da dudel a niekedy ju trtha za vlasy tak streihnem... ale mala je svetova ani nezamrnci ked jej robi zle...

careamell
10. sep 2012

@gabika783 ahoj, zobudí sa o 6:15 a letí za mnou na papanie 🙂

angela1
10. sep 2012

baby kedy máte ísť s deťmi do poradne? ja som bola s malou keď mala 15m. a to sme sa s dr. tak zakecali ohľadom mmr očkovania že mi zabudla povedať kedy je ďalšia poradňa a ja som sa zabudla opýtať.........

sirinka
10. sep 2012

@angela1 za normalnych okolnosti v troch rokoch.

angela1
10. sep 2012

@sirinka ďakujem 🙂 , takže sa tam budem musieť len zastaviť a podpísať jej v karte že som mmr odmietla - to mi povedala že do dvoch rokov ju buď dám alebo to podpíšem....

sirinka
10. sep 2012

@angela1 no, do dvoch rokov to ale neries a aj tak si nechaj poradit, co vobec podpisovat v tej karte, v teme o neockovani ti poradia lepsie.

gabika783
10. sep 2012

@careamell a už spáva s malou v izbe?

angela1
11. sep 2012

ahojte dievčatá, pozerám že sem chodíte už akosi pomenej, tie čo ste už začali chodiť do práce ako to vaši drobci zvládajú?, a čo nočník už chodí niekto pravidelne?, Sáška nám oznámi keď sa pociká ale pýtať sa ani za nič nechce tak od dnes ideme trénovať už tak naozaj v pravidelných intervaloch tak držte palce 😀, a aké hračky u vás frčia najviac? ja malej schovám aspoň na 3 mesiace polovicu hračiek lebo ju už nebavia a potom ich opäť vytiahnem možno sa jej potom znova zapáčia 🙂, inak u dr. v čakárni je hopsadlo a z toho bola úplne hotová tak som jej ho objednala zajtra má doraziť snáď ju to poteší...., ešte si užívame celé dni vonku, dnu ani nechce chodiť som zvedavá čo bude v zime, a cez deň mi spáva max. hodinku z čoho som trocha na nervy lebo nič nestíham 😀

angela1
11. sep 2012

Sáškine obľúbené činnosti voda, kamene, blato a hlavne čo najviac sa zašpiniť...

careamell
11. sep 2012

@gabika783 ahoj, nie, malý spáva v postielke v spálni, keď sme odučovali od mliečka, tak som spala s malou v detskej, teraz som sa ale už presťahovala do spálne a spávam s mojími chlapmi 🙂
Čo sa týka toho očkovanie, nepodpisuj nič, ani do karty, ani ja som nič nepodpisovala a odo mňa to Dr. ani nechcela.

careamell
11. sep 2012

@angela1 ahoj, aj my trávime celé dni len vonku na chalupe, doobeda sme doma, to malý spí a potom len vonku. Tiež je celý špinavý, už ani neprezliekam. 🙂 Hračky u nás nič moc, len vysávač a sem tam dcérkine hračky, tie jeho ho už nebavia. Od 1. októbra u nás funguje detské centrum, takže sa chystáme chodiť aj tam, aby bol aj s deťmi v jeho veku. DS nočníkom sme zatiaľ na nule, ani som to moc neriešila, sem tam si naň sadneme, tak pre skúšku 🙂

careamell
11. sep 2012

Kočky,, ahojte, tak mm mi dnes kúpil homeopatiká na zastavenie mliečka, lebo už malému skoro vôbec nedávam, ani večer a strašne mi tvrdli prsia, mala som ich naliate, boleli ako šľak, išla som spať s alpovými obkladmi. 😒 Ráno som malému ešte dala, odsal, čo sa dalo a bolo lepšie. Inak sme sa už rozhodli, že ho odstavíme úplne.

gabika783
11. sep 2012

@careamell Ďakujem 🙂 za inšpiráciu.. lebo aj my sme odstavili od nočného kojenia ale ráno o 5 mu musím dať.. lebo to by zobudil barák... preto som sa pýtala kedy ráno si dávala ty.. (teda pre každého je iné ráno) xixi
ale on sa nacecá.. otočí sa a spí až do ôsmej niekedy pol deviatej.

gabika783
11. sep 2012

inak sa musím pochváliť.. (nemajte mi to za zlé 😉 ) už 3 deň sme doma bez plienky. Vždy keď mu treba kakať alebo cikať sadne si na šerblík, samozrejme, že tepláky si nestiahne 😀 takže vždy letím a sťahujem. Vonku sa však nepýta.. predpokladám, že v zápale hry na to nemá čas 😔