icon

V decembri 2010 budem maminou

nanuska12
21. mar 2010

Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉

shira_
20. okt 2010

baby aj ja mávam už bolesti v podbrušku, doktor na to nič nepovedal, na kontrole všetko ako má byť, malý otočený hlavičkou, tlačí ako hovado, krčok zavretý. keď tu čítam, že to už tak býva, som kľudnejšia. ešte chodím do práce, do konca okt. by som chcela..brucho mávam niekedy tvrdé ako kameň, keď sa mám vtedy zohnúť mám pocit že sa rozpučím. nemôžem ísť nikam kde nemám prístup na wc min raz za hodinu a všade čítam, že je v tehotenstve zdravé chodiť na prechádzky, ale ja mám také bolesti v panve a bedrách, že po 5min chôdze už krívam a pripadám si ako storočná babka. najlepšie mi je, keď ležím na boku, to je super. malý dáva parádne kopance pod rebrá, je mi to srandovné, keď sa veľmi hýbe tak ho hladkám cez brucho, to je také zlaté.. každý deň má min. raz štikútku, smejeme sa že to má po tatovi. len jedna vec ma trápi, ja už neviem, čo mám jesť na večeru...buď nemôžem zaspať od hladu, alebo od kyseliny.

marika1977
20. okt 2010

@jantulka ja jej napisem a budeme mudrejsie 🙂

jantulka
20. okt 2010

@marika1977 no ked neni nahodou v nemocnici ako si pisala

marika1977
20. okt 2010

@shira_ jest treba,skus sa poradit v lekarni,tam by ti mali dat nieco vhodne na kyselinu,babi tu pisali aj espumisan a pankreolanol,ten je dobry poznam ho len neviem ci sa moze brat pocas tehu...juj setri sa,mozes mat potom velke problemy s klbami,ja som tiez dopadla po prvej dcere tak ze mi ortoped diagnostikoval koxartrozu(deformita a vydratie klbovych jamiek)a to som sa veeela prechadzala ale ono sa to v podstate tehotenstvom u mna len poriadne zhorsilo lebo udajne to mam od malicka a vidis,dosli mi na to v 20ke...na tvojom mieste pri tych stavoch by som chodenie obmedzila na minimum,nieze ti volakde mali vypadne 😀 davaj pozor a setri sa 😉

shira_
20. okt 2010

@marika1977 híííí koxartrózu máme v rodine, mama je na tom biedne, ja keď som nebola tehu tak normálne začnem mať bolesti tak po 2 hod chôdze ale teraz je to do plaču, ja sa fyzicky dosť šetrím už podvedome, ale často rozmýšľam že som nejaká precitlivelá, však mám celkom v pohode tehotenstvo. ja som myslela že to ma bolia tie kĺby z tehotenstva, aj keď som zatiaľ pribrala len 9kg a som štíhlej postavy. Od detstva do 25r. som športovala aktívne, súťažne, po skončení sa mi začali prejavovať tieto problémy, aj som chcela ísť na vyšetrenie, len ja to stále po čase zavrhnem, že som hypochonder a proste sa snažím nejak veľa nechodiť. Stále si hovorím, že mama je o 30r. staršia, že už má "nárok", nepripúšťala som si nikdy, že by artróza mohla byť tak skoro. ja budem mať 34r. Asi keď odrodím nájdem si snáď v dohľadnej dobe čas na ortopéda ☹

marika1977
20. okt 2010

@shira_ tak to nevahaj a radsej sa daj vysetrit...ja s tym zijem uplne normalne,no slslon bezat nemozem a ani na autobus nejak nevladtem to radsej nech mi utecie...ale poviem ti,prinutili ma k vysetreniu tedajsie bolesti no si predstav z55kg na 82pribrat...dalo to mojmu telu pekne zabrat a vtedy sa v plnej parade ozvali klby tak som porom brala nejakych 6druhov liekov..ale nejak extremne uz nebolia...pri zmene pocasia pred ms pri chorobe atd..no u teba to budu mozno nasledky sportovania,ja to mam od malinka...nevahaj a po porode chod,aspon budes vediet co je vo veci...ja sa uz roky neliecim ani nechodim k ortopedovi a to by som mala 1xza rok ale je to v poho tak sa netrapim tym,trosku poboli potom prejde ale aspon viem,co mi je...iba chod,odporucam 😉

marika1977
20. okt 2010

@jantulka teraz som citala ze ma mat cca 3cm a to ze sa skracuje je normalny proces tak ze nam toho vela do konca uz asi neostava...a musime oddychovat 😀

koriatko
20. okt 2010

Ahojte baby, moje bábätko je otočené zadočkom dole, neviete náhodou nejaké cviky na otočenie? Zatiaľ si dávam vankúše pod zadok a robím "mačací chrbát"... Ale aj tak nezistím, kedy sa otočí, keď sa náhodou otočí, nie?
Doktorka mi rovno povedala, že je otočené takto a už sa pravdepodobne neotočí... Podľa mňa má ešte dosť času sa otočiť, nie?

cukrinka004
20. okt 2010

@marika1977 fuuu tak to som veeelmi zvedava ako to dopadne so mnou ohladom terminu ale aj s tym kojenim, inac neviem preco ale mam pocit ze budem rodit skor 🙂

koriatko
20. okt 2010

Ahojte baby, moje bábätko je otočené zadočkom dole, neviete náhodou nejaké cviky na otočenie? Zatiaľ si dávam vankúše pod zadok a robím "mačací chrbát"... Ale aj tak nezistím, kedy sa otočí, keď sa náhodou otočí, nie?
Doktorka mi rovno povedala, že je otočené takto a už sa pravdepodobne neotočí... Podľa mňa má ešte dosť času sa otočiť, nie?

andrea0903
20. okt 2010

@koriatko ked sa otoci zistis to tak ze kopance tie silnejsie budes citit pod rebramia tie jemnejsie v dolnych castiach lez vela na bokoch ale ci to pomoze to je otazne mne sa pred dvoma rokmi otocil maly behom jednej noci teraz mam malu priecne a uvidime je otazne lebo niektore deticky uz v tejto polohe ostavaju ale väcsinou sa este robi kontrolny ultrazvuk v akej polohe je babatko

koriatko
20. okt 2010

Ďakujem andrea0903, dúfam, že budem cítiť tie kopance 🙂 Paradox je, že ja cítim tie "silnejšie" pohyby hore, ale to nie sú kopance, ale také pohyby - asi to bude hlavičkou, keďže je hore... Aj ja som počula, že keď sa malé otočí, tak to môže byť behom chviľky, len sa tak musí rozhodnúť... Tak uvidíme, idem môjho malého prehovárať 🙂

marika1977
20. okt 2010

@koriatko on ked ta nozickami trafi do rebra alebo zaludku...ver mi,to urcite budes citit a poriadne mali ti asi mava rucickami a to je slabsie to asi citis a ak sa nahodou neotoci tak porodis cisarakom asi...neboj,lekari to zvladnu 😀

marika1977
20. okt 2010

@andrea0903 cavvv andi ako mas?mi sa ledva pretlkame,ale zatial to ide 😅

koriatko
20. okt 2010

Keď to bude musieť byť cisarákom, tak bude... s tým nespravím nič... ale možno si to ešte rozmyslí pozrie sa ako to vyzerá dole 😀 ja zatiaľ cítim pohyby všade, raz hore, raz dole, z boku... tak uvidíme

andrea0903
20. okt 2010

@marika1977 ale do prdelky nervy mam celu noc som nespala tak ma zospodu vsetko bolelo a dnes ma skoro trafil pre zmenu slak lebo to mi snad neuveri nikto mojmu muzovi za cely mesiac prisla vyplata 56eur.........zajtra idem do jeho roboty a bude bordel.......a vy ako?

bebaa
20. okt 2010

@shira_ jedz jablcka, alebo varene zemiaky...ja to mam tiez, od siestej uz nejem nic, a potom sa v noci budim na hlad....hrozne, vzdy mam pri posteli jablko, to si hodim a hotovo.
aj ked tuto noc to bolo neznesitelne a nepomohlo ani to..taku kyselinu som mala, ale to preto ze som zjedla o osmej vecer syrove chipsy 😝

shira_
20. okt 2010

@bebaa no presne, po večeri musím nejaké 3 hodiny vydržať vo zvislej polohe, už pri pohodlnom polosede mi ide všetko hore. a potom musím zase zaspať skôr než dostanem vlčí hlad a dúfať, že sa v noci nepreberiem (okrem chodenia na wc v polospánku). jablko vyskúšam, to mám rada ale myslela som si, že to bude robiť kyselinu. hneď zajtra nakúpim, uvidíme. na akútny hlad pred spaním skúšam polystyrénové chleby, ale to je vyslovene z núdze cnosť, nemám vzťah k takým jedlám. Občas keď je najhoršie, dám si Malox, ten má tiež hnusnú chuť ale mám pocit že pomôže. ale ja sa dosť snažím vyhýbať sa liekom, akýmkoľvek. stále si hovorím, že už to nejako vydržím. a varené zemiaky? hehe náročná príprava, už 2 týždne mám chuť na pyré a sa mi nechce zemiaky čistiť 😀 včera som navarila fazulovú polievku s údeným mäsom, pre muža, ale aj ja som si dala, nevedela som odolať a boli muky, už len malox ma zachránil a to prešlo pekných pár hodín 😒 v lekárni mi dali iba ten a ešte nejaké homeopatiká gastrocynezine, len tam ani nie je napísané či to môžu tehotné a´má sa to jesť pred jedlom, to som zatiaľ neskúšala.

lulkax5
20. okt 2010

@koriatko otoci 🙂aj nam povedal lekar ze uz sa drobec neotoci a minuly tyzden sa otocil 🙂 tak drzime palce 😀

bebaa
20. okt 2010

@shira_ ja v zufalom stave si dam ANACID, pomoze tak na 30 minut....snazim sa vtedy zaspat. a tie zemiaky sa nechce ani mne, ale raz mi pomohli, sem tam si daj aj burizony..

marika1977
20. okt 2010

@andrea0903 ti koki tak to je sila tam asi nedali na koniec nulu nie?ja uz ani neviem,brucho mi visi mam silny vytok,taky biely ze pretecie cez gatky tak zas vložkujem a bojim sa uz aj chodit to kazdu chvilu ma chytaju ty poslickovia...asi 8-9xza den...dnes to bolo len 5x ale aspon krce neboleli...a vcera,tak som sa tesila ze mi celi den nic nieje..hmmm uz si sama sebe leziem na nervy ale tesi ma ze mali kopka kazdu chvilu...je culi cert mali 😀 mne sa dnes decka nemestili do koze a tak zatazko mi padne robit medzi nimi poriadky..aj pred chvilkou sa blaznili kofi nevydarene...

feb13
20. okt 2010

@marika1977 @jantulka Caute, tak som tu 🙂 diky mam sa dobre, aj ked posledne 2 dni zase nejako horsie ale sa priznam ze som lezala menej.
Tak normalna dlzka krcka maternice je okolo 35mm, kriticka hodnota je 20 alebo 25mm, literatura to neuvadza rovnako. Ja som na tom este celkom dobre, lebo som mala skrateny z 37 na 31 (a to tak behom 2 tyzdnov aj menej) ale na poslednej kontrole som mala zase 34 ci 35 ale kludovy rezim musim mat stale. Ale sa priznam ze az taky uplne prisny klud nedrzim... mne najviac tvrdne brucho pri chodzi, hlavne ak pojdem rychlejsie alebo po schodoch. Ja mam predpisany magnerot 3x denne a asi po 10-14 dnoch uzivania som si vsimla, ze uz tvrdne menej. Podla dr to tvrdnutie je OK. Ja si myslim, ze to tvrdnutie aj to postupne skracovanie je sucastou prirodzenej pripravy maternice na porod a u niekoho to ide nahle a u niekoho to zacne skorej a trva dlhsie. Ale samozrejme trochu to znepokojuje aj mna kedze je este priliz skoro ale 4 tyzdne som vydrzala v pohode tak este 3 musim a potom uz ked to pojde, nech o ide 🙂 Uz ma ta hlavicka niekedy tlaci moc, na konecnik, na kostrc, alebo ako keby na hradzu zhora...
Este tolko, ze pocas prveho porodu sa krcok najprv skracuje a potom sa otvara, pri druhom uz to skracovanie a otvaranie prebieha sucasne. Preto byva druhy porod kratsi.
A zacinajuci predcasny porod sa naozaj da zastavit infuziami, ako ste tu uz pisali. Jedine sa to nerobi vety, ak v dosledku otvarania sa dostala infekcia do maternice, lebo vtedy ta infekcia ohrozuje babatko viacej nez predcasny porod. Ale myslim si ze z nas to nikomu nehrozi. Tak sa drzte a hlavne klud 🙂 Joj a nezehlite lebo vraj to tiez moze napomoct k vyvolaniu porodu.

@algi Termin porodu vyratany podla UZV v 1. trimestri je najpresnejsi takze to je OK. Do nemocnice sa ma chodit 4 tyzdne pred terminom, takze cca. od 37tt.

feb13
20. okt 2010

Skuste si prip. pozriet temu https://www.modrykonik.sk/forum/porod/mali-ste-pred-porodom-pocit-natiahnutia-v-rozkroku/ Vacsina bab pisala ze taku bolest v oblasti panvy a bedier ma 4-5 tyzdnov pred porodom ale ja mam zhruba od zaciatku 32tt a doki povedal ze je to v poriadku. Takze nemusi to byt hned artroza 🙂

kakaovyrez
21. okt 2010

Baby, je tu vobec niekto, komu este nekontrolovali krcok maternice? Lebo ja som uz 31tt a zatial sa mi "tam" nikto nepozrel. Tak tajne dufam, ze je vsetko OK, lebo ked si citam vase prispevky, tak sa zacinam bat, aby to nedopadlo tak, ze sa stane nieco necakane...

beaska
21. okt 2010

@kakaovyrez no mna doktorka kontroluje z dola kazdu prehliadku, mozno aj pre to ze som otvorena a placentu mam nizko , ved popros lekara nech ta skontroluje aj z dola , nech nie si z toho nervozna, 🙂

larmimi
21. okt 2010

@kakaovyrez aj mna zakazdym...trva to sice cca 3sekundy, ale vyskusa, a povie v poriadku..

kakaovyrez
21. okt 2010

@beaska ved ja som sa ho raz na to pytala. vraj vo svajciarsku sa to nerobi... tak ja neviem, najblizsie pojdem v 34tt, tak hadam ma uz skontroluje, ked nie, tak sa na to opytam. A dufam, ze sa dovtedy nic nestane 😨

zvedavec1
21. okt 2010

ahojte maminy 🙂 Moj manzel ma dnes 30tku. Tak od rana som ficala...aby som pred pracou stihla spravit tortu. Mala aj tak dnes nechcela spat. Inak v tescu na kamennom maju 25 %zlavu na Sebamed kozmetiku...tak sme vcare konecne nakupili.

kvojtanikova
21. okt 2010

@zvedavec1 mnaaam, preco aj ja nemam narodeniny??? ale inak aj moje sa blizia, ja mam 19.11... akurat ze moj stary nevie piect, ale hadam aspon nejaku romantiku typu "vecera v restauracii" vymysli...

zvedavec1
21. okt 2010

@kvojtanikova no to je moja 1. torta v zivote a len preto, ze je to 30tka 😎