Termín pôrodu marec 2011
Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?
@ladytt Aj my pokračujeme, už robíme 3 či 4 kurz, už to ani nerátam. Ale u nás je to už také voľnejšie. Lebo sme starší, detičky si často krát robia čo sa im chce. Niektoré cviky už ale robí sám, lebo sa mu veľmi páčia. Napr. skákanie do vody, potápanie, kopanie nožičkami, keď leží na hladine. Náš jednoducho vodu miluje, to ja nesmiem ani povedať počas dňa, že večer sa bude kúpať, lebo by pochodoval pri vani a reval. 😀 Inak sem tam ideme plávať aj do aquaparku aj s tatíkom, nech si obaja užijú a oddýchnu. Neviem koľko to stojí u vás, u nás to nie je moc drahé, v podstate si platíme len za každý ten vstup 4€, takže ak neprídeš, nič ti neprepadne.
@dadka1010 No u nás je ten problém, že sa to neoddeľuje na malé detičky a veľké. Teda všetci robia stále to isté. Je to také voľné, že sa môžeš objednať deň vopred a prídeš. Tak sa stáva, že sme stále s niekym iným, a hlavne je zlé, keď sa stretnú veľké deti s bábätkami, lebo sa boja toho kriku. Naposledy keď sme boli, niekoľko mesiacov dozadu, už vôbec nechcel robiť to čo ostatní. A vstup stojí 9 eur, tak veľmi váham, či nechodiť len tak sa niekam člapkať.
@ladytt No tak to je zlé, aj v našej skupine je to rozmedzie cca od 10 mesiaca asi až po 2,5 roka, ale je nás tam cca 8 ks 😀 . Lebo u nás to býva iba raz do týždňa a sú tri termíny a každému to vyhovuje inak. Našťastie sa netreba objednávať, stačí prísť zaplatiť si a už cvičíme. Ten krik nie je dobrý, viem, že aj náš sa bál keď bol menší, lebo tam sa to dosť ozýva a čím viac detí, tým horšie. Ani náš často nechce nič opakovať, zaujíma ho len krhlička a prelievanie vody, ale niekedy sa mi ho podarí "prinútiť". No neviem ti poradiť, skús vyskúšať možno len také chodenie niekam ako rodina, lebo 9€ je dosť veľa na to, že plávanie nenapreduje, ale robí sa stále to isté. Minule šiel na dvojke dokument o plávaní detičiek. Neviem či si ho videla, ale ja by som skúsila aj podľa neho nejaké ľahké cvičenia, neviem či sa dá nájsť niekde v archíve
@dadka1010 Nie je u nás veľmi na výber... je lepšie keď kurz pokračuje a detičky niečo nové robia. Aj nás to už unavovalo stále to isté, preto sme si dali takúto pauzu. No, ale zas možno sa niečo za ten čas zmenilo 🙂 musím ešte pozisťovať. A pozriem aj ten archív na dvojke, možno by sme to zvládli aj sami, keď už začiatky máme za sebou. Díky za tip
Mamičky chlapcov čítajte https://www.modrykonik.sk/fotoblog/hajanka/clan...
@careamell a nam doky vravel ze do konca marca musime byt operovany so semenikmi a ze sa mu uz aj pri jednom zakroku pretiahne predkozka ,takze to asi skor nedovolim ako ano lebo ze ju nema este celu uvolnenu
@slniecko103 juj, tak to ma mrzí, že musíte na operáciu. Prajem, aby ste to dobre zvládli a rýchlo sa vyliečili 🙂 S tým preťahovaním, myslím, že je to proti prírode, veď tá by to iste nezariadila tak, že sa to chlapcom musí narezať, operovať, aby sa im tá predkožka stiahla.
@sirinka smiem sa spýtať... a je Janka aj chorá?.. my sme mali totiž pneumokoka.. vyšiel nám v 4 výteroch. Naša doktorka je však super a povedala, že ona lieči deti a nie výtery.. a nič nám nedala, nakoľko Maťko mal soplík ale ten mu prešiel a pekne si s pneumokokom spolunažíval nejaký ten štvrtok. Ďalej mi dokina vysvetlila, že jeho kamoš kok tam kľudne nejakú tú dobu pobudne ale vôbec nemusí vyvolávať chorobu. Že najčastejšie sú deti choré na nejakú vírusovú infekciu, ktorej sa nedá vyhnúť ani omylom 😀 😀 😀 "múdry" doktori spravia výter a heuréka čo objavia kamoša pneumokoka, ktorý si tam len tichúčko býva a vôbec tú chorobu nemá na svedomí. Keď mi to takto vysvetlila, (nejak podobne jak škôlkarke heheh ) tak som sa prestala báť.. a posledný výter hurááááá pneumokok sa sám odsťahoval.. ani nenechal list na rozlúčku. Ale podľa mňa nás sem tam príde pozrieť. 😅
a ešte som zabudla dodať, že nie sme proti ničomu očkovaní, nebrali sme nikdy ATB, iba 3x lokálne Pamyc. a pneumokok vyšiel všetkým deťom v tej dobe... čiže všetkým aj očkovaným. 🙂)) jáááj a ešte som chcela podotknúť, že Maťko spoznal kamoša koka, keď sa intenzívne hral so svojou kamoškou Simonkou, ktorej sa ťahali soplíky až po kolená od kedy mala 3 očkovanie H+P a od vtedy sa so soplíkmi nie a nie rozlúčiť. 😉
inak intenzívne striekam koloidne striebro.. možno aj to dopomohlo. Kto vie. 😕
inak ja som mala veľkú dilemu, či liečiť pneumokoka alebo nie. Doktorka mi totiž dala na výber, povedala, že ona musí byť krytá a ponúkla mi takú možnosť nasadiť ATB, nakoľko je to bežný postup a musí to mať v karte, že chcela dať ATB ale, že keby išlo o jej vnuka tak mu v žiadnom prípade ATB nedá pretože tým by som ešte dlhodobo oslabila imunitu, a dala zelenú úúúplne niečomu inému. Nakoniec sme sa dohodli, že keď sú to len soplíky tam nedáme nič.. a keby sa to zhoršilo a prešlo to nižšie, tak dáme nejaké ľahké ATB. Aj keď to rozhodovanie bolo ťažké lebo som sa bála aby som niečo nezanedbala ale vyplatilo sa, pretože organizmy našich detí sú veľmi silné... keď im nehádžeme polená (do bruška) pod nohy trocha chaos. .. v mojich myšlienkach.. asi veľa hodín. 😅 😀 😀 😀
@sirinka mali sme už dve. Naposledy som mu objednala original sprej do nosa tento: http://www.koloidne.sk/Nosny-sprej-s-koloidnym-... a predtým som mala české z lekárne Rulcotherapy Blue line.
@sirinka aj my sme mali masívne... stále masívne... znie to dosť zastrašujuco. 😠 😠 😠 a ešte ak to doktorka vysloví ako má-nemá hotová katastrofa... ja som vyšla z ordinácie ako vyšťavený citrón. Dokonca doktorka mi to povedala takto: nooo Maťko má presne to.. proti čomu nie je očkovaní. Tak si vieš predstaviť ako to dobre padlo... ale potom sa zmiernila.. lebo jej dcéra nedávno rodila a malý tiež nie je proti ničomu očkovaní a ani nebude... takže doktorka sa pomaly prestavuje a začína sa pozerať na vec z inej strany. Dokonca si nechala vypracovať nejaký dokument u právnika niečo v tom zmysle na čo má a nemá nárok.. lebo nedávno ju tam boli 2 drndy zastrašovať z RÚVZ .
@careamell podľa mňa to striebro.. ja som tomu veľmi neverila, dokým som sama nezažila, že som si preliala do nasivin flaštičky a riadne nakvakala.. a nádcha ktorá mi začínala (bolela ma hlava a už som cítila v dutinách zástavu a hrču) sa mi za 15 minút rozplynula a odišla. Dva dni mi trolilinku tiekol mini sopel.. a bolo po. Normáálne som nechápala. To keď mm zbadal (ten furt fufní!) dobre, že si do raťafáku nenalial celú flašku. 😵
baby ked mam na zahrade medovku aj matu mozem malej varit caj z toho??
tak dajzte link na to striebro..ci da sa aj vlekarnach zohnat?
@siss_sz ahoj, ja som kúpila normálne v lekárni, 500 ml okolo 15,- EUR. Ja som si naliala do Nasivin fľaštičky a kvapkali sme si do nosa. Pozri http://darzdravia.sk/koloidne-striebro.php?Sess...
aj ja sa pridávam k tomu striebru...mali sme v nošteku opakovane streptokoka pneumonie asi 4krát.....nevedela som čo ďalej, ATB som odmietla,dočítala som sa o striebre tak som ho dávala poctivo dva týždne a potom sme šli na výter a predstavte si bol negatívny.....teraz síce soplíme a dávame aj striebro nezhoršuje sa nám to,ale soplík nie a nie odísť 😠 tak kvapkáme ďalej...

@careamell tak jana nema ani bcg vakcinu, ale to neriesila....