V decembri 2010 budem maminou
Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉
Ahojte,
chcela by som sa vás spýtať, či ukladáte bábätká do postieľky nabok v perinke alebo bez perinky na chrbátik?
@gresa ja dávam v zavinovačke na chrbátik 😉 keď bol úplne malinký tak som dávala na bok, teraz už nie. metá sa aj v zavinovačke dostatočne 😀 on už má nohy vonku, len je zabalený okolo trupu aby sa nebudil na mykanie rukami.. aj tak si ich ináč dokáže počas noci vytiahnuť, ale keď spí navoľno, tak spí veľmi zle. keď mal 2 týždne perinku som prestala dávať ale asi v 5 týždňoch, keď začal byť taký čulý a živý som ju dala naspäť.. odvtedy už neukladám nabok. v noci neodgrgáva ani negrcká, až ráno si poriadne odgrne. vždy ho po nočnom kojení nejaký čas nosím, ale negrgá.
@shira_ ja dávam malú v perinke nabok, ale jej sa v nej už nepáči. Ona sa strašne rada naťahuje a perinka jej v tom bráni 🙂 Dnes som vyskúšala dať ju spinkať bez perinky na chrbátik, veľmi sa jej tak veľmi páčilo, tak sa naťahovala, aj dlhšie spinkala a vôbec sa nemetala. Len som nevedela, či sa to môže... 😉
dnes som si zobrala malého k sebe do vane. neskutočný zážitok! bol na chrbátiku, iba som ho podržala zdola pod krkom. plával normálne žabacie nohy, špliechal ručičkami a hrozne sa tešil. len mne bola zima 😝 vodu som dala tak 34 stupňov, to je pre mňa pramálo 😀 potom som ho išla osušiť, obliecť, nakojiť, pekne zaspal. ja som dopustila horúcu vodu a vrátila som sa do vane 😀
@kvojtanikova aj nasa mala to ockovanie na ramene ma tmavo cervene. a stale dokola sa jej tam tvori hnis a praskne a zase hnis. ja som myslela, ze uz sa to po prvom zahnisani zacne hojit a stale nic
caute,
ja drobca davam do perinky ale len tak, ze na jednu snurku mu cez brucho previazem, lebo on by sa totalne odkopal cez den a este som nekupila spaci vak - no co lenivec som 😵
jaj a davam ho na chrbatik, ved on sa aj tak prekruti ako chce, teda ak chce ostane na chrbte a ked nie tak sa zvali trosku na bok
@shira_ no ja som sa prebudila na plny prsnik ked som si lahla na brucho, tak som sa prevratila na chrbat a spala dalej 😀 no ale vymenila som si nocnu koselu ktora bola mokrejsia. ale asi som sa privelmi tesila, dnes vnoci zaspal az o pol dvanastej a o stvrtej uz bol hore 🙂
ale teda nezavidim ti prechadzku po polnej ceste - nas nastastie spi aj na asfalte. Ked uz zaspi tak spi, len to zaspavanie je tazke...
@shira_ fuh, tak to musime take kupanie skusit aj my. Ja somho dala na podlozku do vane s tym ze vo vani bol aj manzel, lenze problem je v tom, ze drobec zacne totalne vrieskat uz ked ho v kupelni vyzliekam uz vie ze ide do vody, takze potom v tej vani ani nevidi co sa deje, len reve so zavretymi ocami.
Ale pokupani sa ocino kupal vplnej vani, tak som ho drzala nech sa diva ze ta voda teda nie je nic zle, zaujalo ho to - tak skusim tak ako si aj ty kupala maleho ze co to spravi...uz ma strasne nebavi ho kazdy den kupat pri takom hroznom placi ☹
Ahojte, mam jednu otazku, mozem byt nafuknuta z jogurtov???? jem denne aj 5-6...a potom je nafuknuty aj moj maly..... stale prdka..
ahojte v stredu som bola malú zaviesť k našim na prázdniny, mama má voľno, tak sa ponúkla...4.3. idem na kontrolu po šestonedelí, som zvedavá, lebo sa od spodu sama sebe nezdám...
my sme mali gaga plienky, dobre sali, ale striedam s pampers, lebo sú jemnučké....pri malej som používala Lidl-boli dobré, asi vyskúšam tie zelené tesco alebo DM
malý akonáhle ho začnem obliekať, už aj zatvára očká..a niekedy ked aj v kočíku nespí, ale ticho čučká
ja malého kúpem 1x za tri dni a medzitým umývame pod tečúcou vodou v umývadle a to má rád 🙂
čím natierate detičky po kúpaní? mne povedali, že netreba moc mastiť, tak som kúpila olivový olej v lekárni a sem-tam natrem
@bebaa no mozno mu vadi nieco co sa nepovazuje za skodlive... velmi ti v potravinach neporadim, ja uz jem skoro vsetko, akurat viem ze malemu robilo zle cerstve kysnute cesto a uplne cerstve rozky -ale tie mu uz teraz nevadia.
mozno niekto so mnou nebude suhlasi ale napriklad my sme si ked mal maly sest - sedem tyzdnov mysleli ze ho tiez boli brusko a napokon z toho bol skryty reflux a tvorili sa mu riadne kyseliny, mu strasne smrdelo z pusinky. takze mozno je problem niekde inde ako v potravinach...drzim palce nech na to cim skor pridete, kde je pricina
inak matej je krasne meno - keby sme nemali synovca mateja tak aj nas by asi bol 🙂
@kvojtanikova ockovanie: ano aj moj ma tmavocervene a potom to bude hnisave. preto sa to vola aj Slniecko. 😉 ale "nevytlacat to!" denisko to mal dokonca na 3x hnisave. vymocilo sa to pri kupani, potom vyschlo, a zasa zahnisalo. ono to praskne samo. problem je az vtedy, ked sa mu zduria uzlinky v podpazusi.(zla reakcia)
@gilly no tak predvčerom som začala písať, kedy malý papá a kedy spí, lebo ja som schopná nemať o tom poňatia, kedže sa vo vačšine prípadov zabudnem pozrieť na hodiny. hladala som pravidelnosti a nejaké som našla. tých som sa chytila a trochu upravila tak, aby mi to vyhovovalo.nechala som sa inšpirovať marikou, ona sem písala ich režim. včera sa nám podarilo spinkať 2 hod doobeda cca od 10.00 a 2 poobede cca od 14.00, dnes už 2hod doobeda(kočíkovačka po tráve, zaberák) ale vzala som aj psov, tak viacnásobná spokojnosť 🙂 a poobede 3 hod. v postielke, pričom som si krásne pospala aj ja. aj v noci spal lepšie. nevidím na ňom chronickú únavu, čiže žiadna mrzutosť, len jasné signály, že chce ísť spinkať a tým pádom aj lahšie zaspí. a samozrejme aj papá menej často a lepšie- lepšie prisatie, lepší ťah, prázdnejší prsník. pár dní budem dávať pozor na takýto "režim" a možno budem lepšie oddýchnutá a spokojnejšia aj ja. uvidíme, č to bude fungovať.
@ivona2010 ja kúpem od narodenia v kýbliku. do neho dám vodičku, aby bol po krk ponorený a do nej oilatum alebo weleda mliečko plus kvapku olivového oleja z lekárne. pred kúpkaním si ho položím na ruku hore chrbtom nad kýblik, detským mydlom umyjem zadoček a šup do kýbla. potom je to už len príjemná hra. umyť v kýbliku a držať malého som sa naučila tak za 3 dni, teraz ho už netreba pridržiavať tak ho tam len hladkám, hráme sa s rukami, zvládne v pohode aj naliatie vody na hlavu (šampón nedávam, má len pár vláskov ), čľapká rukami a skacká. od začiatku je tam strašne spokojný. preto kúpeme každý deň, je to príjemný rituál pred večerou a spánkom. potom ho už netreba natierať, je mastný od olejčeka. kúpem v izbe, tam je chladnejšie tak masírujem len zriedka. po kúpaní ho len zabalím do usušky a deky, zatiaľ sa rozprávame a smejeme, potom len pretriem záhyby a hotovo. dnes skúsime zase veľkú vaňu, ak sa bude muž chcieť kúpať, a tam ho nechám normálne "plávať", len pridržím hlavičku.
S Tomáškom bude manžel. do práce musím, lebo podnikám, boli veľké investície a tak sú veľké splátky 😉 kopec leasingov, hypotéka atď a finančná rezerva vydrží na 6 mesiacov a dosť, potom sme v háji 😀 a keďže zarábam vlastnými rukami a nezohnala som za seba zástup, čo narobím ☹ nie som zvyknutá dlho robiť, max. 7 hod ale začnem tak 4 a potom si to s tomáškom vynahradíme. kojiť chcem aspoň do roka, bud za ten čas čo budem preč naučím na 1 fľašku odsatého mliečka, alebo mi ho muž donesie ked nezoberie fľašu (čo predpokladám) a neskôr vydrží nejak s príkrmami doobeda 😒 len mám obavy, že budem unavená, lebo budem v noci stávať tak ako by som bola ja na materskej a pri tom do roboty 😠 nechcem prestať kojiť v žiadnom prípade, pokiaľ bude mliečko.
@shira_ to kúpkanie máte supiš, sa mi to pozdáva 🙂
a vo veľkej vani, hmm, to nemusíte chodiť ani na populárne kurzy plávania 🙂
s tou prácou ťa chápem, aj my splácame hypotéku, ale ja som dochádzala do práce 43km a ked si odrátam náklady na naftičku, ktorá ide stále hore, moc sa mi to neopltí a hlavne sa mi neoplatí ísť skôr
dnes je malý od poobedia mrzutý a mám pocit, že mu niečo je stále prehĺta a akoby mu stekali soplíky, ale pritom nesoplí, ledva som mu jedno kozliatko vybrala, ked sme čistili nosík 🙂 , no neviem už sa zasa hnevá, idem ho kuknúť a ukľudniť, dôfam, že bude kľudnejšia noc...sme sami doma

@kvojtanikova juj malému brali krv kvoli žltačke a to bol vresk. horšie ako preplach oka. ukludnila som ho až v aute na cecku.