icon

V decembri 2010 budem maminou

nanuska12
21. mar 2010

Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉

paola881
8. nov 2010

@bebaa ahoj ano ževraj je to normálne,teraz už tolko nepriberieme a može sa stat,že dokonca možeš aj schudnut nejake to kilo.

shira_
8. nov 2010

@paola881 no ja nemám to šťastie. ja som práve zase medzi 33. a 35.t. 2kg pribrala, včera som sa vážila a je tam ďalšie kilo. ak to pojde takto ďalej, že 1kg za týždeň, to bude prúser.
Podľa mňa tie sny čo máme sú normálne a neznamenajú nič zlé. To ja keď mám niečoho plnú hlavu, tak sa mi to stále sníva. no ešte si asi pár pôrodov užijem, kým porodím naozaj 😲

marika1977
8. nov 2010

@zivika neviem neviem...citim sa ako pred porodom,brucho tvrdne najme vecer az prilis...veeelmi sa bojim a pevne dufam ze to asom 2tteste vydrzime...
@smejo251
@mucka2505 kto vie cim to je tak asi zle vyratane tp alebo berieme rozne vitaminy a ze vraj aj s toho deticky pekne priberaju... 🙂 radsej nech su velke ako malinke 😉

kvojtanikova
8. nov 2010

ahojte baby ja som bola dneska zas na poradni a ze uvidime ako to pojde lebo mala je este otocena dole ritkou z toho kaslania. lekarka mi odporucila hedelix tak dufam ze uz konecne zaberie daco lebo chuda male sa tam len natriasa. pulz ma 160, vraj je to OK ale mne sa to zda dost vysoky na take male babo. viem ze deticky v brusku mavaju vysoky pulz ale toto sa mi zda privela.
chcem sa opytat - o dva tyzdne tam idem este na nejaky vyter a potom sa mam uz objednat v nemocke. mam ist teda priamo za doktorom ktoreho si vyberiem a tam sa objednat (s tym ze on potom robi poradnu az do porodu) alebo ist do ambulancie poradne v nemocke a chodit tam a popritom este aj k doktorovi? dakujem za odpovede.

mucka2505
8. nov 2010

@marika1977 ahoj, neviem ale ked si aj sama dam vyratat termin podla poslednej menstruacie tak stale mi ukazuje len jeden termin a ten mi sedi aj s doktorovim..pocas celeho tehu beriem len magne B6 a prvom trimestri som brala ja kyselinu listovu a teraz mi museli predpisat zelezo malo som ho mala..inak ani nic a snazim sa papat vela ovocia a zeleniny ale aj vela sladkosti- s nimi vstavam aj zaspavam 🙂 a hlavne mliecne vyrobky su dobre z toho najviac deticky naberaju..len nech u zdrave nase pokladiky to je najdolezitejsie... inak ako sa mame marika? 🙂

smejo251
8. nov 2010

kvojtanikova: nejako skor ta posielaju do nemocnice nie? preco tak skoro?podla knizky aj ja si pamatam ze som sla do nemocnice sa hlasit az v po 36tt..na monitor.drzim palce aby si bola cim skor zdravcka....
no co sa tyka mojho terminu porodu...neviem presny datum poslednej menstruacie tak tazko no ale ten co som dala sedelo cele tehu no teraz je mala vraj velka a sedi na nuo 10dni viac ako podla menstruacie....a ja som nebrala doteraz ziadne vitaminy,len teraz posledny tyzden beriem magne B6 a kupil aosm si aj calibrum ale to len teraz tento tyzden.ale u mna moze byt ze je to kvoli tej menstruacii co neviem presny datum...

danka135
8. nov 2010

ahojte kocky tak ja som dnes bola u doktorky maly ma nizsiu vahu 2100g okolo 45cm, pytala som sa ci uz od buduceho tyzdna budem nastevovat nemocnicu ona ze uz to tak neni a az do konca tehotenstva budem nastevovat jej ordinaciu, ale nastastie idem aj na prietoky, ale najprv musim sa objednat v rizikovej poradni ani neviem ze preco. no dufam ze to moc nevadi ze maly je o nieco lahsi ako by mal byt, ale este mam pred sebou cely mesiac a vtedy by mal pribrat dost vela aspon dufam, poradte co take papat aby mu to prospelo na vahe, dakujem vam

marika1977
8. nov 2010

@mucka2505 ja som pozerala tvoje fotky...no mas krasne velke brusko...asi aj malicku budes mat nie prave malicku,podla mna ju v perinke hladat nebudes 😀 tak ako ja tu moju...perinka jej bola mala a vzdy trcala z nej alebo vystzcila zo spodu nohy 😀 to mne tiez od zaciatku hovorili ze velke dieta...no teraz mam obavy,akosi sa mi zda ze mam male brucho aj ked iny vravia opak mne sa zda byt o hodne mensie ako s dcerou....ja beriem femibion este stale,musim aj calibrum mam...z vlastnej skusenosti viem,ako zle som dopadla s prvou ked som nebrala nic...rapidne chudokrvna aj v nemocke na infuzkach som koli tomu bola a neuveritelne sa mi pokazili zuby...to mi 2museli vytrhnut a 4blomby...brrrr a to som mala kedysi ukazkovy chrup s 1blombou na stolicke 😖 brala som maternu calibrum aj s mensou a vsetko ok aj teraz beriem a mam krv ok...
@danka135 neboj,on priberie...len papkaj to na co mas akurat chut bo to si dietatko pyta aj si rozkaze co chce a co potrebuje...neboj,peiberie 😉

shira_
8. nov 2010

Ja beriem toho pomerne dosť, už pred tehotenstvom a celý prvý trim. femibion 800, potom femibion 400 ale ďalší som nezohnala tak som prešla na calibrum, aj tak musím teraz aktiferin compositum, lebo som 1.x v živote chudokrvná. a k tomu cca od 30.t. Magnesium+B6 lebo mi tvrdne brucho. papám krížom krážom čo mi ide na chuť, citrusové plody na kilá a jablká, čo som inak veľmi nemala rada, teraz mi strašne chutia. a veľa veľa jogurtov samé smotanové,a pribináčiky, monte, aj samotné mlieto plnotučné. ani sa nečudujem že priberám, ale nech! vo štvrtok idem zase na kontrolu aj prietoky, som zvedavá.

marika1977
8. nov 2010

@shira_ juuuj...tak na tvojom malom je veeelmi vidiet co ma rad 😀 ja zo starsou jablka na kila,tresku,chrumanie ladu,a kysle zmrzliny...a na kavu z mliekom som sa ani pozriet nemohla a dym...tak to mi bolo uplne spatne...z mensou mi nic extra nechutilo,este tak syr hranolky..a teraz zas stiplaveee..taky pikantny salat a babovka z mliekom,kakaom...tak to by som jedla stale a este kura na smotane....kazde ma rado cosi ine 😀

paola881
8. nov 2010

@danka135 neboj nič,on bude ok,aj moja bude menšia,je to dedičné väčšinou....Stáva sa,že ked berieš moc vitamínových doplnkov dieťatko býva tažšie...ale nie vždy.Nejde o to,kolko treba papať,veľkosť dieťatka nieje daná tým kolko ty zješ... 🙂 To pri mojom jedení by mala moja malá už asi 5kg 😀 .Včera o 23:15 som si ešte dávala rezen a zemiakovú kašu 😎 ...Držkaj sa.

marcelkatt
8. nov 2010

@paola881 no neviem, mm mal 2600 a 46cm, ja 3000g a 50 cm a nmáš krpec tromfol oboch 3860g a 53cm

a druhý neviem, ale asi tak isto, alebo viac... podotýkam vitamíny som jedla len tri mesiace prvé

paola881
9. nov 2010

@marcelkatt sranda 😉 Ja len píšem čo mi povedal môj gynekolog. 😉

marcelkatt
9. nov 2010

@paola881 jasné moja, aj ja som tak počula, preto som napísala moju skúsenosť.

marcelkatt
9. nov 2010

@paola881 po pravde radšej by som prijala malinkého do 3kg.

paola881
9. nov 2010

@marcelkatt 😀 ale ved to je jedno kolko váži,či má 2500g alebo 4kg len aby bolo malé v poriadku...Niekto porodil 4kg dieťa ani nevie ako a niekto sa vytrápil s 2,500kg drobcom 😉 .každý pôrod je iný ale krásny-predpokladám 😎

marcelkatt
9. nov 2010

@paola881 to máš úplnú pravdu mojko. No ja som mala dosť komplikovaný pôrod, nevládala soim vytlačiť. Museli až kliešte použiť. A súhlasím každý pôrod je individuálny.

marcelkatt
9. nov 2010

@paola881 asi mám oveľa väčší strach moja ako pri prvom.

paola881
9. nov 2010

@marcelkatt aj ja mám strach,každá má strach 😀 ale potom...stojí to zato 😎 .Ja by som mala presne takto o mesiac rodit 😉 ...strašne sa mi to vlečie.... 😅

marcelkatt
9. nov 2010

@paola881 máš pravdu moje. Ja mám TP 13.12. Takže možno budeme rodiť aj naraz v jeden deň...

paola881
9. nov 2010

@marcelkatt ja tam 9.12.isto budem,jedine ak by sa vypýtala skôr herečka 😀 .Včera som bola kuk kamošku,už sa trápi 3 den,mala kontrakcie,prestali jej,je otvorená,teraz mi písali,že jej idu vyvolat pôrod 😉 .Práve tam včera jedna maminka odrodila a bolo to krásne,ked ju vyviezli von a tam ju čakala celá rodina a tú malinku viezli na ošetrenie 😲 .Sa teším už 😉

marika1977
9. nov 2010

ahojte dievcata.este mam 10min.kym pridu pre mna...tak ich vyuzijem a rozlucim sa.majet sa pekne a drzim palce aby ste boli vsetci ok... 😀 dufam ze si nas tam nenechaju dlho...

marcelkatt
9. nov 2010

@paola881 bože tri dni sa trápi? Uf. Ja sa bojím, vyvolávaného pôrodu. Teda čo počujem z Bojníc, že tam ak si nezaplatíš dr, tak vyvolávajú aj dlhšie. V handlovej mi zabrala 1 vyvolávačka. no ale myslím, že to asi je od organizmu mamičky a celkovo maternice a tak.

marcelkatt
9. nov 2010

@marika1977 myslím na vás, držte sa!!!!!

shira_
9. nov 2010

@marika1977 jééj ja stále tresku a rožky, to som predtým nikdy nejedla, muž len kuká čo stále tresku kupujem 😲 ale zase štiplavé a korenené nemôžem ani cítiť, predtým som normálne k obedu zjedla pol pohára feferoniek čím som tromfla hociktorého chlapa, všetci si robili zo mňa srandu že mám azbestovú hubu. teraz slzím a dusím sa aj z trošky čierneho korenia. tiež si myslím, že to, koľko malé váži, je dané hlavne geneticky, ono si berie koľko chce a čo chce na úkor matky, takže skôr schudne alebo priberie mamina, samozrejme ak je placenta a prietoky v poriadku. ja odkedy som doma, je mi o moc lepšie, aj s bruchom aj so spaním. ten prechodný týždeň z roboty na materskú bol taký blbý.. teraz už mám svoj režim aj pokoj. manžela mám už doma nezamestnaného, aspoň podorába okolo domu, čo treba. tak mi nie je ani smutno.

shira_
9. nov 2010

@marika1977 držte sa, nech sa to dobre vyrieši.

mucka2505
9. nov 2010

@marika1977 prajem vsetko dobre 😲 drzte sa

zuzkaznr
9. nov 2010

@marcelkatt Ahoj. mala mala v 35tyzdni 3005g. mysim si,ze tvoj maly ma akurat vahu 🙂

zuzkaznr
9. nov 2010

@marika1977 drzim palce,nech vsetko dobre dopadne 😉

danka135
9. nov 2010

@paola881 dakujem ti za podporu, ja beriem calibrum od zaciatku tehotenstva a pred otehotnenim som brala kys. listovu, dufam ze este co to na tej vahe priberie