Termín pôrodu marec 2011
Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?
@hasacka to je ok. mozno sa ti zacina vytvarat kolostrum, je to zltkastej farby a ku koncu tehu toho bude hodne viac. je to prve papanicko pre babatko. 😉 kebyze zacali bradavky praskat a byt citlive treba kupit kremik v DM drogerie, Mama sanft Brustwarzensalbe, a tym natriet . pocas kojenia potom tiez a ma to vyhodu, ze babatko to moze kludne spapkat, netreba umyvat. 🙂
No vidim ze ten herpes je celkom bezny. Ja som si dala len zubnu pastu na noc a do rana mi vyskocil na druhej polke pery druhy este vacsi 😠 Tak potom som uz nedavala na to nic.
Vlasy som si zatial farbila raz, ale urcite este budem. Ja si farbim tak kazde 2 mesiace, tak uvidim, ci vydrzim dlhsie.😉
Baby a ake syry teraz jedavate? Viem ze plesnive, zrejuce a nepasterizovane by sa nemali. Ale take klasicke makke ako Lunex a pod., alebo potom mozarella su v pohode? Mam stale chut na tu mozarellu a manzel mi tak medzi recou, ze tam niekedy davnejsie zistili bakteriu listeriu, pri nejakej konkretnej znacke. Nasledne ju museli stiahnut z predaja. Tak teraz neviem. Nechcem byt zase nejaka prehnane uzkostliva, ale zase nechcem ani riskovat.
@elesarka Aj ja som mala herpes v 6. tyzdni a dost som bola z toho nestastna, ale aj doktor mi potvrdil, ze ak som ho mavala predtym, nemalo by to uskodit. Takze tomu verim a nechcem sa tym trapit. Len si davam pozor, aby som uz dalsi nedostala (poriadne kremovat pery pred slnieckom; a velku namahu uz aj tak nezvladam)...
ahojte tak som dala ten ets na určenie pohlavia do albumu a neviem neviem či chalan alebo baba aj ked tie kryštáliky boli len na spodu trochu
no akurát som našla na nete taký istý teda tak isto sfarbené a narodil sa im chlapec, vraj inak čo som sa dozvedela že treba brať do úvafhy spodnú časť že tam sú kryštáliky ktoré farbia, no uvidím ak bude také babo ako bola malá tak bude stále otočené chrbtom k Dr
cafte fesandy
baby @hasacka @zibritka to sa vam uz robi kolostrum, ako pise meusicka, nie je na tom nic divne 😉
a herpes som mala aj ja, asi pred 2 tyzdnami, ale v nose, nastastie mi strasne rychlo zmizol, asi do 3dni
dnes na poradni absolutne nic, dostala som konecne knizku, doki ma pozrela a zobrali mi dalsiu krv, zasa dalsi odber 6.9. a o mesiac poradna 😅
k tomu farbeniu, ja som si tiez davala robit melir pocas tehu, aj teraz planujem, lebo som bola v juny pred promociou a pojdem zasa nejak v polovici septembra
Ahojte marcove mamicky, pripajam sa k Vam 🙂
@mirinka7 hm to je zaujimave, dobre, ze pises. Takze asi budem musiet vydrzat bez meliru. Skoda, tak strasne by som potrebovala n ieco spravit s vlasami, uz maju desnu farbu. A domaceho farbenia sa dost bojim po istych skusenostiach, uz nechcem vyzerat ako oranzova veverica. Takto mi chytaju vsetky blond farby aj tie co su uplne popolave a je na nich super velkym ,ze obsahuju zlozky proti neziaducim oranzovym tonom. 😠
no ked spomínate melír my ideme na svadbu a potrebujem dorobiť a idem 1.9. nan hádam už bude dobre to akurát prvý deň začínam 2. trimester a začínam 14tt 🤐
s tymi vlasmi ma to aj mna zaujima... v maji ma totiz trafilo a ze ja chcem melir... teraz mi uz brutal vyrasta... ale teraz vobec neviem, co s tym... povodne som chcela mat na hlave tri.styri farby v tone, ale teraz budem rada, ked to bude vobec nejak vyzerat 😀 😀 😀 a neviem sa rozhodnut, ci farbit, ci melir, ci vyzerat jak metla 😀
@sirinka tak zrejme Tvoj gynekolog ma na NT dostatocne dobry ultrazvukovy pristroj a k tomu aj skusene oko 🙂 Mas stastie.
Ja sice chodim do sukromnej rodinnej gynekologickej firmy, lekar, ktory robi ultrazvuky je v tejto oblasti odbornik, ale zrejme nemaju az taky dobry ultrazvuk, lebo pacientky posielaju na NT do jedneho z bratislavskych centier asistovanej reprodukcie, kde sice neplatim za vysetrenie samotne (asi maju dohodu s mojou klinikou), ale zaplatim 10 eur za objednanie na presny termin 😒
@elesarka
ja som mala herpes v prvom trimestri aj pri prvom tehu aj teraz.A to mavam fakt asi raz do roka.Mozno je to reakcia organizmu na tie vsetky hormonalne zmeny v tele.
Inak z tych syrov,podla mna staci vylucit plesnive.Pri prvom tehu som nejedla ani mozarellu,vtedy boli aktualne spravy a otej listeriii v nej, ale teraz ju jem..Dokonca som cez vikend bola v terchovej a jedla som aj bryndzove halusky a pirohy s bryndzou.Zial az potom som zacala uvazovat ci aj v tom kraji pouzivaju pasterizovanu alebo termizovanu bryndzu(ta sa totiz da konzumovat aj v tehu)..tak neviem..
Inak melir si idem dat aj ja,mam ho uz riadne odrasteny,ale som sa rozhodla ze pockam ked zacne 4mesiac.Tiez som toho vela nastudovala a nakoniec som sa rozhodla, ze to nemoze vadit..Rad typu co sa nesmie je tolko, ze ak by sme kazdu jednu dodrziavali, neviem kde by sme skoncili...
@mirip
tak ta farba na teste nie je moc jasna..mal by vyrobca poskytovat aj odpoved,teda urcenie pohlavia..Kazdopadne skusit treba.Ja si ten test idem urobit vo stvrtok.Vtedy mi podla uzv zacina 12tt,mam tam par dni posun.
Aj si registrovala fotku v ramci garancie vratenia penazi?
@hasacka tak toto "kolostrum" - male zlte supinky na bradavke, ktore sa daju nechtom narusit a odstranit - sa mi tvorili uz od puberty aj bez tehotenstva. V podstate ked s tym nic nerobim, su tam a nic, nijak sa to nezapaluje. Teraz sa tvoria vyraznejsie - asi preto ze aj bradavky sa menia... ale myslim ze kolostrum to nie je. Ved ked s tym bude nejaky problem, obratime sa na laktacne poradkyne 😉
baby je mozne, ze uz skoro 2t (s jednou vynimkou) mi bolo dobre a od vcera vecera ma zase napina a nechuti jest?? CO mam robit?
@euphoria je to mozne 😝
k tym syrom, moja mama je hygienicka a potvrdila mi, ze ak syr prejde tepelnou upravou, mozu sa aj plesnive syry, teda niva, aj camembert.. len v sobotu som mala brutus chut na bryndzu, nejaku vazenu som si kupila a ktovie, ci bola pasterizovana 😖 a to ma mama este vystrasila, ze listerioza sa vlastne nemusi nijako prejavit 😝 mozarella sa moze v pohode, to len v lidli mali vtedy nejaku jednu varku s listeriozou, ona sa inak robi z termizovaneho mlieka, tak by tam nemalo byt nic, teda ak sa cosi nepokasle vo vyrobnom procese
@euphoria na NT pojdem do GYN-FIVu.
Aj to Tvoj gynekolog robi osobne, nemaj strach, hadam vie co robi. Kdesi na konikovi ci na webe som sa dozvedela, ze ked bol NT screening novinka, vo velkom ho zacali praktizovat vsetci gynekologovia, ktori mali akykolvek ultrazvuk, ale kedze toto meranie si vyzaduje velku presnost, casom prisli na to, ze to musia zverit dobrym pristrojom a gynekologom, ktori su v tom skuseni.
Vo svete existuje aj system certifikovanych NTckarov - par ich je registrovanych aj na Slovensku - klikni si a uplne dolu na stranke najdes zoznam podla krajin:
http://www.fetalmedicine.com/fmf/training-certi...
Zoznam zrejme nie je vycerpavajuci...
@euphoria mne sice nebolo dobre az tak dlho, ale tiez mi bolo uz lepsie a napr. dnes je mi uplne zle, ci som hladna, najedena. Cez obed som bola v obchode a isla okolo nejakeho jedla pre psov, no skoro som im to tam oznacila ☹
A teraz len ratam kedy pojdem domov z prace, ale aj tak si neoddychnem, kedze ma maly prazdniny a musim sa venovat. Ale dufam ze akonahle skonci treti mesiac, tak to prestane, aspon pri prvom akoby utalo, takze snad to bude rovnake.

@hasacka mam rovnaky problem s bradavkami, tiez sa mi robia chrasticky a mam ich este jak keby zanesene a samozrejme (prečo nie) ploché... tiež sa budem musieť poradiť s dr. - ja idem v stredu na prvu poradnu 😕