icon

Termín pôrodu marec 2016

mata0312
16. júl 2015

Ahojte .... dufam ze nas bude viac takych, ktore sa ako ja dnes dozvedeli tu uzasnu novinku, ze cakaju babatko a budu rodit v marci 2016 🙂 tesim sa na diskusiu 🙂 🙂

gabuchah
10. apr 2016

@nikussska123 ty kokos, tak to ste krásne pribrali!!! A ak odstriekavas, koľko odstriekas? Bo ja tak 100vku, pokiaľ to je po 3h,keď dlhšie trebárs po 5tich tak 150 a keď celú noc nie, tak ráno tých 200, raz som už aj 250 mala, ale inak sa na ňom narobim 🙂 to si šťastná žena za ho máš toľko 🙂

gabuchah
10. apr 2016

@dulkagabulka a keď my máme stolicu stále, aj keď niekedy iba šprta, je to v poriadku? My sme za mesiac minimálne 300plienok použili a kaka teda statočne 🙂 doktorka vravila že nemusí aj 3-5dni, u nás je to naopak, kaka aj 10x 🙂

gabuchah
10. apr 2016

@stanka2612 tiež som dnes tak urobila... Malá papala, ale potom stejne ruka v puse a tak som zbytok odstriekala a zistila ze takých 30-40, z fľaše vypila potom ešte 40 a spí 🙂

dulkagabulka
10. apr 2016

@gabuchah to je ok

stanka2612
10. apr 2016

@dulkagabulka tak tu stolicu tak ma,aj plienky su precikane,len vcera a dnes je taky nepokojny ako keby bol hladny a dnes zatial kakal len raz...ked sme minuly tyzden boli u dr tak pribral 450g za tyzden a dr na to nic nepovedala,tak asi je to v poriadku...

dulkagabulka
10. apr 2016

@gabuchah mnozstvo je ok len snola ze z flase

stanka2612
10. apr 2016

@gabuchah @dulkagabulka

A na jedno kojenie by mal vypit 90ml?tusim tak som citala...

gabuchah
10. apr 2016

@dulkagabulka tak áno, na začiatku som si aj poplakala.. Hlavne v nemocnici... Všetky okolo veselo kojili a ja prvý deň striekala kolostrum do hubky a druhý už krmila ako to išlo.. Trvalo než som sa zmierila, teraz som šťastná že sa mi splnil sen a fakt po skúsenosti s malym a operáciou som aj rada že to ide aj tak aj tak, hlavne v noci asi 🙂 ale predstavu čisto kojenia bez fľaše sa nevzdávam stále 🙂

gabuchah
10. apr 2016

@stanka2612 stanka, u nás takto nevypila ani raz, behom troch hodín to dá... V noci počas spánku vypije tak 60-70 aj to preto, že to tečie z fľaše, inak by v polceste cuckania zaspala asi 🙂
Ale inak vraj 90ml je v norme, asi u 3-4tyzdnoveho mimi.. Dobre píšem?

gabuchah
10. apr 2016

@stanka2612 450 za týždeň? Nie za dva? Ci mate poradňu každý týždeň...
Za týždeň by to bolo doooosť 🙂

stanka2612
10. apr 2016

@gabuchah no bola som tam tyzden po porode ked ho vazila a ked sme odchadzali z porodnice mal 3050g a u nej na vahe 3500g...dr k tomu nic nepovedala a mne sa zda furt chudy 😀 no neviem,mozno ma zlu vahu 😀 19ho ideme zas,aj na klbiky tak uvidime,kolko bude vazit a ked tak sa jej na tu vahu spytam...

A skusim teda tych 60 zarobit,ale tento "experiment" necham na zajtra asi,uz sa mi nechce odsavat 😀

nikussska123
10. apr 2016

@gabuchah ja uz mam plny suflik v mrazaku zamrazeneho mliecka 🙂 tych 200 si odsajem ked potrebujem ale uz to robim tak ze ked mam uz moc tvrde prsia tak si odsajem len aby netieklo mliecko a potom dam malej cez klobucik a sme spokojne obe 🙂 minuly tyzden som skusala cez flasu kolko vypije a potiahla 100 ml a este si vypytala cicik a potiahla trosicku a buskala 🙂 dufam ze mliecko mi tak ostane 🙂 aby nam licka rastli 🙂
@ baby a malickym ste uz davali nausnicky?

dulkagabulka
10. apr 2016

@stanka2612 dojcene dieta moze pit kazde dojcenie ine mbozstvo

snehulienka82
10. apr 2016

@gabuchah snažím sa ju kojit z oboch prsníkov, niekedy jej to stačí, dokonca teraz zaspala po jednom prsníku, a ked je ešte hladná, tak tých 30 ml jej stačí. Včera ešte vyzerala hladná, dala som jej, ale vyšlo to všetko... Inak neviem, koľko mám ja mlieka, skúsila som si aj odsať, ale nešlo nič...

18lula4
10. apr 2016

@stanka2612 hlavne je ze pribera a chuti mu. Dr.by ti nieco povedala len ak by nepriberal, takto je to Ok, aj ked mne na poradni povedali ze za tyzden ma priberat 150

18lula4
10. apr 2016

@gabuchah tak to mas velmi pekneeeee mliecko. Mne vcera mala stale visela na klobucikoch a vsetko vytiahla. Neviem sice kolko vypije ale ked citim ulavu v prsiach, sme spokojne obe 🙂

lenadka
10. apr 2016

@stanka2612 mne tak pribral 400g za týždeň a Dr. povedala, že trhol všetky rekordy, pribrať by mali od 150-350g/týždeň

18lula4
10. apr 2016

@nikussska123 tak ty mas tiez riadnu papku. Ma tah asi ako ta moja 🙂 kedy sa narodila? Ani nehovor o odsatom mliecku, zrajme budem kupovat mrazak kvoli mlieku 🙂 vcera mi mamusa akurat kupila tie avent sacky tak tam odsavam +pisem datum. Tiez papkame cez klobucik, zajtra ideme s tym k laktacnej tak dufam ze to odstranime. A nausnicky sme dali v porodnici v den odchodu a prispevok bol dobrovolny

nikussska123
10. apr 2016

@18lula4 jeejdamenko veruze je papkacka zachvilocku ano nebude vidiet cez tie licka dnes som sa akurat smiala ze je jak taka bambulka 🙂 ale tak ma byt po kom tiez mam take liciska 🙂 malicka sa narodila 11.3. Sice termin som mala az 27. Ale uz sa jej nepacilo v brusku 🙂 su avent sacky musim si ich pozriet aj ja lebo to lejem do vseliakych moznych doziciek :D jaaj tak my mame nausnicky od stvrtku na poradni nam ich dalu... A cim si jej cistila uska? Mne doktorka kazala len detolom ale uz ich ma zapalene :(

stanka2612
10. apr 2016

@18lula4 ja tiez pouzivam klobuciky inak to nejde,na moju vcucnutu bradavku sa nevie prisat zial a nepomohla ani laktacna 😒 ale nevadi mi to,hlavne ze kojim 🙂 a ta vaha,no skusim sa teda spytat najblizsie ze ci pohoda 🙂

stanka2612
10. apr 2016

@lenadka tak moj je potom tiez rekorder 😀 len mne dr nic nepovedala... 😀

lenadka
10. apr 2016

@nikussska123 mojim obom predpísala framykoin masť na ušká ani sa nezapálili nič, pekne sme 2 týždne natierali a preťahovali náušničky cez dierky s tým framykoinom a krásne sa zahojili, ak ho máš doma daj ho-pomôže

lenadka
10. apr 2016

@stanka2612 ako čítam veľ detičiek priberie takto nad normu, asi jej to už netrhá žily 😀

nikussska123
10. apr 2016

@lenadka no super teda dakujem za radu veruze doma nemam ale kupim a budeme mastit nech sa nam to zahoji co najskor ;)

18lula4
10. apr 2016

@nikussska123 mne dali v porodnici do takej ampulky ako sa berie krv nejaky lieh dezinfekcny tak to som davala. Este mam na 1x, uska zapalene nemame. Jaj tak vy uz mate zajtra mesiacik, my sme mali termin 18, ale narodila sa az 25 🙂 a tiez som davala mliecko do doziciek az mama prisls s tym ze abent sacky, je ich tam 25 a stoji to 8e, ale je to spratnejsie do chladnicky, skuuus 🙂 a kolko ste vazili pri narodeni? My 3500, v nemocke sme schudli na 3360 a teraz ma 3515 a uz 53 cm, body davam uz 62 tym ze balim nasiroko 🙂

18lula4
10. apr 2016

@stanka2612 tiez som zvedava zajtra co ta laktacna, lebo v nemocnici boli takeeee......jedna povedala ze mam pekne prsia teda bradavky ze by sa mohla chytit, dalsia ze nie a takto mi 3-4sestricky povedali kazda nieco ine..no vyber si! Ake pouzivas klobuciky? Avent?

mnamkacik
10. apr 2016

@gabuchah to my mame problem, nie a nie sa vykakat uz som aj rektalnu rurku pouzila -chudatko moje uz modry co tlacil ja som mu pomahala a nic a s rurkou hned a to ma riedku stolicu, spokojny a vysmiaty 😉
Na zaciatku som si znacila ako kaka atd a zistila som ze odkedy mu davam vigantol ma problem so stolicou,naduva ho-same plyny v brusku (a to cvicime ,masirujeme brusko,pouzivame pupik)
Napadlo ma ze ked mi predpisala dr vigantol prestala som ho po 10tyzdnoch uzivat pretoze bolest brucha,nadute brucho-ja mu to uz nedam
A aby to nebolo malo este bojujeme pri kojeni kym nie je poriadne hladny(neprisaje sa poriadne, ked ano tak sa odtrhne od bradavky,vresti ako pavijan,bije rukami,kope nozkami)-laktacna mi povedala ze to bude tym ze sa znizil tok mliecka a mnozstvo ze to je normalka a zase sa to vrati spat.....no podla mna to je preto ze mam kramy sice slabsie ale predsa-a presne tri dni je uz taky
Ja uz som s nervami na konci a yo este tvaricka vyhadzana,vo vlaskoch temenicky-vycesavame

mnamkacik
10. apr 2016

@mnamkacik k tomu toku a mnozstvu mlieka -ja som ako Fontana ked raz potiahne tak hned tecie a tecie(tak aky slaby tok a znizena t vorba mliecka) na ukazku foto tej tvaricky -pristiky uz nemame,teraz ale koza strasne sucha a supe sa mu..mate zienky s tym nejaku skusenost???

gabuchah
10. apr 2016

@mnamkacik presne ten vigantol sme včera riešili, nedávaj ho, kúp jamieson... Vigantol je sajrajt a chudák deti ho musia...
Aspoň že pomocou rúrky sa ti vykaka, chlapci majú toto tazsie... ☹ u nás kedysi tiež tak bolo a keď povolilo tak.to z neho vystrelilo kus od postele...
Čo sa pokožky týka, skus kúpať v bylinkách, ja kúpem v materinej duske a natieram bio kokosovým olejom, to má dosť suché tú kožičku.. Čo na to povedala doktorka?

gabuchah
10. apr 2016