icon

Termín pôrodu marec 2016

mata0312
16. júl 2015

Ahojte .... dufam ze nas bude viac takych, ktore sa ako ja dnes dozvedeli tu uzasnu novinku, ze cakaju babatko a budu rodit v marci 2016 🙂 tesim sa na diskusiu 🙂 🙂

jarkajozo
27. apr 2016

mamicky poradte co pre 6 tyzdnoveho adamka na kasel ? :( nakazi sa odomna to bola noc :( nevedela som ho utisit a hrdinka svokra to chcela skusit no som ju poslala do prdele lebo ked to nedokazem ja ta ona co ho vidi prvy krat no urcite neda a mi ho viac rozplace ...ach aby nebolo malo este aj ju musim riesit co som komu spravila

orsi_h
27. apr 2016

@pahu ja som presne mesiac po a uz len minimalne spinim.. pred cca 2 tyzdnami som este normalne krvacala ale uz menej..

lenadka
27. apr 2016

@denca2d ja to tak dávam, pediatrička mi na to nepovedala, že nemôžem, práveže povedala, keď som jej hovorila, že to dávam 3x za deň ,že aj častejšie môžem.

lenadka
27. apr 2016

@jarkajozo to ti musí pediater povedať, ešte sú moc maličký aby sme im samé ordinovali ozajstné lieky, jedine čo viem že by mohol je fenistil, ale koľko kvapiek pre pidiatúrne bábo neviem. Mala by ho vidieť aj Dr.

katariso
27. apr 2016

Kolko spia ti vasi drobci???My mame 6 tyzdnov ale cez den nechce maly velmi bubat😯

stanka2612
27. apr 2016

@katariso no moj tak isto cez den niekedy aj pat hodin v kuse hore ale v noci spava krasne 😀 dnes prekvapil,nakojila som o pol jedenastej,spal az do stvrtej,nakojila som a zase spal az do osmej 😀

adriana9263
27. apr 2016

@katariso Mne moj drobec tiez moc nepospal. Vcera mal 2 mesiace a jedine prvy tyzden spinkal tak, ze sa napapal a hned spinkal, potom sa zasa napapal a zasa spinkal. Vzdy tak 3 hodinky, ale v noci sa tiez tak budil po 3 hodinach. A ako prisiel druhy tyzden tal od vtedy nechcel cez den vobec spat. Kolkokrat vydrzal aj 10 hodin hore a nie a nie uspat ho. Troska zato asi mohlo aj brusko aj to, ze ma hypertonus a nemal este celkom dobre vyvinutu nervovu sustavu. Bol narodeny skoro o mesiac skor. Kazdym tyzdnom to vsak bolo lepsie. Teraz ho dam doobeda do ulitky a do kociku a spinka skoro 3 hodinky a potom poobede tiez. No a vecer sa pred 8 napapame a zaspinka az do 2. Takze uvidis, ze i vam sa to bude zlepsovat 🙂

adriana9263
27. apr 2016

@pahu Ja som krvacala celych 6 tyzdnov a potom hned aj po sestonedeli a teraz musim ist na cistenie ☹ Zostali mi tam kusky placenty. Vraj krvacat by sa malo tak 3 tyzdne a potom uz len tak spinit. Ja som krvacala stale vela ☹

adriana9263
27. apr 2016

@pahu Ale nemala som cisarsky. Kamoska ho mala a krvacala dva tyzdne a potom len spinenie.

katariso
27. apr 2016

@adriana9263 to ze vkuse place uz neviem co na tie koliky.....som zufala😯asi zmenim UM??,,

katariso
27. apr 2016

Ktora davate UM a menili ste alebo sa chystate????

jarkajozo
27. apr 2016

@lenadka uz som volala a povedala co mam kupit...😞 fenistil je na predpis aspon mne ho nechceli dat v lekarni

siska122
27. apr 2016

Dievcata, som tu straaaaasne davno nebola, ale idem sa to aj tu vas opytat .... poradte mi, co mam dat malej na zahnisane ocko? Mame kvapky ocuflash, ale nemam pocit ze by pomahali. Davam aj mliecko do neho, ale stale zateka... Budem zajtra volat pediatricke, ale ci neviete nieco poradit ... asi to vyzera na antbioticke kvapky, ale chcem sa tomu vyhnut ak sa da. Len sa modlim, aby to nebolo na preplachovanie kanalika ... Dakujeeem 😉

mimimoje
27. apr 2016

@siska122 ahoj, ja mam tiez male marcovciatko, resp. Aprilovciatko a v porodnici nam radili denne vytierat tamponom namocenym v prevarenej vode od vonkajsieho kutika smerom k vnutornemu - kazde ocko inym tamponom a kvapkat opthalmoseptonex aj niekolkokrat denne. Nam to pomohlo asi po dvoch dnoch bol pokoj a occko nehnisalo. Skus

stanka2612
27. apr 2016

Baby ten moj Lukas je od dvanastej hore a nie a nie zaspat...uz aj reve podla mna skor od unavy ako od bolesti,kedze je aj napapny aj vykakany aj pomojkany,aj ho nosim a nic...mate to aj vy niektora?take dlhe intrevaly nespania?

katariso
27. apr 2016

@stanka2612 ano dnes sme mali od piayej rana do jedenastej😯

stanka2612
27. apr 2016

@katariso a aj pri tom place?lebo keby bol spokojny tak ok neriesim ale to su strasne place co vie dat ☹

gabuchah
27. apr 2016

@stanka2612 malá býva dlho hore... Niekedy od 18tej do polnoci vydrží... Niekedy spí často cez deň ale po 5-10min je hore... Takže u nás bežné, akurát že malá neplace, ju to baví, hlavne musíme chodiť a ona obzerá 😀

sonka14
27. apr 2016

Maminky ,prosim Vas.Idem si k Vam poradu.Aj my patrime k Vam do skupiny.Dcerka sa ni narodila 14.3.Ale riesime momentalne jeden problem.Dcerka je plne kojena.Ziada si byt na prsniku dost casto,mliecka mam.Ale v plienke sa nam objavila zelena a taka tahava stolica.Ako keby s hlienom.Uz som volala dr. prvy krat vcera.To nam kazala sestricka davat probiotika.No dcerka po rozhovore so sestrickou,sa mi vykakala a mala peknu stolicu.A dnes zase,zelena,tahava.Tak som zavolala dr.ci sa nemame prist ukazat.To nam sestricka kazala uvarit ryzovy odvar.No to som hned odmietla.Tak som dala dcerke dnes probiotika.Som ale strasne nervozna z toho.Vobec neviem co si mam myslit.No ale zajtra rano sa chcem uz urcite ist s dcekou ukazat a zobrat aj plienku co sa mi rano vykaka.Len si idem k Vam po radu,ci aby som sa trosku uklidnila.Ci ate sa s tym nahodou nestretli.

denca2d
27. apr 2016

@stanka2612 my to mame kazdy den..moj maly cez den nechce spat..zaspi vzdy az ked je tma☹

katariso
27. apr 2016

@stanka2612 place,puci sa,nemozme sa vykakat...uz druhy tyzden...ja uz hotova som😯

dailla107
27. apr 2016

@sonka14 Sonka, nestriedas prsniky, može sa stat, že sa nedostala k zadnemu mliecku...mne sa toto stalo v porodnici, ked sme bojovali s kojenim, a ja zufala som stiedala prska a na druhy den kakal miesto prazenicky zelene... a to preto lebo nepil zadne tukove mliecko...

@skarabubu @stanka2612 dievcata aj ten nas chrobak toto robi, prebaleny, pomojkany, napapany a rev... niekedy po napapani zaspi, a o 5 min hore a rev a zase prsko... a zas zaspi, alebo sa uz tak niecim naserie ze to prsko aj chce aj nechce, niekedy som fakt na prasky...

sonka14
27. apr 2016

@dailla107 ale ked to moje miminko sa mi jeduje na prsniku.Ako keby jej netieklo.Ze spapa mi len to predne mliecko co tecie dobre,ze nie same a potom sa mi uz hneva.Ako keby sa jej nechcelo dalej tahat.Co mam robit?Ale pribera pekne na vahe.A aj to sfarbenie stolice a take tahave je dovodom tohoto?

dailla107
27. apr 2016

@sonka14 Jej, tak to ich možeme dat dokopy, aj mne sa ten moj jeduje na prsku...:D teraz to je trochu lepsie, bola u nas laktacna a tiez mi tvrdila ze mam malo mlieka, a poradila mi kupit si senovku grecku na zvysenie tvorby mlieka... neuzivam to tak ako je napisane, ani ako ona mi poradila, davam si len raz denne tri pirulky, ale co mam dojem ze u nas zlepsilo kojenie je to ze ho kojim vzdy ked sa prebudza, este skor ako sa preberie uplne, lebo kym je taky spavy je mu jedno... a vtedy taha... a mam pocit ze preto sa to kojenie zlepsilo... ale problem moze byt u vas inde... mne sa uz sa tolko nejeduje ani ked je hore, niekedy zas do toho sklzne ale myslim, ze to spave kojenie mu pomohlo lepsie tahat aj za bdela... mozno mas naozaj menej mliecka, a treba ho zvysit, potom skus tu senovku, a popozeaj si www.mamila.sk tak najdes mnohe rady a myslim ze je tam aj poradna...ale poradia ti zavolat si laktacnu... konzistenciu stolice uz ti nevysvetlim, lebo netusim :( len viem, ze ked je zelena je to tym ze pij predne mliecko...

sonka14
27. apr 2016

@dailla107 tak to si ma potesila a aj upokojila.Dakujem😊Ked mi je malinka este nie uuplne prebudena a dam si ju hned na prso.Tak mi samozrejme rychlo zaspinka.A prosim Ta ta tahava stolica.Alebo teda taka hlienova,tiez ste to mali?

gabuchah
27. apr 2016

Baby, dneska sa mi prvý krát stalo za malá mala asi 2x sprtnuty fliacik na plienke a večer keď sne kakali cez rurku tak šla iba voda, zltozelena.. Ale total vodnata stolica... Je to OK?

stanka2612
27. apr 2016

@gabuchah tak to je super,ze neplace 🙂 moj este stale nespi ☹ ale aspon neplace...

stanka2612
27. apr 2016

@katariso @denca2d @dailla107

Vidim,ze v tom nie som sama...my este stale nespime ☹

mnamkacik
27. apr 2016

Co robit Adam nechce spat v postielke....a ja uz chcem spat sama bo som ako dolamana kazde rano

analfabetka8
Odpoveď bola odstránená