V decembri 2010 budem maminou
Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉
@skriatok3333 ja som sa pytala na to cervikalne skore mojho porodnika aj som to tu uz volakde pisala...ono je maximum 10 a to je nejak tak ze sa boduje dlzka krcku makkost krcku otvorenie vnutornej a otvorenie vonkajsej brany...a ked je babo nachystane na porod tak za vsetko toto moze dostat 2-3body a do kopy 10to je tesne pred porodom...tak u teba asi este nieco bude zavrete alebo nenachystane...5bodov je malo asi...mne doki povedal vo stvrtok ze mam nachystane porodne cesty na porod a v sobotu ze ma odrodi a ja som zacala rodit samovolne uz v piatok....popytaj sa doktora,on ti povie ako ste na tom 😀 vela stastia a lahky rychli porod prajem 😉
@mamazuzu a to co presne robi ked robi ten hamiltonov hmat...aj mna vo stvrtok poriadne ponatahoval vnutri a piatok som uz rodila este mi aj povedal ze nevedel poriadne spat vo stvrtok vnoci,lebo cakal ze mu zavolam ze rodim 😀 tak asi aj mne robil ten hmat...ja som to anio neregistrovala bolo to sice neprijemne ale dokazala som si to k volacomu...nechcem rozvadzet....prirovnat tak som tisko pretrpela 😉 😉 😉
@shira_ no neviem...ja som este kupelku pucovala v piatok o 3tej poobede a to tak ze prisla kontrakcia odjajkala som a ked odysla sup zas do roboty...kto by bol myslel ze som uz paradne otvorena 🙂 moja,nepodcenuj...nevies ako to bude u teba prebiehat aj ja som cakalakontrakcie do neba silne a v kuse a vidis...cele 2dni som mala take onicom 20minutove pauzy a minutkove kontrakcie akurat na porodnom stole som mala3silne ze som si myslela ze sa dose...dost...dovraciam tam na fleku tak som nechapala..
@heli1984 ahoooj uz som veeelmi zvedava na maluskaveho 😀 😀 😀
@marika1977 ahoj prave som dala jedno foto mamka ma nahovorila, 😉
@heli1984 uz aj idem kuknut 😀
@marika1977 oki, 😉
baby prepacte, ze vam sem leziem, len sa chcem opytat, ci neviete ako je to s rodicovskym prispevkom. na matersky prispevok narok nemam, nakolko som skoncila VS a nestihla som odpracovat tych 270 dni. a susedka mi dnes hovorila, ze ked sa nam male narodi v decembri, tak budeme cele 3 roky poberat tych 160 eur a ked sa narodi v novom roku, tak budeme dostavat 190 eur. no naplasila ma, ale moc sa mi to nezda, ze by mala pravdu. ako to teda je?
@marika1977 no este som tam dala fotky, tak ze si mozte este pozriet ostatne 😉
@blondi2 budete dostavat 190 eur aj ked sa narodi v decembri, aspon ja som to takto pochopila - ja by som mala narok podla stareho zakona na 256 eur a tiez budem dostavat 190, proste od 1. januara to plati pre vsetkych - vynimkou su len mamicky ktore uz teraz poberaju 256 eur, ony na zvysenu sumu maju narok aj po 1. januarovi
@marika1977 ja neviem co presne tam spravi. odtrhne plodovy vak ci co to. vcera som to googlila. tak asi to spravil aj tebe. ja idem dnes na kontrolu, aj by som sa ho na to spytala, ale niektore pisali, ze ich to nechutne bolelo, tak sa aj bojim trochu. ale zase by som prijala, keby sa to uz spustilo bez vyvolavacky
@sisna ahoj 🙂 aj sa uz citis ako tesne pred porodom (nejake priznaky)? ...mne na kazdej kontrole potvrdil ten 31.december, ale ja uz by som najradsej sla hned :D zajtra mam poradnu, tak uvidime co povie Dr.. a co to bude -dievcatko alebo chlapcek? my sa s manzelom tesime na Sofiu 😵 😵
@mykka ahoj aj ja mam jeden termin na 31.12, ale teraz uz fakt neviem. Vcera som bola na kontrole a zase bol velmi zly vysledok monitora, musela som aj vecer prist este raz a teraz idem zase zajtra. Zdola sa vobec neotvaram.
Baby - ked vam robili monitor ako vyzeral ten graf? U mna to hrozne skace, totalne vykyvy, raz ma pulz 120, raz 200, potom akoby to aj vynechalo a stale sa tam hrozne mrvi v bruchu... Doktor vravi ze si asi potahuje pupocnu snuru ci co, ale ja uz mam fakt strach. Ked sa hybe tak uplne besni a potom je zase uplne bez pohybu ze sa bojim ci sa tam nepridusilo... Nemozte dakto odfotit ten graf ako vam to vyslo? Ja by som odfotila moj ale stratila som kabel od fotaka a nemam to ako stiahnut sem tu fotku aby ste videli. Prosiiim....
@sante jaj rozkosna je... zelam vela krasnych chvil s babatkom🙂
@kvojtanikova ahoj 🙂 ten graf myslis ozvy? co ti tie pasy pripnu na brusko? mne to robili pred 2tyzdnami, malicka sa tiez prave vtedy mrvila, sestricka povedala ze to aj vidno na grafe...tomu ja vonkoncom nerozumiem, pripajam moj vysledok...
@marika1977 tie stvrdnute didiky mala aj lucia, este aj mliecko jej vytekalo. deniskovi stvrdli len kusocek.potom to samo odyslo. to utekanie ocka asi budes musiet melej prekrivat ocko. deniskovi to zistili ked mal 2 roky,ale jemu neutekalo ale aj tak ma prave 0 a lave mal az 4 ale uz sa to zlepsuje aj ked pomali, pretoze maly si to nexe dat prekryvat. dokonca este aj lepky sme zohnali v rakusku, take chlapcenske (kozmonaut.,autickove, vojenske atd.) lebo tuto maju len take ohavy sive. fuuj. nechutne. 😠 ak to bude astigmatizmus a zistia ho vam uz teraz, tak mas vyhodu s prekryvanim, lebo ho budes malinkej davat hned a bude to brat ako samozrejmost. u nas to nefunguje! 🙄 ale nosi okuliare a tie mu tiez pomahaju.ked mi to prvy krat ocna oznamila tak som preplakala 2dni,ale nieje to az take zle! stavaju sa aj horsie veci. 😉 v okuliaroch denisko vyzera ako super sympatak a intaligent xi xi xi xi 😀 nam to zistili na zaklade toxokari- maly to musel chitit od njakeho psa. a do 6 rokov sa detom ocko stale upravuje, taze mame stastie, ze nam to zistili skor! a su tu laserove operacie,sice az od 18tich, ale v Brne aj detom ktore maju velky rozdiel medz ocickami . my este stale nad tym uvazujeme.
No konecne si si lahla. tak ja som si objednala baby vak, lebo som si bola ISTA, ze budem maleho cele dni nosit po rukach, tak teraz by sa hodil tebe 🙂 😉
@marika1977 asi je este skoro von. ma sa vraj chodit po 3 az 4 tyzd. a dokonca som citala , ze v zimnych mesiacoch dokonca az po 5. tak neviem. ja asi po 3 zacnem pri otvorenom balkone a v 4 pojdeme von tak na 2 hodky. my mame ist do poradne po sviatkoch,dr uz tiez dosla hned na druhy den a po peradni mame ist k ortoped. ale neviem ku ktoremu. je tu vraj nejaka otrasna zenska. tak neviem kam. 😖 a ty kam?
aj my sme vsetci nakapaty, okrem lucii. este ze sme kupili ruska. pijem stodal hemeopat. sirup. totalne kaslem. dufam ze dominik bude OK 😕
@f1 ja uz som bola s malou vonku doma nam kazali byt dva tyzdne ja osm bola vcera prvy krat a uplne v pohode tak sme isli aj poobede aj maleho mam zimneho a tiez sme od dvoch tyzdnov chodili kazdy den von
@slniecko_z ja sa este bojim. ale ved teraz je teplucko.
@f1 no je fajn vonku my len tak na hod vybehneme aj maly sa vyvetra vyblazni a je pokoj potom spia fajne obaja 🙂
@slniecko_z ja sa vzdy bojim toho obliekania a placu okolo toho. rozmyslala som, ze maleho najskor oblecim , tak napoli, potom nakojim a doobliekam a hajde von. traz sa mi budi kazde 2 hod., tak uvidim ako to bude potom. aj denis je februarovy, ale bojim sa ist skor, ale ked bude teplo aj bud . tyzden, tak asi pojdeme. 😉 a ty to ako robis? nakojis a oblecies?
@mykka no toto som mala na mysli, dakujem. To hore su ozvy dietatka, takze ty to mas celkom pekne, ked sa zamrvi ma to trosku vyssie ale to je dobre. Dole by mali byt kontrakcie - podla tvojho obrazka ti to tam uz tiez dost pracuje🙂 Ja to mam ale inak. Ozvy dietatka mam take vykyvy ako ty mas tam dole a dole mam skoro rovnu ciarku... preto je to asi zle. Lebo moje babo uz asi chce ist von ale maternica ho nepusti... No nic, uvidime co povie zajtra. Dost sa bojim fakt aby sa tam babo nejako nepridusilo ked sa tolko kruti. A to mi uz robili 5.monitor a zakazdym malo vyssi pulz nez by malo mat, aj 200 malo dakedy. Dufam ze bude mat srdiecko v poriadku. Moj otec ma arytmiu a je kvoli tomu aj invalidny dochodca, neviem ci by take cosi mohlo byt dedicne.
@marika1977 mozno to je len prechodne s tym okom, drzim palce. A keby nahodou nie, ako pise f1, okuliare a zalepene ocko - aj nas to nosi od dvoch rokov, teraz dokonca bifokalne okuliare a pekne si zvykol. Pozri sa na jeho fotku co mam v profile - teraz ma 4 roky a uz mu to skoro vobec nevidno ze by mu ubiehalo ocko. A teraz ked je +10 kludne zober malu aj von. Len nech ti nikto nekycha a nekasle do kociara, teraz sa bacilom urcite dari.
babenky ak nahodou uz do vianoc sem nenakuknem,tak vam prajem rychle porody,zdrave deturence aj mamicky.
Biely sneh, na okne kvety mrazivé,
všetky deti už túžia po zime.
So zimou Vianoce prichádzajú,
radosť do detských očí prinášajú.
Prežite ich v kruhu blízkych duší,
nech láska a spokojnosť zo všetkých srší.
@f1 ja si maleho predchystam dam pancuchy sveter malej dam jest obleciem supnem do kociaru a dam ju von my byvame v rodinnom dome potom doobliekam maleho tiez ho vystrcim von a potom sa obleciem ja a mozme ist no a kym toto urobim som dopotena ako kon 😀 ale dnes uz to bolo rychlejsie chytam prax 😀 😀 😀
@slniecko_z 😀 😀 😀 😀 😀 😀
tak sa aj zapotis. 😅 ja to mam lepsie Denis je v skolke. 😵
@f1 nam ho kazal dr zobrat zo skolky ze koli bacilom tak ho mam doma inak by bol v skolke ja az tak v marci ho dam opat nech tam chodi

@f1 jeziiis to mas super...ja mam trochu bojove podmienky starsia v skole mala doma a najmensia,este sa bojim brat ju von...tak vzdy cakam kedy dojde eva zo skoly a skocim nakupit uz nechcem staaale tu moju 64rocnu mamau prehanat ☹ co myslis mohla by som drobca do kocara a von uz?ja neviem,este je asi skoro...jaj moja aj ja som sa lakla ked snura ostala v plienke az ma zamrazilo...je to taky neprijemny pocit 😝