icon

V decembri 2010 budem maminou

nanuska12
21. mar 2010

Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉

andrea0903
22. dec 2010

@marika1977 blahozelam moja k Emuske tak ako kukam vsetky sme to stihli pred vianocami...no takmer vsetky a blahozelam aj ostatnym maminkam.....ako sa mate? my dnes ideme na druhu poradnu aj kojim malu aj dokrmujem tak sa nam zagulatila trosicka bambulka

nya
22. dec 2010

@andrea0903
jeeej, pozeram, ze tvoja Liuska uz je na svete 🙂 ... je krasna.
Dufam, ze aj nasa sa uz skoro vypyta.

andrea0903
22. dec 2010

@nya no my sme sa narodili v 35tt a dnes sme uz velke zeny ale aj tak dakujem neboj aj ta vasa Liuska bude za chvilocku pri vas a bude vam robit taku neskutocnu radost ako nasa hviezdicka 😀

mykka
22. dec 2010

@sisna no ja tiez mavam take krce v podbrusku ako keby menzes som mala, ale vzdycky je to nepravidelne a po chvili to prejde...brusko tvrdne jedna radost, vacsinou pri nejakej aktivite typu "popracem postel" alebo "pretriem podlahu", ale aj tak z nicoho nic zrazu na moment stvrdne...ani tie krize ma nejak neznesitelne nebolia, zaha ma nastastie velmi netrapila pocas celeho tehu, tak aspon nieco.....
a dneska som mala poradnu, vsetko je v pohode, este sa neotvaram....uvidime teda kedy sa malickej bude chciet ist von 😎 ked sa jej nebude kciet, tak sa napajedim a pojdem ju na silvestra "vyplut" hihi 😵 😵
tak sa drzte s miminom, daj vediet, ci nebudete prvi v SR hihi 😀

andrea0903
22. dec 2010

@mykka no ja som den pred porodom mala krcok na 2.5cm zatvorena som bola jak sampus a na druhy den mi odisla voda 😀

zuzkaznr
22. dec 2010

@koriatko gratulujem. vsak je to neopisatelny pocit,ked uvidis zrazu toho drobca... 🙂

shira_
22. dec 2010

@marika1977 máš pravdu. mne bolo hrooozne smutno hlavne v noci. ale dnes som už taká zmierená a kludnejšiav noci som vela nenaspala lebo mám stále bolesti ale len ako poriadne silné menzesové kŕče,také dlhé, že ma hneď zohlo a ani pohnúť, lenže nepravidelné, tak som chodila hore dole, lebo na posteli sa to nedalo rozdýchať. postel hrozná to je jasné, nechcela som vrzgať ani svietiť tak som chodila na chodbu a do sprchy. teraz som už sama na izbe tak aspoň nikoho neruším. doktori akože pohoda, čakáme, však velká vizita je až zajtra a tam rozhodnú čo so mnou. krvavé hlieny zo mňa lezú od nedele a dnes mi už aj z pŕs tečie, len nemá komu 😕 už len ten pôrod chýba 😢
@koriatko blahoželám, super ste to stihli.

sisna
22. dec 2010

@mykka no, myslim, ze prvy nebudeme🙂 ale mozno niekto z nas🙂 jaaj to ked si predstavim, ze v pondelok termin🙂
nemam pocit, ze do vtedy by sa to rozbehlo, ale ako pisu baby, clovek nikdy nevie... no je to zvlastne, ja sa ani tak nebojim porodu, ako toho, co si s tym malym stvorenim potom pocnem a ako to zvladnem, ci sa budem vediet dobre postarat...

larmimi
22. dec 2010

ahojte, no ja mam termin bud.utorok ale dnes mi dr. povedal ze vsetko je zavrete a nevyzera to na porod vobec...a to iste som mala prve tehu dlho som prenasala a aj tak som sa nemohla vobec otvorit...teraz bude to iste urcite.. 😒 povedal ze do nemocky tak 3-4 januar...ale aspon mam istotu ze na vianoce bude doma 🙂 🙂

mykka
22. dec 2010

@sisna ja sa tiez porodu az tak nebojim, ved zvladli to zeny predo mnou, tak preco by som ja nemala, nie 😉 ?
a ako ides rodit? normalne, epi, vana alebo ako? ja musim normalne, totiz moj Dr. mi neodporucal epi koli tomu ze mavam silne migreny (ze to nie je dobre), a u nas v SN sice mame vanu, ale ja to tak nechcem, takze ostavam pri normalnom klasickom porode 🙂
a co sa robi s takym miminkom tiez nieco uz mam "natrenovane"....totiz, mam synovca (segra byvala s nasimi ked sa narodil, ja som este doma bola tiez; teraz je uz prvacik 😅 ), takze sme ho vtedy obskakovali jedna radost, ci prebalit, ci nakrmit ci okupat, prezliect atd....ale tak kazde dietatko je ine, kym sa ja ako mamina naucim rozoznat ze teraz place lebo ju treba prebalit, alebo ze teraz je hladna alebo ju nieco boli....a bojim sa tiez ako s kojenim, ako nam to spolu pojde a ci budem mat dost mlieka....a tak nooo....

mykka
22. dec 2010

@andrea0903 fuhaaaaaaaaaa.....no, to aby som pre istotu este raz skontrolovala tasku do porodnice ci mam vsetko 😀 ....ale ked na vianoce by som este rada doma bola....asi tej malickej zaklopkam na brusko, ze "halo baby este budme 2v1" 😵

kvojtanikova
22. dec 2010

@koriatko blahozelam, aky fajn datum ja mam vtedy meniny a vzdy si poviem "presne o tyzden su vianoce" 🙂
Ja som dnes bola na kontrole a po tom co ma v pondelok vystrasili ze blbe vysledky CTG, dvakrat som tam bola, tak som dnes cakala ze bohvieco a ono NIC!!! Zdola sa absolutne neotvaram, krcok je na 1,5 cm, CTG dneska v pohode bez nejakych vykyvov... ze kontrola 29.12.... a ja som si fakt myslela ten pondelok ze ako je na tom babo zle ze mi budu davat vyvolavacku alebo co... aby som napokon fakt nerodila na tri krale...

marika1977
22. dec 2010

@andrea0903 dakujeme 😀 taky porod ako som mala ja by som dopriala vsetkym maminkam 😀
@shira_ ty mas ten porod uplne na spadnutie...u teba je to uz len otazka hodin...len aby si sa otvarala..ono pri kontrakciach by si sa pomalicky mala to uz maternica tlaci von babo,snazi sa...drzim palceky a myslim na teba a pevne dufam ze nebudes vala trpiet 😉 😉 😉

marika1977
22. dec 2010

@zuzkaznr zuzi ako si si vymazala udaje o tehotenstve?ja to skusam a neide....

sisna
22. dec 2010

@mykka aj ja normalne, ani som velmi neuvazovala nijak inak, ja som taky klasik🙂 hmm, aj ja mam neter, ale to už bolo davno, ma 7 rokov, no musime verit, ze daky instinkt sa ozve🙂 no ale presne, ked citam o tom kojeni, o vsetkych moznych zdravotnych komplikaciach a tak...hlavne, aby sme boli zdravi...

andrea0903
22. dec 2010

@marika1977 toto o tehotenstve vymazes tak ze tam co sa dava datum porodu nedas nic a mas to

barchee
23. dec 2010

ahoj baby, pridávam sa k vám, aj keď ja už drobca mám 😉 narodil sa 17.12. v 34tt+t . mňa dnes pustili domov z pôrodnice, ale malý je ešte v nemocke v inkubátore, už začal priberať a lepší sa mu aj žltačka, tak dúfam, že ho čoskoro budeme mať domka 🙂

marika1977
23. dec 2010

@andrea0903 dakujem aj idem spravit...mate sa fain?u nas ako kedy len dopredu sa bojim noci,lebo mala mi akosi nechce spinkat a len by sa prechadzala a ja uplne mrtva...cez den mam roboty a ked spi tak frisko co to a v noci zas nespime tak od 4do6tej alebo tak nejak...no neviem dokedy to vydrzim to nespanie aspon kebyze kilecka idu dole ale nist...zaseklo sa na 75a dole nie a nie ☹

marika1977
23. dec 2010

@barchee gratulujem k malinkemu synacikovi...je nadherny a prajem vam veeela sil a vela stasticka a vele mliecka 😀
@andrea0903 volajak je to tu mrtve...zeby baby uz rodili vsetky?asi sa pilne chystame na stedry den 😀 😀 😀

shira_
24. dec 2010

ahojte, tak som konečne 23.12. porodila, pôrod sa nakoniec rozbehol prirodzene, čo som rada, lebo malý sa narodil vtedy kedy chcel on. lenže to nepostupovalo a bolo to teda dosť kruté 😝 krčok kým sa otvoril na 4cm trvalo od 15.30 do 3.00, praskli vodu, potom ostal na 4cm napriek brutálnym kontrakciám až do rána, to som už vyprosila epidurál lebo všetky možné lieky čo som dostala od bolesti nemali nijaký efekt. to už som v podstate bola hore tretiu noc, ja už s krikom a plačom 😕 manžel od 3.00 pri mne, strašne mi to pomohlo. po epi obrovská úľava, dali ešte 3 infuzky oxytocínu a všeličo na krčok, začal sa krásne otvárať. O 10.00 už bola konečná dávka epi, takže finále bolo zase "naostro" ale 11.50 som s pomocou božou aj personálu vytlačila malého 😀 😀 Tomáš mal 3900g a 53cm, fantastický, nádherný hneď ako vyšiel von. Fakt to stojí za to. Ak budeme v poriadku, v utorok pojdeme domov 😀

kvojtanikova
24. dec 2010

@shira_ no vidis, gratulujem z celeho srdca, nech vam robi len samu radost. Teraz pri nom urcite rychlo zabudnes na vsetky starosti ktore si s porodom mala a hadam ti dneska daju aj trosku rybky a salatu🙂
@barchee gratulujem k Riskovi, drzim palce nech rychlo priberie a zosilnie aby ste sa z neho mohli tesit aj doma.
U mna zatial stale nic, no ale ked tak pozeram skoro vsetky tu prenasaju, tak sa aj ja na to asi idem psychicky pripravovat. Na kontrolu mam ist az v stredu, co je vlastne moj prvy termin podla menzesu. Aj som celkom rada ze si hadam tu stedru veceru dam s muzom a s malym, ten uz je od rana cely besny ze kedy uz pride Jezisko, len neviem ako to urobim lebo odmieta ist von ho obzerat - ako mam dat teda darceky pod strom ked ma bude sledovat na kazdom kroku???? Aj som strasne prechladnuta, ozaj som rada ze teraz nerodim, lebo nemam energiu vobec, neviem ako by som Barborku vytlacila, vobec neviem dychat nosom, kaslem a kycham ako slon.
Zelam vsetkym mamickam aj skoromamickam krasne vianoce a Bozie pozehnanie v novom roku, nech su nase deticky zdrave a spokojne.

adupal
24. dec 2010

Včera som bola v poradni, ale stále nič, o týždeň zas do poradne.
shira- gratulujem k synčekovi, mal peknú váhu.
kvojtanikova- ja som mala pred 2 týždnami nádchu, kašel a som rada že mi to prešlo..Syna som rodila s takou nádchou že som nemohla ani dýcha
Všetkým prajem krásne Vianoce.

daniela1974
24. dec 2010

jaj maminky stale Vas sledujem, ako krasne rodite.
Vsetkym Vam zelam prijemne dokocenia tehulkovania, jemny, slusny, uctyhodny, pokojny, intimny a vonavy porod dietatka a uz len nech ste zdrave a mate zdravucke deticky. Krasne Vianoce a stastny novy rok 2011.

nya
24. dec 2010

@shira_
Gratulujem, konecne to mas za sebou 🙂

Prajem vsetkym krasne sviatky!

heli1984
24. dec 2010

@marika1977 to budem rada 😉 potom idem aj ja ako sa bude dat 🙂

heli1984
24. dec 2010

@shira_ gratulujeme 😉 podobne som to mala aj ja s porodom 😒 😒 😒 😒 bolo to brrr ☹ ☹ ☹ ☹ ale este raz to prezijem lebo strasne chceme este jedno babo 😀 😀

zuzkaznr
25. dec 2010

@shira_ gratulujem k syncekovi 🙂

zuzkaznr
25. dec 2010

ahojte. nejako uz nemam tolko casu,aby som sa sem dostala 🙂 Pekne sa to tu rozbehlo s tymi porodmi...Ja mam teraz taku malu dilemu ci malu naucit aj na flasku,aby ked pojdeme von a nahodou bude hladna aby som ju mohla nakrmit...Bojim sa aby mi potom neprestala papat s prsnika...

marika1977
25. dec 2010

@shira_ vitaj v klube uz po porode 😀 😀 😀 coskoro tam budeme vsetky 😉 ...gratulujem....no mali ti ma krasnu vahu a velkost...riadny valibuk.aj ta poriadne vytrapil ale ako pise kvojtanikova,na bolesti a potiaze veelmi rychlo zabudneme 😉
@kvojtanikova tebe drzim palceky nech sa ti dari...podla mna pri porode tu nadchu ani registrovat nebudes,to sa asi sustredis na uplne ine veci...mne na sale este aj radio hralo,jemne melodie a aj som si pocas porodu v duchu spievala pesnicku od lucie...medvidek...aspon si myslim ze ju tedy hrali...ale uz mi s nej sibe bo uz 2tyzdne si ju spievam a aj ine...asi mi preskocilo,to si hmmmhmkam aj v noci ked sa mi mala zobudi a ja este nevidim ale spievkat si spievkam v duchu furt 😀 😀 😀 😀
@daniela1974 aj tebe prijemne tehulkovanie a ani sa nenazdas a budes to mat aj ty za sebou...ved ten cas leti paradne..a ja som tot rodila a uz ma mala 2tyzdne ani sa mi verit nechce 😀
@heli1984 oki dojdi hockedy,len zajtra niesme doma ideme svokrovcom..a mate sa dobre?no ja sa pri tejto mojej melej frndolinke vela nevyspim 😝

marika1977
25. dec 2010

@zuzkaznr tak to velmi zariskujes...ja ti z vlastnej skusenosti radim ze neucit...a nieje iste ci ti dudel z flasky vobec prime,mne moje nechceli,odmietali,,mensia sa dokonca povracala a starsia vzala len dudlik mensia ani ten a najmensia...dudel vypluva a napina ju...starsia mi vzala prvy krat flasku do pusi ako 5mesacna dotedy ju nemohla ani citit... 😖